BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 2 miesiąc temu #759240 przez nuśka09
Tosia no nie fajnie z tą znajomą, ale powinnaś jej zwrócić uwagę, ja mam zamiar wypraszać kogokolwiek po za D. w trakcie karmienia. Dla mnie to zbyt intymne :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #759270 przez nuśka09
Dobry wieczór ;)

Kochane ja właśnie wcinam kolacyjkę, idę się kąpać i planuję poleżeć sobie tam dłuugo bo potem nie wiem kiedy będę miała taki luksus :P

Trzymajcie proszę mocno kciuki! :) jak tylko będę miała możliwość to się odezwę tutaj lub na FB:)

Dobrej nocki kochane ;*:*:*:*:*

11 lata 2 miesiąc temu #759275 przez Elusia
Nusia Mocno trzymam kciukasy żeby cc poszła sprawnie i żebyś dobrze się po niej czuła :) jejciu jak to wspaniale że jutro już będziesz ze swoim Maksiem :kiss: czekamy na wieści jak już będziesz mogła dać znać :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #759296 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Tosia tak czy siak na pewno nie przez mleko dzieci tak spały, no chyba że jak tylko któreś się budziło to dostawało butlę i tak przez całą noc, bo inaczej to nie da rady :)
U nas dokarmiały tylko jak sama chciałaś odpocząć lub pominąć jakieś karmienie cycem. Ja nie ukrywam często korzystałam z ich pomocy bo dla mnie karmienie było udręką i teraz też ogromnie się go obawiam :S

nusia
to zrozumiałe że jesteś zdenerwowana. Ja też nie przepadam za odwiedzinami w szpitalu i nawet za pierwszym razem chciałam poprosić położną żeby wyprosiła gości pod jakimś pretekstem ale ostatecznie jakoś przeżyłam. Wywalczyłam jednak że mogą przychodzić tylko moi rodzice i teściowie, no i T ale to wiadomo, a resztę zapraszam do domu jak już się ogarniemy.
Nawet nie wiecie jaki dla mnie to był stres jak miałam młodą przy cycku i słyszałam jakieś kroki na korytarzu to już panika że ktoś do nas idzie. Koszmar.
Kiedyś było super, jak na oddział nie było wstępu :P

Elusia
kochana cały czas za Ciebie zasikam kciuki żeby synek nie kazał Ci długo czekać ;)
Jak na razie to mamy same falstarty :P

Ja też zrozumiałam że chivas rodzi jutro z nuśką.

Idę po kolację bo jutro już nie zjem :p

nusia kochana gdybyś pisała do mnie na kom to ja oczywiście dam znać na forum co i jak ale Ci nie odpiszę bo muszę dopiero załadować konto bo mnie zablokowali :(
Trzymam za Wam mocno kciuki :kiss:

Miłego wieczorku :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #759374 przez Edzia04
Dobry wieczór!
Ja jeszcze na chwilke życzyć powodzenia Nusi na jutro, trzymaj sie kochana !!

Elusia a może Igans dzis w nocy bedzie chciał wyjsc, wiec nic sie nie martw napewno w tym tygodniu go zobaczysz :laugh:

DObranoc buziaki papa

11 lata 2 miesiąc temu #759483 przez Agusiak
dzień dobry :)

Nusia zaciskamy kciuki :kiss: :kiss:

Ja miałam kiepską noc, bolały mnie biodra, jakiś ból wszedł w pośladek i nie chce wyleźć do teraz a na dodatek jak Paulinka przyszła do mnie w nocy i już zasnęła to ja zaczęłam wyć jak głupia, trzymałam ją za rączkę i mówiłam że ją kocham. Nie wiem jak przeżyję to rozstanie, będę straszliwie tęsknić :(

Jestem po śniadanku i dziś nie mogę się już obżerać jak zwykle :silly:

Miłego dnia :kiss:
U nas mgła :S

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #759498 przez ewe88
Cześć kochane :)
Ja przed wizytą w szpitalu.. gdzieś w ogóle się nie stresuje bo coś mi się wydaje, że mnie przebada i odeśle do domu. Wczoraj cały dzień na nogach, nawet pranie ręczne zrobiłam żeby przyspieszyć a w nocy lepiej się czułam niż po całym dniu leniuchowania :silly:
Nusia to ty kochana dziś rodzisz!! Moje uściski dla Was i powodzenia skarby :kiss:
Edzia pokoik dla dzidziusia jest po prostu idealny! :) Ślicznie to kochana urządziłaś! :) Aż się słodko robi jak się twoje zdjęcia ogląda.
Elusia kochana nie stresuj się ja tam dzisiaj żadnego porodu u mnie nie przeczuwam. Coś mi się zdaje, że ja też będę jedną z ostatnich :dry: A mogłybyśmy wszystkie w jednym dniu urodzić! :lol: Problemu by nie było. I na forum spotkałybyśmy się w tym samym czasie.. :) hehe
Agusiak oj smutne to.. z drugim dzieckiem faktycznie jest ciężej bo patrzy się na smutną buzię pierwszego dziecka. Ale pamiętaj kochana, że to tylko kilka dni.. no i przecież po porodzie będzie mogła na chwilkę wpaść do was na oddział :) Oj bólu nie zazdroszczę.. coś strasznego jak w nocy się wyspać nie można..
Miłego dnia dla Wszystkich :kiss:
Jak wrócę to się odezwę :)

11 lata 2 miesiąc temu #759517 przez Edzia04
Dzien dobry !!

Ewe dziekuje za mile słowa onosnie pokoiku:) trzyma kciuki za dzisiejszą wizytę, ja tez dziś mam wizytę o 17, mam nadzieję, że u mnie nie ma jeszcze oznak porodu:P:P jeszcze chce wytrzymac ten tydzień:P więc kochana chociaż Ty poczekaj na mnie:P

Nusia może juz ma Maksia przy sobie ! :)

Agusia kochana nie przejmuj sie tak napewno Paulina będzie szczęsliwa jak juz wrocisz i to wszytsko wynagrodzi, a pozatym już jutro będziesz miała drugą księżniczkę przy sobie :*

Elusia a jak tam u Ciebie noc??

Buziaki milego dzionka papa

11 lata 2 miesiąc temu #759521 przez Agusiak
ewe kochana, młoda nie odwiedzi nas w szpitalu bo u nas nie wpuszczają dzieci poniżej 12 roku życia :( Z resztą chyba to byłoby jeszcze gorsze bo jakby już musieli iść to ja bym ryczała i ona też :(

Buziaczki dla Was za wsparcie :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #759541 przez Elusia
Dzień dobry kochane:*
Ewe trzymam kciuki za wizytę! :) daj zanć po wszystkim :kiss: bo ja myślałam, że to już w sumie postanowione, że jak Cię skierowali do szpitala to na wywołanie... oby tylko nie chcieli Cię tam trzymać tygodnia albo dłużej do porodu :ohmy: już lepsze codziennie stawiać się na Ktg :)
Edzia Noc spokojna, nic się nie dzieje :P czekamy na wieści po wizycie :) ciekawe co lekarz powie i ile twoje maleństwo już waży :)
Agusia to widzę, że miałaś ciężką noc :( :( napewno pierwsze chwile bez córci będą ciężkie ale jak już przytulisz drugą księżniczkę to czas szybko minie :) oby za długo was tam nie przetrzymywali :) a zawsze możesz też zadzwonić do córci jak będzie Ci bardzo tęskno :) a ileż będzie radości po powrocie! :kiss:
Ja jutro idę rano zgłosić się do szpitala, że jestem po terminie więc pewnie czeka mnie KTG a później pojadę do ginekologa po L-4 bo wczoraj mi się skończyło. Narzeczony powiedział, że weźmie sobie wolne i pojedzie ze mną bo boi się, że zaczną mi się bóle w aucie ;) a ja stwierdziłam, że w sumie dobry pomysł bo będzie mi raźniej :)

11 lata 2 miesiąc temu #759609 przez Tośka27
Agusiak Kochana ja tez ryczalam jak bubr i moja Coreczka tez u nas jednak wyprosilam by weszla nasteonym razem juz nie weszla i myslalam ze mi serce peknie jak sama staa na koncu korytarza bo nie mogla wejsc Jezu Kochany jakie t orpzykre :*( naszczescie juz w domku.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #759662 przez Agusiak
Tosia a Ty ile byłaś w szpitalu teraz po cc?
A jak Wam idzie karmienie?
Ja się tego tak obawiam po poprzednim razie. Najgorzej ze szpitala wspominam ten terror laktacyjny :dry: i niestety dla mnie karmienie nie było absolutnie niczym przyjemnym :(

Elusia to może już jutro będzie coś wiadomo, kiedy Twój maluszek się wykluje :)
Ciekawe czy Cię zatrzymają do wywołania czy każą się codziennie zgłaszać?

Ja właśnie się obudziłam bo usnęłam w fotelu ;)

11 lata 2 miesiąc temu #759730 przez Karo290392
Trzymamy kciuki za wszystkie mamusie:):)

11 lata 2 miesiąc temu #759734 przez Elusia
Agusia jeszcze masz na szczęście szanse kimać bo od jutra to już koniec z drzemkami ;) z tą laktacją też się obawiam jak to będzie... czy będę miała mleko, czy w ogóle dam radę z moimi wrażliwymi sutkami...mam nadzieję, że będzie dobrze :) i Tobie też życzę by tym razem było inaczej i karmienie okazało się udane :)
A co do mojej jutrzejszej wizyty w szpitalu jeżeli będzie coś nie tak z łożyskiem, przepływami czy maluszkiem to napewno mnie zostawią, ale jak będzie wszystko dobrze to nie ma mowy! nawet jak będą się upierali a nie podadzą mi konkretnego powodu to nie zostanę! wolę poczekać w domu i zgłaszać się codziennie na KTG niż zostać w szpitalu, nie zniosłabym tego. Także jutro się wszystko okaże :) w ogóle właśnie odkryłam, że termin z pierwszego usg( w 7t/c) mam na 9.10 :P więc teoretycznie jestem jeszcze przed ;)
Trochę wam się wyżalę bo mnie mama nieziemsko wkurzyła! :angry: dzwoniłam w czwartek by mi wysłała mój akt urodzenia bo inaczej dziecka nie zarejestruje, no i oczywiście stwierdziła, że zrobi to w piątek, bo nie ma teraz czasu itd, później stwierdziła, że jednak zajmie się tym w poniedziałek, a dzisiaj oświadczyła, że mojego aktu urodzenia nie ma i będzie musiała jechać po odpis, ale to dopiero w środę!!! :angry: mam nadzieję, że wydadzą jej to od ręki i mi wyśle bo się mega wkurzę! :angry:

11 lata 2 miesiąc temu #759775 przez Elusia
Kochane! :) Nusia właśnie napisała, że Maksiu przyszedł na świat o 11.53 i waży 3330 :laugh: i ma 52 cm długości :) ale super! :laugh: kolejny maluszek na świecie! :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka