BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #712357 przez nuśka09
oleczkaprzymierzam się do picia tego :) tylko się zastanawiam czy w aptece takie coś dostanę. :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #712384 przez Edzia04
Hej kobietki!

Ja juz albo dopiero po badaniu glukozy, niedobre to jak nie wiem fuuuuu, ale najgorsze jest to , że pobierana miałam krew z trzech róznych miejsc i wszedzie mnie boli a najbardziej na dłoni i jeszcze do tego mi spuchła od tego kłucia;/

Nuskapies moich rodziców tez jest zlodziej tylko, że on kradnie słodycze , kiedys zjadł cale pudełko ptasiego mleczka, a pozniej lezal caly dzien i nawet na dwor nie wychodził ehhe psy są jednak pomysłowe:) PO dziesiejszej nocy masz juz jeden dzień zaprawy jak Maksio przyjdzie na swiat , to pewnie takich dni (OBY NIE!!!!!) bedzie wiecej.

Oleczka a paznokcie u stop czy u dłoni??
Ja mam żel na stopach , wiec nie zobacze;/ do porodu tez mialam zamiar zrobic, ale jak mowice, ze nie mozna to pewnie zostawie nie pomalowane.

Milego dzionka papa

11 lata 5 miesiąc temu #712442 przez oleczka86
Jeśli o paznokcie chodzi to te u rąk i stóp. Widzę że sie wystraszyłyście nie o to mi chodziło nie schizujcie sie tak tym :)

No to pieski macie pomysłowe przynajmniej wesoło :)

Ja właśnie ten napar piłam w drugiej ciąży dodatkowo brałam kapsułki z wiesiołka i zastanawiam sie czy teraz tez to brać bo generalnie nie mam porównania bo miałam dwa różne porody. Ale chyba sie zdecyduje bo zaszkodzić to nie zaszkodzi. A kupuje sie to w sklepach zielarskich lub ze zdrowa żywnością w aptekach raczej tego nie ma, ja może z ogródka zerwę młode liście to akurat mi się ususzą do 36 tygodnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #712482 przez P@ul@
Agusiak wizyty mam co 4 tygodnie, teraz będę miała w poniedziałek.

Co do psów to ja też mam psa złodzieja i żebraka... nic się nie da zjeść przy nim spokojnie.
Ja własnie obrałam duuuży gar ziemniaków i się gotują, bo robię kopytka dla całej rodzinki na obiadek.

Edzia wózek super, taki inny, ciekawy, ale cena nas by doprowadziła na dno.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #712496 przez oleczka86
hehe ja tez kopytka dzisiaj robie bo mnie chęć naszła :) i już ugotowane przeciśnięte czekam aż wystygną

11 lata 5 miesiąc temu #712500 przez P@ul@
No widzisz to mamy taki sam obiadek dziś, tyle, że ja dopiero na 16 robię jak K. wróci z pracy.

A to mój brzuś dziś :) Przodem i telefonem, więc nie wiem czy coś tam w ogóle widać na tym zdjęciu, no ale sama musiałam sobie zrobić i to bez aparatu, dlatego jest jak jest...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #712508 przez nuśka09
oleczka a to dopiero od 36 tyg. się pije?myślałam że już mogłabym zacząć...

edziazaprawę to ja od 10 roku życia mam :P bo już wtedy na noce zostawałam z siostrą :P mam nadzieję jednak że moje dziecko będzie bardziej wyrozumiałe dla mnie niż całe moje rodzeństwo :)

smaka mi narobiłyście na kopytka :P ja mam pierożki z serem na obiad:) a kopytka lubię jeść ale nie cierpię robić :P

11 lata 5 miesiąc temu #712514 przez oleczka86
Śliczny brzuszek zgrabniutki ty też szczuplutka fajna laska :)
Ja robie tak na 15 bo zaraz z dziećmi idziemy na drzemkę a mąż też dzisiaj będzie w domku to mu odgrzeje :) Ja pierożki z serem jutro będę robić :)

Tak ten napar powinno sie pić od 36 tyg ponieważ on powoduję zmiękczanie sie szyjki i pity wcześniej mógłby przyspieszyć poród.

11 lata 5 miesiąc temu #712518 przez nuśka09
Paulapiękny brzuszek :)
oleczkadzięki za info;) a ten wiesiołek od kiedy można?

11 lata 5 miesiąc temu #712520 przez Groszek
Nam lekarz dawał klucze od lekarskiego żebyśmy coś podziałali to się ruszy :P ale D spanikowany i nie chciał krzywdy zrobić :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #712530 przez Anecia225
Oj OJ OJ Kobietki nie zapamietam co ktora Pisala Wiec pisze ogolnie...
Tak zapamietalam oczewiscie te paznokcie racje nie mozna Miec Bizuteri iu nie mozna miec POmalowamych Paznokci i u nog i u rak.
Paula aez ty Drobniutka brzusio malusi zgrabniusi wyglada mi NA chlopca ale to roznie bywa to tylko Moje Takie wzrokowe przeczucie. n:*
NUska zdaje sie tak jak wyszla Glukoza ??? nie maz wyniku jeszcze ja dzis tez bylam na wynikach mocz ogolny i normalny i cukier,.w piatek mam wyniki juz odebrac poprosilam by tu przyszly nie pojechaly do lekarza hih.'
U MNie dzis na Obiadek schoabowy dla Corci a dla MNie gotowana piers z warzywami. Dwa lyzki ziemniakow mizeria :P

11 lata 5 miesiąc temu #712535 przez P@ul@
Dziękuję za komplementy :)

Jutro na obiadek zaplanowane mam robienie placuszków cukiniowo-ziemniaczanych :) A oprócz tego jakiś placek będę musiała upiec i może coś tam jeszcze... zobaczymy jak będzie mi się chciało. No ale coś na pewno, bo K. ma jutro imieniny.

11 lata 5 miesiąc temu #712537 przez Groszek
A tam, można nie można ;) Przecież na porodówce nie będziecie zmywać paznokci u nóg jak będą skurcze co chwile ;)

A młoda ma regularne czkawki :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #712554 przez Anecia225
Ja mam i mialam kolczykow troche i musialam posciagac :P a paznokci raczej nie malowalam traz mam na sesje przygotowane :P
A co do Obiadkow ja tez chetnie bym zjadla Cukinie PLacuszki mniam Ale ona tluste sa bo nabieraja duzo tluszczu i niestety nie MOge :( :dry: :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #712567 przez P@ul@
No Anecia nie fajnie z tą dietą :( Ja od jakiegoś czasu wciąż głodna chodzę, a najbardziej to słodkiego mi się chcę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka