- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Laski OMG, ale się rozgadałyście Super
Karo a czemu trafiłaś do tego szpitala, co się stało? Kurcze mam nadzieję, że się Tobą dobrze zajmą tak żebyś już nie musiała tam póki co wracać, nawet się nie zapowiadało, że będziesz tak źle ciążę przechodzić Trzymaj się tam bidulko.
Widzę, że tematy już porodowe. Ja chociaż
U nas dziś upał straszny, mała pluskała się w baseniku a matka się troszkę opalała, ale kilka minut dosłownie bo już mi się robiło słabo. Jutro wizyta i mam nadzieję że zrobi mi USG, bo ostanie to robiła mi chyba na drugiej wizycie a prenatalne nie u niej miałam więc nie powinna ich pod tym względem brać pod uwagę
Ja też źle się czuję, dziś jak bujałam się w fotelu czekając aż córcia zaśnie po kąpieli to myślałam że stracę przytomność tak mi się w momencie gorąco zrobiło i poty mnie oblały. Ale to pewnie przez pogodę bo nasze jest poddasze i straszny tu zaduch latem
Miłego wieczorku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anecia225
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
Na placu zabaw babka się mnie pytała który to miesiąc bo na jej oko 4 a czuje się jak słoń
Nie czuje jeszcze tego że będziemy mieli nowego członka rodziny i na razie w lesie ze wszystkim jestem
Michasia rodziłam 3'45 więc express nie ma mowy o cięciu brrrr aż mnie ciarki przeszły
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
anecia staram się nie przejmować ale wkurzające to jest
kurcze nie sądziłam że kiedykolwiek będę mieć problem z pomalowaniem paznokci u stóp jeszcze miesiąc temu bez problemu a teraz masakra... mój jak zobaczył jakie kombinacje próbuje zrobić zlitował się i sam mi pomalował w szoku byłam ale bardzo miło mi się zrobiło
Co do porodu, bardzo chciałabym w wodzie rodzić i postanowiłam że pozwolę D. uczestniczyć w tym zwłaszcza że on chce, no chyba że będzie wtedy w pracy... cesarki nie biorę nawet pod uwagę moja mama jest po 5 cc i na początku tak mnie nakręciła że chciałam tylko cc. No ale potem stwierdziłam że ona nie ma porównania jednak a cc to poważna operacja i ciężko potem... a po sn to nawet za siebie się szybciej wezmę
no ale zobaczymy jak to wszystko będzie. Kurcze dziś kukałam na stronkę szpitala i lista rzeczy które mam tam zabrać mnie przeraża.. po co mi tam 10 pieluch tetrowych?!
dobrej nocki
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja juz dzisiaj nie śpie od 4, moja córa mi pobudke urządziła.
P@ul@ doskonale cie rozumiem, sama mam siostre 10 lat i gdyby nie fatk ze nie utzrymuje kontaktu z mama to tez by sie wtracała. Ja syna rodziłam 3 lata temu a z córka już sie niektóre rzeczy zmieniły.
Ja tam paznokci nie maluje bo jakby sie dzidzi cos mialo dziac to wlasnie paznokcie sie sine robia a tak bym tego mogla nie zauważyć. Trzymam kciuki za wasze badania, ja tez jutro ide na wizyte i tez mam nadzieje na USG.
Nuśka bo w niektórych szpitalach dziecko zamiast ubrać w śpioch owijają je w pieluchę tak np było z moją córką nie pozwoliły mi jej normalnie ubrać tylko zawinięta w pieluszkę była więc tu już potrzebujesz jakieś 3 bo jak zabrudzi czy coś, później do wytarcia jak uleje dla ciebie no i stąd ta ilość. Kurcze wy już tak daleko z pracami jesteście a ja nawet nie wiem do którego szpitala pojade bo nie chciałabym przeżywać znowu tej męki w tym co córe rodziłam. A co do obecności męża to mój był obok, tzn przez pierwsze fazy porodu jak sie już wykłóciliśmy to był później na 20 min już samego porodu sie schował i na sale też już razem pojechaliśmy i tak było dobrze bo nie chciałam żeby patrzył na tą rzeź
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oleczka no co Ty mówisz z tymi paznokciami Poważnie tak jest czy to tylko jakiś zabobon z tym sinieniem? Ja mam pomalowane u nóg ale u rąk nie, a które to by miały wówczas zsinieć?
U nas kolejny upalny dzień i nie wiem jak wyrobię u tego lekarza szczególnie ze przekładali wizyty czyli będą pacjentki z zeszłego tygodnia i z dzisiaj i nie wiem jak oni to zrobią żeby jakoś w miarę szło.
Miłego dnia i do potem
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jednak teraz maluję bo inaczej wstyd
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A u mnie dzisiaj fajna pogoda nie ma słońca i można odetchnąć
P@ul@ wydaje mi sie że to nic groźnego oczywiście lekarzem nie jestem ale też mam takie bóle najbardziej jak sie przeciąże w ciągu dnia albo za dużo noszę moją małą, ale przyczyny mogą być różne najczęściej to jest to że macica powoli powoli przygotowuje sie do porodu, czasem niektórym kobietą "rozchodzą" sie kości i to też jest taki ból. Oczywiście trzymam za ciebie kciuki żeby było ok
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja bardzo bliska koleżanka urodziła dzisiaj po 1 w nocy, drogami natury, to jej pierwszy poród a termin miała na 24 lipca Aż nie prawdopodobne żeby pierwsze dziecko tak idealnie w terminie urodzić
Na dodatek nie musieli jej nacinać ani nie popękała, ale namęczyła się z bólami krzyżowymi i nie miała rozwarcia ale po oksy poszło jakoś
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja dla dziecka musiałam mieć pieluchy i krem do pupy w szpitalu.
U nas pobudka była o 5 rano i jakoś zasneła z nami i pospała jeszcze do około 7
Aha i polecam szpital w Oławie jest tam super opieka
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny a powiedzcie próbowałyście pić napar z liści malin? Jakie macie doświadczenia z tym?
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
oleczka przestraszyłaś mnie z tymi paznokciami, ale mam taki jaśniutki lakier, prawie przezroczysty że raczej dostrzegę zmiany. A co do tych pieluch tetrowych- na tej liście jest też wypisane żeby 3 komplety ubranek mieć ze sobą...zapytam położnej jak będę na wizycie
Agusiak gratulację dla koleżanki i pozazdrościć jej takiego porodu też bym chciała bez nacięcia ćwiczę mięśnie kegla itp itd, no zobaczymy
Ponoć w 3 trymestrze można robić masaż krocza żeby właśnie było łatwiej no ale coś nie jestem do tego przekonana
Kolejny upalny dzień, ale na szczęście wiaterek lekki jest to lepiej:) rano z psiakiem byłam to nawet chłodno było ale teraz już grzeje.
Pół nocy dziś nie spałam przez mojego kochanego pieska.
Wczoraj ukradł D. ze stołu kolację ( 3udka z kurczaka )a wcześniej zjadł swoje jedzenie. Dupek jeden nie może kurczaka jeść bo potem problemy ma z załatwianiem się. Tak się tym najadł że nagle się zrobił jak kulka (a to jamnik jest) i piszczał bo go pewnie brzuch bolal. Poszłam z nim na spacer godzinny, wróciliśmy a ten dalej piszczy. w końcu zaczął wymiotować i tak co godzinę do 3 nad ranem. jeszcze zamiast napić się wody z miski to głupol zaczął pić z kwiatków na balkonie. No masakra...ale dziś już jest z nim lepiej. Kara go spotkała za kradzież ;P eh jak dzieckiem