- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Super,że juz wróciłyscie tu na forum bo smutno było bez was:)
Wczoraj wieczorkiem Ela napisała do mnie sms, że czuje sie dobrze i jak sie ze wszystkim ogarnie to sie do Nas odezwie. Napisała,że trzyma kciuki za nieropakowane mamusie:)
Pula mam nadzieję, że te okropne kolki nie powrócą już do Was.
Agusiak cieszę sie bardzo, że tą cesarkę przeżyłas lepiej tym bardziej, że jej sie obawiałaś. A jak tam kochana dolegliwości, które miałaś w ciązy czyli to drentwienie rąk czy przeszło???
Miłego dzionka buziaki papap
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Tośkaja jem jabłka w każdej postaci i Małemu nic nie dolega. Pomidora bez skórki i ogórka zielonego też wcinam. Od czasu do czasu banana zjem. Od kawy bezkofeinowej kolki nie powinien mieć, a bułka słodka z czym była?
Agusiak mówisz ,że po 2 cc jest lepiej? moja przyjaciółka to samo stwierdziła
Może kiedyś się wypowiem w tej kwestii:P Kochana Twoja Dorotka tez miała żółtaczkę- jest jeszcze troszkę żółciótka?
Pauladobrze że po tym mleczku lepiej już oby tak dalej
Planowaliśmy dziś spacer ale pada i wieje więc nic z tego ;/
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Nusia no moja miała żółtaczkę i ją naświetlali, żebyśmy nie musiały zostawać dłużej w szpitalu z tego powodu. Na zdjęciach jest jeszcze żółta ale teraz już nie, położna potwierdziła że jest okej
Ja robię sobie te zastrzyki przeciwzakrzepowe i zostało mi jeszcze 4 bo jeden popsułam ale położna mnie uspokoiła że wystarczy 7 więc jak wezmę 9 zamiast 10 to nic się nie stanie.
Wyobraźcie sobie że niektóre szpitale w ogóle nie przepisują tych zastrzyków
Położna pokazała mi dziś sposób na kupkę jak nie chce wyjść, dziś pomógł, mam nadzieję że potem w razie czego też mi się to uda samej zrobić
U nas się wypogodziło więc jak mała teraz zje to śmigamy na spacerek
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Elusia czekamy na wieści i zdjęcia
Czy mi się wydaje czy Karo dawno się nie odzywała??
Mam pytanko. Smarujecie maluchy oliwkami? Jeśli tak to jakich używacie?
- Milka
- Wylogowany
- gaworzenie
Rozpakowanym mamusią gratuluje a nie rozpakowanym i oczekujacym cierpliwosci i wytrwałosci ja dałam rade wiec i Wy dacie ( termin z usg miałam na 30 styczen a urodziłam w walentynki ) wiec troche sobie poczekałam hihi
- Moner
- Wylogowany
- gaworzenie
jablka podduszam z cynamonem banany jem surowe synek narazie nie mial gazow
Agusiak a po co te zastrzyki?
Paula ja uzywam oliwy z oliwek, moja tesciowa mi przywiozla ze wsi oliwe bez zadnych konserwantow czy innych dodatkow
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Agusiak jaki sposob na kupke janozki do gory biore i masuje brzuszek
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
my nadal w dwupaku... zaganiani trochę...
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Wczoraj bylismy na USG bioderek i u ortopedy i wszystko jest ok:)
Mały waży 4380 i dziś skończył miesiąc:)
Uciekam bo juz plakac zaczyna...:/
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Moner zastrzyki są u nas obowiązkowe jako profilaktyka przeciwzakrzepowa. Po operacjach oraz cesarce powinnaś dostawać je w szpitalu a potem po wyjściu sama robisz sobie jeszcze 10. No chyba że leżysz długo w szpitalu i tam dadzą Ci całą zalecaną dawkę podczas pobytu.
Tośka no mnie też dawali te zastrzyki w szpitalu nawet dwa razy na dobę, ale po wyjściu też trzeba. Położna mówiła że niektóre szpitale nie przepisują i że to nie dobrze i trzeba się o nie upomnieć. U nas na szczęście od razu z wypisem dostajesz receptę.
Gratulacje dla Ewe
Tośka sposób na kupkę własnie podobny do Twojego, ale ona trzymała małą na rękach pleckami do swojej klatki piersiowej i lekko przyciągała nóżki małej do góry, do brzuszka. Mała zrobiła po chwili kupkę
My także nie używamy żadnych oliwek, nie są obecnie raczej polecane dla maluchów.
Buziaki
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
Mało jestem na forum ale podczytuje Was na bieżąco
Narazie jestem tak zakołowana ze szok. staram sie w dzien robic ile moge jak mala spi ale bardzo zadko korzystam z internetu chyba ze z fb mam czesto wlaczony bo to z rodzinka kontakt lepszy tam.
Ogólnie mała meczyły bardzo wzdecia ostatnie kilka dni , i goraczke nam przeszła ( prawie 40stopni) ale juz wszystko w najlepszym porzadku. prowadziłam tzw diete eliminacyjna i znow powoli wracam niektóre produkty i dodaje nowe. ja ogólnie z owoców narazie tylko jabłka w kazdej postaci bo banany nie posłuzyły małej . a poza tym ; marchew, buraki, ziemniaki, pasztet z kurczaka, wedlinka z kurczaka, gotowane miesko, rybke z piekarnika, ryz, makarony,kasze , bułki, mleka duzo pije , herbatki ( koperek, rumianek, owocowe) musze pic te dwie pierwsze raz dziennie bo Vivi nie chce pic z butelki - zamyka buźkę na trzy spusty i koniec a na wzdecia próbowalismy wszystkich sposobów- tydzien sie mala meczyła - infacol stosowalismy ale zero poprawy i wczoraj zdesperowana poleciałam do sklepu i w aptece babeczka doradziła mi DENTINOX Colic Drops - kobitki... dwa razy podane i spokój od wczoraj. mała znow piekne kupki sadzi a pierdzioszkuje ze az miło
Za 2 tygodnie bedziemy mieli wizyte poloznej srodowiskowej wiec dowiemy sie ile vivi przybrała ale mysle ze troszke ma wiecej bo juz taki pucuś sie zrobił
Coraz mniej śpi i coraz wiecej sie rozglda i zauwazyłam ze bardzo sie mi i Mezowi przyglada czesto i pieknie sie smieje. jestem w niej zakochana po uszy
Juz sie nie moge doczekac lotu do PL
W środe mamy spotkanie w 3. w konsulacie o Paszport dla małej i poprosiłam ich o tryb pilny i spokojnie zdarzymy
Ogólnie tez nie byłam na forum ponieważ nie miałam ochoty bo martwilam sie tata moim . w sobote w szpitalu wyladował z sercem ale na szczescie dzis juz wyszedł i ja jakas taka spokojniejsza
Takze kochane postaram sie byc z Wami na bierzaco
I dodaje zdjecie mojego Pucusia ;p
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
Czekam niecierpliwie na zdjecia kolejnych szkrabów
AGUSIAK
pieknie dziewczyny wygladacie
Propo co do maluszków pielegnacji - u nas oliwka sie nie spisała bo Vivi krostki miała, balsam nie wystarczajacy był wiec kupiłam jej Oilatum Cream i jest bez zastrzezen - skora mieciutka, nawilzona i zadnych krostek
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Ja oliwki właśnie też nie używam, ale zastanawiałam się nad kupnem takiej w żelu rumiankowej, bo ślicznie pachnie, ale to dopiero jak Agatuś skończy miesiąc. Na razie kąpiemy w żelu do mycia ciała i włosów z linomaga. Jest dobry, ale prawie w ogóle nie pachnie, a tego zapaszku ślicznego mi brakuje. Mam zamiar też kupić balsam do kąpieli lawendowy z johnson's baby. Mam tylko nadzieję, że nie uczuli.
Ewe OGROMNE GRATULACJE!!! Czekamy na ciebie tutaj i na wieści co i jak
Kasia a to nie kolki czasem? Ma jakieś inne objawy, czy tylko płacz?? Bo jak Agata miała kolki to też się uspokajała jak ją trzymałam tak jak do odbicia, albo jak leżała na mnie brzuszkiem.
Aaaa, Karo zdrówka i wszystkiego dobrego dla małej z okazji miesięcznicy