BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 2 miesiąc temu #767008 przez Edzia04
Hej mamusie!

Super,że juz wróciłyscie tu na forum bo smutno było bez was:)

Wczoraj wieczorkiem Ela napisała do mnie sms, że czuje sie dobrze i jak sie ze wszystkim ogarnie to sie do Nas odezwie. Napisała,że trzyma kciuki za nieropakowane mamusie:)

Pula mam nadzieję, że te okropne kolki nie powrócą już do Was.

Agusiak cieszę sie bardzo, że tą cesarkę przeżyłas lepiej tym bardziej, że jej sie obawiałaś. A jak tam kochana dolegliwości, które miałaś w ciązy czyli to drentwienie rąk czy przeszło???

Miłego dzionka buziaki papap

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #767010 przez nuśka09
Dzień dobry!
Tośkaja jem jabłka w każdej postaci i Małemu nic nie dolega. Pomidora bez skórki i ogórka zielonego też wcinam. Od czasu do czasu banana zjem. Od kawy bezkofeinowej kolki nie powinien mieć, a bułka słodka z czym była?
Agusiak mówisz ,że po 2 cc jest lepiej?:) moja przyjaciółka to samo stwierdziła :P
Może kiedyś się wypowiem w tej kwestii:P Kochana Twoja Dorotka tez miała żółtaczkę- jest jeszcze troszkę żółciótka?
Pauladobrze że po tym mleczku lepiej już ;) oby tak dalej ;)

Planowaliśmy dziś spacer ale pada i wieje więc nic z tego ;/

11 lata 2 miesiąc temu #767041 przez Tośka27
nusia z twarogiel taki warkocz z lukrem mniaaaaaaaaam slodkie jak cholera paluszki jem te juniorki dla dzieci moze to nie wiem ech juz sama skad te koleczki przyl sie nozki zginal prostowal a teraz w dzien oki je i spi pieluszkowac mSynka miesiac musze Synka

11 lata 2 miesiąc temu #767087 przez Agusiak
Edzia drętwienie rąk już mi na szczęście nie dokucza :) Wszystko minęło, przeszło jak ręką odjął więc się bardzo cieszę. Woda widać sobie poszła z organizmu i jest okej :)

Nusia no moja miała żółtaczkę i ją naświetlali, żebyśmy nie musiały zostawać dłużej w szpitalu z tego powodu. Na zdjęciach jest jeszcze żółta ale teraz już nie, położna potwierdziła że jest okej ;)
Ja robię sobie te zastrzyki przeciwzakrzepowe i zostało mi jeszcze 4 bo jeden popsułam ale położna mnie uspokoiła że wystarczy 7 więc jak wezmę 9 zamiast 10 to nic się nie stanie.
Wyobraźcie sobie że niektóre szpitale w ogóle nie przepisują tych zastrzyków :ohmy:
Położna pokazała mi dziś sposób na kupkę jak nie chce wyjść, dziś pomógł, mam nadzieję że potem w razie czego też mi się to uda samej zrobić ;)

U nas się wypogodziło więc jak mała teraz zje to śmigamy na spacerek :)

11 lata 2 miesiąc temu #767278 przez P@ul@
Dziewczyny moja mała dziś baluje cały dzień. W ogóle nie chce spać. Przespała się może jakieś 3h łącznie od rana. Teraz dostała mleczko o wpół do trzeciej i dalej wojuje w łóżeczku. Może to dobrze i prześpi nockę? Oby. Kolki jeszcze się zdarzają, ale szybko mijają.

Elusia czekamy na wieści i zdjęcia :)

Czy mi się wydaje czy Karo dawno się nie odzywała??

Mam pytanko. Smarujecie maluchy oliwkami? Jeśli tak to jakich używacie?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767331 przez Milka
Hej . Jestem z styczniówek a rodziłam 14 lutego :) Mam pytanie do mam z okolic Katowic , siemienowic bądź zawiercia . Mianowice mam Bebilon 1 ( duże opakowanie) pełne opakowanie kupione w aptece nie otwarte z data waznoscie do 2015 r. Nie mam co znim zrobic Chętnie odsprzedałabym za 25 zł ( płaciłam 44zł) do tego moge dozucic pełne opakowanie witaminek K+D oczywiscie za dużo kupiłam :) gdyby któras mama karmiąca własnie bebilonem 1 była chętna to jutro bede w okolicach katowic, siemienowic, mysłowic , szopienic , mogłabym podzucic , lub z zawiercia w każdy dzien. Jak coś to info na prv :)

Rozpakowanym mamusią gratuluje a nie rozpakowanym i oczekujacym cierpliwosci i wytrwałosci ja dałam rade wiec i Wy dacie ( termin z usg miałam na 30 styczen a urodziłam w walentynki :P ) wiec troche sobie poczekałam hihi

11 lata 2 miesiąc temu #767375 przez Moner
Toska7, nuska09 z warzyw jadlam poki co : marchew ziemniaki cukinie buraki brokuly kalafior pomidora max kilka plastrow bez pestek, papryke pieczona oprocz tego to czekoladejem sporadycznie np 2kostki na dziec herbatniki, cukierki karmelki
jablka podduszam z cynamonem banany jem surowe synek narazie nie mial gazow

Agusiak a po co te zastrzyki?

Paula ja uzywam oliwy z oliwek, moja tesciowa mi przywiozla ze wsi oliwe bez zadnych konserwantow czy innych dodatkow

11 lata 2 miesiąc temu #767451 przez Tośka27
ja uzywam ziaja oliwki co do zastrzztkow mi podawali w szpitalu codziennie oj to ja to nic nie jem gotowane mieso pieczone mieso udko przyprawione sala i pieprzem zero owocow slodycze to smietankowe wafle u mnie polozna pow ze cynamonu nie mozna jej wszedzie co innego mowia i pisze jask w necie czytam.moj jak nie dam cyca pomimo ze dopiero jadl to krzyczy tak ze az plakac mi sie chce.
Agusiak jaki sposob na kupke janozki do gory biore i masuje brzuszek

11 lata 2 miesiąc temu #767464 przez MartiO
patrząc po fejsie wygląda na to, że 14.10 Ewe urodziła ;) GRATULACJE EWE!!!!!

my nadal w dwupaku... zaganiani trochę...

11 lata 2 miesiąc temu #767553 przez Tośka27
ooooooooo i nic sie nie chwali kurde :P

11 lata 2 miesiąc temu #767611 przez Kasiaa
My nie używamy oliwki tylko do kompieli oilatum. Kurcze nie wiem co sie dzieje Maly co wieczor od 20 do 21-22 krzyczy nie wiemy z jakiego powodu:(tylko jak jest na rękach tak jak do odbicia to nie płacze...:/
Wczoraj bylismy na USG bioderek i u ortopedy i wszystko jest ok:)
Mały waży 4380 i dziś skończył miesiąc:)

Uciekam bo juz plakac zaczyna...:/

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #767649 przez Agusiak
hej Kochane :)

Moner zastrzyki są u nas obowiązkowe jako profilaktyka przeciwzakrzepowa. Po operacjach oraz cesarce powinnaś dostawać je w szpitalu a potem po wyjściu sama robisz sobie jeszcze 10. No chyba że leżysz długo w szpitalu i tam dadzą Ci całą zalecaną dawkę podczas pobytu.

Tośka no mnie też dawali te zastrzyki w szpitalu nawet dwa razy na dobę, ale po wyjściu też trzeba. Położna mówiła że niektóre szpitale nie przepisują i że to nie dobrze i trzeba się o nie upomnieć. U nas na szczęście od razu z wypisem dostajesz receptę.

Gratulacje dla Ewe

Tośka sposób na kupkę własnie podobny do Twojego, ale ona trzymała małą na rękach pleckami do swojej klatki piersiowej i lekko przyciągała nóżki małej do góry, do brzuszka. Mała zrobiła po chwili kupkę :)

My także nie używamy żadnych oliwek, nie są obecnie raczej polecane dla maluchów.

Buziaki :)

11 lata 2 miesiąc temu #767716 przez Karo290392
Hej kochane !

Mało jestem na forum ale podczytuje Was na bieżąco :)
Narazie jestem tak zakołowana ze szok. staram sie w dzien robic ile moge jak mala spi ale bardzo zadko korzystam z internetu chyba ze z fb mam czesto wlaczony bo to z rodzinka kontakt lepszy tam.
Ogólnie mała meczyły bardzo wzdecia ostatnie kilka dni , i goraczke nam przeszła ( prawie 40stopni) ale juz wszystko w najlepszym porzadku. prowadziłam tzw diete eliminacyjna i znow powoli wracam niektóre produkty i dodaje nowe. ja ogólnie z owoców narazie tylko jabłka w kazdej postaci bo banany nie posłuzyły małej . a poza tym ; marchew, buraki, ziemniaki, pasztet z kurczaka, wedlinka z kurczaka, gotowane miesko, rybke z piekarnika, ryz, makarony,kasze , bułki, mleka duzo pije , herbatki ( koperek, rumianek, owocowe) musze pic te dwie pierwsze raz dziennie bo Vivi nie chce pic z butelki - zamyka buźkę na trzy spusty i koniec :D a na wzdecia próbowalismy wszystkich sposobów- tydzien sie mala meczyła - infacol stosowalismy ale zero poprawy i wczoraj zdesperowana poleciałam do sklepu i w aptece babeczka doradziła mi DENTINOX Colic Drops - kobitki... dwa razy podane i spokój od wczoraj. mała znow piekne kupki sadzi a pierdzioszkuje ze az miło :)
Za 2 tygodnie bedziemy mieli wizyte poloznej srodowiskowej wiec dowiemy sie ile vivi przybrała ale mysle ze troszke ma wiecej bo juz taki pucuś sie zrobił :p
Coraz mniej śpi i coraz wiecej sie rozglda i zauwazyłam ze bardzo sie mi i Mezowi przyglada czesto i pieknie sie smieje. jestem w niej zakochana po uszy :)
Juz sie nie moge doczekac lotu do PL :)
W środe mamy spotkanie w 3. w konsulacie o Paszport dla małej :) i poprosiłam ich o tryb pilny i spokojnie zdarzymy :)
Ogólnie tez nie byłam na forum ponieważ nie miałam ochoty bo martwilam sie tata moim . w sobote w szpitalu wyladował z sercem ale na szczescie dzis juz wyszedł i ja jakas taka spokojniejsza :)
Takze kochane postaram sie byc z Wami na bierzaco :)
I dodaje zdjecie mojego Pucusia ;p
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #767717 przez Karo290392
A no i oczywiscie gratulacje Dla rozpakowanych! :)

Czekam niecierpliwie na zdjecia kolejnych szkrabów :)

AGUSIAK

pieknie dziewczyny wygladacie :)

Propo co do maluszków pielegnacji - u nas oliwka sie nie spisała bo Vivi krostki miała, balsam nie wystarczajacy był wiec kupiłam jej Oilatum Cream i jest bez zastrzezen - skora mieciutka, nawilzona i zadnych krostek :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #767802 przez P@ul@
Dziewczyny u nas nocka super :) Mała obudziła się o 7.00 i nie chciała już spać, ale przynajmniej nocka przespana, tylko 2 pobudki na karmienie :) Teraz powinna 20 minut temu jeść, a ona sobie śpi w najlepsze. Tak słodko wygląda, dostanie mleczko jak się obudzi :)

Ja oliwki właśnie też nie używam, ale zastanawiałam się nad kupnem takiej w żelu rumiankowej, bo ślicznie pachnie, ale to dopiero jak Agatuś skończy miesiąc. Na razie kąpiemy w żelu do mycia ciała i włosów z linomaga. Jest dobry, ale prawie w ogóle nie pachnie, a tego zapaszku ślicznego mi brakuje. Mam zamiar też kupić balsam do kąpieli lawendowy z johnson's baby. Mam tylko nadzieję, że nie uczuli.

Ewe OGROMNE GRATULACJE!!! Czekamy na ciebie tutaj i na wieści co i jak :)

Kasia a to nie kolki czasem? Ma jakieś inne objawy, czy tylko płacz?? Bo jak Agata miała kolki to też się uspokajała jak ją trzymałam tak jak do odbicia, albo jak leżała na mnie brzuszkiem.

Aaaa, Karo zdrówka i wszystkiego dobrego dla małej z okazji miesięcznicy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka