BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #711541 przez oleczka86
Dziękuje kochane za komplementy ale zupełnie na nie nie zasługuje wydaje mi sie że jestem wielka jak słoń :P I niestety tyle waże choć może nie widać tego po mnie. Hipoglikemia to rodzaj cukrzycy tyle że masz za mały poziom cukru we krwi, cukrzyca to nie tylko za wysoki poziom ale i za niski i wtedy wlasnie mówi sie o hipoglikemii. Możesz w efekcie stracić przytomność, co z kolei prowadzi do uszkodzenia mózgu. Dlatego trzeba bardzo często jeść żeby uwalniać stopniowo cukier. Wizyte mam w czwartek zobaczymy czy lekarz wyśle mnie na jakieś dalsze badania.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #711542 przez Anecia225
Agusiak a brzuszek Twoj widzialysmy ?????? czy NIe

11 lata 5 miesiąc temu #711549 przez nuśka09
Agusiak dziękuję ;)
Oleczkacudny brzuszek ;)
Aneciakilka stron wcześniej Agusiak nam prezentuje swój brzuś :) a co do siary, ja nic takiego nie mam ...

Co do imion my zdecydowaliśmy się na Maksymiliana;)

Mały mi dziś strasznie na pęcherz naciska, latam co 5 minut do ubikacji bo wydaję mi się że nie wytrzymam a tu dwie kropelki...

11 lata 5 miesiąc temu #711555 przez Agusiak
Kochane na 131 stronie dawałam linka do mojego brzuchala :)

Jak w poście zobaczycie Spoiler
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

to trzeba na niego kliknąć i tam jest ukryta wiadomość :)

11 lata 5 miesiąc temu #711560 przez Anecia225
Agusiak
wiesz co co ty Kochana opowiadasz Masz Slodki wlasnie brzuszek ja tez mam takie doslownie identyczny moja waga to 79 kg tyle ze waga stoi jak przytylam 4,5 kg 1 kg schudlam jeszcxze i stoi waga bo na diecie jestem cukrzycowej wiec moze nie przytyje ale wolalabym zjesc normalnie dobrze bo i tak jadlam obiadki tluste nie tluste sosy i nie tylam duzo a teraz musze jesc o wiele wiele mniej ach :(
Wiec Agusiak Niczym sie nie przejmuj :*

11 lata 5 miesiąc temu #711570 przez alutka1011
Dziewczyny ja do tych szczupłych też nie należe przed 1 ciążą nosiłam rozmiar
a po porodzie
dopiero po roku się chwyciłam za diete i przedwszystkim ćwiczenia i przed tą ciążą nosiłam rozm 38-40 :)
Mam nadzieje że teraz mi aż tak dużo nie zostanie bo i bardziej się pilnuje...

11 lata 5 miesiąc temu #711573 przez Anecia225
Alutka Kochana ja przy pierwszej ciazy 48 kg a po ciazy doszlam do 74kg mam tarczyce nie leczylam puchlam jadlam kiedy chcialam czasem na jednym Posilku i wogole teraz jak spojrze to mozna mozna ale wczesniej poco. Teraz robie to dla Dziecka w sumie tez nie dla Siebie choc mam nadzieje ze po ciazy bedzie Mi LZej :D

11 lata 5 miesiąc temu #711576 przez oleczka86
A ja tam zawsze dużo ważyłam, przed 1 ciążą 68kg nosiłam rozm 38-40 w ciązy przytyłam do 82 kg ale schudłam do 72 i rozmiar 40-42 z 2 ciążą doszłam do 87kg i tą ciąże zaczęłam z wagą 73 kg. Ja mam szeroki kościec i dość szerokie biodra i choć nikt mi tylu kg nie daje to tak jest niestety :( ale co tam nie będę sie przejmować grunt że jest nam dobrze ze sobą :)

11 lata 5 miesiąc temu #711582 przez alutka1011
48 kg to ja pewnie w podstawówce ważyłam :laugh:
Oleczka ważne żeby się dobrze czuć w swojej skórze :)
Ja mam nadzieję że szybko się zmobilizuje po porodzie...

11 lata 5 miesiąc temu #711585 przez P@ul@
Hej wszystkim :)

O temat wagi ruszył... Ja przed ciążą ważyłam 62 kg, a teraz uwaga uwaga... 61 kg!!!!
Wiem masarka, jak tak można, chudnąć w ciąży, ale ja przez pierwsze 3 miesiące ciąży schudłam 10 kg i później musiałam to nadrabiać, bo było ze mną kiepsko. Odwodnienia, niedobór elektrolitów, sodu i potasu, ciągłe kroplówki. Nic miłego :( Teraz na szczęście już się waga ustabilizowała.

Jeśli chodzi o imiona to jeśli będzie dziewczynka to na pewno będzie Agatka, a jeśli chłopiec to najprawdopodobniej Kajetan, ale mąż się jeszcze nie zdecydował tak na 100% a to on ma wybrać imię dla chłopca :) W poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję, że dowiem się co tam we mnie siedzi :) Jak dziewczynka to problem z imieniem z głowy, jak chłopiec to niech się K. decyduje :P

11 lata 5 miesiąc temu #711587 przez Anecia225
Ja przed corcia nie mialam Cyca nie mialam brzucha nie mialam nic kosci hihihih a jak ja urodzilam to nialam tu i tam haha wszedzie i Rozstepow pelno ale uwierzcie ze moge i 100 kG wazyc aby Dzidzius zdrowy sie urodzil nic nie jest wazniejsze . Agusiak jest swietnie Oleczko U Ciebie tez Jest Super i Abysmy byly Zdrowe i Nasze Maluchy reszta to nie istotne :D buziole ja wlasnie zajadlam ZUpke z Kurek z Serkiem topionym Pyyycha tylko maly kubeczek i ciekawe jaki cukier bedzie jak po dwoch razowych kromkach juz jest prawie dopuszczalna norma to po zupie <olaboga> :blush: :blush: :blush: :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #711589 przez Agusiak
Kochane ja pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 69 kg o przytyłam 16. Wzięłam się potem ostro za siebie, ładnie schudłam ale zimą wszystko wróciło i drugą ciążę zaczynałam chyba z wagą 77 :( teraz minęłam już 80 a gdzie tam do końca. Tyle dziewczyny, że ja mam
wzrostu :ohmy: :ohmy:

I mnie niestety nie jest dobrze ze sobą. Ja nie mogę tak wyglądać bo mi to zwyczajnie nie pasuje, od razu zmienia mi się twarz i w ogóle. Dlatego wiem, że obowiązkowo będę musiała coś z tym zrobić. No i nie znoszę obecnie moich
są olbrzymie, przez co każde ubranie beznadziejnie leży. Kiedyś jak będę bogata to sobie je zmniejszę, no chyba że uda mi się tak schudnąć że one też zlecą. Ech....

11 lata 5 miesiąc temu #711595 przez Anecia225
Agusiak Kochana ja mam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wzrostu i nie lepiej bo ja za to nie mam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wiec jak przytylam to tylko brzuch odstawal szok mowie wam a cycek nie bylo widac jak troche zrzucilam to juz choc troche bylo je widac. Teraz Brzeuszek przed soba a
sie chowaja nie rosna mi wcale tylko brzuszek nigdzie mi nie idzie heheh ale co tam abysmy byly cale i zdrowe i NAsze Skarby po porodzie bedzie co robic to spadnie co ma spasc :*

11 lata 5 miesiąc temu #711598 przez P@ul@

11 lata 5 miesiąc temu #711601 przez Agusiak
Ano jest jak jest i co zrobić ;)

A powiedzcie mi jak to jest, jak mam termin z OM na 22.10 to jestem już w 7 miesiącu czy jeszcze nie? I czy jestem w 28 tygodniu czy 27? Kurcze druga ciąża a ja nadal nie ogarniam tego liczenia :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka