- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Grill i spotkanie ze znajomymi bardzo udane, to Ci co byliśmy u nich ostatnio na parapetówce kameralnej
Na szczęście nie padało, ale zrobiło się na tyle chłodno że my dziewczyny założyłyśmy swetry, a Linkę także ubrałam w sweterek i skarpetki. Jednak cały czas siedzieliśmy na dworze
Niedawno pojechali a ja uspałam rozbrykaną i zachwyconą gośćmi młodą
Teraz lecę do wanny bo muszę się doprowadzić do porządku przed jutrzejszą wizytą
Elusia mam bardzo podobną torbę, nawet kolorystycznie i także w nią się mam zamiar zapakować do szpitala
Tosia super te ubranka
Spokojnej nocki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tosieńko mówiłam Ci, że ginekolodzy inaczej patrzą na te cukry. Gratuluje wytrwałości i życzę powodzenia dalej Mamy coraz bliżej do końca diety Najważniejsze, że dzidziolek zdrowy i wszystko jest ok
Ja do szpitala też się zastanawiam czy zabrać walizkę czy torbę. Zobaczę podczas pakowania w co się pomieszczę.
Miłego dnia życzę kochaniutkie
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny czy któraś z Was bierze może pod uwag używanie pieluch wielorazowych?
Ja się zaczęłam nad tym poważnie zastanawiać, ale nie wiem czy dam radę.
Początkowy koszt jest spory ale jak podliczyłam miesięczne wydatki u nas na pieluchy to po trzech miesiącach już by mi się zwróciły?
Słyszałyście o czymś takim?
allegro.pl/listing/listing.php?string=pieluchy+wielorazowe
Miłego dnia
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Agusiak Kochaniutka Moja nie widzialam takich pieluch ale to na starsze dzieci chyba to moze sprobuj na starszej Niuni a pozniej na mlodszym babelku wyprobujesz pewnie ze taniej wyjdzie. my rozwazymy to tez pozniej dzieki za Pomysl chcby po domku niech sobie w tej pileuszce bedzie,
ja bylam na wynikach przy okazji kupilam Pizamy juz do szpitala mam Koszule i pizamy czuje sie lepiej w pizamach a nie w koszuli koszuliw domu tez nie uzywam spie w spodenkach i t/shircie lub bokserce i tam wzielam tez do karmienia koszulka taka jest i spodnie 3/4 i tak jak dla MNie za dlugie ale niehc beda moze bd chlodno. Skarpetki majteczki bawelniane takie bym mogla wyzej rany zaciagnac klapeczki no i teraz chemia mi zostala i dla Synka i Dla MNie .
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale naskrobałyście, uff...jakoś wszystko udało mi sie nadrobić
Tośka biedna jesteś z tą cukrzycą i mężulkiem, ale już niewiele zostało i miejmy nadzieje że i z cukrzycą wtedy koniec, a mężu może też sie zmieni jak zobaczy maleństwo. Serce mu zmięknie i może zacznie Ci pomagać i jakoś się zrehabilituje. A gdzie mąż pracuję też go chyba często nie ma i jesteś zadana na siebie podobnie jak ja
Co do torby do szpitala to ja biorę torbę bo walizeczki nie mam ale nie martwie sie o jej dźwiganie bo w każdym przypadku ktoś ją mi niósł- pierwszy poród położna a drugi mąż. A poza tym tak jak chyba Agusiak pisała można ją potem wyprać od tych szpitalnych bakterii i w ogóle.
Ja dzisiaj zabrałam sie za pranie ubranek, meble przestawiłam wczoraj miejsce na łóżko piętrowe zrobione jeszcze muszę zrobić zakupy i zaczne pakować torbę. Dzisiaj zaczynam 33 tydzień więc coraz bliżej Ale też spięłam sie wczoraj z mężem bo dostaliśmy przelew i oczywiście znów sie okazały ważniejsze inne wydatki a moje znów odłożone- kurcze no nie rozumie że chce mieć już gotowe bo sie boję że pojade do szpitala i będę z niczym i co wtedy wiadomo jak to facet robi takie zakupy a teściowa w tych sprawach to jeszcze gorsza niż mąż. eh... popłakałam sie tylko zasnąć nie mogłam całą noc brzuch mnie bolał
Agusiak nie wiedziałam o tych pieluszkach można by było sie nad tym zastanowić, ale nie wiem jak to użyciu będzie. Czy to aby nie przemaka wtedy dzidzia co siusiu czy kupka do przebrania i wtedy częściej prać wszystko i w sumie na jedno chyba wyjdzie bo proszek woda prąd...nie wiem trzeba by było przeliczyć i może pogadać z jakąś mamą któa już to używa jak to jest. Ja nie kupuje oryginalnych pampersów tylko takie podróby z kauflandu i nie odparza sie pupa i są w miarę cienkie a są o ponad połowe tańsze i w sumie dajemy rade.
A ja sie zastanawiam czy nie wybrać sie do jakieś kliniki na konsultacje w związku z żylakami. Bo mój lekarz widze podchodzi do sprawy co najmniej dziwnie, czuje że będą mnie znów męczyć pewnie 20 godzin znając moje szczęście i dopiero zdecydują o cięciu albo i nie zdecydują i popęka mi to wszystko i jeszcze tam zjade...Może do Łodzi albo do katowic tyle że pewnie nie zdąże z wizyą do porodu...
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tosia u mnie ok. Chociaż chyba ostatnio chodzę coraz bardziej głodna. No i kilka dni wieczorami mdliło mnie. Eh.. słyszałam, że takie dolegliwości mogą się pojawić pod sam koniec ciąży. Oby się nie nasilały.
Zobaczcie dziewczyny rozmawiamy już o tym co do szpitala zabierać... ale zleciało A ja pamiętam jak w 12tyg. byłam. Jeszcze trochę i będziemy się dzidziolkami chwalić
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W sumie rozmawiałam z jedną mamusią która ich używała i jest zadowolona ale o rachunki za prąd i wodę to nie pytałam
No i niby jest napisane że można od urodzenia, bo myślę że jak dla starszego dziecka to średnio się opłaca. Sama nie wiem, jeszcze muszę podrążyć temat.
oleczka ale te z kauflandu to w jakiej cenie?
Bo my to chyba kupujemy najtańsze helen harper, są w kerfurze po 21zł 46 sztuk ten chyba już najwiekszy rozmiar. Sprawdzają się u nas super bo nie ma żadnych odparzeń i nigdy nie przeciekły no ale troszkę grubawe i mają mało rozciągliwe te gumki w porównaniu np z DADA.
Już sama nie wiem, ale u nas pieluchy idą jak woda
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
a co do Mezow Oleczko wspolczuje ci wlasnie wiem jak jest moj tez nie rozumiem ile to wszystko kosztuje ze ja nie mam pieniedzy ale znajac zycie ja zawsze cos wykombinuje i dlatego tak siedzi cicho co mnie naprawde dobija nic kompletnie nie zapyta co trzeba toc to juz blisko a on ma to chyba gdzies echhhhhhhhhhhhh wrrrrrrrrr juz mam nerw. Oleczko a ty tak jak ja zaraz placzesz i sie denerwujesz mnie tez pozniej brzuch boli az chodzic nie moge dobrze ze mamy siebie mozemy popisac wygadac sie.
Pampersy uzywalam corce Pampers wiec chyba i teraz mam 1-ynki tez Pampers
Ja obiadzik robilam i przewialo mnie straznie boi mnie rpawa strona oko lzawi glowa boli ramie mowie Mamie a Moja Mama no to nie zle i koniec tematu. a tam nic juz jje nie napisze mowilam jak byl interes to tel za telefonem i nawet przyjechali do mnie a teraz nwou ma wazniejsze sprawy inne rodenstwo co biedactwa nie umieja sobie sami poradzic.Mmausia musi wszedzie z Tatusiem Byc zakupy zrobic papieroski kupic bo co bedzie palil zarabia razem z zona ale on nie ma och jej brak mi slow
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
U mnie dzień masakra... głowa mi pęka, zatoki tak bolą, że ledwo co głową ruszam. Do tego straszna zgada. Męczyła mnie całą noc i teraz nadal, jakaś katastrofa Przynajmniej wczoraj w końcu wygadałam się mężowi, że się boję, że nie zdążę z kupnem wszystkich rzeczy do szpitala i reszty z wyprawki, aż się poryczałam z tych nerwów i K. powiedział, że mam się nie denerwować i, że w przyszłym tygodniu dokupimy co brakuje i spakujemy torbę do szpitala, a do końca sierpnia już będę miała wszystko gotowe. No to mnie trochę uspokoił. Muszę szybko zamówić materiały na te pościele, bo moja mama zaczyna wymyślać już jakieś inne które mamy, że z tych mi uszyje... Kurde czy ona musi się wtrącać... Jak chce pomóc to niech kupi nowe, a jak nie ma kasy, albo jej szkoda to niech chociaż siedzi cicho i nie wtyka nosa w nie swoje sprawy....
Agusiak też na początku ciąży myślałam o tych pieluchach, ale jednak pójdę na łatwiznę i zostajemy przy jednorazowych,bo z tymi jak dla mnie za dużo roboty.
Na razie mamy jedną paczkę Pampers 1, ale później chyba przejdziemy na Dade. Wiem, że dostaniemy od rodziny sporo pampersów, bo u nas to norma,że większość przynosi pieluchy, więc jak zaczniemy sami kupować to już wtedy pewnie Dade, bo z marketów to mamy tylko biedronkę blisko. A na oryginalne Pampersy to nas nie stać na dłuższą metę.
Dziś namówię K. żeby meble przestawić i przywiesić półkę nad komodą, a w sobotę chyba będziemy składać łóżeczko Juppi Oczywiście moja mama jest zdania, że to za wcześnie i lepiej jakby to K. zrobił jak ja będę rodzić, a przecież ona mi wszystko w łóżeczku przygotuje jak ja będę w szpitalu, ale nie ma takiej opcji, sama sobie to zrobię... Nie dam sobie odebrać takiej przyjemności
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
no to super ze porozmawialiscie ja mam wrazenie ze ja ciagle gadam do Meza tylko on do mnie nie i nie wiem czy wogole slucha.U mnie sie jakos specjalnie nie wtraca bo nie m do czego nie mi to nie kupuje nie przynosi wiec nie bedzie mowic jak ja MMa robic ... a jak cos powiem ze zrobie sama to odrauz mowi ze jaka honorowa jstem, a jak mam nie byc skoro zdana jestem tylko na Siebie wiec nie bede sie zalic i prosic.
A co do lozeczka to my Jak sie urodzi mam nadzieje ze Maz to zrobic jak zrobil z Corcia jak wrocilam mialam gotowe wiec zobaczymy
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna