BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 4 miesiąc temu #723990 przez Tośka27
super Konik sero swietny prezent moja ma wiekszy w piwnicy bd dla Skarba

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724042 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Ja dziś miałam dzień gospodarczy, ogarnęłam kwiatki na podwórku, pozamiatałam i podlałam a T w tym czasie pojechał z młodą na zakupy :)
Jutro wpadną do nas znajomi, zrobimy grilla i posiedzimy na dworku :)

Kochane nie chodziło mi o to, że jakoś ciśniecie do porodów ale że właśnie tak fajnie nie możecie się już ich doczekać. Ja miałam tak samo ;) teraz jakoś bardziej cierpliwie czekam ;)
Ale oczywiście także nie mogę doczekać się na córcię :)

Elusia konik superowy, moja dostała podobnego na dwa latka, tylko jest ogromny hehe i trzeba ją na niego posadzić ale zleźć umie sama ;)
Powiem Ci że mnie też twardnieje brzuch, właśnie na górze, prawie pod cycolindami. Jak dłużej stoję w jednej pozycji to przeważnie wtedy tak mam. Dziś jak przycinałam kwiatki na podwórku to dosłownie poczułam jak mi "skamieniał" na górze i musiałam usiąść.
Ja mam wizytę w środę to zapytam o to.

Aha, wiecie że rozpakowała się już pierwsza wrześniowa mamusia :)
Także kochane to już faktycznie tuż tuż.
Ciekawe która u nas będzie pierwsza? :blink:
Spokojnej nocki :)

11 lata 4 miesiąc temu #724197 przez Tośka27
hey Kobietki
ach a u mnie przeciezz nie moze byc dobrze Dzis i do lekarza i do przychodni a Corci sie rozchorowala mowi ze BOli ja bardzo glowa ma goraczke nie wlk. ale ma i mam leki to zbijam jej. I badz madry i teraz sie rozdwoj zapewne Tata samochodu mi nie da bo dla MNie nie Mozna i bd ciagac chore dziecko dzis po przychodniach. A czlowiek sam to nie wie jak sie rozerwac...
ewe
powiedz jakie cukry ci wychodz ana czczo mi jak nie zjem 93-91-90 kurde bo nie zawsze chce mi sie jesc o 21:30 ub 22:00

11 lata 4 miesiąc temu #724229 przez Agusiak
dzień dobry :)

Tośka kurcze ale lipa z tym choróbskiem :( zdrówka dla córci :)

U nas dziś jakby chłodniej :)
Po śniadanku muszę ogarnąć nieco chałupkę bo jak będzie deszcz to przeniesiemy się do domku a grill będzie się robił na tarasie :)

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #724355 przez Agusiak
laski coś nam wątek pada chyba ;)
gdzie się podziewacie?

11 lata 4 miesiąc temu #724373 przez P@ul@
No własnie cisza taka, a teraz powinno tu wrzeć :) Przecież wszystkie przygotowania i dopinanie różnych rzeczy na ostatni guzik... oj nie ładnie. Ja zaczynam się jakoś gorzej czuć. Bardziej zmęczona, mam mniej energii i jakaś taka osowiała :( Z jednej strony chciałabym mieć już wszystko gotowe, a z drugiej boję się, że jak już wszystko będzie czekało na dzidzie to będzie ten czas porodu, a to mnie trochę przeraża. No i później czy damy sobie radę, głównie finansowo... ale też boję się jak to będzie z mamą pod jednym dachem. Już widze jej wymądrzanie itd....

Praca nad łóżeczkiem idzie pełną parą, ale i tak trzeba jeszcze trochę poczekać na końcowy efekt.

Muszę jeszcze wymyślić jak przekonać K. do kupna porządnych butelek, bo kiedyś były jakieś w biedronce i kupiłam jedną z Kubusiem Puchatkiem, bo mi się podobała, ale nie jestem przekonana, a wręcz jestem przeciwna do karmienia nią noworodka... tylko, że K. uważa, że butelka to butelka i nie ma co wydawać kasy na inne, skoro jest ta. Ech :( jakbym wiedziała, że tak będzie to bym jej w życiu nie kupiła :(

Wczoraj już miałam zamawiać materiały na pościele i oczywiście skończyła się aukcja z jednym który chciałam i muszę znowu czekać...

Tośka współczuje tej historii z chorobą. Chore dziecko to gorsze niż choroba nas samych. Życzę szybkiego powrotu do zdrowie małej :)

11 lata 4 miesiąc temu #724383 przez P@ul@

11 lata 4 miesiąc temu #724384 przez Agusiak
Paula na razie się ta butelką nie przejmuj, może będziecie tylko na samym cycusiu i na razie butle nie będą Wam potrzebne. A nawet jeśli na odciągnięte mleczko, i maluszkowi butelka nie podejdzie, bo np nie będzie mu smoczek pasował lub będzie się krztusił to zobaczysz jak mąż sam będzie leciał do sklepu po inną butelkę ;)
Moja córa np za żadne skarby świata nie złapała wąskiego smoka, tylko musiała mieć te szerokie jak w Avent, Lovi itp ;)

Ja bym już chciała wszystko zamawiać co potrzebne, żeby już mieś w domku i się nie martwić czy potem zdążę ale oczywiście kasy nie ma więc chwilowo muszę się wstrzymać na pewno do września, jak nie dłużej :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #724395 przez P@ul@
No u nas też teraz krucho z kasą, a na wsparcie rodziców nie mamy co liczyć, takie życie. Cieszy mnie tylko, że aż tyle udało się zaoszczędzić (używany wózek, darowane łóżeczko z materacem, niania elektroniczna, podgrzewacz do mleka i mnóstwo ciuszków). Inaczej to byłoby krucho.

11 lata 4 miesiąc temu #724422 przez Agusiak
laski kurcze wiecie że robią ten telefon od 7, jest prawie 13.30 i dooopa blada, nie wiadomo gdzie jest ta awaria :ohmy:
Już by sobie poszli bo nic nie mogę swobodnie w domu robić bo mi się tu kręcą :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #724433 przez ewe88
Tosia ja na czczo mam max 83. Nie jadam posiłku przed snem. Tyko kolacja tak około 20;00.

Na forum nie ma nikogo bo wszystkie robimy ostatnie przygotowania :) Ja w sumie tylko ciuchy mam. Ruszam za 2 tyg. na podbój sklepów :)

Na badaniu prenatalnym widziałam u mojej malutkiej włosy !! Ale się uśmiałam, muszę szczotkę kupić hehe :) W sumie trochę zgagi mam..

U nas wreszcie temp. normalna. Da się oddychać i nawet na spacer iść.
Buziaki kochaniutkie :*

11 lata 4 miesiąc temu #724437 przez P@ul@
Ja mam taką zgagę, że moja to chyba z warkoczami się urodzi, hehehe :) Idę trochę na tv i coś przekąsić, bo głód mnie dopadł :P

11 lata 4 miesiąc temu #724450 przez Agusiak
ewe88 ja też mam właśnie zamiar za dwa tygodnie ruszyć już z zakupami no i z praniem ubranek dla młodej :)

Zabieram się za jakiś obiadek :)

11 lata 4 miesiąc temu #724475 przez nuśka09
Dzień dobry ;)

co takie mało aktywne dziś jesteście na forum?;)
tylko 1 strona? no co z Wami gadułki?:D

Paula tak jak Agusiak pisze nie przejmuj się na razie butelką;)
mnie też męczy zgaga już od dłuższego czasu, wszystko przetestowałam i pomaga mi bawarka, a ostateczności biorę Gaviscon :)

Agusiakwspółczuję, ja też nie lubię jak jest coś do naprawy i kręci mi się ktoś po domu;/ no ale cóż muszą to zrobić;/
Kochana powiedz mi nadal masz te bóle krocza? bo ja znalazłam metodę po której mnie nie boli :woohoo: tylko potrzeba do niej męża :) po seksie mam spokój z tym bólem :)

Wczoraj wysprzątałam sobie w końcu balkon :) teraz przyjemnie siedzieć ;)
Od jutra w końcu mama ma wolne więc odpocznę :lol: :lol: co prawda teraz siedzę z jedną siostrą ale ona ma charakterek :)

11 lata 4 miesiąc temu #724478 przez P@ul@
nuśka, o ile dobrze pamiętam pisałaś, że ty będziesz się pakować w walizkę taką na kółkach?
Jaką dużą masz tą torbę? Bo własnie przymierzam się do kupna i nie chcę żeby za duża była, no ale żeby wszystko w nią pomieścić.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka