BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 2 miesiąc temu #762439 przez Edzia04
ALUTKA GRATULACJE WIELKIE !!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #762704 przez MartiO
Edzia może tak będzie... a może podobnie jak Synuś dopiero po terminie? chociaż teraz mam mniej odpoczynku i ciągle dźwigam Młodego... zobaczymy...

niemieckie kropelki to sab simplex... my przy Kubie używaliśmy delicolu a potem bobotica... jak poczytać trochę po forach to bobotic ma podobny skład tylko dużo mniejsze stężenia i mniej się go podaje... część rodziców w tym my podaje go tak jak sab simplexa i wtedy ma trochę lepsze rezultaty... a co do sab... na allegro można próbować dostać albo przez kogoś z niemiec...

Alutka gratulacje!!!!! ;)

11 lata 2 miesiąc temu #762712 przez Elusia
Hej kochane ja mam mega dylemat.... :unsure: wczoraj miałam skurcze co 4miin przez 2h więc wzięłam kąpiel i mieliśmy jechać do szpitala... ale ucichły, zrobiły się dużo rzadsze po tej kąpieli, później przez pół godziny znowu zaczęły się co 4min, ale byłam tak wykończona, że poszłam spać... i tylko czasami się przebudzałam w nocy- więc ucichły, o 3.20 znowu zaczęły się co 4min i to tak trwało 1h więc postanowiłam wstać, no i zobaczyłam czop śluzowy, ale nie wiem czy cały odszedł, no i znowu skurcze są coraz rzadsze :( już sama nie wiem co robić... czy jechać czy nie.... dodam, że skurcze nie powalają mnie na łopatki ale wiadomo bolą.
Eh.... jeszcze godzina i chyba się zbieram bo mnie wykończy to, może będą tak mili i dadzą mi oksy i się ruszy na dobre :P

11 lata 2 miesiąc temu #762725 przez Elusia
Dziewczyny skurcze wróciły :laugh: już nie liczę co ile są tylko wcianam jakąś kanapkę dla nabrania sił i jadę, czyści mnie też więc dobry znak. Nie czekam dłużej bo jak znowu mi miną to się wkurzę. TRZYMAJCIE KCIUKI Z CAŁEJ SIŁY ŻEBYM URODZIŁA DZISIAJ!

11 lata 2 miesiąc temu #762726 przez Dave
Zerkam do Was dziewuszki, co tu słychać.

Gratulacje dla wszystkich mamuś, no i widzę, że dziś kolejna się szykuje Elusia trzymam kciuki :side: :side: :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 2 miesiąc temu #762740 przez P@ul@
Alutka GRATULACJE!!!

Elusia czekamy na wieści od ciebie :)

My dziś prawie całą noc nie spaliśmy, mała się skręcała z bólu. Na chwile jej przejdzie i na nowo :( Tak mi jej żal, że aż wczoraj się popłakałam z tego wszystkiego, a najbardziej chyba z bezsilności.

Teraz ją nakarmiłam i leży w łóżeczku. Może przyśnie to ja też się trochę prześpię.

11 lata 2 miesiąc temu #762788 przez Tośka27
Paula Kochana sprobuj moze koperek popic wloski expresowa herbatka ja pije dwa razy dziennie i ten delicol daje dwa razy dziennie u cb pewnie czesciej by trzeba bylo moze bd lzej moejmu jest pomimo ze budzi sie co godzine bo chce jesc dzis jade wage spr i dam wam znac czy sie najada i ten pokarm moj dobry bo moze taki glodomorek caluje
Elusia Powodzenia

11 lata 2 miesiąc temu #762913 przez myszka85
Dzień dobry!
Cóż za wieści z rana :) No Elusia - trzymam mocno kciuki! Powodzenia i napisz do nas jak się Ignaś urodzi.

11 lata 2 miesiąc temu #762959 przez Kasiaa
witajcie :)
ALUTKA GRATULACJE!!!!!:)

ELUSIA TRZYMAMY MOCNO KCIUKI:))

U Nas noc tez nie przespana... od północy maly męczył sie i pręzył kopki nie mogł zrobic brzuszek twardy probowaliśmy wszytskiego chyba na brzuszku leżał masowałam go nozki do gry a nawet nad ranem suszarka ciepłem na brzuszek i pomogło zasną na troche..... Teraz niby spi ale co chwila sie budzi i cały czerwony z napinania sie ... tak mi go szkoda...:( Paula ja tez wczoraj palkalam razem z nim z bezsilnosci....
Slyszałam własnie o tych kropelkach niemieckich ale ciekawe czy takie skuteczne... i nie mamy nikogo kto mógłby je załatwic:/ jak nie sa dostepne w aptece:(
Jejku ale te nasze biedactwa musza sie namęczyc:((

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #762962 przez Kasiaa
TOSIA ja koperek i rumianek kupilam i pije,ale nie widze poprawy:(,
Czekamy na wieści :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #762970 przez Karo290392
Cześć dziewczynki!
Gratulacje dla mam rozpakowanych ! (czekamy na zdjecia i sprawozdanie z porodu ) :)

ELUSIA
Trzymam kciuki bardzo mocno za ciebie dzisiaj !

Kochane widze ze te nasze dzieciaczki to wszystkie sie tak mecza.
ale wiecie co ? pytałam polkoznej o to to powiedziała ze u nas to nie kolki bo mala prezy sie tak caly dzien a nie o stałtch porach wieczorem i zadko kjiedy płacze czesciej jeczy i prezy sie i steka to pani powiedziala ze po prostu uczy sie robic kupke i to jest ' noisy pooing'
głośne robienie kupki. i ze jej to przejdzie z czasem.
Najlepiej jej sie robi jak ja 'wytrzesie' np. w wózku na spacerku :D
Ale jak narazie i tak brudzi pieluszki po kazdym karmieniu.

przed wczoraj mala była ważona jak miała równe 3 tyg. i tydzien temu jak miała rowne 2 tyg tez. i tydzien temu wazyła 3140g a teraz w srode 3810g! tylko na moim mleku! polozna powiedziała ze juz nie widzi potrzeby aby przychodzic bo sobie dajemy swietnie rade. takze jedna mamy z głowy :)

A to mój ssak kochany :) Buziaki dla cioc:)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #763025 przez Edzia04
Witam !

ElusiaTRZYMAM MOCNO KCIUKASY, ZEBY SZYBKO POSZŁO !!!! Bądź dzielna kochana :kiss:

Karo malutka fajna! jaka juz duża:)

Pewnie za niedługo każda z nas bedzie miała problem z kolkami;/ oby jednak omineło to nasze maleństwa, bo aż serce pęka jak nie można im pomóc...

Kochane ja jutro mam wesele i pewnie uda Nam sie dotrwać (oby) :) to sie jeszcze zdąrze wybawic:P

Miłego dzionka papap

11 lata 2 miesiąc temu #763097 przez P@ul@
Karo jaka duża ta twoja mała :) :) :)

Agatka skończyła dziś 2 tygodnie i widać już różnicę w wyglądzie teraz a jak się urodziła :)

Elusia cały czas czekamy na wieści :)

Reszta mamuś :) czekamy na zdjęcia waszych pociech :)

Uciekam bo mała woła :)

11 lata 2 miesiąc temu #763123 przez Karolina_Ger
Witam,

Jestem studentką piątego roku psychologii. Szukam przyszłych mam chętnych do wzięcia udziału w badaniu do mojej pracy magisterskiej. Na jego podstawie staram się zidentyfikować czynniki, które mogą w negatywny sposób wpłynąć na doświadczenie porodu. Jest to jedno z pierwszych badań tego typu na całym świecie. Zdecydowałam się na ten temat ponieważ wydaje mi się, iż zagadnienia związane z porodem, a przede wszystkim sprawdzonymi merytorycznie metodami podniesienia komfortu rodzenia, są spychane na margines i wymagają poświęcenia im większej uwagi. Być może dzięki wynikom, które uda mi się uzyskać możliwe będzie zapobiegnięcie ewentualnym przykrym zdarzeniom podczas porodu oraz zapewnienie, że moment ten będzie najszczęśliwszą chwila w życiu. Dlatego też proszę o poświęcenie odrobiny swojego czasu na wypełnienie kilku ankiet. Zajmują one od 30 do góra 60 minut. Nie jest to tak dużo czasu zważając na możliwe korzyści jakie mogą z niego wypłynąć. Poniżej zamieszczam link do strony, na której umieszczone są ankiety wraz ze szczegółowym opisem badania.

neko41.wix.com/badanie-

Dziękuję i pozdrawiam ciepło przyszłe mamy. A Paniom, które już urodziły gratuluję :),
Karolina Geronałowicz

11 lata 2 miesiąc temu #763125 przez Tośka27
Hey Kochane
No my po wizycie u pooznej Synek w aucie spal grzecznie :D a na wizycie rozebrany nawet nie zaplakal tylko osiusial podloge prawie mnie jak na wage sie polozyla i tak wiec tydzien temu wychodzac ze szpitala Synek wazyl 3540 a teraz tydzien pozniej 3940 takze sadze ze dobrze przybiera co prawda ciagle na cycu ( w nocy) w dzien ladnie spi. Szczesliwa jestem ze mogge go karmic swoimi piersiami mhmh Tak wielka to jest wieź.
Przy okazji kupilismy Synkowi Dresiki i pare bodow :D bo wyrosl z tych w domku no i Coreczce bluzeczke bo przykro by mi bylo ze jemu kupilismy a jej Nie zadowolona Kochana.
Jak wrocilismy nakarmilam i poszlismy na spacerek Corcia Prowadzala Syneczka Dumna Siostrunia i ja tez mialam okazje ale po 3 godzinach chodzenia rozbolal mnie bardzo kregoslup i ciagnie mnie nadal rana jak w szpitalu z jednej strony wrocilismy do domku nakarmilam Synka i Spi slodziak ja chyba tez padne bo obiadek na szbk ozrobilam i padam moze uda mi sie kimnac.A ile ludzi zagladalo ojej ojej jaki malenki a jaki fajny i olaboga olaboga hihihihh
Dzis Loda zjem chyba jakos chce mi sie smietankowego a pogoda piekna U NAS

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka