BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 2 miesiąc temu #768781 przez Agusiak
Edzia to faktycznie świat mały, ale fajnie że możesz Ewe podpytać co i jak w tym szpitalu :)

Tośka fajnie że mama przyjedzie to troszkę pobawi wnusia a Ty odsapniesz :)

ewe kochana czkawka to nic złego, ćwiczy się przepona i w ogóle ale jak jest często czy uciążliwa to niektórzy podają pierś na chwilkę aż przejdzie, możesz też dać przegotowaną wodę lub herbatkę koperkową od pierwszego tygodnia.

Kochane ta wanienka na prawdę świetna jest jak za tą cenę, Pod spodem i w środku jest gumowana, także nie ślizga się np na stole :)

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #768796 przez nuśka09
Dzień dobry kochane :)
kurcze dziś miałam ciężką noc...Mały budził się jak zawsze czyli 2 razy ale tak mi było ciężko wstać że masakra...na szczęście nauczyliśmy się jeść na leżąco więc jakoś to poszło :)
Pogoda dziś piękna więc spacerek będzie :)

Elusia Ignaś jest cudny! :kiss: szkoda że nie udało Ci się skorzystać z tych pomocy przy porodzie,ale najważniejsze że dzielnie dałaś radę :*
eweMaluszki często mają czkawkę i na to nic nie poradzisz :P po prostu przejdzie.Dzieciaczki sobie ćwiczą przeponę i płucka :) Maksio też ma bardzo często- przeważnie po jedzeniu :)
Agusiakno Paulinka dba o swoje:) pewnie macie frajdę podczas kąpieli:) w jednym pomieszczeniu je kąpiecie?

Tosia może to przez smażone? ponoć nowe produkty trzeba ostrożnie wprowadzać i w odstępach kilkudniowych. Wejdź sobie na tą stronkę szkolakarmienia.pl tam są fajne porady odnośnie karmienia. Babka z poradni laktacyjnej mi ją poleciła :)
Super że jutro mama zajmie się synkiem:) będziesz mieć czas dla siebie:) Tylko poświęć go dla SIEBIE a nie na robienie obiadku czy sprzątanie :)

11 lata 2 miesiąc temu #768807 przez P@ul@
No witam :)
U nas nocka spokojna, jedzonko, spanko i tak na zmianę, a Agatka budziła się o 00.00, później 3.20 i o 7.00, więc jest ok. Zauważyłam tylko, że o tej 7.00 rano 90ml mleka jej za mało i w ogóle nie śpi. Dopiero jak o 9.00 dałam jej popić herbatki koperkowej to zasnęła i spała do 10.45. Dostała 100 ml mleczka i właśnie sobie śpi, przy okazji się werandując :) Byliśmy chwilkę na dworze, ale wiatr się zerwał i wstawiłam małą w wózku na werandę.

ewe Agata często ma czkawkę, zazwyczaj właśnie po jedzeniu. Widzę, że jej się to nie za bardzo podoba, a przede wszystkim nie pozwala zasnąć, ale nic nie pomaga. Trzeba poczekać aż sama przejdzie.

Tośka korzystaj z wolnej chwili i wypoczywaj :) Moja mama często bierze Agatkę, powiem, że czasami mnie to aż irytuje... ale staram się nie sprzeczać o to,bo co to będzie jak będę potrzebowała jej pomocy a ona powie, że nie...

Czasami żałuję, że razem mieszkamy. Inaczej by było gdyby wpadła od czasu do czasu, a tak to jak tylko Agata zaczyna mocniej płakać to mama już stoi w drzwiach i 100 pytań do... "A co jej jest?", "A dlaczego płacze?" I tak dalej...

11 lata 2 miesiąc temu #768839 przez Elusia
Hej kochane:)
Edzia no to rzeczywiście świat jest mały :laugh: jak będziesz myślała o maluszku to zaskoczysz sama siebie ile kobieta może mieć energii :) tak ja piszą dziewczyny, wszystko jest do przeżycia :) trzymam kciuki żebyś już niebawem ujrzała maleństwo :*
Ewe karmisz piersią czy butelką???
Tośka fajnie, że mama przyjedzie :) wypoczywaj sobie :) a z kolkami to ja nie wiem, co może być przyczyną :( no niby mówią, że powoduje je coś co zje mama ale jak to jest w praktyce? :unsure: oby nas to ominęło!
Agusia ale fajnie z tą wanienką, oby maleństwu służyła :) a zdjęcie na fb Paulinki z Dorotką wspaniałe! :) napewno będą z nich najlepsze psiapsióły :)
Nusia ja też w nocy karmię na leżąco :laugh:
Paula to ładnie Ci śpi Agatka :) ja też dzisiaj otworzyłam okno, bo tak pięknie słonko grzało, żeby Ignaś troszkę się klimatyzował :)
Dziewczyny mój mały ssak w nocy budził się dzisiaj co godzinę :ohmy: dopiero o 4.00 jak go wzięliśmy do siebie do łóżka przespał do 7.30 :laugh: a kupcie to robi non-stop ;) Taka jestem szczęśliwa, że maluszek jest z nami! :) robi przecudne minki :) teraz słodko śpi :)

11 lata 2 miesiąc temu #768921 przez Agusiak
Elusia będzie coraz lepiej i synek będzie spał coraz więcej. Dziciaczki muszą się zaaklimatyzować a szczególnie te cycusiowe lubią sobie pobyć przy piersi :) Z czasem ustabilizują się pory karmienia i nie będzie tak ciągle wisiał na Tobie ;)
Tak się cieszę że już masz tego brzdąca :)

My dziś byliśmy na spacerku, potem na placu zabaw bo pogoda piękna,więc Paulinka się wybiegała a mała pospała na powietrzu :)

Potem posprzątałam nasze piętro bo przez ekspresowe i niespodziewane wyjście ze szpitala T nie zdążył a już się prosiło :P
Nie mogę uwierzyć że po tej cc niecałe 2 tyg ja tak zasuwam i dobrze się czuję a po pierwszej to był dramat.

11 lata 2 miesiąc temu #768943 przez nuśka09
Dobry wieczór:)
zaliczyliśmy dziś spacerek :) piękna pogoda wiec korzystaliśmy :) jeszcze szybkie zakupy po drodze zaliczyliśmy i Maksiu elegancko spał:)
Jutro ma być jeszcze cieplej i mamy w planach odwiedzić mamę bo Marysia jeszcze Maksa nie widziała a nie może się doczekać i chodzi non stop z telefonem mamy i zdjęcia Małego całuje :)

Elusia kochana ja tak miałam z Maksiem w pierwszą noc. Teraz już jest ok:)
Agusiak no ja też się super czuję po tym cięciu:) w poniedziałek zdjęli mi szwy i od tej pory już prawie wszystko mogę robić:) prasuję, sprzątam tylko jak trochę przesadzę to w nocy troszkę mnie pobolewa ale troszkę :)

Od poniedziałku zamierzam chodzić na steperze :)
Trzeba zrzucić ciążowe nadprogramowe kilogramy :) od porodu mam 15 na minusie :) jeszcze 5 i bedzie waga sprzed ciaży :) ale zamierzam jeszcze wiecej zrzucić :D Trzymać kciuki proszę :D

Ciekawe jak tam z Myszką... :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #768970 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Nusia super że spacerek zaliczony i że też fajnie się czujesz po cc :)
Ja po pierwszej to miałam meksyk. Jak staruszka zgarbiona chodziłam dłuższy czas bo wyprostowanie się było bolesne, a teraz luzik ;)
Jej ja to się nawet nie ważyłam, boję się :P
Ale pewnie spadło mi tylko tyle co młoda ważyła plus wody i pewnie nic więcej :/
A szwy miałam wszystkie rozpuszczalne, ze zewnętrzne także więc na szczęście nie musiałam jechać na ich ściąganie :lol:

Jutro odwiedzają nas moi dziadkowie więc czeka mnie odkurzenie pokoju na dole bo aż się prosi :silly:

No także jestem ciekawa jak tam u Myszki.

Spokojnej nocki :)

11 lata 2 miesiąc temu #768979 przez P@ul@
Dokładnie, ciekawe co u myszki.
Dziś moja znajoma, która aktualnie mieszka w Anglii jechała na porodówkę, więc liczę, że niebawem dostanę wiadomość, że ma córcię ze sobą. Termin miała na 14.10. W kwietniu przyjeżdża do Polski. Już się nie mogę doczekać, jak nasze maluszki będą się razem bawić, a będą miały już ponad pół roku :)

Agatka sobie smacznie śpi, wykąpana i najedzona.

Dziewczyny, ona zjada 100ml, czasami 110ml i jej mało :huh: Trochę mnie to niepokoi. Mam nadzieje, że jej nie przekarmiam...

Nuśka Fajnie, że udany spacerek. U nas dziś strasznie wiało, więc szybko uciekaliśmy z dworu, żeby mała się powietrza nie nałykała.

Jutro mamy w planach wspólnie udać się do kościoła, ale co z tego wyjdzie to się jutro okaże. Zależy jak wypadnie nam karmienie.

Uciekam odpoczywać, póki Agatuś śpi.

11 lata 2 miesiąc temu #769042 przez myszka85
Dobry wieczór!

Ja na razie w domku. W szpitalu zrobili mi dokładne KTG, na początku znowu zawężone wyszło i słabe ruchy płodu ale później się młody rozkręcił, więc ktoś rozsądny uznał, że dziecko pewnie śpi w godzinach popołudniowych, zresztą trzy pozostałe dziewczyny miały tak samo. Później jeszcze zrobili mi USG, wyszło, że wszystko ok, mały waży między 3600-3700, główka ustawiona w kanale rodnym. Później miałam jeszcze badanie ginekologiczne, czop nadal odchodzi, szyjka 0,5 cm i ogólnie świetne warunki do rodzenia, brakuje tylko regularnych skurczy. Póki co na KTG skurczy brak (chociaż ja je czuję i boję się jak bardzo będą bolały te prawdziwe :() I uwaga - ciekawostka. W moim przypadku termin z USG z 12 tygodnia jest bardziej miarodajny, więc jestem 2 dni po terminie i pewnie jutro urodzę.

Pozdrawiam!

11 lata 2 miesiąc temu #769110 przez myszka85
Dziewczyny! Sytuacja się mocno zmieniła. Skurcze mam co 1-2 min, trwają po 40s i momentami powalają na podłogę. Mam nadzieję, że to już te właściwe. Jedziemy do szpitala chociaż bardzo mi się nie chce tam wracać. Trzymajcie kciuki!

11 lata 2 miesiąc temu #769120 przez Agusiak
dzień dobry :)

Myszka co za nowiny!!!
Trzymamy kciuki żeby to było TO, i żeby sprawnie i szybko poszło :)
Czekamy niecierpliwie na wieści :)

Miłego dnia kochane :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769187 przez Elusia
Szlak wzięło wszystko co napisałam! :angry: eh...
dzień dobry kochane:*
Przepraszam ale zadam najpierw pytania żebym nie zapomniała ;)
Jak ubieracie maluszki po domu tak w dzień i do spania? bo my mamy w domu 20C więc nie za ciepło i nie za zimno teoretycznie a raz małemu jest chyba za gorąco a raz za zimno :dry: i pod czym śpią jak je ubierzecie i ile stopni macie w domku??
No i jak z kąpielą? o której godzince kąpiecie? u nas była wczoraj pierwsza kąpiel o 19 :) ale było stresu :ohmy: ale jakoś daliśmy radę, może nie najlepiej ale poszło ;)
Myszka trzymam kciuki, że to już! :kiss: obyś już rodziła a może nawet już trzymasz maleństwo w objęciach :)
Agusia Fajnie że po cc tak dobrze się czujesz :) i że spacerki tak wam służą :) my może dzisiaj pierwszy raz wyjdziemy ale to jak będzie tak cieplutko to na góra pół godzinki :)
Nusia siostra będzie szczęśliwa że zobaczy w końcu Maksia! :) oby wyjście było udane:)
Paula no to oby spacer do kościoła wypalił :) a z karmieniem butlą to jak leżałam z panią ktora tak karmiła to jej maluch już w trzeciej dobie zaczął jeść więcej niż 100ml :P cały czas był głodny :laugh: ale pielęgniarki jakoś nie protestowały, że mama daje mu za dużo...
Całusy dla wszystkich forumowych cioć ode mnie i Ignasia :)

11 lata 2 miesiąc temu #769190 przez Edzia04
Hej :)
No to pewnie Myszka dziś bedzie z synusiem , oby szybko jej poszło.

Elussia dziekujemy za buziaki i przekazuje dla Ignasia ogromnego całusa :kiss:
Fajnie, ze juz na spacer wychodzicie :)

Paula super, ze Agatka będzie miała rówieśnice, zobaczysz jak się rozwija i będziesz mogła sobie dziewczynki porównać:)

Mi może dziś uda się zrobić wkońcu sesje ciążową, bo wcześniej moja Pani fotograf nie mogła i pisała, że dziś może sie spotakmy, ale to nic pewnego...

Miłego dnia kochane ppapa

11 lata 2 miesiąc temu #769248 przez ewe88
Witam kochane :)
Dziękuję za rady, co ja bym bez was zrobiła.. ?!
Elusia tak karmię tylko piersią. Po domu zakładam kaftanik z długim i pajac. Nie wiem czy nie przegrzewam..? Przykrywam ją jeszcze delikatnie cienkim kocykiem. 1 kąpiel to jeden wielki ryk ale druga była już lepsza. Kochana w ogóle zauważyłam, że rodziłaś dzień po mnie. Gratulacje kochana!!!
Agusiak super, że już sobie tak śmigasz! Nie ma to jak szybko dojść do siebie :) Miłej wizyty dziadków :)
Nusia A ja się zastanawiałam kiedy iść na spacer z moją i trochę się tego obawiam. Tak strasznie boję się kataru.
Paula łoo to twoja naprawdę głodomor. :) No chyba kochana troszkę za dużo.. według mnie.. wydaje mi się, że coś koło 80 powinna jeść. No ale lepiej, że je niż jakby miała nie jeść! To byłby dopiero stres!
Myszka powodzenia kochana! Mocno trzymamy kciuki! :)
Edzia świetny pomysł z tą sesją! Powodzenia życzę :)
Miłego dnia kochane :*

11 lata 2 miesiąc temu #769264 przez Tośka27
Czesc Kochane
Maz wzial Synka uspac to ja pisze do was cos malo mam czasu dzis w dmku bo zimno mokro deszcz wczoraj tez zimno bylo ale 4 godziny chodzilismy,az zglodnial Aniolek
A co do CC ja pierwsze przeszlam pieknie bezbolesnie a drugie pozal sie Boze dzis popsikalam i znowu boli szczypie a juz wydawalo sie ze jest OK
A i co do szwow to ja tez mam rozpuszczalne.29,10 ie na wizyte po 4 tyg Moj Lekarz z Ordynatorem kazali
A co do dzidziusia
Ja Kapie o 19 karmie karmie karmie hihih klade i spi kapie w temp 37 st u mnie w mieszkaniu w dzien 23 stopnie do wieczora 25 stopni ubieram w body i pajacyk ewentualnie w body kaftanik i spiochy i nic wiecej.
U nas Zabka Mala kladzie sie po 20 a o 22 pobudka je z godzine pozniej znowu sie budzi co godzine i tak w kolko w dzien tylko cyc i meczy sie by zasnac

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka