BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758827 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Elusia, ale Cię załatwili Ci panowie od okien, hehe ;)
Ale zawsze swój plan możesz zrealizować jutro :)

Edzia
kącik Zosieńki jest bajeczny, jak z katalogu normalnie :laugh:
Będzie maleńkiej się bardzo podobał :)
Śliczne literki :) Dla Paulinki też miałam drewniane ale teraz celuję w materiałowe lub filcowe bo bardzo mi się spodobały :)

Tosia kochana nie wiem skąd masz taką teorię o mleku bebilon ale jest ona zupełnie bezpodstawna :P No chyba że u Was w szpitalu faktycznie coś do mleka dodają bo samo w sobie nie ma nic z narkotyku i jest najlepszym mlekiem mm na rynku.
Moja córa od 2 tygodnia życia była na bebilonie i jadła co 2,5 godziny, a czasem chciała wcześniej i częściej więc jakoś specjalnie po nim długo nie spała.

Zajrzę jeszcze później a teraz idę na TV bo młoda dziś szybciej spać poszła więc mamy już wolny wieczorek :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #758912 przez Agusiak
nusia a Ty przestań już z tym sprzątaniem bo masz się oszczędzać :P
To że będziesz mieć cc nie oznacza że nie masz być wypoczęta, siły Ci się przydadzą :)
Oj jutro to chyba nie będziesz mogła myśleć o niczym innym. Spakowana już na gotowo jesteś?
Na którą masz być na IP? Tobie też kazali być na czczo? Napisz mi o której godzinie zjesz kolację żeby było na czczo, bo ja to późno jadam a teraz myślę że chyba najpóźniej o 19. Ach ależ emocje :lol: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #759008 przez Agusiak
dzień dobry :)

Na fb przeczytałam że mamy kolejnego maluszka :lol:
Nusia a jutro Ty, aaaa ale super :lol:

udanej niedzieli :)

11 lata 2 miesiąc temu #759022 przez Karo290392
Ajjj ale emocje :)
Juz nam sie maluszki ukazuja :)
ALe to fajne :)
Jeszcze troszke i sie zasypiemy zdjeciami naszych skarbów :)
Jeszcze niedawno niesmiało pierwsze rozmowy, czekanie na poznanie płci, na pierwsze ruchy a teraz juz powoli kazda ma lub bedzie miala w najblizszym czasie maluszka przy sobie :)
coś cudownego :)
Uciekam bo mój smrodek znów produkuje :D
Udanego dnia dziewczynki :)
Moze jakis mały brzdąc dzis nam przybedzie ?:)

11 lata 2 miesiąc temu #759055 przez ewe88
Hej kochane :kiss:
Kto urodził? Kto urodził? Coś mnie ominęło?
U mnie po wizycie wszystko ok. Malutka waży 3 kg. Wód niby mało ale powiedział, że tragedii nie ma. I szyjka skróciła się do 0 dlatego jutro jadę do szpitala. Trzymać kciuki bo chcę już rodzić! Dzisiaj idę na jakiś długi spacer a jutro pomyję okna może mnie zbierze.
Przepraszam, że nie odniosę się do każdej z osobna ale nie mam dziś czasu za wiele.
Miłego dnia kochane :)

11 lata 2 miesiąc temu #759098 przez nuśka09
Dzień dobry ;)

dziś mam ambitny plan- nic nie robienie :P Chciałam jeszcze kilka rzeczy zrobić ale D. już na mnie wczoraj się wkurzał że zamiast na dupie siedzieć to dwa dni przed porodem zasuwam :P
Więc już nic nie robię :P
Wczoraj D. dzwonił do teściowej i okazało się że nie przyjedzie. Trochę mi się przykro zrobiło ale to tylko dlatego że widziałam że D. jest zawiedziony bo czekał na nią. No trudno :blink: dla mnie lepiej :P

Agusiak na 7.15 mam być na IP, na czczo. Dziś mam jeść lekkostrawne posiłki, na obiad tylko zupa, napoje do 22. I jutro rano przed wyjazdem do szpitala mam sobie sama lewatywe zrobić. Zwariowali. Nie odważę się, czopki mam więc je użyję :P
Ostatni posiłek planuję ok 19-20 , bo pewnie ok. 9 mi zrobią zabieg jeśli planowo pójdzie i jeśli nikt przede mną nie wskoczy z nagłym cięciem. Ale mogę tylko zjeść coś typu zupa, kisiel, jogurt.

W nocy źle spałam- już się denerwuje jutrem... Panikara straszna jestem jak mi mają cokolwiek robić...jak na pobranie krwi idę to prawie padam przed gabinetem a co dopiero jutro...No ale dam radę. Cieszę się że D. będzie ze mną bo sama to bym oszalała :P

11 lata 2 miesiąc temu #759149 przez Agusiak
nusia rozumiem Cię bo ja też już cała w nerwach. Chodzę dziś i tylko się wydzieram i mam takie nerwy że szok. Praktycznie wszystko mnie drażni.
Ja mam być na 7 na czczo ale nic więcej nie mówili i żadnej lewatywy też robić nie kazali. Tym się akurat nie przejmują bo ostatnio jak rodziłam Paulinkę to normalnie po śniadaniu byłam, jeszcze mi kazali słodyczami się objeść żeby mała się ruszać zaczęła i nagle natychmiastowa decyzja o cc i nawet lewatywy nie było ani nic, więc to chyba nie jest takie bardzo konieczne.
Ja zjem też coś ok 19-20 ale pewnie bułę jakąś :P
Najgorzej będzie z piciem bo chyba uschnę jak mam od 22 już nic nie pić :dry:

ewe kochana trzymamy kciuki, może już jutro urodzisz razem z nusią :lol:

A gdzie Elusia? Może już na porodówce? :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #759153 przez Elusia
No to ładnie! :P wszystkie tu szalejecie i rodzicie wcześniej! :P to nie fair! zaraz okaże się, że ja tu urodzę ostatnia! :P Widzę z fb, że dzisiaj cc ma Karolina, jutro zapowiada się Ewe i Nusia :) no i we wtorek Agusia... niezły wysyp :P to przez ten cały tydzień wolnego ;) no to miłych spotkań ze swoimi maluszkami życzę :kiss: a ja czekam..... eh....

11 lata 2 miesiąc temu #759158 przez Tośka27
hiihi nie ze narkotyk KoCHANA tylko dzialalo na dzieciaczki no uwierzcie spaly cala noc to dla mnie jest dziwne zeby dzieci cala noc przespaly jednodniowe na butelce mleczka o to mi chodzi a nie ze cos w nim jest hihiih

11 lata 2 miesiąc temu #759161 przez Tośka27
Eve Kochana spokojnie z tymi oknami jej biedy nie narob
Nusia powodzenia u mnie lewatywy nie robia pytalam sie
POWODZENIA

11 lata 2 miesiąc temu #759189 przez nuśka09
Kochane ja zrozumiałam ze Karolina ma ciecie jutro :P
Agusiak ja jak wulkan chodzę i patrzeć tylko kiedy wybuchnę, dlatego lepiej dla wszystkich (zwłaszcza mojej mamy) żeby dziś nie kontaktowali się ze mną bo jak zaczną mi coś doradzać itp to wybuchnę.
Wczoraj już mało brakowało żebym nawrzeszczała na mamę bo ona stwierdziła że nawet nie ma opcji żebym w poniedziałek z łóżka wstała i mam z prysznicem czekać aż ona albo D. przejdą, żeby mi pomóc. No kurcze ja wiem troska ale bez przesady. Po cesarce z nadmiarem skóry i spuchniętym brzuchem na pewno będę czekać aż któreś z nich pomoże mi się wykąpać. Opcji nie ma. A co do wstawania z łóżka to myślę że lekarz już o tym zadecyduje a nie mama. Aż się boję jej odwiedzin... ehh czasem wolałabym żeby był zakaz odwiedzić jak mi się zaczną do szpitala wszyscy zjeżdżać. Z jednej strony lepiej jak w szpitalu mnie poodwiedzają niż potem w domu ;)

Wybaczcie że zanudzam Was ale mam tyle stresów przed tym jutrem że szok, a z D. o tym nie pogadam bo powie że przesadzam itp....

11 lata 2 miesiąc temu #759198 przez Edzia04
Czesc dziewczynki moje !

Dziekuje za komnetarze odnośnie kącika:)

Nusia kochana, nie denerwuj sie bo na nic Twoje nerwy, dziś leż i sie relaksuj, niech D. Ci zrobi porządny masaż bo już od poniedziałku laba się zakończy:P:P trzymam za Was z Maksiem kciuki, żeby poszło szybko i gładko i jak najszybciej pisz do Nas jak tam wszytsko przebiegło:) i na zdjecia czekamy:) buziak ogromny na otuchę :kiss:

Elusia nic sie nie martw ostatnia napewno nie będziesz, bo pewnie ja zostane na sam koniec wszytskie urodzą i o mnie zapomnicie:P:P

Eweza Was też trzymam mocno kciuki !!! :kiss:

A co za KArolina ma dziś cięcie, czy ja coś przeoczyłam???:>>>

Miłego dnia dziubaski moje papap:*

11 lata 2 miesiąc temu #759199 przez nuśka09
Edzia dziękuję ;*

a chodzi o forumową Chivas, tutaj zamilkła ale na fb się odzywa :P

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #759200 przez Edzia04
Nusia no własnie bo ja na FB nie mam konta , wiec jestem w tyle:P

11 lata 2 miesiąc temu #759226 przez Tośka27
nuska u mie tez tak samo ja nie lubie odwiedzin w takim stanie w dodatku z malenkim dzieckiem a znajoma ze swoim Panem rpzyjechala zdjecia zaczela cykac glaskac go i mnie to wkurzylo nawet nie zapytala ja karmie a ona cyka fotki wrrrrrrr kur alez bylam zla,.a do domu tez nie potrzebuje gosci Mama z Tata sie wybieraja ciekawe o ktorej o 19 to my kapiemy dziecko wiec nie zycze sobie z powietrzem gosci,
A po cc jest jak jest kazda inna i kazdy inaczej przechodzi :* powodzenia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka