BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #764992 przez Edzia04
Hej!

Dotrwałam do wesela!!! wytanczyłam sie jak nie wiem , chociaz kibelek z wymiotami musialam zaliczyc :P, ale super było!!

Nusia Maksio słodziak !!! proszę o wiecej zdjęć:)

Moner ja cały czas o Tobie myslalam , fajnie, ze juz masz malutkiego przy sobie . GRATULACJE !!!

Agusia czekam z niecierpliwościa na zdjecia malutkiej :)

Ja jestem rowniez ciekawa co z Elusia , myslalm, że jak mnie nie bylo to napisała tu do Was, ale nic ... Czekam na sms, moze niebawem napisze.

Milego wieczorku buziaki papa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #765073 przez P@ul@
Nuśka śliczny bobas z tego twojego synka :)

My dalej męczymy się z kolkami, bobotic nie pomaga :( A do tego Agata w ogóle nie chce spać. W dzień trochę się prześpi, ale też nie specjalnie. Dziś np. prawie wcale nie śpi, aż się boję nocy...

Agusiak czekamy na fotki :)
Ja też może niedługo wrzucę coś bardziej aktualnego :)

Lecę, bo mała oczywiście nie śpi tylko coś tam wyczynia w łóżeczku, no i jeszcze co chwile błogi odpoczynek przerywają nieszczęsne kolki...

11 lata 5 miesiąc temu #765128 przez Tośka27
Nusia Sliczny Syneczek ach Kochane Maluszek
Paula Kochana u nas dzisiejsza noc o 19 kapiel o 21 dopiero poozylam nakarmionego z dwoch Piersi o 22:45 pobudka i do godziny 02:30 albo ok 03:00 dopiero polozylam do lozeczka ogladal TV rozgladal sie stekal nie chcial spac a my ledwo na oczy patrzylismy masakra jakas a w dzien pojezdzil samochodem spal jak w miejscu to placz do domu a on jesc i spac i jesc i spac ale spal po ,3 godziny nawet a w nocy sie daje . Sprobuj Paula ten Delicol czytalam opinie ze jest dobrym Lekiem.
edzia to ty to odwazna bo ja bym sie bala tancowac
Ja uciekam Lulku bo noc moze byc rozna a Corcia do szkoly ja sama bd i pozniej do poradni preluksacyjnej jedziemy,
A dzis na morfologi byismy z Synkiem powiedzial lekarz ze dzieci maja zawsze na poczatku takie slabsze te krwinki itp a ma ma moj synek monocyty podwyzszone czerwone krwinki za malo itp ale mowil zeby sie nie martwic,Niuni biedaczek na poczatku zaplakal i pozniej cisza przytulilamgo sama sie trzeslam jak Galareta uuuuuuu a zaraz szczepienia sie zaczna i chcemy dodatkowe :

A powiedzcie co jecie na obiadki przy karmieniu Piersia?????
I jakie SZCZEPIONKI wykupujecie dzieciaczkom osobiscie ??

11 lata 5 miesiąc temu #765470 przez Kasiaa
hey!
Nusia pięknego synia masz:)
Agusiak bardzo sie ciesze ze juz w domu jestescie:)
Tosia ja jem gotowaną piers kurczaka do tego kasz jaglana np i marchewka uduszona albo pulpety z meęsa mielonego w sosie koperkowym albo pietruszkowym z dodatkiem jogurtu naturalnego , rosolek parówki i chyba tyle mojego obiadu.... aa jeszce rybe pieczona ale jest niedoprawiona tzn to wszystko jest takie trawiaste bo niedoprawione bo sie boje zebym czasami nie zaszkodzic malemu.... A Wy co jecie?:) to moze cos nowego ugotuje;)
MY mamy I szcepionke dopiero 15 listopada bo miejsc nie było wczesniej...:/ i szczepimy 6w1 u nasz kosztuje (210zł) + pneumokoki - które mamy za darmo bo Wojtus urodził sie w 37 tygodniu ciąży, a takie maleństwa do 37 tyg maja pneumokoki za darmo.

My dzis mamy wizytę u neurologa dopiero o 19.20 i zaburzy nam to cały plan dnai tzn kompanie itd.. a Neurolog bo Mały juz w 3 tyg główke podnosił tak sztywno i sie przestraszylismy czy wszystko ok ze tak wczesnie..
Jutro mamy USG bioderek później wizytę u ortopedy od razu tez tak późno moze małemu sie nie poprzestawiaja godziny kapania i snu.
Mam nadzieje ze na tych wizytach bedzie wszystko dobrze....

W czwartek mój Wojtuś kończy miesiąc:):):)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 5 miesiąc temu #765484 przez Edzia04
KOCHANE dosłałam wsłasnie sms od Elusi !!! Dziś o 11 urodził sie Ignaś 3280 i 54 cm !!!

GRATULUJE KOCHANA !!!!

11 lata 5 miesiąc temu #765517 przez nuśka09
No super w końcu Ignaś jest z nami!! :)
GRATULACJE ELUSIA!!!!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #765534 przez Kasiaa
ELUSIA NARESZCIE I TY MOZESZ TULIC SWOJEGO SKARBA W RAMIONACH:):)
WIEEEELKIE GRATULACJE:):):)

11 lata 5 miesiąc temu #765537 przez Agusiak
hej kochane :)

Elusia słońce ogromne gratulacje!!!! Bardzo się cieszę, na reszcie masz tego swojego kochanego, wyczekanego szkraba :)

Tosia jesteś bardzo dzielna i aż się popłakałam jak pisałaś o Waszej córci starszej. Mam nadzieję że nasze starszaki nie będą się czuły odtrącone.

U nas dziś była położna. Małej "odpadł" pępek,a raczej położna mu troszkę pomogła bo był na ostatniej nitce a podobno pępowina bardzo ciągnęła do góry i mogła by się potem zrobić przepuklinka. Cieszę się że już nie mamy tego kikuta ;)
Poza tym wsjo okej :)

Paulinka kocha siostrę, tuli ją i całuje, ale też wpada w histerię i jest małym bobo jak szczególnie tata chce wziąć Dorotkę na ręce, oczywiście jazda w gondoli też musi być od czasu do czasu i takie tam. Staramy się jej organizować czas, wyjścia do parku na plac zabaw więc myślę że niedługo się już całkiem oswoi z tą sytuacją ;)

Paula ile zjada Twoja mała?
Nasza już 90ml ;)

na razie lecę zajrzę potem :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #765574 przez myszka85
Witajcie mamusie!

Elusia-GRATULACJE! Fajnie, że masz już długo wyczekiwanego synka przy sobie. Wracajcie szybko do domku! Tabelka już zaktualizowana. :)

Ciekawe czy któraś z nas jeszcze w tym tygodniu urodzi? Czy dopiero w następnym będzie wysyp maluszków?

A powiedzcie mi dziewczyny, czy zapisywałyście swoje maleństwa do pediatry zanim się urodziły czy dopiero po narodzinach?
Co do szczepień to ja się cały czas waham czy korzystać z wersji rozszerzonej czy tylko z podstawowej. Ale wiem, że nikt nie doradzi i muszę sama podjąć decyzję, mam jeszcze chwilę na przemyślenia.

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i nierozpakowane mamusie!

Plik załącznika:

Nazwa pliku: pazdzierni...1015.doc
Wielkość pliku:31 KB
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #765639 przez P@ul@
Elusia Wielkie gratulacje!!!!

My dalej walczymy z kolkami. Zaczęliśmy regularnie podawać ten boboic, bo do tej pory podawałam tylko od czasu do czasu bo on jest niby od 28 dni i się trochę bałam, ale teraz dopiero widać, że zaczyna pomagać. A najlepszym sposobem na pozbycie się bólu jest położenie małej na brzuszku. Właśnie od prawie dwóch godzin tak sobie śpi w łóżeczku. Aż miło popatrzeć :)

A to moja mała złośnica :)

11 lata 5 miesiąc temu #765808 przez Moner
Dziekuje dziewczyny :laugh:

Toska27 cc przeszlam nie zle, mialam znieczulenie zewnatrzoponowe, sam zabieg nie byl przyjemny ale da sie wytrzymac a po bolalo tylko przy rozchodzeniu 2 dni, po 3 dniach juz coraz lepiej

Mert ostatnio ciagle spi nawet po 4-5 h nie chce sie obudzic imnie hce jesc czy to normalne? bo tu pedriatra mi kaze go budzic minimalnie co 3h ale ja nie daje rady go dobudzac wiec chyba nie jest glodny...

a jeszcze co do karmienia, to pokarmu mam bardzo duzo, moje piersi sa napeczniale na poczatku maly mial problem z chwyceniem ale juz daje rade, tylko czasami ma trudno ale w koncu chwyta, wiecie moze czy to normalne i czy da sie troszke obnizyc laktaje? Bo czasami sa tak pelne zecaz bola a synek az tyle nie je

Elusia graluluje!!

Nuska synek slodkiii :))) u mojego tez stwierdzono zoltaczke 4 dnia na kontroli i kilka godzin byl naswietlany

Kasiaa ja jem ziemniaki z burakami i kotletami mielonymi z mala iloscia podsmazanej cebuli, zupy kalafiorowa pomidorowa, brokuly, udka kurczaka duszone z marchewka i cukinia z koperkiem od czasu do czasu rumianek pije itp moj maly nigdy (odpukac!) nie mial jeszcze gazow
Zawsze po jedzeniu kladevgo na brzuszek u siebie lub w lożeczku

P@ul@ coreczka przesliczna taka drobna sie wydaje :)))

11 lata 5 miesiąc temu #765894 przez Tośka27
Kasiu Kochana no ja jem podobnie Jak ty ale jem buraczki jeszcze zupe kripnik zupe rosol zupe pomidroowa ale taka z mniejsza iloscia koncentratu zupe buraczkowa smietanowa na obiad jem pulpety udka gotowane pieczone miesa gulasz z piersi gulasz z wp kanapki jem ze wszystkimi wedlinami gorzej z warzywami tak mi sie chce warzyw.Salate zjadlam nic malemu nie bylo jadlam brokul zrobilam sos wydawalalo mi sie ze mial lekkie wzdecia w szpitalu dali tez i jadlam wiec i w domu zrobilam ale juz nie jem zjadlam kanapke z majonezem i ok zjadlam ketchup i jest ok.
Paula jak Slodka ta Twoja Mala a jaki pajacyk ma w pasiaki sliczny a my bylismy w poradni preluksacyjnej i kazano pieluszkowac :*(i za miesiac wizyta
Elusia Kochana Gratulacje
Myszko Tak ja w szpitalu pytaja jak wypelniaja dokumenty ktore id edo poradni od nich o szczepiniach do jakiego lekarza i sie mowi wybrac dobrze juz teraz a pozniej mozna zmienic nie jak kiedys problem robili teraz mozna w kazdjw chwili
Agusiak Kochaniutka Moja No wlasnie tak BYlo z Moja Coreczka ale widze ze teraz wiecej moze przy nim byc rozebrac z podworka z ubranek podac smoczka itp i juz lepiej sie czuje chodzi i ciagle mowi Mamusiu Kocham Cie rozrabiaka w szkole gadula zrobi zadania i zagaduje innych ale poza tym cudowna jest. Modlila sie ze wszystkimi obrazkami od Ksiezy bysmy wyszli do domku.
u nas tez dzis pepus odpadl nareszcie :D hura Skarbek Spi ale noc pewnie nie nasz w dzien sie za bardzo wysypia nie wiem co mam zroibc by sie przestawil.
a Agusiak wlasnie fajnie jak ktos z Paulinka spedza czas u nas tylko Ja bo Maz nie ma CZASU nigdy ech ja uciekam LULKU ech ledwo patrze na oczy caly dzien wrazen spacery porzadki obiady ach

11 lata 5 miesiąc temu #765897 przez nuśka09
dobry wieczór :)

Moner w szpitalu też kazały mi budzić Maksa co 3 godz na jedzenie, ale jak przyszła do mnie pani z poradni laktacyjnej to powiedziała żeby karmić dziecko na żądanie, bo dla takiego maluszka sen jest bardzo ważny i nie powinno się go specjalnie na karmienie budzić bo będzie mu się to źle kojarzyć. Karmię więc Maksia jak on tego chce i idzie nam to elegancko a jak w szpitalu go budziłam to on się denerwował nie chciał jeść po 2 minutach spał ponownie. Budzi się różnie co 3, 4 ,5 godzin. :)

a co do nawału pokarmu, spróbuj laktatorem odciągać
przed karmieniem ale nie dużo bo pobudzisz dodatkowo laktacje, to też ułatwi Małemu chwytanie:)a żeby zmniejszyć produkcję pij napar z szałwi. Po karmieniu zrób zimny okład to nie będą boleć :)
ta babeczka mi wszystkie takie porady wypisała stąd wiem :D

Paula śliczna Twoja córeczka :) ładną cerkę ma :)trzymam kciuki żeby kolki minęły :)

Agusiak super że Paulinka tak zareagowała na siostrzyczkę :) oby tak zostało :)
myszka ja nie zapisywałam Maksa do pediatry, zapiszę go w przyszłym tygodniu jak pójdziemy po termin na wizytę :)

My dziś byliśmy na pierwszym spacerku :) Maksio słodko spał po spacerku też, obudził się w sam raz na jedzonko i kąpiel :P
Kurcze u nas jeszcze pępek się trzyma, dziś była położna powiedziała że lada dzień powinien odpaść. No mam nadzieję :)
Kurcze dobrze że mam tak dużo ubranek( i tak wszystkie za duże...nawet najmniejsze wiszą na Maksiu) bo prawie po każdym przewinięciu pieluszki wszystko do zmiany :) Mały mnie jeszcze nie osiusiał tylko wszystko dookoła za to D. jest za każdym razem osikany :P

Kończę kochane bo idę się położyć puki Maksio śpi :)

Dobrej nocki :)

11 lata 5 miesiąc temu #765910 przez Tośka27
Moner Kochana no niby lekarze mowia by wybudzac ale spr tylko to na wadze jesli przybiera i slodko spi to nie ma sensu dzieciaczka budzic niech spi rosnie ale jak nie przybiera trzeba dokarmiac za jakis tydzien podjedz sprawdz wage bedziesz spokojna. A co do mleka w piersiach znajome mroza odciagaja lakatotrem musisz odciagac bo guzy sie porobia a to dopiero bol i goraczka i zle samopoczucie dobrze jka Piers jest PMiekka jak SYnek Je bo latwiej mu chwycic a pokarm jest i tak czy twardsza czy mieksza :* tak wiec mysle ze choc troszke pomoglam
a co do jedzenia Kochana kalafiorowa jesz ale super mniam ja dzis robilam mezowi i corci kalafiorow brokulowa ja nie ruszylam ja rosolek cebuli tez nie jem mielone smazone jesz ????????? cukinia z koperkiem jak to Kochana robisz ja mam cukinie chcetnie zrobie odpisz pozdrowienia do jutra

11 lata 5 miesiąc temu #765967 przez Kasiaa
PAULA ślliczna jest Agatka:)
MONER ja tez mialam i mam mnóstwo pokarmu ale odciągałam laktatorem zeby nie porobiły sie zastoje w piersiach. Ale odciagałam tylko troszkę zeby ulżyc bo czym więcej bedziesz sciągala tym bardziej pobudzasz laktacje i wiecej bedziesz jeszce miała tego pokarmu. Ja teraz juz nie sciągam Mały je coraz wiecej i dłuzej. Ustabilizował sie ten nawał pokarmu i jest tez duzo ale dajemy rade. Jak przystawiam go do piersi to az mleko samo (sika).
MYSZKA my jak wrócilismy ze szpitala mąz nas zapisał do przychodni i od razu na wizytę I do pediatry i dostalismy nr tel do poloznej zeby sie umowic i tyle.

My po wizycie wrociliśmy kapanie jedzenie i miało byc spanie ... ale nieee płacz był i teraz dopiero zasnął z meżem na kanapie:P Wszystko dobrze jest wiec jestem zadowolona , ale wiecie co jak na wizycie pani dr brala moje maleństwo raz za rece do gory raz za nogi i do góry przewracała nim jak woreczkeim ziemnakow... mi az sie slabo robiło normalnie... ale chyba to u nich normalne...heh...
Ja jem jeszce banany zapomniałam dodac:) a wlasnie tez chciałam zapytac smazone te kotlety>?? Kurcze w czwartek Mały konczy miesiąc wiec i ja zamierzam cos nowego wprowadzic do jedzenia... mam nadzieje ze płaczu nie bedzie z bólu brzuszka z tego powodu...
Idę się kąpac i spac bo padam na ryjek.... Maly w dzien mało spał a jak mąż wrócił z pracy to spal ze dobudzic go nie mozzzna bylo:P

Spokojnych nocy życzę:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka