BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 4 miesiąc temu #728896 przez Karo290392
Hej kochane!
Tyle co sie dowiedziałam od lekarzy - mam leżeć i jak najmniej chodzić - najlepiej do łazienki i spowrotem :D bo ból tak jak u Pauli spowodowany tym że malenka uciska juz bardzo główką i spieszy jej się. brzuch mi opadł jakos w tamtym tygodniu ale nie zwracałam uwagi nawet jak moj S mi powiedział dopiero jak ludzie zaczeli zwracac uwage. z wodami nadal nie wiem co dokladnie bo dali wymaz do badan - nie chca nic przez tel powiedziec jutro mialam miec wizyte na 4.10 po południu w szpitalu a zadzwonili ze mam sie wstawic rano na 10 .
Ból jest niesamowity czy stoje czy leze tak samo nie wspominajac o chodzeniu lub gdy mała sie rusza. Z tego co do tej pory sie dowiedzielismy to mała ma za mało miejsca i jest duzo do przodu i dlatego mnie tak boli przy kazdym ruchu. Co jeszcze...hmm... ogólnie jak nie miałam apetytu ostatnimi czasy tak teraz od paru dni bym jadła i jadła masakra, ze spaniem moge sie pozegnac czy to w dzien czy w nocy . ciekawe czy czasami faktycznie mala nie zrobi niespodzianki i nie wyjdzie w polowie wrzesnia o ile uda sie ja tyle dotrzymac ( gdzie ta mała cholera sie tak spieszy?)

Dodaje zdjecie brzuszka po ssesyjce. jak wy uwazacie ? opadł troche nie ? bo jeszcze niedawno miałam go ze tak sie wyraze pod cycuchami...
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #728905 przez P@ul@
Dzięki dziewczyny za dobre słowo :) Staram się nie martwić, ale najgorsze jest to, że boli :(
Karo jesteśmy chyba w podobnej sytuacji. Mam nadzieję, że nasze małe będą siedziały w brzuszkach jak najdłużej. A brzuszek może faktycznie trochę niżej... U mnie niby nadal trzyma się na tej samej wysokości, no ale mała tak napiera, że boli nawet jak siedzę :(

11 lata 4 miesiąc temu #728932 przez ewe88
Karo brzuszek chyba faktycznie troszkę opadł ale w tym tygodniu to raczej normalne.

Dziewczyny mam pyt. z innej beczki. Nie wiecie co się dzieje z Chivas?? Pamiętam ją z początku ciąży a teraz coś się nie odzywa.

11 lata 4 miesiąc temu #728935 przez Karo290392
paula
Kochana, wiem że boli ale damy rade :* wytrzymamy dla naszych skarbów. pomeczymy sie troche -aby jak najdłuzej siedziały w brzuszkach a później wynagrodzą nam to pięknym uśmiechem i bedziemy to wszystko wspominac z duma :):*

11 lata 4 miesiąc temu #728942 przez Tośka27
Karo Kochana ja od dwoch Miesiecy reke wloze pod Piersi zrobie fotke to pOKAZE wam U MNIE TEZ Niunio uciska a czasem wstac z fotela nie moge uuuu albo jak sie wypnie to mam gole jak cholera ani ruszyc sie ani nic. Ale Lekarz nic nie mowil procz wiekszego odpoczywania.
Paula a jak Cie to Boli kluje czy ciagnie jelsi ciagnie to skora tez sie napina to tak bedzie Biedulko

11 lata 4 miesiąc temu #728957 przez Karo290392
no to najwidoczniej juz taki urok ciazy- zobaczymy co jutro w szpitalu powiedza .
Dzieki za dobre słowo kochana :*

11 lata 4 miesiąc temu #729021 przez P@ul@
Z tym bólem to różnie. Czasami tylko się naciąga, jak mała się wypina :) A czasami to kłuje tak strasznie nisko w podbrzuszu.

11 lata 4 miesiąc temu #729033 przez Kasiaa
czesć:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #729036 przez Kasiaa
Paula nie przejmuj sie wodami będzie dobrze i tak jak pisalyśmy wczoraj musisz więcej odpoczywac.
Karo troszkę niżej masz brzuszek, ale ładny jest:) ciekawe co powiedza jutro w szpitalu.. bądz dobrej myśli:)
U mnie dziś pada cały dzień i jest chlodno ale lepiej sie czuje jak tak jest niz mialo bybyc gorąco..:P Leże cały dzień i odpoczywam zgodnie z zaleceniami gina:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729047 przez nuśka09
Paula Karo uważajcie na siebie i odpoczywajcie żeby te Wasze maleństwa jeszcze troszkę posiedziały :)

Ciekawa jestem jak u mnie bo krocze to od dłuższego czasu boli ale teraz czuję małego coraz niżej.... no zobaczymy za półtora tygodnia wizyta ;))

Dziś mi zgaga nie daje spokoju... zaraz muszę sobie bawarkę zrobić bo pół zimnego mleka wypiłam i nic ;/
Odwiedziły mnie dziś dwie kumpele, okazuję się że jedna z nich w 14 tygodniu ciąży :) jakaś plaga w tym roku :P

ewe co do chivas to na facebook'u co jakiś czas się pojawia, bo przypominam że mamy tam grupę jakby któraś jeszcze nie widziała :D
jakby któraś chciała dołączyć jeszcze to zapraszam podaję swój profil i zaproszę do grupy :))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #729104 przez ewe88
oo to ja nic nie wiedziałam o profilu na fb. Jasne, że chcę tam być z Wami :)

11 lata 4 miesiąc temu #729114 przez P@ul@
Hmmm, ja też nie wiedziałam. A jak tam dołączyć??

11 lata 4 miesiąc temu #729116 przez Elusia
Hej kochane, ja mam tak obniżony nastrój, że maskara... śpiąca jestem non-stop, od godziny mam jakieś duszności i mdłości, raz gorąco, raz zimno :dry: młody daje mi codzień popalić- to chyba reakcja na to, że odchodzę, bo jak mówimy o przedszkolu to momentalnie zmienia temat. Jeszcze mój szef tak namieszał z tym braniem L-4... :angry: i wizyty mam tak poustawiane z ginekologiem, że ni w piz** ni w oko, już normalnie nie mam sił :( - to narzekanie moje to wina pogody :( no i chyba już organizm domaga się wolnego... jednak 9h w pracy plus dojazd to zaczyna mi być ciężko.... a co do fajnych rzeczy, to kupiliśmy regał, wysyłam jutro nianię do zwrotu i chociaż w tym tygodniu narzeczony na miejscu pracuje.
Co do postów:
Karo kochana trzymam mocno kciuki, że córcia wytrzyma jeszcze 3 tygodnie! i urodzi się ładnie w 37 t/c a nie wcześniej. Brzuch widać od razu, że masz obniżony :) także mów córci codziennie, że jeszcze nie czas ;) mi też już dwie znajome mówią, że się obniżył... ale ja jestem spokojna bo widzę, że nie.
Narzeczony doznał szoku jak usłyszał, że teoretycznie za trzy tygodnie już mogę rodzić :laugh: myślał, że wcześniej niż w październiku to byłby wcześniak :P i powiedział, że nie ma mowy mam dotrzymać do października :P jakby to ode mnie zależało ;)
Tośka fajny ten rogal!:)
Oleczka prześliczne robisz sukienusie, myślę, że spokojnie możesz wystawiać:) a córcia jaka śliczna :)
Paula eh... to nie fajnie z tymi wodami i że szyjka się skraca... oby dotrwać do 37t i będzie już dobrze, odpoczywaj, pij i staraj się nie stresować tylko myśleć pozytywnie:*
Nuśka maskara z tą policją.... eh... szkoda słów.
Kasia ja się zmieściłam w torbę, już mam spakowaną i spokój :) ale nie muszę brać żadnych ubranek dla maleństwa :P
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :*

11 lata 4 miesiąc temu #729191 przez nuśka09
ewe Paula już Was dodałam do grupy ;)

elusia Ty już kochana powinnaś w domciu leżeć i odpoczywać... pewnie organizm się domaga dlatego tak się czujesz. Dużo Ci jeszcze zostało?

11 lata 4 miesiąc temu #729278 przez oleczka86
Cześć Dziewuszki :)

Co za historie tutaj z policją, szpitale, skracające szyjki no dzieje sie dzieje.

Ja policji też nienawidze jak widze policjanta to od razu mi ciśnienie rośnie matoły niedouczone, troche więcej przywilejów i woda sodowa do głowy uderza.

Kochane mi udało sie dostać do ICMP w Łodzi i jutro tam jadę trochę sie denerwuję chciałam żeby mój ze mną jechał ale niestety muszę jechać sama. Mam mieszane uczucia bo z jednej strony fajnie że udało mi sie to załatwić a z drugiej trochę sie dziwnie czuję mam takie głupie wrażenie że ktoś może uznać mnie za panikarę albo że wyolbrzymiam, ale to chyba ta ciąża tak otumania człowieka :P

Brzuszki u pierworódek obniżają sie nawet na 3 tygodnie przed porodem więc wcale nie musi to oznaczać szybkiego porodu. W kolejnych ciążach to obniżają sie dopiero w dniu porodu.

Zostało nam już niewiele czasu niektórym 6 tygodni więc musimy teraz odpoczywać nie stresować sie bałaganem w domu itp. wiem że łatwo sie mówi bo sama się nie stosuje do tego ale zaczne od jutra hehe. W ogóle mi sie mleko pojawiło w cycuchach nie wiem po jakiego grzyba i to nie jest siara tylko normalnie mogę mleczko wycisnąć normalnie zacznę córe przystawiać :P No nic kłade sie spać jutro sie odezwe co po wizycie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka