BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #722566 przez Diabli
Agusiak te leżaczki są bardzo albo to bardzo fajne :laugh: No to teraz szukać okazyjnej ceny i brać... bo faktycznie można je dłużej wykorzystać później również do karmienia :) mój M. udaje że śpi bo już boi się co ja jeszcze mogę wykombinować :silly:

U nas cały czas ktoś zdjęcia robi... tj błyska się niesamowicie :)

Miłego wieczorku :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #722577 przez Agusiak
Diabli heheh skąd ja to znam ;) Mój to jak tylko wymawiam jego imię to już się boi że będzie trzeba na coś kasę wyłożyć ;)

Kochana ale niech się przyzwyczaja bo teraz zakupom i wydatkom dla malucha tak naprawdę nie będzie końca :blink: :laugh:

Dobranoc mamusie :)

11 lata 5 miesiąc temu #722671 przez Agusiak
dzień dobry :)

ależ nam się dzisiaj dobrze spało, wstałyśmy z młodą o 8 i nawet mężuś zaspał do pracy ;)
Całą noc padało i teraz na dworze jest zarąbiste powietrze, wietrze cały dom żeby w środku też się powietrze wymieniło :)

Miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #722695 przez Elusia
Hej dziewczynki:) ja troszkę pospałam, zrobiłam śniadanko, chwilkę leniuchowania i na zakupy jedziemy jak co sobotę:)
Diabli Synusiowi daliśmy na imię Ignaś:) a bujaczek ja dostałam:) co prawda jest różowy ale mi to nie przeszkadza;) dokładnie taki allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...583-i3432006332.html wydawało mi się, że mówiła że do 9kg ale nie wiem już sama:P ja się z nią zobaczę to zapytam.
Agusiak u nas też miłe świeże powietrze:) od razu człowiek się lepiej czuje co?:)
Aha jeśli chodzi o kocyki, ja mam zwykły cienki, a gruby, taki do wózka(niby nawet jak śpiworek) teściowa mówiła, że da i żeby nie kupować... więc zobaczymy:)
Mój narzeczony ciągle wymyśla co by jeszcze w domu zrobić przed narodzinami małego, żeby później się nie kurzyło i nie brudziło :P
Dobrze, że my wszystko już mamy kupione, właśnie zamawiam elektroniczną nianię i ciągle jeszcze myślę nad chustą ale zupełnie nie mogę się zdecydować jaką kupić...trudna decyzja...
odezwę się wieczorkiem:*

11 lata 5 miesiąc temu #722729 przez oleczka86
Cześć dziewczyny :)

Szczerze nie mam siły na nadrabianie waszych postów :P Wpadłam w zasadzie na chwilkę i z interesem do Tośki :)
Zaczęłam dziergać pierwszą czapkę na szydełku i mam do Ciebie pytanie jako do ekspertki, robie zwykłym sposobem tzn. rzędy półsłupków nawijanych i skąd mam wiedzieć ile tych rzędów zrobić dla danego obwodu głowy? bo później będę robiła półsłupek na pósłupku w zależności od tego jaka ma być głęboka. No i jak mam zrobić nauszniki w którym miejscu i w ogóle? z góry dziękuję :)

11 lata 5 miesiąc temu #722734 przez Tośka27
Agusiak no ten tez Fajny wozeczek co pokazalas u nas dzis pada i pada ponuro ale chlodniej,
JA robie obiadzik fasolowa zupke i kurcaczka w sosie pomidorowym i buraczki u mnie kalafiorek zamiast ziemniakow a u Meza i Corci ziemniaczki.,
i dziergam Mitenki :D dla Corci :D na chlodne dni :D a czapeczka rozowa juz sprzedana :D niebieskie dwie :D (turkusowe) jeszcze mam do zrobienia jedna albo i dwie kolezanka sie zastanawia.
Ja o tym lezaczku nie myslalam z czasem teraz mam za wiele wydatkow szkola porod i wiele innych oplat ktore spadaja najwieksze we wrzesniu.
A co do kupna dla dziecka to Ja z wlasnej wypaty kupuje wiec Maz nawet nie wie ile co ksoztuje i nawet sie nie pyta czy mam czy nie, wiec na Meza nie moge liczyc jak narazie.

11 lata 5 miesiąc temu #722737 przez Tośka27
hmm Oleczko Kochana
Przerabiasz dwa polslupki nawijane w jednym oczku najpier np co dwa oczka pozniej w 3 rzedzie dco trzy oczka dodajes dwa polslupki nawijane.i az stwierdzisz ze juz na gorze obwodzik jest dobry powiem ci Kochana ze ja na poczatku kombinowalam prulam itp bo ciagle jak nie jajo mi sie robilo to za duzo robilam sama robiac zauwazysz czy juz starczy a jak nie na glowce spr czy juz starczy bo ja to na oko nie raz musialam robic ciezej jest jak cholera. a Nauszniki musisz tez podzielic oczka najlepiej od tylu gdzie zakonczylas czapeczke wylicz sobie np 12 oczek i zaznacz nicia jakas inna i do niej przerabiaj i zdrugiej strony tak samo. I przerabiasz gdzies z 3/4 rzedy pozniej przerabiasz pierwsze dwa oczka razem i jak zaczynasz i jak konczysz i tak do konca robienia nausznikowaz skonczy sie nic i wyjda takie ala trojkaciki :D przepraszam jesli zle i nie za bardzo wyjasnilam ale ja sama jestem samoukiem i ciezko mi cos kolwiek wytlumaczyc jak cos Pisz Kochana

11 lata 5 miesiąc temu #722746 przez Agusiak
Tosia troszkę zazdroszczę bo przynajmniej nikt Ci nie zagląda w to co kupujesz. No ja nie mam obecnie własnej pensji bo jestem na wychowawczym i wszystkie wydatki i tak przechodzą przez ręce męża bo tylko jego wypłatę mamy. Czasami mam już dość tego tłumaczenia dlaczego chcę kupić to czy to, skoro to według niego nie jest w ogóle potrzebne. Ech... ale z drugiej strony wiem że gdybyśmy mieli worek pieniędzy to kupiłby nam wszytko więc oszczędzam go też z tymi wydatkami ;)

11 lata 5 miesiąc temu #722765 przez Tośka27
Agusiak sa tego plusy i minusy bo Maz odkad poszlam do pracy a teraz jestem na zwol. i mam swoje pieniazki pewnie ciesze sie ze jem mam bo chyba bym zwariowala liczac na Meza tez bym nie chciala patrzec na niego jak trzeba cos kupic a on patrzy na mnie jak na debila...
Wiec wole niby to ze ja mam swoje i kupuje ale zas z drugiej strony nauczyl sie ze to ja oplacam nie ktore rzeczy do tego musze trzymac na zycie codzinnie gotuje obiady nawet i dwa dania i teraz wydatki okropne bo Niunia do szkoly dziecko sie urodzi a on dadal mysli ze ja mam kokosy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #722778 przez Agusiak
powiedz mu że w przyszłym miesiącu ma dać tyle i tyle na wózek i koniec. Kurcze w końcu to też jego dzieci. A na jedzenie też powinien dawać kasę, bo jak to facet pewnie je najwięcej :blink: :P

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #722794 przez Tośka27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kolejna robótka MItenki

11 lata 5 miesiąc temu #722916 przez Agusiak
Tośka super to Twoje dzieło :)

A ja wzięłam się za porządkowanie szafy- słupka dla drugiej młodej bo nie stać nas na kupno nowego mebla, a i nawet nie chcę bo i tak już mamy zagracone. Kupiliśmy pojemniki plastikowe i pakuję znowu wszystkie nasze skorupy, czyli talerze, szklanki itp bo tam na górze i tak ich praktycznie nie używamy a tylko je wyjęliśmy do szafy po przeprowadzce. Teraz wylądują w piwnicy i będą czekać na nasze własne lokum

Jutro jedziemy do T na działkę, ma być fajnie bo słonko i 25 stopni to sobie pospacerujemy a młoda poszaleje z dziadkami, tzn z babcią po teść po operacji ciągle mam problemy z nogą, z której wycinali mu żyłę podczas operacji.

U nas dziś 17 stopni a przedwczoraj 39 więc zmiana temp ogromna :ohmy:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #722921 przez Tośka27
Agusiak no u nas chlodno tez nie wiem ile ale chlodno.
to jak i ja swoja komode tak sprzatam ze wiekszosc na smnietnik cuchow bo dla Skarba chce oddac polowe bo tez nas nie stac na meble jak narazie jest to w planie dla Corki i odrazu dla Syna taki mebel z lozkami pietrowymi ale jeszcze mamy czas teraz jakos sie pocisniemy :D jakos bedzie ;d aby maluch Zdrowy i caly sie urodzil
Kolejne mitenki ale tym razem robione na drutach

11 lata 5 miesiąc temu #722965 przez Elusia
My po zakupach, niania zamówiona, narzeczony co dziś zaplanował to skończył i sobie odpoczywamy:)
Jeśli chodzi o meble to ja bym chciała 1 regał do malucha pokoju dokupić, na szafę za dużo kasy ale regał jak najbardziej, bo mam tylko komodę i dwie małe szafeczki(po 2 koszyki w każdej)więc trochę mało.
A jeśli chodzi o kasę to my z narzeczonym mimo iż mamy swoje pensje i swoje konta to wszystko razem sumujemy, siadamy, liczymy wydatki, co na co i ile w danym miesiącu i ustalamy na bieżąco:) i nie narzekam:)
A pogoda jest super bo 25st, lekki wiaterek, słoneczko:) to mi pasuje:D
Tośka fajne te twoje dzieła:) i miło, że jeszcze możesz sobie dodatkowo zarobić przy tym:)
Miłego wieczorku:)

11 lata 5 miesiąc temu #723009 przez Agusiak
dobry wieczór

Ufff udało się posprzątać tą szafkę, ale łatwo nie było. Matko ile człowiek ma gratów to nawet sobie nie wyobraża. Znowu szykuje się niebawem jakieś grubsze sprzątanie z wywalaniem wszystkich niepotrzebnych rzeczy.
Potem ją tylko dokładnie umyję, popiorę i wyprasuję ubranka i zostanie tylko ich poukładanie na miejscu

Tośka super te robótki :)

Elusia fajnie że niania zamówiona, a macie mieszkanie czy w domu mieszkacie? Bo powiem Ci że jak w mieszkaniu to może Wam się w ogóle nie przydać ;) Ale może będziesz zadowolona. Ja swoją użyłam może z dwa razy właśnie muszę wystawić ją na sprzedaż bo nie byłam zadowolona ;)

Jutro pewnie będę dopiero wieczorkiem więc miłej niedzieli Wam życzę

Dobranoc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka