BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #711604 przez Anecia225
Agusiak tak jestes w 7 miesiacu ja liczylam od 27 tygodnia jako 7 miesiac mi wypada na 13 pazdziernik i licze ze jestem w 29 tygodniu tak od poczatku lekarze mi wyliczyli i od poczatku liczac wychodzi nie 28 tyg i 4 dni tylko 29 tydzien sie zaczal i za tydzien bedzie 30 tydzien czyli 8 miesiac kazdy roznie liczy i w internecie tez roznie jest jak widzisice na suwaczku tez mam 28tyg i 4 dni wedlug USG jestem juz w 30 tygodniu a jednak liczac od poczatku z lekarzem wg USG dzien po dniu jestem w 29 tygodniu rowno :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #711611 przez Agusiak
Anecia dzięki za potwierdzenie i wyjaśnienie :)

Bo np lekarz na prenatalnych zawsze mówi mi tygodnie według USG, a tu wychodzi mi termin na 16.10, dzidzia jest o tydzień do przodu dokładnie tak jak pierwsza córa. Zaś moja ginka mówi według tych faktycznych tygodni, czyli jutro powie mi że jestem w 27 i 1 dzień :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #711616 przez alutka1011
Agusiak jak masz termin na 22 to wczoraj zaczęłaś 7 msc a jak dziś masz 27 tydz to jutro zaczynasz 28 tydz :)

11 lata 5 miesiąc temu #711620 przez Anecia225
Lekarze wpisujac date porodu doliczaja zaqwsze 2 tygodnie u mnie wogole jest KOgel mogel bo ja nie miesiaczkowalam w styczniu tylko w grudniu i nie bylam w ciazy w grudniu tylko zaszlam w styczniu i lekarze liczyli mi najpierw na wrzesien pozniej po wyjasnieniach ze pazdziernik i tak na serio nie wiem jak to sie wszystko rozstrzygnie zalezne duzo od lekarza takze co bedzie to bedzie na USG MI wychodzi 2,10 a mi od dokladnego liczenia wychodzi tak samo ale oni licza niby od miesiaczki ktorej nie bylo w s tyczniu ale jako by niby byla powinna wystapic 13,01,2013 a nie bylo bo zaszlam w ciaze i tak mi licza ze 13,10 termin porodu :P wiec jak widzicie takie to zakrecone licze na lekarza bardziej jak na te dni rozne

11 lata 5 miesiąc temu #711629 przez trufla
Witam
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :)
Mi na początku z USG wychodził 28 wrzesień a zaszłam w ciążę w styczniu. A ostateczny termin porodu wychodził na 7-8 październik a urodziłam w 41tc także wszystko zależy od dziecka kiedy postanowi wyjść :)

11 lata 5 miesiąc temu #711634 przez P@ul@
Agusiak dokładnie tak jak piszą dziewczyny :)

A tutaj zdjęcia ostatnich zakupów

Dla maluszka:
kocyki i okrycie kąpielowe

pampersy, olejek do kąpieli, żel do mycie ciała i włosów, krem z tlenkiem cynku, krem z witaminami i alantoiną i 5 kolorowych pieluch tetrowych

Dla mnie:
podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, herbatka na laktacje i maść na podrażnione brodawki

Sorki za jakość zdjęć ale robione telefonem :) Mąż znowu pozbawił mnie aparatu, ech...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #711638 przez Anecia225
trufla a jak u ciebie przebiegala ciaza Alicja to pierwsze dziecko tak

11 lata 5 miesiąc temu #711642 przez Anecia225
paula to ty ladnie juz zaopatrxona ja cos ty nic a nic nie mam buteleczki ewentualnie :P

11 lata 5 miesiąc temu #711650 przez Groszek
Dziewczyny przepraszam, że po imieniu nie będę odpowiadać ale dużooooo napisałyście ;)
Ja się dziś obudziłam z plamami na koszulce - siara jest więc krówka nr2 hihi... cieszę się, bo karmienie piersią to fajna sprawa :lol: :lol: :lol:
W pierwszej ciąży przytyłam 9,5kg a zaczynałam z wagą 60kg, teraz zaczynałam z 64kg a ważę 68,5 :) Więc najgorzej nie jest...
Rozmiar :unsure: :huh: przed ciążą 40-42 a tak chciałam 38 :lol: Od 1 stycznia katowałam się ćwiczeniami i schudłam (ok 2 cm na każdą partię ciała) a w lutym II i koniec marzeń o pięknej, wakacyjnej figurze :lol: :lol: :lol: za to teraz mam piękny brzuszek :silly: Z wielkimi jak rów mariański rozstępami :angry:

Agusiak Michaś urodził się 29 czerwca, w największe upały więc nam ubranka zbędne były ;) pampers i tyle hihih :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #711653 przez Groszek
Anecia ja też nic nie mam :P

11 lata 5 miesiąc temu #711661 przez oleczka86
Groszek to tak jak u mnie mój Łukaszek urodzony 20 czerwca i też tylko pampers i wsio :)

P@ul@ ale masz śliczne zakupy aż zazdroszczę ja jeszcze w szczerym polu jestem nie mam nic nawet nie wiem co mam dokupić a co nie ale nie mam na razie ani siły ani weny na to :P

Ja tam liczę że jutro zaczynam 30 tydzień a suwaczek mi pokaże ze jestem w 29 ale on pokazuje skończone tygodnie tak samo jak lekarz mówi o skończonych tygodniach. Ja syna np urodziłam w 42 tc a na wypisie napisali 41tc i 3 dzień bo oni liczą zawsze skończone. Terminem z USG nigdy sie nie sugerowałam i nie sugeruję bo jest jak dla mnie mało wiarygodny dzieci różnie rosną i to że dziecko jest duże nie znaczy że już jest gotowe na wyjście. Z resztą ja wszystkie dzieci urodziłam po terminie zobaczymy jak będzie teraz moge nie dotrwać bo i wysiłku fizycznego mam więcej i to trzecia ciąża też zaraz po ciąży nie wiadomo jak to sie wszystko ułoży. Martwią mnie tylko żylaki czy dam rade przez nie urodzić naturalnie.

11 lata 5 miesiąc temu #711669 przez Anecia225
Groszku Kochana ja mam po pierwszej ciazy na brzuchu najwiecej rozstepow i czeka MNie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i mam okropny stres bo jak ja nikomu brzucha NIe Pokazuje uuuuuuu
OLeczko no wlasnie to ty masz na kiedy ja na 13,10 wiec licze za tydzien 30 tydzien licze jak od poczatku i mysle ze tak bedzie ja bd miala Ciecie Cesarskie wiec wszystko zalezu od Mojego WSPANIALEGO Lekarza
ALE POWIEM WAM ZE JUZ CHCIALABYM TULIC SKARBA MOJEGO MOJA NIUNIA JUZ TAKA DUZA A TU TAKA KRUSZYNA BEDZIE Mmmmmmmmmmm

11 lata 5 miesiąc temu #711674 przez oleczka86
Ja rozstepow nie mamw ogóle :)a termin mam na 8.10 a z jakiego powodu masz cięcie zaplanowane? Ja czekam co mi lekarz powie bo te żylaki mi spać nie dają ale z drugiej strony nie chciałąbym mieć cięcia bo nie dam sobie wtedy rady sama z trójką a tak po naturalnym to człowiek od razu jest na chodzie.

11 lata 5 miesiąc temu #711677 przez Anecia225
OLeczko mam
lekarz ktory mnie prowadzil z Corcia teraz tak samo zadecydowal poza tym chyba mam
i stad moga byc te moje krwotoki albo brak calkowity na 3miesiace miesiaczek nawet to sie okaze . no tak po cieciu ciezej sie dochodzi do siebie

11 lata 5 miesiąc temu #711678 przez Groszek
Hehe a zdjęcia to sprawa dla fotografa :) jak dobry to zrobi tak, że nie będzie ich widać ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka