- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Mam nadzieję że mama i synek czują się dobrze
Elusia no wcale Ci się nie dziwię, też bym się na mamę zdenerwowała. Jednak jest duża szansa że wydadzą jej to od ręki, oby tylko od razu ten akt do Ciebie wysłała
Doskonale Cię rozumiem że wolisz czekać w domku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Podeślijcie jakie wzory tych wniosków i terminy ich składania. Na necie to jest tylko masło maślane i nic z tego nie wynika.
Chodzi mi głównie o ten roczny urlop.
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
NUSIA OGROMNE GRATULACJE!!!!!
Elusia ja tez sie bałam ze nie dam rady karmic piersią v=bo piersi tzn sutki zawsze mialam strasznie wrazliwe i nawet jak mąż chciał sie " ppobawic" ja tego nie lubilam i nie chciałam . Ale po porodzie sie wszystko zmienilo nawet bardzo mnie nie bolą ani sutki ani brodawki. A pokarmu mam duuuuzoo i codziennie musze sciagac bo piersi twarde sie robią. Czyli pierwszy termin z USG masz taki jak ja miałam 9.10 Jutro sie okaże miejmy nadzieję kiedy Ignaś bedze gotowy do wyjscia na świat:)
Mój mały ma katarek ale taki ukryty jak to powiedziała pediatra.. tzn rzęży tak troszkę i dzis w nocy kaszel sie pojawił boję sie zeby gorączkowac nie zacząŁ Jutro przychodzi polożna wiecn zapytam ja co i jak i jak cos to do pediatry idziemy. ehhhh mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Nuska GRATULACJE I powodzenia w nowej roli
Jeśli chodzi o karminie to ja już zupełnie mam mam pokarmu Nic nie pomogło. Ani przystawianie do piersi, ani częste odciąganie, ani picie wody i herbatek na laktacje, ciepłe okłady, masaże... po prostu nic. Miałam trochę doła, ale już się oswoiłam z tą myślą. Robiłam wszystko co w mojej mocy. Nie udało się, trudno. Najgorsze jest to, że cena mleka przeraża i znika w mgnieniu oka. Mała puszka 350g zniknęła w 4 dni, a jeszcze dokarmiałam piersią.
Po za tym dajemy radę Nawet z kąpielą daje sama radę, a tego się bardzo obawiałam. Jakoś przy swoim dziecku robi się wszystko inaczej niż przy cudzym.
Pogoda u nas wspaniała więc korzystamy i cały czas spacerujemy
Małą trochę męczą wzdęcia i nie wiem czy to przez mleko, czy jakiś inny powód jest... Miała nas odwiedzić pani doktor w piątek i oczywiście nie przyjechała, dziś też jej nie było. Ciekawe kiedy przyjedzie... zapytam ją wtedy jak z tym walczyć. A może wy macie jakieś sposoby na wzdęcia??
Uciekam na kawę. Dziś pierwszy dzień, w którym mała już nie dostanie w ogóle mojego mleczka (bo nie mam nawet na jedno karmienie) to mogę sobie pozwolić na kawkę i czekoladki Ale i tak będę starała się ograniczać słodycze i inne paskudy, żeby odzyskać linię Chociaż wchodzę we wszystkie ciuszki z przed ciąży
Trzymajcie się cieplutko
Czekamy z Agatką na kolejne maluszki
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Nusia Gratuluje Maksiunia napisz w wolnej chwili jak sie czujesz jak przeszlas CC
Buziaki
Ja dzis nawet pierogi z miesem zrobilam Niunius dal mi spac a Corcia chora :*(
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia zdrówka dla synka, oby katarek sobie poszedł
Tosia zdrówka dla córci Taka teraz pogoda że niby ciepło ale słońce już nie takie, człowiek się porozbiera bo mu ciepło a za chwilę katar.
Super, że nie macie problemów z karmieniem
My w domu też jakoś damy sobie radę, najwyżej butla pójdzie w ruch ale najgorsze to przeżyć ten czas w szpitalu, wiszenie na cycu i potem ważenie po każdym karmieniu ile dziecko przybiera.
Ja zjadłam już po 18 ostatni posiłek, kolacyjkę no i teraz pozostaje czekanie. Muszę jeszcze ogarnąć się tu i ówdzie pod prysznicem i do wyrka, chociaż i tak pewnie nie zasnę dzisiaj.
Miłego wieczorku
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
A JAK Z PEMPUSZEK WASZYCH MALUCHOW MOJ MA NADAL CZYM PSIKACIE CZYM SMARUJECIE JA PIOCHTANINA ZALEWAM BRUSZE BODY ALE MAM NADZIEJE ZE ODPADNIE WKONCU W SPZITALU POW, ZEBY NICZYM NIE SMAROWAC ALE TAK SIE NIE DA SASIADCE SMIERDZIEC ZACZAL I BY GNIL.
a CO NA wzdecia Paula ja DELICOL mam jest naprawde swietny chwila moment i lzej dzieciatku Mojemu raz dziennie Podaje 4 kropelki poniewaz przyjmuje zelazo i kwas foliowy i ma zaparcia i gazow nie moze puscic nie wiem czy po czyms co ja zjem ale ja tak uwazam fakt wafelki slodkie smietankowe jem ale nie powinno byc od nich, i pieczone mieso nie wiem czy to szkodzi pisza ze nie ale w tym necie to juz sama nie wiem co prawda a conie.Nas ma odwiedzic jutro pani Polozna zobaczymy co i jak pozdrawiam powodzenia Kochane
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
NUSIA OGROMNE GRATULACJE!!! Super, ze masz juz synusia, jak bedziesz miala chwile to napisz jak sie czujesz. Wracaj szybciutko do siebie
Agusia TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!! bedzie wszytsko ok, szybko minie Ci czas w szpitalu
Elusia to mama nie ładnie zrobiła, nie denerwuj sie napenwo odpis dostanie od ręki tylko przypilnuj, zeby odrazu go do Ciebie wysłała.
Ja juz po wizycie miałam pierwsze KTG:) dodatkowo 40 zł płaciłam a mysłałam, że to w cenie wizyty, ale cóż najważniejsze, ze jak to lekarz powiedział wyszło wzorcowe, przepły powiedział, że są ksiązkowe każdy student medycyny chciał by takie na egzaminie dostać
Uspokoiłam się bo chyba pojdę na wesele:P narazie nic nie wskazuje na to a żebym urodziła. Zosia waży juz 2800:) Dobra kochane lece sie położyć bo jakaś dzis jestenm padnieta, to buziaczki papap:*
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Paula Tosia Mój maluszek tez ma wzdecia i az placze z bolu brzuszka:/ pediatra powiedziała zebym przepajała herbatka Humany i mialam wrazenie ze przez pierwszde dni pomagało ale teraz juz chyba herbatka nie daje rady i daje ESPUTICON 2 kropelki na dobe i to tezdupka jest:/ ale w szpitalu podawali mu to i pomagalo.... MOze i ja spróbuje ten DELICOL... jutro ma przyjsc położna to zapytam ja...
Słuchajcie moze dziwne ale mialam duzo pokarmu w obu piersiach az twarde były sciągalam... a teraz w jednej mam duzo pokarmu i jest twarda musze sciagac a druga jest miękka i mniejsza:/ widac to z daleka ze jedna jest wieksza druga mniejsza:? kurcze czy to mozliwe zebym w jednej tracila pokarm????:/
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agusia Mocno, mocno trzymam kciuki! radosnego spotkania z córcią życzę
Edzia super, że tak wzorcowe miałaś przepływy czyli wszystko w porządku i nie ma co się stresować, że wcześniej urodzisz najważniejsze, że Zosieńka ma się dobrze
Kasia ja się zupełnie na tym nie znam ale już teraz zauważyłam, że moja jedna pierś jest pełna a druga jakby pusta i się troszkę obawiam co to może oznaczać.... dobrze, że przychodzi dziś do Ciebie położna to o wszystko ją wypytasz współczuje z tymi wzdęciami oby maluszkowi coś w końcu pomogło!
Paula no jak nie masz pokarmu, to nie masz, może i racja że nie ma co na siłę męczyć siebie i niunię, napewno podejmiecie najlepszą dla was decyzję a u ciebie kiedy będzie położna?? może ona doradzi coś w kwestii wzdęć?
Ewe nie odezwałaś się nic pewnie zostawili Cię w szpitalu do porodu już oby mnie to nie spotkało, wolałabym poczekać spokojnie w domku. Jak tylko będziesz mogła daj znac co u Ciebie
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Pewnie tu dziś mało kto zaglądnie.Elusia na Ciebie liczę chcociaż Ignaś mógł by sie dziś urodzić, a jeśli mu sie nie spieszy to niech poczeka z mamusią w domku:)
To milego dnia dla wszystkich buziaki apapa
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agusia Ty pewnie masz już córeczkę w objęciach wszystkiego dobrego kochana
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania