BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 4 miesiąc temu #730972 przez nuśka09
Dzień dobry kobietki :)

byliśmy na tych targach :) nie udało nam się na usg dostać bo było tylko kilkanaście miejsc;/ ale za to wiele innych fajnych atrakcji było :) dostaliśmy masę upominków :) m.in. smoczki, butelkę, śliniaczki, próbki kosmetyków itp :)

Groszku Karo współczuję tych nieprzespanych nocy, ja na szczęście na sen nie narzekam ;)

Paulaudanej imprezy :)

Wypraliśmy dziś wózek- w końcu :)

Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #730998 przez Groszek
Weekend pełną parą, na forum pustki :lol: wzięłam się za prasowanie naszych ciuchów, a po niedzieli ruszam z praniem dla młodej :) żelazko mnie już w ręce parzy :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 4 miesiąc temu #731005 przez Agusiak
hej hej :)

nusia super, że zadowolona jesteś z targów :) szkoda troszkę tego usg ale gratisy też fajne zarobiliście :)

Tośka to będziemy razem relacjonować wizyty z 4 września ;)

Edzia a czemu lekarz kazał Ci liczyć ruchy?

Kochane mnie też wszystko boli, jak wstaję w nocy na siku to idę jak babcia trzymając się mebli, stołu a najlepiej jakbym balkonik miała :silly:
Ja młodą czuję zdecydowanie rzadziej niż wcześniej i troszkę mnie to martwi, ale może jakoś słabiej to odczuwam przez jej ułożenie? sama już nie wiem.

Rodzice zabrali młodą na spacer, T pojechał na podbój lasu z wykrywaczem metali a ja pomyłam naczynia i odpoczywam :)

Ja myślę że zacznę pranie ubranek małej j po powrocie, na początku września :)

11 lata 4 miesiąc temu #731034 przez Groszek
Ja też mam wizytacje 4 września :lol:
Od poniedziałku ma padać więc pranie się przesunie, jak Misiu pójdzie do przedszkola :(

11 lata 4 miesiąc temu #731053 przez Edzia04
Hej kochane!
Ja jeszcze pracuje, ale chwilke przerwy mi sie przyda , wiec weszlam na chwilke do was.
Agusia lekarz kazał mi liczyc ruchy bo na ostatniej wizycie powiedziałam mu, że bardzo słabo ją czuje, ale teraz naszczescie jest wieksza i czuje ja coraz częsciej:)
A ty sie nie martw,ze swoją córe czujesz słabiej, jak moja była ułozona pośladkowo to lekarz powiedzial,że przy tym ułożeniu ruchy czuje sie zdecydowanie słabiej.
nuska super z tymi upominkami sama bym chciala:P
Dobra to lece dalej pracowac i jeszcze salatke musze zrobic , ale jutro dzien wolny:)
To buziaki pap

11 lata 4 miesiąc temu #731059 przez Tośka27
hey Kochane kurde jak nie narzekalam tak tera chyba zaczne cos chodzic nie moge fakt daleko mam ale pomimo wszystko ide jak kaczuszka jej tak mnie kluje jakby Niuniek ciagle sie przekrecal ale napieral na krocze :huh: :huh: :huh: i jak siedze Ok a pozniej znowu jak wstane i chodze az czuje w posladkahc bol i kregoslupie tak ciagnie.Czy wy tez tak Macie a ja tez mniej Malucha czuje momentami tak cicho siedzi ze glaszcze brzuch i czekam.W poniedzialek jade po ksiazki dla Coreczki i spodnie i Ona juz Gotowa :D dla Maluszka zobacze kosmetyki :D poza tym spiaca jestem jakas nie spie po nocach ech :( nie moge uozyc sie by biodra nie bolaly :*(
i wiecie co mnie martwi ze mam male piersi jakies takie flaki kurcze czy tam bedzie pokarm :*(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731072 przez Groszek
Tośka to Twoje pierwsze dziecko??
Na pocieszenie Ci dodam, że ja z Misiem też miałam flaczki, a w 3 dobie dostałam takiego nawału, że mam rozstępy :) Cycki mi nie mało rozsadziło i karmiłam prawie 2 lata :) także małe i "puste" piersi wcale nie muszą oznaczać że nie będziesz miała pokarmu :)
Uszy do góry :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #731086 przez Tośka27
Groszku Kochana nie ja mam 7 letnie dziecko :) ale z Corcia mialam PIersi az rozstepy mialam nie za wielkie ale wieksze teraz to jakby nic siara sie pokazala raz chyba i juz cisza :P ale dziekuje za pocieszenie mam nadzieje ze bede miala z Drugim dzieckiem szanse dluzej karmic bo corcie 4 miesiace tylko na sile :(bo plakala a ja karmilam woda

11 lata 4 miesiąc temu #731143 przez Groszek
u nas młody niecycowy był... pierwsze 2 tygodnie to masakra jakaś, krew mi leciała, każde karmienie to horror. Nie chciał dobrze złapać, złościł się a ja jeszcze bardziej. Ale przyszedł dzień i powiedziałam, że nie będzie mną rządził :lol: położyłam się i dawałam mu dotąd aż dobrze złapał. I od tamtej pory karmiłam go prawie do 2 lat. Kryzysy też były, bo pokarm wodnisty, ale byłam twarda i potrafiłam cały dzień z nim przeleżeć, żeby głodny nie był :)

11 lata 4 miesiąc temu #731145 przez Karo290392
Groszek
To widze troche przejsc miałaś już. No ale przynajmniej wiesz co cie czeka :)
A Ty kochana widze znów nie spisz ?:)
Ja dzis miałam godzinke wiecej z mezem spedzona bo dzis zaczynał na pozniej.
I przemeblowanie zrobione- łóżeczko rozstawione-torba spakowana :D
Ale mi sie morda cieszy jak patrze na to :p

11 lata 4 miesiąc temu #731147 przez Groszek
Ano bezsennika ciąg dalszy :(
Doświadczenia trochę mam, ale jak patrzę na ciążę to jest zupełnie inna od poprzedniej, a jak wiadomo charakterki są różne, więc może być ciężko :P

11 lata 4 miesiąc temu #731161 przez Tośka27
Groszku ja tez nie mialam pokarmu to raz po CC a po drugie nie mialam Sutek mialam wklesle bardziej i mialam poranione jak cholera ale tez sie nie poddalam 4 ponad miesiace meczylam dziecko bez zadnych innych sztucznych Mlek plakala myslalam Kolki kolki a tu glodne dziecko bylo u mnie to inna sprawa bo ja latalam do pracy i biegiem wracalam do domu na kazdy placz dziecka nie bylam w stanie byc w lozku ciagle na zawolanie biegalam po 2 km od domu w kolko az wkoncu dalo sie mleko sztuczne bo sciagnelam pokarm a to jak woda i dziecko sie najadlo uwierz ze plakalam bo nie chcialam dziecka przestawic na sztuczne mleko lzy kapaly jak jadla z butelki wiec to nie o to chodzi czy ja sie poddalam poprotu meczylam dziecko a najpierw krew szla z piersi by jednak ja nauczyc karmic i te sutki wyrobic wiec dlatego martwie sie na zas juz ze to dziecko moze bedzie mi dane dluzej Karmic

11 lata 4 miesiąc temu #731163 przez Groszek
Ojjjj Bidulka, nie martw się może tym razem się uda. Nie wiedziałam jaka była sytuacja i tylko ot tak napisałam jak u nas to wyglądało... niestety niektórym mamom nie jest dane karmić maleństwa. Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby się udało :)

11 lata 4 miesiąc temu #731167 przez Agusiak
dzień dobry :)

oj dziewczynki widzę że też miałyście przejścia z karmieniem, ale dałyście radę :)
Ja nie dałam, poddałam się i byłam wtedy najszczęśliwsza :laugh:
Teraz jak nie będzie nam szło to również nie będę męczyć siebie ani małej tylko mm i żadnej tragedii z tego powodu nie ma :P

Edzia kochana dziękuję za słowa pocieszenia, mam nadzieję że jest tak jak piszesz z tymi ruchami w ułożeniu pośladkowym.

Ja miałam koszmarną noc, chodziłam sikać niemal co godzinę, złapał mnie skurcz ale nie w łydce bo z tymi sobie radzę ale jakoś z przodu bardziej, jakby w piszczelu. Nie mogłam tam dosięgnąć przez brzuch i mężuś o 4 nad ranem masował mi nogę a ja myślałam że nie wyrobię z bólu :angry: masakra.
Rano zaś złapał mnie taki ból w dolnym odcinku kręgosłupa, że ani siedzieć, ani leżeć, dopiero no spa pomogła.
Bóle takie miewam czasami przy @ i nie było to przyjemne :dry:
Czemu zawsze tak jest że w domu czuję się ekstra a na wyjeździe do dooopy i nic tylko leżeć :angry:

ech, miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #731171 przez Groszek
Cześć Agusiak :)
Walczyłam bo miałam możliwość - siedziałam jak kwoka w domu hihi :) Teraz nie wiem czy miałabym tyle cierpliwości :P
Na skurcze magnez jest dobry :) tzn mi pomagał :lol:
Nocka też do dooopy bo krzyż mnie bolał jak diabli... a podobno ciąża to taki piękny STAN :silly: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka