BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #722219 przez Agusiak
Witaj Diabli, super że do nas dołączyłaś i oczywiście gratuluję synka :)

Powiem Ci że nie zastanawiałam się nigdy z czego ma być kocyk :blush: bo albo po prostu jakiś tam kupiłam albo ktoś przyniósł w prezencie ;)

Ale z czego one są, hmmm jedne jakby z takiego polarku, a jeden grubszy to z takiego misiowatego materiału, akryl się chyba ten materiał nazywa. Super na zimę i chłodniejsze dni :)

Pochwal się kochana jaki masz wózek i łóżeczko :lol:
Uwielbiam oglądać wyprawkowe zakupy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #722240 przez Diabli
Witaj Agusiak ! :)

Tak jak mówisz ten misiowy kocyk to będzie z akrylu :) no to tak jak myślałam jeden najgrubszy drugi najcieńszy :silly: Dzięki !

Wózeczek mamy (czarno-fioletowy) Espiro Vector Pro. Mieszkam w bloku na 3 piętrze bez windy i był to jeden z najlżejszych wózków z wszystkimi kołami pompowanymi a do tego świetnie wykończony i dopracowany :) Wybraliśmy wszystkie koła pompowane gdyż Nasze chodniki zostawiają wiele do życzenia ;) Co do kolorku to długo się zastanawiałam... ale wreszcie dałam się przekonać że przecież chłopczyk nie musi jeździć tylko w czarnym wózku... :)

Łóżeczko kupiliśmy turystyczne Caretero Grande w kolorze zieleni :) Jest wygodne bo na kółeczkach a do tego sprawdzone (koleżanka rok temu kupiła dla swojej pociechy podobne) :) Oczywiście dokupiliśmy materacyk bo ten jest raczej tylko na chwilowe wypady. Materacyk z danpolu gryka-pianka-kokos :)

Dzisiaj jest pierwszy dzień od tygodnia kiedy wyjdę na zakupy i zrobię coś fajnego na obiadek :) Lecę więc po jakąś rybkę... Zerknę do Was wieczorkiem ! :)

11 lata 5 miesiąc temu #722250 przez Agusiak
Daibli to widzę że zakupki super już macie dla synka :)
Ja przy pierwszej córci miałam espiro tyle że GTX i byłam bardzo zadowolona chociaż ten akurat moim zdaniem był ciężkim wózkiem. Pewnie te nowe modele są lżejsze, ale ogólnie powinnaś być zadowolona :)
Łóżeczko turystyczne też fajna sprawa, bo wszędzie można go ze sobą zabrać i jak ja miałabym kupować jedno to także kupiłabym turystyczne.
My mieszkamy w domu i na górze gdzie mamy pokoje jest łóżeczko szczebelkowe na dole w salonie będzie stało turystyczne właśnie ;)

11 lata 5 miesiąc temu #722335 przez P@ul@
Cześć dziewczynki :)
Witam nową mamusię! I już na początek mówię, że śliczny wózeczek :) I kolorek też. My akurat kupiliśmy używany wózek, dlatego, że trafiła się mega okazja to już nie patrzeliśmy na kolor, a mamy czarny z grafitem i zielenią. A gdybym kupowałam nowy to właśnie chciałam czerń i fiolet :)

Jeśli chodzi o kocyk to ja kupiłam dwa takie allegro.pl/puszysty-kocyk-mikrofibra-76x...z-2-i3431707388.html Ale chcę dokupić jeszcze jakiś cieplejszy, ale decyzji jeszcze nie podjęłam, zastanawiam się nad takim allegro.pl/bobas-76x102-koc-mikrofibra-b...sty-i3446460057.html

Pogoda dziś u nas wręcz idealna :) Raduję się jej każdą chwilą i od rana siedzę na dworze na huśtawce :)

Karo, Agusiak tak patrze, że podajecie obwody brzuszków i aż z ciekawości wstałam się pomierzyć i mój w najszerszym miejscu ma 97 cm. Przy waszych to taki kruszynek jakiś... Hmmm ciekawe dla czego taka z niego miniatura :unsure:

11 lata 5 miesiąc temu #722394 przez Agusiak
Paula tylko się cieszyć. Ja jak wspominałam mam sporo w boczkach :dry: i jakby to obciąć (a byłoby super :lol: ) to też wychodzi sporo mniej. Sam brzuszek nie jest zbytnio wystający do przodu, raczej tak jak w pierwszej ciąży jest długi, tzn wysoko się zaczyna i niski kończy :huh:

U nas chyba burza nadciąga bo jest super i grzmi momentami. Młoda śpi w salonie więc podobnie jak Ty idę na huśtawkę na taras bo się fajnie schłodziło i super wieje :)

11 lata 5 miesiąc temu #722422 przez Karo290392
agusiak
To fakt :D ciebie nie przebije - aczkolwiek daj mi pare dni jesli w takim tepie bedzie nadal rosla to moze i cie dogonie :D w czwartek wizyta takze bede wiedziec jaka ona juz duzaa :)

diabli
Witam nowa mamusie!
WWidzę że dołaczasz do mnie i do Elusia bo na ten sam dzien termin mamy :) takze zobaczymy która z nas dotrzyma do terminu :)

p@ul@
Ja to Ci szczeze powiem ze mi ten brzuszek w wielu czynnosciach przeszkadza bo nie potrafie sobie sama skarpetek założyć bo aby sie zgiac to pomazyc moge :D a juz nie chodze tylko sie kulam no i nie mam juz pasujacych na mnie koszulek a znow kupic cos na te ostatnie dni to strata pieniedzy i tak mieszam ubrania jak wlezie :D

Dziś odebrałam recepte na leki na anemie i jakas tam znow zlapałam infekcje ( za cholere nie mam pojecia skad to sie bierze ) ale pocieszenie jest ze wyszłam z torebka lekarstw a dzieci karcie dla ciezarnych nie wydałam ani funta...baa funta ani pikacza :D takze przynajmniej to mnie pociesza. i chyba sie bujne do dentysty niech tam zagladnie czy wszystko ok ( troszke sie obawiam bo jeszcze nic nigdy nie miałam robione D ) dopóki karta obowiazuje i nie trzeba placic:)

Dodaje focie z dzisiaj i same ocencie czy faktycznie jest duzy :D bo Polacy mówia ze duzy ( kazdy mysli ze juz do porodu ) a z kolei anglicy ze malenki zgrabny brzus :D I być tu człowiek mądry :D
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #722427 przez P@ul@
Karo wy to tam macie fajnie, że w ciąży nic nie musicie płacić... A brzuszek faktycznie sporo większy niż mój :) Ale czy duży czy nie to ja się tam nie znam. Ogólnie to chyba nie ważne jaki brzuch się dźwiga byle dzidzia zdrowa była :)

Ja na wielkość nie narzekam jeśli chodzi o robienie czegokolwiek, bo nawet paznokcie u nóg sobie maluje sama bez problemu :P

11 lata 5 miesiąc temu #722430 przez Tośka27
czesc Kochane
oj ja dzis dziwnie sie czulam jej nachodzilam sie ale Coreczce prawie wszystko kupilam i ciuchy i przybory wiec jestem szczesliwa Dziubkowi malemu kupilam Kaftaniczek sliniaczek spioszki skarpeteczki i w peweksie - szmateksie dostalam super komplet jutro zrobie fotke i pokaze wam dzis nie mam jakos sil chodzic Niuniek mi po drodze dal czadu tak mnie momentami bolalo w dole brzucha taksie krecil strasznie i w domu tez jak chodze to czuje go ciagle w kroczu :*( az sie zem wystraszyla. I wrocilam obiad zrobilam i polozylam sie nie wiem kiedy oczy mi sie zamknely,..
Karo masz Slodki brzuszek ja tez mam taki sterczacy w sumie ale kazdy dzis tez ze nisko mam bardzo :( i az ciezko mi chodzic a jeszcze jak sie tak kreci i uciska mnie na pecherz to az boli.
Diabli witamy Cie MILO
A KAro co chodzi o gadanie to mi tez tak gadaja jak wczesiejz e duuuuuuuuuzy teraz ze nisko strasznie nisko to chyba gadaja bo nie wiedza co gadac wrrr
A Kochane co do wozka nie znam sie wybrany mam mniej wiecej oczewiscie ze cene na moja kieszen czyli 1 tys ponad ale kolor to czarny lub czarny z bezem lub czarny z grafitem

11 lata 5 miesiąc temu #722431 przez Tośka27
Ja jeszczde tez maluje a nie mma takiego malego jest dosc dosc. Ale tak jak Kochana piszesz to nie wazne aby zdrowe malenstwo ja wogole wszystko jeszcze robie tylko dzis sie wystraszylam tymi bolami i takimi ruchami niunka

11 lata 5 miesiąc temu #722439 przez nuśka09
Witaj Diabli ;) gratuluję synka :D

Kochane co do obwodu brzuszka to powiem Wam że ja wolę nie mierzyć:P Wydaję mi się, że wyglądam już jak orka...:P
Paula zazdroszczę takiego małego brzusia :)

u nas w końcu DESZCZ!! :D wiaterek wieje jest git :)

a ja dziś takie zawiasy łapie że szok. D. coś do mnie mówił, produkował się z 5 minut ,a ja wpatrzona w tv całkiem się wyłączyłam i nagle patrzę na niego i mówię ni z gruszki ni z pietruszki: no i jeszcze musimy te prześcieradełka zamówić :P
Ten w szoku i mówi że on nic o wyprawce nie mówił :P a ja się go pytam czy w ogóle coś mówił :P masakra :P

11 lata 5 miesiąc temu #722449 przez Elusia
Hej kochane:) weekend!:D odpoczynek:D jakie to piękne:) i nie ma słońca tylko świeże powietrze:)
Karo, aż też sobie z ciekawości zmierzyłam obwód brzuszka i... rety ja mam 95! to w ogóle jakiś maluszek :P ale co się dziwić ja mój synuś też malutki. Kochana a co do siary to ja nic nie mam a cycuchy czasami swędzą i sutki masakra wtedy ale zauważam, że chyba wtedy rosną. Biedna z tymi skurczami jesteś, dobrze, że chociaż za leki nie płacisz:* a brzusiu masz śliczny po prostu:)
Agusiak masz rację, że to chyba pogoda bo dzisiaj ochłodzenie a i młody dużo lepiej się zachowywał:)
Nuśka to ciężką noc miałaś, ale fajnie że przyszło do was jak i do nas ochłodzenie:) heheh śmiesznie z tymi zawiechami:D mój się wkurza jak łapie :P
Diabli witamy serdecznie:) masz ten sam termin co ja i Karo:):):)!! no i ja też będę miała synusia:D ale fajnie się składa:)
Tośka super, że zrobiłaś wszystkie zakupy dla córci:)
A co do łóżeczka czy komody to ja kupowałam używane:) i nie żałuje wcale i wydałam za to razem jakieś 170zł:P no wózek dostałam za darmo więc super:)
Idę się delektować wolnym czasem;)

11 lata 5 miesiąc temu #722452 przez Agusiak
Tośka super, że udało się wszystko dla córci kupić a powiedz jaki model wózka masz upatrzony albo najlepiej wrzuć jakieś zdjęcie lub linka :)

Karo dobrze, że leki masz za darmo i z dentysty skorzystaj obowiązkowo jak też za free bo na prawdę warto, szczególnie że bakterie z niewyleczonych zębów najczęściej przechodzą do płodu :(

nusia haahaha wiem o czym piszesz z tymi zawiasami, też tak miewam, ale musiało to super wyglądać, chociaż Twój D chyba nie był zadowolony :blink:

U nas fajne powietrze po burzy ale młoda oczywiście ciągnie na dwór a tam ciągle leje ;)

11 lata 5 miesiąc temu #722481 przez Tośka27

11 lata 5 miesiąc temu #722550 przez Diabli
Witam jeszcze raz wszystkie mamusie :blink:

P@ul@ faktycznie bardzo fajne i ładne te kocyki :) to teraz już nie wiem co mam zrobić :silly: Byłam dzisiaj w komisie i Pani miała bardzo fajny (nowy) kocyk z polskiej firmy EKO - bawełna delikatnie ażurowy w cenie 35 zł. Zastanawiam się tylko czy nie będzie za "lekki" na taki okres wrześniowo/październikowy :) Może już lepiej kupić z takiego delikatnego misia...
Elusia to żeśmy trafiły w termin :laugh: Zobaczymy która się pierwsza rozpakuje :silly: A jak Twój synuś będzie miał na imię ? U nas będzie Igorek :)
Tośka27 bardzo fajny ten wózeczek :)

Z ciekawości też zmierzyłam sobie brzusio... no i mam 104 cm :) W weekend o mało nie zostałam przyjęta do szpitala.. na szczęście wszystko wyszło ok i mogłam jechać do domu... ale naczekałam się z mężem 5 godzin na lekarza bo było mnóstwo porodów. Jak już tak siedziałam pod izbą przyjęć to wszystkie położne myślały że przyjechałam do porodu i dziwiły się że ja dopiero za 2 msc :lol: Szczerze mówiąc, dziewczyny które wchodziły na porodówkę miały mniejsze brzuszki ode mnie, śmiałam się więc że za 2 msc wjadę na porodówkę na wózku jak mi jeszcze brzusio urośnie :laugh: Ale fakt jak stoję to z tyłu nie wyglądam w ogóle jakbym była w ciąży bo mam nawet lekkie wcięcie w talii. Coś mnie wywala tylko do przodu jakbym piłkę do kosza połknęła :blink:

Dziewczynki powiedzcie mi jeszcze czy inwestujecie w coś takiego jak leżaczek ? Żeby maluszka położyć sobie na nim w każdym miejscu... mój M. mówi że przecież łóżeczko będzie... no ale kto wie czy nasz synuś będzie chciał tak sam leżeć jak się już obudzi czy będę musiała tak stać przy tym łóżeczku a obiad się sam zrobi (fajnie by było :silly: )
Myślałam o czymś takim, cena fajna i fajne wykonanie (widziałam dzisiaj taki sam używany w komisie) allegro.pl/bright-starts-lezaczek-smykus...hit-i3436621803.html
Zastanawiam się tylko czy za szybko mi z tego nie wyrośnie bo ten jest tylko do 9kg :)
Czekam na opinie ;)

11 lata 5 miesiąc temu #722557 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Tosia super te wózki, bardzo ładne.
U nas na majówkach mamusia miała ten wózek, podobny cenowo i była baaaaardzo zadowolona :)
allegro.pl/3w1-najnowszy-zestaw-baby-mer...013-i3450160278.html

Diabli no leżaczek u nas to podstawa, jak wróciliśmy z córcią ze szpitala to pierwsze co po rozebraniu to w leżaczku wylądowała :silly: i ma go do dzisiaj.
Jednak te do 18 kg na pewno będą na dłużej ale jak ktoś nie potrzebuje to może być i taki do 9 kg. My obecnie kupimy któryś z tych dwóch:

allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...-kg-i3427356022.html

lub

allegro.pl/fisher-price-nowy-lezaczek-bu...8kg-i3444065577.html

Miłego wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka