BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 4 miesiąc temu #727886 przez oleczka86
Ach dziękuję dziewczyny aż człowiekowi serce rośnie :) jeszcze zrobię drugą sukienkę taką samą tylko mniejszą dla naszej drugiej dziewczynki i będą miały takie same :) teraz robię szaliczek do kompletu do czapki i jeszcze jeden bucik mi został. Zastanawiam sie może wystawię gdzieś na stronce jako ofertę sprzedaży i może będę robić na zamówienie? 35 zł za sukienkę myślicie że dobra cena?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727917 przez Tośka27
Kochana mysle ze 30-35zl moze pojsc :D jest swietna :D a buciki pwnie tez super ja jakos nie mam do nich reki probowalam ale jak mi nie wychodzi to mam brak cierpliwosci
Skoro masz taki Kochaniusia talent to pewnie ze rob na zamowienie rekodzielo jest dosc drogie nie kazdy to szanuje ze to trzeba zrobic a nie uszyc na maszynie ale sprobuj :* :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #727979 przez P@ul@
Oleczka sukienka rewelacja, czapeczka też, ale modelka najlepsza :)
Karo daj znać co i jak jak będziesz tylko mogła
Agusiak, ja też nie mogłam dziś sobie miejsca w nocy znaleźć. Do 3 chodziłam po domu... przysnęłam po 4 i o 6 się obudziłam i dalej już zasnąć nie mogłam. Położyłam się po śniadaniu około 11 i do 13 odsypiałam. Straszną miałam tą noc. Nie dość, że spać nie mogłam, to mała jako tak boleśnie dla mnie, się wypychała i skurcze nieziemskie i to nie tylko w nogach jak zazwyczaj ale też w rękach. Katastrofa jakaś.

Tośka pochwal się przewijakiem, bo ja właśnie gdybam jaki kupić. Bo niby dostaliśmy od siostry K. ale jest zniszczony i miałam tylko kupić na niego pokrowiec, ale jeszcze myślę. To się pochwal swoim i napisz jeśli możesz ile dałaś za niego?

11 lata 4 miesiąc temu #728038 przez Kasiaa
Czesć dziewczyny:)
Oleczko super sukienka i czapeczka a Mała śliczniutka:)
Paula piękny kącik dla Maleństwa zrobilas:)
Ja dzis zaczełam sie pakowac do szpitala i nie moge się zmieścic w torbę nie wiem czy tylko ja tak mam??sama nie wiem ile mam rzeczy dla malego zabrac... spakowałam 3 body z krótkim rękawem, 4 pajace, 2body z długim rękawem , 1 kaftanik i jedne spiochy i wzielam jedna pól spiochy i nie wiem nie za mało nie za dużo?? Czpeczki chyba 2 czy się bierze??

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #728051 przez P@ul@
Kasiaa coś czuję, że będę miała podobny problem :) Ja zacznę się pakować w poniedziałek, bo dopiero w poniedziałek torbę kupię. Dla dzidzi biorę 3 body (może 2 z krótkim i 1 z długim rękawkiem), 3 pajace długi rękaw, 3 pary skarpetek i dwie czapeczki. A na wyjście ze szpitala to mąż przywiezie. Oprócz tego pampersy, chusteczki nawilżone, mały sudocrem, (i własnie nie wiem jeszcze czy muszę mieć coś do kąpieli czy dają ze szpitala, ale to jeszcze podpytam). Wezmę jeszcze kilka pieluch tetrowych i podkłady do przwijania. Aaa i najważniejsze, czego jeszcze nie wiem (Boże żebym nie zapomniałam zapytać) czy do pępka trzeba mieć swoje gaziki i spirytus czy nie???

11 lata 4 miesiąc temu #728074 przez Tośka27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

hey Kochane przewijak na lozeczko 47zl a podusia 41 zl takie proste bez jakis tam wymyslow nie mam pieniazkow na kombinowanie wazne by mialo wszystko dziecko :D
a ja pakuje sie po 10 wrzesnia jak wlasnie kupie torbe lub zalatwie i bd miala kosmetyki
a zabieram ze soba body 3x dwie krotkie jedna dlugi rekaw
Spioszki 3x
Kaftanik 3x
skarpetki 3x
czapeczki 3x
kocyk
pieluszka tetrowa do buzki
chusteczki
pampersy
oliwke moze jakas wezme do buziulki
rekawiczki :D
chyba nie zapomnialam o niczym

11 lata 4 miesiąc temu #728080 przez Kasiaa
to nie jestem sama:) o własnie jeszce cos do pupki wezme linomag i sudocrem. A co do pępuszka to też muszę zapytac bo nie wiem.... Ja zaczelam wczesniej się pakowac bo skrócila mi się szyjka i się przestraszylam...A Mały kręci się strasznie i coraz częściej brzuch twardnieje..

11 lata 4 miesiąc temu #728082 przez Kasiaa
Tośka baardzo ladny przewijak i poducha:)

11 lata 4 miesiąc temu #728087 przez ewe88
Hej dziewczynki :) Ja do szpitala mam listę na 56 rzeczy :dry: a co najciekawsze to np. pajace x3 na mojej liście zajmują 1 pozycję. Chyba wozem drabiniastym pojadę :laugh: Torbę mam według mnie dużą ale kto wie czy się pomieszczę. Ja do szpitala biorę i spirytus i octanisept do pępka. U nas w szpitalu to nic nie ma, więc chyba nawet czajnik elektryczny zabiorę :dry: (a niby szpital wojewódzki specjalistyczny). Jak byłam ostatnio to pretensje do mnie położne miały, że sobie nie przywiozłam termometru.... nie chciałybyście widzieć mojej miny.... ja bardzo długo jeszcze po tym się zastanawiałam gdzie jest ukryta kamera :dry: A spakować się zacznę chyba w przyszłym tygodniu.

11 lata 4 miesiąc temu #728088 przez ewe88
Tosia piękny przewijak i podusia. Też miałam kupić ale siostra się zaoferowała, że kupi więc się wstrzymałam. Ale nad podusią się zastanawiam... widziałam jeszcze takie wężyki i one też są fajne. Nie wiem, którą wybrać.

11 lata 4 miesiąc temu #728099 przez Agusiak
Tośka super przewijak i podusia. Ja się z moim rogalem nie rozstaję i teraz też z nim śpię, wkładam między nogi- kolana i lepiej mi się śpi.

Rany jak czytam Wasze listy to cieszę się ogromnie że u mnie to nic do szpitala dla dziecka nie trzeba tylko pieluchy i krem do pupci, ubranka tak jak pisałam wedle uznania ale te które się przyniesie trzeba zostawić w szpitalu potem.
Dla siebie też nie biorę nie wiadomo ile ;)
Z resztą mam ten plus że szpital mamy bliziutko to jak czegoś zapomnę to mi ktoś podrzuci ;)
Ubranko na wyjście przywozi T jak po nas przyjeżdża.

Dziewczyny czy Was też tak dziwnie brzuszki bolą? tzn to jest takie uczucie mega napiętej skóry, szczególnie po bokach u góry i jak np gdzieś niechcący się o coś obiję lub Paulisia mocniej się przytuli to tak boli i od razu promieniuje do pęcherza?
Aj to końcówka chyba lekka nie będzie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #728105 przez ewe88
Agusiaczku tak też mam z tą macicą :dry: Biorę nospę jak za często odczuwam twardnienie i dziwny ból. Jak na razie chodzę i mam nadzieję, że donoszę :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #728107 przez Agusiak
ewe kochana czy to są te twardnienia? może też powinnam nospę na to wziąć?
Kurcze druga ciąża a ja zielona w temacie, heheh ;)

W ogóle to jestem coraz bardziej niezdarna a brzuchem ciągle o coś zahaczam, albo się obijam, często bluzkę na brzuchu mam brudną albo mokrą bo muszę się jak ta łajza o coś otrzeć, ubrudzić :S

11 lata 4 miesiąc temu #728108 przez P@ul@
Dziewczyny własnie też tak ostatnio mam z tym brzuchem.

Tośka super przewijak :) i podusia też.

11 lata 4 miesiąc temu #728112 przez ewe88
Lekarz mówił mi, że to normalne. Może twardnieć już od 20 tyg. Sęk w tym, że nie może twardnieć częściej niż raz na godzinę lub 10 razy dziennie. W przeciwnym wypadku- nospa. A nospę w tym okresie można brać nawet 3 razy dziennie. Mnie najczęściej twardnieje nad ranem tak koło 4:00.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka