BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 1 miesiąc temu #771888 przez ewe88
Cześć kochane :)
U mnie noc ciężko.. malutka jadła co 1,5 godz i robiła kupę co godz. Od 7 rano nie spała dopiero teraz udało mi się ją uśpić. Wyglądam jak cień człowieka.
Co do potówek to moja ma na głowie. Takie przezroczyste, malutkie bąbelki. Co do odparzeń na pupie.. moja z całą pewnością ma uczulenia na dady. Zmieniłam na pampersy i pomogło. Męczyliśmy się też z podrażnieniem przy odbycie od kup... i pomógł fiolet i pampersy premium care! dziewczyny polecam są świetne! I jakie chłonne, pupa oddycha.. ja jestem zachwycona! A porównując z dadami to niebo a ziemia! Ja chyba dady więcej nie kupię. Nie będę dziecka męczyć. Do suchej skóry musiałam kupić oilatum ;/
Eh.. kasa się rozpływa strasznie przy takim maluszku. No ale najważniejsze żeby coś pomogło. A i u mnie pępek chyba odpadnie dziś lub jutro :D :D :D Już się doczekać nie mogę.
Kochane mam pyt. wasze maluszki też często kichają? Bo się zastanawiam czy moja się nie przeziębiła wczoraj na spacerze.
Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #771904 przez Agusiak
ewe kochana to u nas też to może być rzeczywiście uczulenie na dady :(
Mąż kupił dziś pampersy oryginalne więc już chyba nie będę kończyć rozpoczętej paczki dadów tylko od razu zmienię i zobaczymy.

Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, z pierwszą córcią nie mieliśmy tego problemu, mogła nosić absolutnie wszystkie pieluchy i nic się nie działo.

Kochana moja mała też kicha,hehe, ale nie podejrzewam żeby coś jej dolegało ;)

11 lata 1 miesiąc temu #771930 przez alutka1011
Agusiak mówimy chyba o czymś innym bo u nas krostki są białe...
Na suchą skórę polecam ciekłą parafine.

11 lata 1 miesiąc temu #771945 przez Agusiak
na te białe też octenisept stosowałam ale to przy pierwszej małej. No ale oczywiście zależy kto co ma sprawdzone i każdy to stosuje :)

Tą parafinę też nam polecano, a to się kupuje gotowe w aptece? tym się smaruje, czy kąpie w niej? Nie stosowałam parafiny jeszcze :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #771956 przez Kasiaa
hej:)
Alutka dzieki za radę:)
Agusiak ja myślałam ze Wojtek ma uczulenie od pampersów tez albo od chusteczek pampers sensitiv i przez jakis czas przemywałam dupke przegotowana cieplą woda mu pupkę zamiast chusteczek nawilzonych , nawet dwa dni w dzien lezał w tetrowych pieluchach. Poszliśmy do pediatry i dala nam próbki masci LINODERM PLUS z pentenolem( taki czerwony) i po kilku dnaich stosowania kupiliśmy opakowanie (kosztuje nie duzo z 11zl) a jest naprawde świetny i pomógł:) teraz chciałam kupic ale nie było czerwonego tylko zielony z alanina czy jakos tak i zaczelismy uzywac i od nowa dupka czerwona sie zrobila ... kupiłam czerwony i jak ręką odją:) ładna dupka sie zdobila:) także polecam !

EVe moj maluch tez czesto kicha... i tak sie tez zastanawiam czy sie nie przeziębil...

NOc dzis lepsza była bo budzil sie co 2 godziny i od 4 do 6 nie spał ale przynajmniej dał mi trochę odpocząć po tym co wczoraj odstawiał...
Uciekam bo mały sie budzi

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #771960 przez alutka1011
Smaruje po kąpieli jest w takiej butelce jak woda utleniona.
U nas Dawid "zrzucał skórę" i po 2 razach skóra rewelacyjna :)
Agusiak jak Paulinka reaguje na siostrę?

11 lata 1 miesiąc temu #771971 przez Agusiak
Alutka mała kocha siostrę, całuję ją, mówi że kocha Dorotkę i ogólnie jest nią zachwycona, ale są momenty kiedy sama staje się małym dzidziusiem, trzeba ją na rękach nosić, tulić, czasem troszkę łobuzuje czy wpada w histerię żeby zwrócić na siebie uwagę :dry:
Z dnia na dzień jest jednak coraz lepiej :)
Muszę na nią uważać bo jest bardzo silna i czasem boję się że małą popsuje okazując jej swoją miłość :P :P

11 lata 1 miesiąc temu #772094 przez nuśka09
hej Kochane;)

dziś nocka superancka:) Mały zjadł o 22 a potem obudził się dopiero o 3:) o 5 się przebudził bo się cały osiusiał, troszkę podjadł i pobudka o 8.30:) także się wyspałam ;)

Elusia ja przebieram Maksa przed jedzeniem, ale czasem jeszcze narobi coś w czasie jedzenia więc muszę go przebrać jeszcze raz po :P

W ogóle moje dziecko jak nasiusia to od razu płacz i muszę go przebrać a jak ma kupkę to nic. Mógłby nawet z nią spać kilka godzin :P

Jeśli chodzi o pampersy- my dostaliśmy te pampers premium care i rzeczywiście rewelacja bo wchłaniają wszystko super i Maksiu nie ma żadnych odparzeń ani nic z tych problemów :)Ale jak nam się te skończą to planuję go przestawić na dady bo na pampersa nie wyrobimy :P Mam nadzieję że nie będzie z tym problemu.

Agusiak a jakiego kremu do pupci używacie? Moja kumpela myślała, że jej córcia jest na pampersy uczulona (też dady) zmieniła na pampers było to samo, huggies też, pediatra poleciła zmienić krem i przeszło. A używała alantanu. Może to przez kremik?

Fajnie że Paulinka tak do Dorotki podchodzi:) Co do tego stawania się dzidziusiem- jak w niedziele byliśmy u mamy to Marysia najpierw była zachwycona Maksiem, całowała,głaskała, przynosiła zabawki mu :P a potem chciała zwrócić na siebie uwagę właśnie takim zachowaniem jak twoja Paulinka :P

Pogoda nam się dziś załamała i w domku dziś siedzimy ;/ ale ponoć jutro ma być znowu ciepełko :)

11 lata 1 miesiąc temu #772130 przez Agusiak
nusia kurcze my też alantanu używamy bo przy Paulinie nic się nie działo, no ale wiadomo każde dziecko inne. Teraz smaruję sudocremem bo nic innego w domu nie mam ale jak będę w aptece to kupię ten krem co Kasia pisała, może pomoże, no chyba że jutro lekarka coś innego zaleci ;)

11 lata 1 miesiąc temu #772140 przez alutka1011
Agusiak no to super.U nas Maja też zachwycona choć czasami mam dość bo Dawid zasypia przy cycu a ona Go chce wtedy całować albo przytulać ;) Ale ogólnie jest super i chętnie mi pomaga :laugh:
Mój codziennie wstaje k 4 i godz dwie z głowy bo nie chce zasnąć...
Ja jade na dadach i narazie jest ok :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #772141 przez ewe88
Ja polecam bephanten i fiolet na dupkę.
Elusia ja też przebieram przed jedzeniem i po czasem jak coś narobi. Ogólnie też nie wiem czy dobrze robię. Ale nie chcę żeby malutka jadła z kupą w pamperze.

Takie pytanie mam... dzisiaj podczas kąpieli wyczułam, że z krocza mi nitka wystaje. Pociągałam ale nie chciała odpaść. Nie wiecie ile trzeba czasu żeby te szwy się rozpuściły?

11 lata 1 miesiąc temu #772192 przez Kasiaa
ja jestem miesiąc i tydzień po porodzie i nadal czuje szwy...- niby rozpuszczalne... ale w sobote mam wizyte u gina bede mówia zeby reszte tą co jest mi ściągnąl o ile sie da...

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #772222 przez Edzia04
Hej mamusie!
Ja po wizycie i niestety do 18 muszę zgłosić sie do szpitala, bo mam mało wód płodowych, szyjka macicy nie skrócona, więc jeszcze pewnie nie urodzę tak powiedział lekarz, ale kazał jechać do szpitala, żeby wszystko sprawdzić. Jezu, a tak nie chciałam i bałam się tego szpitala....:( Trzymajcie za nas kciuki .
papap

11 lata 1 miesiąc temu #772228 przez Agusiak
Edzia kochana trzymamy kciuki i czekamy na wieści od Was. Będzie dobrze, uszka do góry :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #772302 przez alutka1011
No i odpadł nam pępuś :lol: Juppi obejdzie się bez chirurga :)
Edzia powodzenia!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka