BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #711975 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Laski OMG, ale się rozgadałyście :lol: Super :lol:

Karo a czemu trafiłaś do tego szpitala, co się stało? Kurcze mam nadzieję, że się Tobą dobrze zajmą tak żebyś już nie musiała tam póki co wracać, nawet się nie zapowiadało, że będziesz tak źle ciążę przechodzić :( Trzymaj się tam bidulko.

Widzę, że tematy już porodowe. Ja chociaż
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
przed SN to CC już na pewno nie chcę :X

U nas dziś upał straszny, mała pluskała się w baseniku a matka się troszkę opalała, ale kilka minut dosłownie bo już mi się robiło słabo. Jutro wizyta i mam nadzieję że zrobi mi USG, bo ostanie to robiła mi chyba na drugiej wizycie a prenatalne nie u niej miałam więc nie powinna ich pod tym względem brać pod uwagę :angry:
Ja też źle się czuję, dziś jak bujałam się w fotelu czekając aż córcia zaśnie po kąpieli to myślałam że stracę przytomność tak mi się w momencie gorąco zrobiło i poty mnie oblały. Ale to pewnie przez pogodę bo nasze jest poddasze i straszny tu zaduch latem :S

Miłego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #711977 przez Anecia225
nuska ja w kolko slysze ale masz duzy brzuch co bedzie za dwa miesiace a z drugiej strony mowia agrabny ladny maly brzuszek ze Slicznie wygladam i stwirdzilam patrzac ze wiecej jest osob ktore mowia ze jest swietnie a ci reszta to zlosliwie poprostu wiec sie nie martw Kochana

11 lata 5 miesiąc temu #712009 przez Groszek
Karo Ty się nie wygłupiaj! :kiss: Zdrowiej ino mig bo Grochu dupsko skopie i nie w głowie Ci będą jakieś numery :)
Na placu zabaw babka się mnie pytała który to miesiąc bo na jej oko 4 :lol: :lol: :lol: a czuje się jak słoń :P
Nie czuje jeszcze tego że będziemy mieli nowego członka rodziny i na razie w lesie ze wszystkim jestem :P
Michasia rodziłam 3'45 więc express :lol: nie ma mowy o cięciu brrrr aż mnie ciarki przeszły :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #712081 przez nuśka09
Dobry wieczór kochane ;)
anecia staram się nie przejmować ale wkurzające to jest :P

kurcze nie sądziłam że kiedykolwiek będę mieć problem z pomalowaniem paznokci u stóp :P jeszcze miesiąc temu bez problemu a teraz masakra... mój jak zobaczył jakie kombinacje próbuje zrobić zlitował się i sam mi pomalował :D w szoku byłam ;) ale bardzo miło mi się zrobiło :)

Co do porodu, bardzo chciałabym w wodzie rodzić i postanowiłam że pozwolę D. uczestniczyć w tym zwłaszcza że on chce, no chyba że będzie wtedy w pracy...:P cesarki nie biorę nawet pod uwagę :P moja mama jest po 5 cc i na początku tak mnie nakręciła że chciałam tylko cc. No ale potem stwierdziłam że ona nie ma porównania jednak a cc to poważna operacja i ciężko potem... a po sn to nawet za siebie się szybciej wezmę :)

no ale zobaczymy jak to wszystko będzie. Kurcze dziś kukałam na stronkę szpitala i lista rzeczy które mam tam zabrać mnie przeraża.. po co mi tam 10 pieluch tetrowych?!

dobrej nocki

11 lata 5 miesiąc temu #712143 przez oleczka86
Dzień doberek :)

Ja juz dzisiaj nie śpie od 4, moja córa mi pobudke urządziła.

P@ul@ doskonale cie rozumiem, sama mam siostre 10 lat i gdyby nie fatk ze nie utzrymuje kontaktu z mama to tez by sie wtracała. Ja syna rodziłam 3 lata temu a z córka już sie niektóre rzeczy zmieniły.

Ja tam paznokci nie maluje bo jakby sie dzidzi cos mialo dziac to wlasnie paznokcie sie sine robia a tak bym tego mogla nie zauważyć. Trzymam kciuki za wasze badania, ja tez jutro ide na wizyte i tez mam nadzieje na USG.

Nuśka bo w niektórych szpitalach dziecko zamiast ubrać w śpioch owijają je w pieluchę tak np było z moją córką nie pozwoliły mi jej normalnie ubrać tylko zawinięta w pieluszkę była więc tu już potrzebujesz jakieś 3 bo jak zabrudzi czy coś, później do wytarcia jak uleje dla ciebie no i stąd ta ilość. Kurcze wy już tak daleko z pracami jesteście a ja nawet nie wiem do którego szpitala pojade bo nie chciałabym przeżywać znowu tej męki w tym co córe rodziłam. A co do obecności męża to mój był obok, tzn przez pierwsze fazy porodu jak sie już wykłóciliśmy to był później na 20 min już samego porodu sie schował :) i na sale też już razem pojechaliśmy i tak było dobrze bo nie chciałam żeby patrzył na tą rzeź :)

11 lata 5 miesiąc temu #712182 przez Agusiak
dzień dobry :)

Oleczka no co Ty mówisz z tymi paznokciami :ohmy: Poważnie tak jest czy to tylko jakiś zabobon z tym sinieniem? Ja mam pomalowane u nóg ale u rąk nie, a które to by miały wówczas zsinieć?

U nas kolejny upalny dzień i nie wiem jak wyrobię u tego lekarza szczególnie ze przekładali wizyty czyli będą pacjentki z zeszłego tygodnia i z dzisiaj i nie wiem jak oni to zrobią żeby jakoś w miarę szło.

Miłego dnia i do potem :)

11 lata 5 miesiąc temu #712232 przez Groszek
Agusiak u nas w szpitalu też nie można mieć pomalowanych paznkoci :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #712257 przez Agusiak
no do szpitala to też nie będę mieć pomalowanych, ale najpierw umówię się do kosmetyczki bo jakieś paskudne mi się porobiły ale to już przed ciążą.
jednak teraz maluję bo inaczej wstyd :P :P

11 lata 5 miesiąc temu #712298 przez P@ul@
ja aktualnie mam pomalowane u stóp a u rąk nie, ale 2.08 idziemy na wesele więc będzie pełny manicure :) Może i paznokcie się i zrobią sine jak coś się będzie działo, ale czy ja bym zwracała uwagę na pazurki? Zwłaszcza u nóg? Wątpię. Ja wczoraj miałam kiepski dzień, cały czas ten ból w podbrzuszu. Dziś czuję, że chyba jest lepiej, ale na razie siedzę w łóżku, zobaczymy jak będzie jak wstanę. Najwyżej trzeba będzie jechać do szpitala na kontrolę, bo strach mam straszny, że coś nie tak :( Trzymajcie kciuki, żeby minęło :)

11 lata 5 miesiąc temu #712303 przez Agusiak
Paula a kiedy Ty masz wizytę bo jakoś tak rzadko je masz albo mi się wydaje?

11 lata 5 miesiąc temu #712309 przez oleczka86
Dziewczyny z paznokciami to nie przesąd chodzi po prostu o to że np. jakby dziecko sie udusiło to rozpoznamy to najszybciej po sinych paznokciach, no i do porodu też nie można mieć pomalowanych bo położne też zauważą właśnie po paznokciach że coś nie tak jeśli nie jesteśmy podpięte pod ktg.
A u mnie dzisiaj fajna pogoda nie ma słońca i można odetchnąć :)
P@ul@ wydaje mi sie że to nic groźnego oczywiście lekarzem nie jestem ale też mam takie bóle najbardziej jak sie przeciąże w ciągu dnia albo za dużo noszę moją małą, ale przyczyny mogą być różne najczęściej to jest to że macica powoli powoli przygotowuje sie do porodu, czasem niektórym kobietą "rozchodzą" sie kości i to też jest taki ból. Oczywiście trzymam za ciebie kciuki żeby było ok

11 lata 5 miesiąc temu #712314 przez Agusiak
u nas słonko ale też wiaterek więc da się wytrzymać :)

Moja bardzo bliska koleżanka urodziła dzisiaj po 1 w nocy, drogami natury, to jej pierwszy poród a termin miała na 24 lipca :) Aż nie prawdopodobne żeby pierwsze dziecko tak idealnie w terminie urodzić :)
Na dodatek nie musieli jej nacinać ani nie popękała, ale namęczyła się z bólami krzyżowymi i nie miała rozwarcia ale po oksy poszło jakoś ;)

11 lata 5 miesiąc temu #712328 przez trufla
Dobry:)
Ja dla dziecka musiałam mieć pieluchy i krem do pupy w szpitalu.
U nas pobudka była o 5 rano i jakoś zasneła z nami i pospała jeszcze do około 7 :angry:
Aha i polecam szpital w Oławie jest tam super opieka :)

11 lata 5 miesiąc temu #712329 przez oleczka86
To gratulacje dla koleżanki:) faktycznie że idealnie wyliczony termin. Wiem coś o tym ja przez 24 godziny miałam regularne skurcze co 3 minuty a rozwarcie doszło do 4 i stanęło a w szpitalu położna mi powiedziała " jak nie chodzi pani po ścianie to jest dobrze" dopiero jak przyszła nowa zmiana podali mi dosłownie na 10 minut kroplówke i kolejne 6 godzin i urodziłam. Gdyby zajęli sie mną wcześniej poszło by o wiele szybciej.

Dziewczyny a powiedzcie próbowałyście pić napar z liści malin? Jakie macie doświadczenia z tym?

11 lata 5 miesiąc temu #712356 przez nuśka09
Dzień dobry kochane :)
oleczka przestraszyłaś mnie z tymi paznokciami, ale mam taki jaśniutki lakier, prawie przezroczysty że raczej dostrzegę zmiany. A co do tych pieluch tetrowych- na tej liście jest też wypisane żeby 3 komplety ubranek mieć ze sobą...zapytam położnej jak będę na wizycie :)

Agusiak gratulację dla koleżanki i pozazdrościć jej takiego porodu :) też bym chciała bez nacięcia :)ćwiczę mięśnie kegla itp itd, no zobaczymy :)

Ponoć w 3 trymestrze można robić masaż krocza żeby właśnie było łatwiej no ale coś nie jestem do tego przekonana :P

Kolejny upalny dzień, ale na szczęście wiaterek lekki jest to lepiej:) rano z psiakiem byłam to nawet chłodno było ale teraz już grzeje.
Pół nocy dziś nie spałam przez mojego kochanego pieska. :angry:
Wczoraj ukradł D. ze stołu kolację ( 3udka z kurczaka )a wcześniej zjadł swoje jedzenie. Dupek jeden nie może kurczaka jeść bo potem problemy ma z załatwianiem się. Tak się tym najadł że nagle się zrobił jak kulka (a to jamnik jest) i piszczał bo go pewnie brzuch bolal. Poszłam z nim na spacer godzinny, wróciliśmy a ten dalej piszczy. w końcu zaczął wymiotować i tak co godzinę do 3 nad ranem. jeszcze zamiast napić się wody z miski to głupol zaczął pić z kwiatków na balkonie. No masakra...ale dziś już jest z nim lepiej. Kara go spotkała za kradzież ;P eh jak dzieckiem :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka