BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 4 miesiąc temu #724725 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Grill i spotkanie ze znajomymi bardzo udane, to Ci co byliśmy u nich ostatnio na parapetówce kameralnej :)
Na szczęście nie padało, ale zrobiło się na tyle chłodno że my dziewczyny założyłyśmy swetry, a Linkę także ubrałam w sweterek i skarpetki. Jednak cały czas siedzieliśmy na dworze :)
Niedawno pojechali a ja uspałam rozbrykaną i zachwyconą gośćmi młodą :)

Teraz lecę do wanny bo muszę się doprowadzić do porządku przed jutrzejszą wizytą ;)

Elusia mam bardzo podobną torbę, nawet kolorystycznie i także w nią się mam zamiar zapakować do szpitala :)

Tosia super te ubranka :)

Spokojnej nocki :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #724836 przez ewe88
Cześć kochane :) U mnie znów pogoda przyjemna :) Wreszcie coś skorzystam z tego lata :)
Tosieńko mówiłam Ci, że ginekolodzy inaczej patrzą na te cukry. Gratuluje wytrwałości i życzę powodzenia dalej :) Mamy coraz bliżej do końca diety :laugh: :laugh: Najważniejsze, że dzidziolek zdrowy i wszystko jest ok :laugh:

Ja do szpitala też się zastanawiam czy zabrać walizkę czy torbę. Zobaczę podczas pakowania w co się pomieszczę.

Miłego dnia życzę kochaniutkie :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #724905 przez Agusiak
dzień dobry :)

dziewczyny czy któraś z Was bierze może pod uwag używanie pieluch wielorazowych?
Ja się zaczęłam nad tym poważnie zastanawiać, ale nie wiem czy dam radę.
Początkowy koszt jest spory ale jak podliczyłam miesięczne wydatki u nas na pieluchy to po trzech miesiącach już by mi się zwróciły?
Słyszałyście o czymś takim?

allegro.pl/listing/listing.php?string=pieluchy+wielorazowe

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #724930 przez Tośka27
ewe Kochana no to fakt ginekologowi mojemu sie podobaja cukry ale ja jezdze co 2 tygo do diabetolog i im sie moze nie podobac wrrrr zobavczymy co powie, a jak sie ewe czujesz ...
Agusiak Kochaniutka Moja nie widzialam takich pieluch ale to na starsze dzieci chyba to moze sprobuj na starszej Niuni a pozniej na mlodszym babelku wyprobujesz pewnie ze taniej wyjdzie. my rozwazymy to tez pozniej dzieki za Pomysl :D chcby po domku niech sobie w tej pileuszce bedzie,
ja bylam na wynikach przy okazji kupilam Pizamy juz do szpitala mam Koszule i pizamy czuje sie lepiej w pizamach a nie w koszuli koszuliw domu tez nie uzywam spie w spodenkach i t/shircie lub bokserce i tam wzielam tez do karmienia koszulka taka jest i spodnie 3/4 i tak jak dla MNie za dlugie ale niehc beda moze bd chlodno. Skarpetki majteczki bawelniane takie bym mogla wyzej rany zaciagnac klapeczki no i teraz chemia mi zostala :P i dla Synka i Dla MNie .

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724943 przez oleczka86
Cześć Paple :)

Ale naskrobałyście, uff...jakoś wszystko udało mi sie nadrobić :)

Tośka biedna jesteś z tą cukrzycą i mężulkiem, ale już niewiele zostało i miejmy nadzieje że i z cukrzycą wtedy koniec, a mężu może też sie zmieni jak zobaczy maleństwo. Serce mu zmięknie i może zacznie Ci pomagać i jakoś się zrehabilituje. A gdzie mąż pracuję też go chyba często nie ma i jesteś zadana na siebie podobnie jak ja :(

Co do torby do szpitala to ja biorę torbę bo walizeczki nie mam ale nie martwie sie o jej dźwiganie bo w każdym przypadku ktoś ją mi niósł- pierwszy poród położna a drugi mąż. A poza tym tak jak chyba Agusiak pisała można ją potem wyprać od tych szpitalnych bakterii i w ogóle.

Ja dzisiaj zabrałam sie za pranie ubranek, meble przestawiłam wczoraj miejsce na łóżko piętrowe zrobione jeszcze muszę zrobić zakupy i zaczne pakować torbę. Dzisiaj zaczynam 33 tydzień więc coraz bliżej :) Ale też spięłam sie wczoraj z mężem bo dostaliśmy przelew i oczywiście znów sie okazały ważniejsze inne wydatki a moje znów odłożone- kurcze no nie rozumie że chce mieć już gotowe bo sie boję że pojade do szpitala i będę z niczym i co wtedy wiadomo jak to facet robi takie zakupy a teściowa w tych sprawach to jeszcze gorsza niż mąż. eh...:( popłakałam sie tylko zasnąć nie mogłam całą noc brzuch mnie bolał :(

Agusiak nie wiedziałam o tych pieluszkach można by było sie nad tym zastanowić, ale nie wiem jak to użyciu będzie. Czy to aby nie przemaka wtedy dzidzia co siusiu czy kupka do przebrania i wtedy częściej prać wszystko i w sumie na jedno chyba wyjdzie bo proszek woda prąd...nie wiem trzeba by było przeliczyć i może pogadać z jakąś mamą któa już to używa jak to jest. Ja nie kupuje oryginalnych pampersów tylko takie podróby z kauflandu i nie odparza sie pupa i są w miarę cienkie a są o ponad połowe tańsze i w sumie dajemy rade.

A ja sie zastanawiam czy nie wybrać sie do jakieś kliniki na konsultacje w związku z żylakami. Bo mój lekarz widze podchodzi do sprawy co najmniej dziwnie, czuje że będą mnie znów męczyć pewnie 20 godzin znając moje szczęście i dopiero zdecydują o cięciu albo i nie zdecydują i popęka mi to wszystko i jeszcze tam zjade...Może do Łodzi albo do katowic tyle że pewnie nie zdąże z wizyą do porodu...

11 lata 4 miesiąc temu #724967 przez ewe88
Oleczka ja na twoim miejscu poszłabym na wizytę kontrolna do innego lekarza z tymi żylakami. Przecież to dla waszego dobra.

Tosia u mnie ok. Chociaż chyba ostatnio chodzę coraz bardziej głodna. No i kilka dni wieczorami mdliło mnie. Eh.. słyszałam, że takie dolegliwości mogą się pojawić pod sam koniec ciąży. Oby się nie nasilały.

Zobaczcie dziewczyny rozmawiamy już o tym co do szpitala zabierać... ale zleciało :) A ja pamiętam jak w 12tyg. byłam. Jeszcze trochę i będziemy się dzidziolkami chwalić :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #724984 przez Agusiak
dziewczynki mam właśnie takie same dylematy co do tych pieluch jak i Wy.
W sumie rozmawiałam z jedną mamusią która ich używała i jest zadowolona ale o rachunki za prąd i wodę to nie pytałam ;)
No i niby jest napisane że można od urodzenia, bo myślę że jak dla starszego dziecka to średnio się opłaca. Sama nie wiem, jeszcze muszę podrążyć temat.

oleczka ale te z kauflandu to w jakiej cenie?
Bo my to chyba kupujemy najtańsze helen harper, są w kerfurze po 21zł 46 sztuk ten chyba już najwiekszy rozmiar. Sprawdzają się u nas super bo nie ma żadnych odparzeń i nigdy nie przeciekły no ale troszkę grubawe i mają mało rozciągliwe te gumki w porównaniu np z DADA.

Już sama nie wiem, ale u nas pieluchy idą jak woda :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #724986 przez ewe88
Co do pieluch to u mnie wygra wygoda i stawiam na jednorazowe. Spróbuję z Dady a jak dostatnie uczulenia to zmienię na Pampersy, :dry: czego bym nie chciała. Nie zastanawiałam się nad pieluchami wielokrotnego użytku. Myślę, że jedyne co, to należałoby sprawdzić czy nie powodują problemów z bioderkami u dzieci. Nie znam nikogo kto mógłby udzielić info na ten temat.

11 lata 4 miesiąc temu #725025 przez Tośka27
oleczko Kochana Moj MAz wyjezdza w delegacje naszczescie juz nie dlugo ja konczy bedzie na miejscu w sumie nie waidomo jeszcze bo trzyma mnie jak zwykle w niepewnosci bo we wrzesniu powienien jechac na 3 tygodnie i powienien juz myslec co robic a on czeka nie wiem na co wtedy nie wiem jak to bedzie a mam dosc liczenia na rodzine wole sama sobie radzic mam serdecznie dosc gadania w kolko slysze ze tylk ocos ktos chce od Ojca a kur**** tylko kto moje rodzenstwo co ma dwie lewe rece nie ja do mnie nawet nie nie pokazuja a tam nie chce sie denerwowac i pisac nawet.
a co do Mezow Oleczko wspolczuje ci wlasnie wiem jak jest moj tez nie rozumiem ile to wszystko kosztuje ze ja nie mam pieniedzy ale znajac zycie ja zawsze cos wykombinuje i dlatego tak siedzi cicho co mnie naprawde dobija nic kompletnie nie zapyta co trzeba toc to juz blisko a on ma to chyba gdzies echhhhhhhhhhhhh wrrrrrrrrr juz mam nerw. Oleczko a ty tak jak ja zaraz placzesz i sie denerwujesz mnie tez pozniej brzuch boli az chodzic nie moge :( dobrze ze mamy siebie mozemy popisac wygadac sie.
Pampersy uzywalam corce Pampers wiec chyba i teraz mam 1-ynki tez Pampers
Ja obiadzik robilam i przewialo mnie straznie boi mnie rpawa strona oko lzawi glowa boli ramie mowie Mamie a Moja Mama no to nie zle i koniec tematu. a tam nic juz jje nie napisze mowilam jak byl interes to tel za telefonem i nawet przyjechali do mnie a teraz nwou ma wazniejsze sprawy inne rodenstwo co biedactwa nie umieja sobie sami poradzic.Mmausia musi wszedzie z Tatusiem Byc zakupy zrobic papieroski kupic bo co bedzie palil zarabia razem z zona ale on nie ma och jej brak mi slow

11 lata 4 miesiąc temu #725039 przez P@ul@
Hej wszystkim!

U mnie dzień masakra... głowa mi pęka, zatoki tak bolą, że ledwo co głową ruszam. Do tego straszna zgada. Męczyła mnie całą noc i teraz nadal, jakaś katastrofa :( Przynajmniej wczoraj w końcu wygadałam się mężowi, że się boję, że nie zdążę z kupnem wszystkich rzeczy do szpitala i reszty z wyprawki, aż się poryczałam z tych nerwów i K. powiedział, że mam się nie denerwować i, że w przyszłym tygodniu dokupimy co brakuje i spakujemy torbę do szpitala, a do końca sierpnia już będę miała wszystko gotowe. No to mnie trochę uspokoił. Muszę szybko zamówić materiały na te pościele, bo moja mama zaczyna wymyślać już jakieś inne które mamy, że z tych mi uszyje... Kurde czy ona musi się wtrącać... Jak chce pomóc to niech kupi nowe, a jak nie ma kasy, albo jej szkoda to niech chociaż siedzi cicho i nie wtyka nosa w nie swoje sprawy....

Agusiak też na początku ciąży myślałam o tych pieluchach, ale jednak pójdę na łatwiznę i zostajemy przy jednorazowych,bo z tymi jak dla mnie za dużo roboty.
Na razie mamy jedną paczkę Pampers 1, ale później chyba przejdziemy na Dade. Wiem, że dostaniemy od rodziny sporo pampersów, bo u nas to norma,że większość przynosi pieluchy, więc jak zaczniemy sami kupować to już wtedy pewnie Dade, bo z marketów to mamy tylko biedronkę blisko. A na oryginalne Pampersy to nas nie stać na dłuższą metę.

Dziś namówię K. żeby meble przestawić i przywiesić półkę nad komodą, a w sobotę chyba będziemy składać łóżeczko :) Juppi :) Oczywiście moja mama jest zdania, że to za wcześnie i lepiej jakby to K. zrobił jak ja będę rodzić, a przecież ona mi wszystko w łóżeczku przygotuje jak ja będę w szpitalu, ale nie ma takiej opcji, sama sobie to zrobię... Nie dam sobie odebrać takiej przyjemności :)

11 lata 4 miesiąc temu #725053 przez Tośka27
paula
no to super ze porozmawialiscie ja mam wrazenie ze ja ciagle gadam do Meza tylko on do mnie nie i nie wiem czy wogole slucha.U mnie sie jakos specjalnie nie wtraca bo nie m do czego nie mi to nie kupuje nie przynosi wiec nie bedzie mowic jak ja MMa robic ... a jak cos powiem ze zrobie sama to odrauz mowi ze jaka honorowa jstem, a jak mam nie byc skoro zdana jestem tylko na Siebie wiec nie bede sie zalic i prosic.
A co do lozeczka to my Jak sie urodzi mam nadzieje ze Maz to zrobic jak zrobil z Corcia jak wrocilam mialam gotowe wiec zobaczymy

11 lata 4 miesiąc temu #725055 przez Tośka27
Paula widze ze ty i pampersy dostaniesz i ciuszki dostalas to super masz nie tak wiele wydatkow a ja jak pisalam nie dostalam Jeszcze NIC wszystko sama

11 lata 4 miesiąc temu #725060 przez P@ul@
No ja dostałam mnóstwo rzeczy :) Jak sobie pomyślę, że mielibyśmy kupić wszystkie ciuszki i inne rzeczy które dostaliśmy po chrześniaku męża, to chyba byśmy nie podołali finansowo :( A i tak jest ciężko, zwłaszcza, że nie chciałabym żeby czego brakowało naszemu dziecku, a mój mąż jest strasznie oszczędny i najlepiej nic by nie wydawał, no ale przecież tak się nie da :(

11 lata 4 miesiąc temu #725065 przez Tośka27
No wlasnie To tylko cieszyc sie ze chojni ludzie sa hehehhe czy Rodzinka a My nie dosc ze Malenstwu wszystko to i dziecku do szkoly ciezko jest nerw mam codzienie ale niestety jakos bedzie moja mysle to dzis jest ciezej jutro bedzie lzej

11 lata 4 miesiąc temu #725070 przez P@ul@
Wierzę, że ciężko, ja mam 9 letniego brata i widzę ile jest wydatków na książki i inne rzeczy do szkoły, dlatego nie oczekuję od rodziców wsparcia finansowego (chociaż oni oboje pracują a u nas tylko mój mąż). My mamy wsparcie od rodzeństwa K. Nie kupują nam nic, bo każdy ma swoje wydatki i każdemu w tych czasach ciężko, ale jeśli mają coś co im nie jest już potrzebne, a nam i owszem, to zawsze się podzielą. Ze strony mojej rodziny niestety nie mogę liczyć ani na jakiekolwiek wsparcie (mój kuzyn chciał mi SPRZEDAĆ, ubranka po swojej córce, która ma już 7 lat, więc nie są one pierwszej świeżości, i to za takie ceny, że wolałabym iść do lumpiku i kupić...)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka