BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 2 miesiąc temu #759791 przez Agusiak
Super Nusia!!!!! Ogromne gratulacje :lol: :lol:
Mam nadzieję że mama i synek czują się dobrze :)

Elusia no wcale Ci się nie dziwię, też bym się na mamę zdenerwowała. Jednak jest duża szansa że wydadzą jej to od ręki, oby tylko od razu ten akt do Ciebie wysłała :)
Doskonale Cię rozumiem że wolisz czekać w domku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #759812 przez Agusiak
dziewczyny a składała któraś z Was już wniosek o macierzyński?
Podeślijcie jakie wzory tych wniosków i terminy ich składania. Na necie to jest tylko masło maślane i nic z tego nie wynika.
Chodzi mi głównie o ten roczny urlop.

11 lata 2 miesiąc temu #759817 przez Kasiaa
cześć Mamusie:)

NUSIA OGROMNE GRATULACJE!!!!!:)

Elusia ja tez sie bałam ze nie dam rady karmic piersią v=bo piersi tzn sutki zawsze mialam strasznie wrazliwe i nawet jak mąż chciał sie " ppobawic" ja tego nie lubilam i nie chciałam . Ale po porodzie sie wszystko zmienilo nawet bardzo mnie nie bolą ani sutki ani brodawki. A pokarmu mam duuuuzoo i codziennie musze sciagac bo piersi twarde sie robią. Czyli pierwszy termin z USG masz taki jak ja miałam 9.10 :) Jutro sie okaże miejmy nadzieję kiedy Ignaś bedze gotowy do wyjscia na świat:)

Mój mały ma katarek ale taki ukryty jak to powiedziała pediatra.. tzn rzęży tak troszkę i dzis w nocy kaszel sie pojawił:( boję sie zeby gorączkowac nie zacząŁ:( Jutro przychodzi polożna wiecn zapytam ja co i jak i jak cos to do pediatry idziemy. ehhhh mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #759885 przez P@ul@
Witam!

Nuska GRATULACJE :) I powodzenia w nowej roli :)

Jeśli chodzi o karminie to ja już zupełnie mam mam pokarmu :( Nic nie pomogło. Ani przystawianie do piersi, ani częste odciąganie, ani picie wody i herbatek na laktacje, ciepłe okłady, masaże... po prostu nic. Miałam trochę doła, ale już się oswoiłam z tą myślą. Robiłam wszystko co w mojej mocy. Nie udało się, trudno. Najgorsze jest to, że cena mleka przeraża i znika w mgnieniu oka. Mała puszka 350g zniknęła w 4 dni, a jeszcze dokarmiałam piersią.

Po za tym dajemy radę :) Nawet z kąpielą daje sama radę, a tego się bardzo obawiałam. Jakoś przy swoim dziecku robi się wszystko inaczej niż przy cudzym.

Pogoda u nas wspaniała więc korzystamy i cały czas spacerujemy :)

Małą trochę męczą wzdęcia i nie wiem czy to przez mleko, czy jakiś inny powód jest... Miała nas odwiedzić pani doktor w piątek i oczywiście nie przyjechała, dziś też jej nie było. Ciekawe kiedy przyjedzie... zapytam ją wtedy jak z tym walczyć. A może wy macie jakieś sposoby na wzdęcia??

Uciekam na kawę. Dziś pierwszy dzień, w którym mała już nie dostanie w ogóle mojego mleczka (bo nie mam nawet na jedno karmienie) to mogę sobie pozwolić na kawkę i czekoladki :) Ale i tak będę starała się ograniczać słodycze i inne paskudy, żeby odzyskać linię :) Chociaż wchodzę we wszystkie ciuszki z przed ciąży :)

Trzymajcie się cieplutko

Czekamy z Agatką na kolejne maluszki :)

11 lata 2 miesiąc temu #759933 przez Tośka27
Hey Agusiak Kochana ja lezalam z Synkiem 6 dni bo robili wszelakie badania bo ja cukrzyk tarczyca i wiele innych i CRP sie podnioslo i kobieta wyszukiwala czy wszystko ok z Niunkiem i dlatego dluzej lezelismy bysmy wyszli w poniedzialek ale niestety nie wyszlo co chodzi o Karmienie ja nie narzekam ja mialam pokarm i Alanek przybieral po 70 80 gram przez noc oby tak dalej jutro sie dowiem polozna przyjedzie,fakt co godzine dwie karmilam ale wazne ze moge karmic.A co do macierzynskiego chyba dwa tyg i od lekarza musicie dostac zaswiadczenie do macierzynskiego musicie powiedziec ze pracujecie.

Nusia Gratuluje Maksiunia napisz w wolnej chwili jak sie czujesz jak przeszlas CC
Buziaki
Ja dzis nawet pierogi z miesem zrobilam Niunius dal mi spac a Corcia chora :*(

11 lata 2 miesiąc temu #759964 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Kasia zdrówka dla synka, oby katarek sobie poszedł :)

Tosia zdrówka dla córci :) Taka teraz pogoda że niby ciepło ale słońce już nie takie, człowiek się porozbiera bo mu ciepło a za chwilę katar.
Super, że nie macie problemów z karmieniem :)

My w domu też jakoś damy sobie radę, najwyżej butla pójdzie w ruch ale najgorsze to przeżyć ten czas w szpitalu, wiszenie na cycu i potem ważenie po każdym karmieniu ile dziecko przybiera.

Ja zjadłam już po 18 ostatni posiłek, kolacyjkę no i teraz pozostaje czekanie. Muszę jeszcze ogarnąć się tu i ówdzie pod prysznicem i do wyrka, chociaż i tak pewnie nie zasnę dzisiaj.

Miłego wieczorku :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #760014 przez Tośka27
Agusiak to ty juz jutro jej wybaczcie nie lapie juz kto co i jak Masakra jak to zlecialo i kazda zaraz bedzie po ... ja powiem Wam ze patrze na swoj brzuch i mysle Boze to juz spadlo mi 7 kg odrazu a 3,5 przytlam w ciazy wiec jak ubieram ciuchy tak wisza olaboga fajnie :D jest w co sie ubierac :D pozdrowienia i powodzenia zaraz ide spac poki Synek Spi Cudak Maly

11 lata 2 miesiąc temu #760018 przez Tośka27
Paula Kochana czasami tak bywa z tym karmieniem ja odnosze wrazenie czasem po poludniu ze tez nie mam Synek tak chce cyca a ja mysle ze juz tam nic nie ma bo jak spi to spi jak wstanie to tylko ciagnie i ciagnie szuka i szuka.Co chodzi o Kapiel Maz trzyma u nas a ja myje i ubieram i pielegnuje.Niunius nie placze. Dajemy czasem Smoczka bo Cycek Maly sie nauczyl byc przy mnie i przysypia i trzyma cyca.
A JAK Z PEMPUSZEK WASZYCH MALUCHOW MOJ MA NADAL CZYM PSIKACIE CZYM SMARUJECIE JA PIOCHTANINA ZALEWAM BRUSZE BODY ALE MAM NADZIEJE ZE ODPADNIE WKONCU W SPZITALU POW, ZEBY NICZYM NIE SMAROWAC ALE TAK SIE NIE DA SASIADCE SMIERDZIEC ZACZAL I BY GNIL.
a CO NA wzdecia Paula ja DELICOL mam jest naprawde swietny chwila moment i lzej dzieciatku Mojemu raz dziennie Podaje 4 kropelki poniewaz przyjmuje zelazo i kwas foliowy i ma zaparcia i gazow nie moze puscic nie wiem czy po czyms co ja zjem ale ja tak uwazam fakt wafelki slodkie smietankowe jem ale nie powinno byc od nich, i pieczone mieso nie wiem czy to szkodzi pisza ze nie ale w tym necie to juz sama nie wiem co prawda a conie.Nas ma odwiedzic jutro pani Polozna zobaczymy co i jak :P pozdrawiam powodzenia Kochane

11 lata 2 miesiąc temu #760042 przez Edzia04
Hej kobietki !!

NUSIA OGROMNE GRATULACJE!!! Super, ze masz juz synusia, jak bedziesz miala chwile to napisz jak sie czujesz. Wracaj szybciutko do siebie :kiss:

Agusia TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!! bedzie wszytsko ok, szybko minie Ci czas w szpitalu :kiss:

Elusia to mama nie ładnie zrobiła, nie denerwuj sie napenwo odpis dostanie od ręki tylko przypilnuj, zeby odrazu go do Ciebie wysłała.

Ja juz po wizycie miałam pierwsze KTG:) dodatkowo 40 zł płaciłam ;) a mysłałam, że to w cenie wizyty, ale cóż najważniejsze, ze jak to lekarz powiedział wyszło wzorcowe, przepły powiedział, że są ksiązkowe każdy student medycyny chciał by takie na egzaminie dostać:)
Uspokoiłam się bo chyba pojdę na wesele:P narazie nic nie wskazuje na to a żebym urodziła. Zosia waży juz 2800:) Dobra kochane lece sie położyć bo jakaś dzis jestenm padnieta, to buziaczki papap:*

11 lata 2 miesiąc temu #760056 przez Kasiaa
AGUSIAK trzymam mocno kciuki:*

Paula Tosia Mój maluszek tez ma wzdecia i az placze z bolu brzuszka:/ pediatra powiedziała zebym przepajała herbatka Humany i mialam wrazenie ze przez pierwszde dni pomagało ale teraz juz chyba herbatka nie daje rady i daje ESPUTICON 2 kropelki na dobe i to tezdupka jest:/ ale w szpitalu podawali mu to i pomagalo.... MOze i ja spróbuje ten DELICOL... jutro ma przyjsc położna to zapytam ja...

Słuchajcie moze dziwne ale mialam duzo pokarmu w obu piersiach az twarde były sciągalam... a teraz w jednej mam duzo pokarmu i jest twarda musze sciagac a druga jest miękka i mniejsza:/ widac to z daleka ze jedna jest wieksza druga mniejsza:? kurcze czy to mozliwe zebym w jednej tracila pokarm????:/

11 lata 2 miesiąc temu #760057 przez Kasiaa
PAULA co do pępuszka to Nasz odpadł w niecaly tydzień. Pózniej sączyła sie krewka w pepuchu i ale przemywalam i przemywam to OCTENISEPTEM i juz jest ladny nic sie z nim nie dzieje:) takze polecam. W szpitalu polozne tez tym przemywały.

11 lata 2 miesiąc temu #760172 przez Elusia
Dzień dobry kochane:* ja właśnie szykuje się do szpitala, trzymajcie kciuki żeby mnie tam nie zatrzymywali bez powodu! :) dam znać jak wrócę co tam mi powiedzieli, a jak mnie zostawią to dam znać sms :)
Agusia Mocno, mocno trzymam kciuki! :kiss: radosnego spotkania z córcią życzę :kiss:
Edzia super, że tak wzorcowe miałaś przepływy :) czyli wszystko w porządku i nie ma co się stresować, że wcześniej urodzisz :) najważniejsze, że Zosieńka ma się dobrze :)
Kasia ja się zupełnie na tym nie znam ale już teraz zauważyłam, że moja jedna pierś jest pełna a druga jakby pusta :dry: i się troszkę obawiam co to może oznaczać.... dobrze, że przychodzi dziś do Ciebie położna to o wszystko ją wypytasz :) współczuje z tymi wzdęciami :( oby maluszkowi coś w końcu pomogło! :kiss:
Paula no jak nie masz pokarmu, to nie masz, może i racja że nie ma co na siłę męczyć siebie i niunię, napewno podejmiecie najlepszą dla was decyzję :kiss: a u ciebie kiedy będzie położna?? może ona doradzi coś w kwestii wzdęć?
Ewe nie odezwałaś się nic :( pewnie zostawili Cię w szpitalu do porodu już :dry: oby mnie to nie spotkało, wolałabym poczekać spokojnie w domku. Jak tylko będziesz mogła daj znac co u Ciebie :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #760475 przez Edzia04
Hej kochane!
Pewnie tu dziś mało kto zaglądnie.Elusia na Ciebie liczę chcociaż Ignaś mógł by sie dziś urodzić, a jeśli mu sie nie spieszy to niech poczeka z mamusią w domku:) :kiss:

To milego dnia dla wszystkich buziaki apapa

11 lata 2 miesiąc temu #760479 przez Elusia
No i dupa :P okazało się, że w szpitalu nie robią KTG i USG po terminie, tylko dopiero po 10 dniach od terminu jak się nic nie dzieje to kładą na patologię ciąży :dry: a tak o wszystkim decyduje lekarz prowadzący, wiec dowiem się co i jak w czwartek na wizycie... no i muszę z nim ustalić co jak nic nie będzie się działo dalej bo nie chcę rodzić w jego szpitalu. Eh.... JA CHCĘ RODZIC JUŻ! :P
Agusia Ty pewnie masz już córeczkę w objęciach :kiss: wszystkiego dobrego kochana :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #760592 przez Elusia
Kochane informuję was, że córcia Agusi przyszła na świat o godzinie: 11:05, waży 3420 i mierzy 56cm :) i na imię dostała: Dorota Aleksandra :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka