BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 4 miesiąc temu #728117 przez P@ul@
Muszę zapytać jutro lekarza, bo mam wizytę, co on myśli o tym moim brzuchu. I spojenie łonowe (tak to się chyba nazywa) strasznie mnie boli, i to nie tylko jak chodzę, ale wtedy to w szczególności, i ból jest dość silny :( Ech...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #728214 przez Kasiaa
jesli chodzi o twardnienie brzuszka to tez tak mam i w ogole mam wrazenie ze Mały chce wyjsc bo wklada mi raczki w pachwiny i uciska na spojenie łonowe..jak sie porusza słysze jak woda się przelwa w brzuchu..
Paula musisz więcej odpoczywac, leżeć..

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #728293 przez Dave
Moje Kochane,

Chcę Was zaprosić do naszego szalonego konkursu, w którym mamy do rozdania aż 70 nagród :ohmy: :ohmy:
Każda z Was znajdzie coś dla siebie i swoich maluchów - sprawdźcie same :)

Zapraszam, zapraszam, zapraszam :lol: :lol:

Szczegóły tutaj: wrolimamy.pl/konkurs-dwa-kolka-na-drugie-urodziny/

Powodzenia :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 4 miesiąc temu #728332 przez Agusiak
dobry wieczór :)

No ja też tak czuję małą w pachwinach ale w moim przypadku są to raczej nóżki bo póki co mamy ułożenie pośladkowe.

U nas w sumie dziś cały dzień padał deszcz ale na szczęście od jutro ma być już podobno ładniej :) Bardzo na to liczę bo jak pada to tutaj totalnie nie ma co robić :(

lecę na jakiś film z mężusiem i do spanka :)

Spokojnej nocki :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728453 przez nuśka09
Dzień dobry kochane :)
nie było mnie tylko dwa dni a tu tyyyyle postów :ohmy: :)

Oleczko śliczna córcia :) mam nadzieję że uda Ci się szybko dostać do tej kliniki,miejmy nadzieję że tam się Tobą dobrze zajmą:) co do męża wiesz co ja tak samo jak Tośka i Agusiak zrozumiałam :P ale Ty już wiesz najlepiej o co mu chodziło :)

Tosia super że insuliny nie masz! :) gratuluję!! :) przewijak i podusia cudne :)

Paula Twój kącik dla córki powalił mnie na kolana! jest boski!! :)

Dziewczyny mnie też nadal dokucza spojenie ale przeważnie jak długo leżę i jak próbuję szybko iść. Jeszcze ostatnio mnie w nocy nogi bardzo drętwiały ale dzisiaj było ok.

Miałam dwa dni trochę pełne wrażeń dlatego nie miałam kiedy napisać.:) W poniedziałek byłam w odwiedzinach u babci, pod wieczór odwiedził nas mój kuzyn i został na noc.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #728478 przez Tośka27
nuśka to samo bym zrobila co TY swinia jedna bedzie mi tu gebe darla a nie zna prawdy i policja milczala to nasz Sluzba wlasnie nie wiem gdzie Oni sie szkola i kto ich na policjantow bierze.wspolczuje Stresu ale dobrze ze wszystko juz dobrze :)
Agusiak Kochana u nas dzis Ponuro ja dzis nie mam zamiaru isc nigdzie kurde daleko mam do miasta i juz nie bardzo moge chodzicja juz chyba od dwoch miesiecy mam tak ze czuje Dzieciatko w dole brzucha jak ide albo jka siade i wykreci sie tak ze ciagnie jak nie wiem a jakie wygibasy robi brzuch ksztalt zmienia w jajo haha
Paula na[pisz jak tam wizyta u lekarza Napisz :D
Kasia mi tez lekarz mowil wiecej odpoczywac ze sama sobie szkodze bo wiem przy czym tak sie dzieje wiec powinnam zwolnic tempo moj Gin to mowi ze on nie LUbi KObiet Ktore mowia ze nic im nie jest bo mowi ze to dla Niego cos dziwnego ze nic nie mowi ze tam zakulo tam zabolalo tam cos niepokoi mowi ze wlasnie tak sie dzieje ze cisza cisza a pozniej raptem wychodzi nie to co trzeba jakies cyrki wrrrrrrrrrrrrrrr nie daj Bog u mnie wyszla cukrzyca cholerna wkur**** na maksa wczoraj takie Piekne cukry a Dzis na czczo 100 to duzy do 90 powinnam miec:( :S :S :S troche szokujacy ale obym dalsze miala epsze nie moge chyba jesc piersi z indyka

11 lata 4 miesiąc temu #728479 przez Agusiak
dzień dobry :)

nusia kurcze ale mieliście przeżycie :(
A to babsko od portfela to zna Was czy coś że tak od razu Twojego D wskazała?
Masakra, co za ludzie!!!
I BARDZO DOBRZE, że złożyłaś na tą policjantkę skargę za wymyślanie takich bredni, no chyba by mnie tam szlag jasny trafił, jakbym coś takiego usłyszała!! :ohmy:
Mam nadzieję że jej nie popuścisz a ta sprawa nie rozejdzie się po kościach, no co za franca.

U nas od rana pochmurno ale mam nadzieję ze się rozpogodzi bo jak się pogoda nie poprawi to trzeba będzie wracać do domu :(
Ech wszystko ostatnio jakieś do dooopy jest.

Miłego dnia :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #728490 przez ewe88
Hej kochane :)
Nusia no co za babsko!!! Jestem w szoku!!! Dobre zrobiłaś z tą skargą!! Chyba bym ją tam pobiła!! Tak się uruchomiłam, że będę wyzywać do wieczora !! Niewiarygodne!! Ale tak to jest jak się posadę przez znajomości dostaje i myśli się, że się jest bezkarnym!!

U mnie dziewczyny zaczyna wychodzić słoneczko. Maleństwo moje właśnie ma czkawkę :) Ale to jest śmieszne :) A co do odczuwania malutkiej to ja ją już chyba czuje w kanale rodnym. Po pachwinach kopie już od dawna. Po prostu kochaniutkie to już ten czas, że maleństwo schodzi coraz niżej.. ile nam do tego porodu zostało..? Trochę ponad miesiąc :)

Miłego dnia :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #728514 przez P@ul@
Cześć dziewczyny
nuśka no niezły numer z tą policją, a ta policjantka to jakaś nawiedzona chyba. Nie odpuszczaj jej... Jak tak można i to jeszcze do kobiety w ciąży...

U nas pogoda dziś lepsza, bo wczoraj cały dzień padało, a dziś nie pada i słonko się przebija. O 11 jadę na wizytę, mam na 11.45 a jeszcze trzeba trochę dojechać. Dobre to, że nigdy długo nie czekam w kolejce. Max 15 min. Dziś w nocy już było lepiej i się przespałam w miarę normalnie. Dam znać co na wizycie jak tylko wrócę do domu.

11 lata 4 miesiąc temu #728669 przez nuśka09
ehh kochane bo czasem baby w mundurach to są gorsze od facetów- jak w tym przypadku. Bo chcą pokazać że mimo że kobiety to nie dadzą sobie w kaszę dmuchać. Ja to rozumiem ale nie w każdej sytuacji się tak da. A ten policjant u którego zeznawałam i pisałam skargę powiedział

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ehh

U nas deszcz i chłodek- ale mi to nie przeszkadza wolę to niż 30 czy 35 stopni :) tylko chciałam dziś wyprać wózek żeby sobie wysechł na balkonie, no ale przełożę na inny dzień ;)

11 lata 4 miesiąc temu #728694 przez Agusiak
nusia ech co za historia, oby rzeczywiście było już po temacie.

A u nas nie pada ale jest zdecydowanie chłodno :dry: dla mnie bomba ale dla młodej to już gorzej, bo jednak trzeba zaś ubierać i w ogóle.
Ech nie mamy my ostatnio jakoś szczęścia to tych naszych urlopów, pogody i naszego auta :(
Ale dobra wiadomość to taka że w domu jest już nowa pralka więc mogę spokojnie ruszyć z praniem dla drugiej młodej po powrocie.
No u nas niestety wózek kupimy chyba dopiero po porodzie za kasę z becikowego i z ubezpieczenia od T z pracy.
Wszystko się jakoś ostatnio
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
za przeproszeniem.

11 lata 4 miesiąc temu #728700 przez nuśka09
Agusiak ja pewnie też bym ta zrobiła z wózkiem albo bym od kogoś pożyczyła ( tylko nie wiem od kogo :P) a tylko dlatego już dawno mamy że znajoma za grosze mi sprzedała :) Nie martw się nic często najpierw się wszystko pierdzieli żeby potem było z górki :)Głowa do góry :D
Muszę z psiakiem wyjść a mam takiego lenia że szok:) najchętniej bym spała cały dzień ale nie da rady bo o 15 ma do mnie kumpela na kawę przyjść :) miałam iść do mamy ale odpuszczę sobie dziś- pójdę jutro :)

11 lata 4 miesiąc temu #728791 przez P@ul@
No to ja wróciłam po wizycie.
Po pierwsze małej bardzo spieszy się na świat i stąd te bóle spojenia. Główkę ma już w kanale rodnym i szyjka się skraca, dlatego jak to pan doktor powiedział, mam "za dużo nie łazić"
Druga sprawa taka, że jest trochę mało wód płodowych :( Za dwa tygodnie mam przyjść na kontrolę co z tymi wodami, a od tej pory, codziennie między 2 a 3 mam wypijać 2l płynów. No i liczyć mam od jutra ruchy dzidziusia i zaznaczać na karcie godzinę o której będzie 10 ruchów. To chyba na tyle. Tak czułam, że będzie coś nie tak, bo takie bóle miałam, ale te wody mnie trochę martwią :(

No i mam brać kwas DHA zamiast jednej tabletki dziennie to 2, magnez dalej brać, i do tego żelazo jeszcze, bo mały niedobór mam...

Idę odpocząć.

Miłego dnia. Pa.

11 lata 4 miesiąc temu #728828 przez Tośka27
Paula nie martw sie co druga tak ma serio lecz Wiecej odpoczywac to fakt trzeba mi tam tez mowil Lekarz ale ja niestety musze robic to co robie obowiazki przy dziecku sa a pprzynajmniej chociaz ten obiadek by by l zawsze i do sklepu po zakupy tez trzeba chodzic.Te wody to bedzie Ok Pij PIj PIj :*
Agusiak Kochana ja tez wozek dopiero wtedy kupie widzisz jak to sie mowi dodatkowe pienaizki by czowiek sie cieszyl ze by mial na potrzeby codzienne jak nie ktorzy wyjezdzaja ida do kina a tu ty jak ja co tylko jakis dodatkowy pienaidz trzeba dziure latac ja wozek tez kupuje pozniej z czapek jak nie dzidziusiowi cos to corce to do jedzenia a sobie nic

11 lata 4 miesiąc temu #728891 przez ewe88
Paula wodami się nie martw. Moja siostra już w 6 miesiącu miała mało, też kazał jej pić więcej wody a jak poszła na kontrolę to nawet nie było już śladu po niedoborze wód. Także głowa do góry z tymi wodami tak już jest. Ja dzisiaj w sumie też troszkę się wystraszyłam bo wydawało mi się, że wody mi zaczęły wyciekać :angry: No ale chyba po prostu to moja fantazja. Przeleżałam dziś cały dzień w obawie o córeczkę :( Dobrze, że w piątek mam wizytę więc się okaże jak tam ja stoję z tymi wodami :dry: Oby było dobrze :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka