- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Już bym wolała żeby przyzwyczaił się do smoczka a on rzadko toleruje smoczek - nic z niego nie leci i jest zimny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

A Wład od rana maruda był niesamowity, w końcu wymiękłam i włożyłam mu czopek, bo męczył się i męczył... kupa poszła ( kropelki mi się skończyły

W ogóle niosę Wam nowinę moja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wczoraj wyprowadziła się

Gravity daj znać, jak z mieszkaniem wyszło

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Czy Wy macie czasem wrażenie, że Wasze dzieci, jak na swój wiek są mało kumate...
- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dałam Erykowi tej herbatki z Hippa i dupa. Nie za bardzo chce pić, nie wiem czy to przez to że z butelki czy herbatka nie ma smaku mleczka... Wypił chyba z 10ml i dalej ani rusz.Zobaczymy jak będzie tej nocy.Aż się boję

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tym bardziej, ze chlopcy maja wolniejsze tempo rozwoju dlatego cierpliwie czekam...
Co do noccki i ja sie juz obawiam, bo Wladek dosc dzisiaj marudny... cos go brzuszek boli, chociaz odbija mu sie po karmieniu i rano kupa byla, wiec zobaczymy... cale szczescie Tatus wraca do domku za niedlugo, wiec razem przez to przejdziemy

Kicia co do herbatki Wladek pije, bo pije, ale tez widze, ze kreci nochalem na herbatke... one po prostu sa niedobre, wiec sie nie dziwie, ze i nasze maluchy ich nie lubia

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Moja mała też zaczyna mieć grymasiki wieczorne i niestety coraz częściej daje się we znami, dlatego czasu mam coraz mniej. Coraz częściej daję butlę, aktualnie to Hipp comfort combiotik
zmiana z bebika, ale raczej nie widzę różnicy. Jak się skończy to z powrotem wracam do bebika ale takiego na ulewania albo nutrition. We wtorek mam idę do lekarza, ponieważ katar trwa już 4 tyg. i coraz bardziej furczy coś w nosie, poproszę o skierowanie do laryngologa. Jutro mam wizytę popołogową u ginekolog
Moja mała kozinka dopiero dzisiaj uśmiechnęła się do mnie świadomie i widzę, że coraz bardziej ma na to ochotę. Teraz znowu nie umiała zasnąć to jak zwykle trzeba ją włożyć do fotelika samochodowego i zasypia od razu.
Dziewczyny czy wy bawicie się jakoś z maluchami a dokładniej czy stymulujecie?
Ja od jakiegoś czasu regularnie kilka razu dziennie pokazuję grzechotki, zabawki to z jednej strony warzy, z drugiej. Powolutku 20 cm przed oczkami i sprawdzam czy wodzi wzrokiem i stara się obrócić główkę. Podczas zmiany pieluszki prawą rączką dotyka lewej nóżki i na odwrót przy Emilce czytałam, że to ważne ćwiczenie dla mózgu. Nóżkami robimy rowerek. Biorę jej rączkę i dotyka różnych rzeczy, głaszcze moją twarz. To tyle. Wy jesteście bardziej do przodu to może znacie jeszcze jakieś inne zabawy z takim maluchem. Na macie Oliwcia czuje się niepewnie jeszcze.
Ostatnio też coraz częściej jestem strasznie zmęczona, natomiast w przeciwieństwie do czasów, kiedy miałam pierwsze dziecko jestem bardziej spokojna i nie wkurzam się na małą prędzej
.Najważniejsze o chyba korzystać jak naj więcej z pomocy innych ( jeśli się ma pomoc) a wszystkie damy radę i będzie dobrze.
Jutro idziemy do kościoła zamówić chrzciny. Pamiętam jak byliśmy z pierwszą córką i ksiądz kazał nam obiecać, że pobierzemy się, o był warunek, że nam ją ochrzci. Jakieś to chore tak teraz myślę.
Dobra zmykam, bo muszę sobie nastawić budzik, żeby dzwonił za 3 godziny.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kupilam dziewczynki ten windi rurke, ale wychodzi na to, ze to nie kolki mojego mecza, bo zadnych gazow nie slychac XD...
Dzisiaj bylismy na boderkach, wszystko w porzadku

Co do malego kumania mojego synka hmmm on chyba tak ma

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi

natB moze spróbuj ten infacol ja daje malej 3 razy na dobe po jednej pompce i oprocz tego wypija herbatki na trawienie i koperkowa nie ma na co narzekac jest super

Ja kochane karmie piersia i pije kawe co rano i poprawiam butelka by dopchac zoladeczek Jessice i jak ja wykape wieczorem po 7 i dam jesc kolo 8 we wozku to zasypia i spi do po 3 w nocy

A domek piekny ale maly problem tylko na 3miesiace chca wynajc dzis dzwonilam czy jest obcja na dluze i lipa bo nie ma bo idzie do sprzedazy:(Zalamana:(szukam dalej
wredota1 moja tez lubi patrzec w jeden punkt za zwyczaj to okno i latajace za nim mewy doszlam do wniosku co sie rusza ta ja interesuje tak jak i telewizor:)) A glowke podnosi i trzyma do gory jak na wczesniaczke doszlam do wniosku ze silan kobitka

A co do herbatek dawajcie na glodnego wtedy wypija wszytko ja tak robie:)
A co do antykoncepcji ja mam juz z glowy zalozylam spirale i jesli ktoras z was ma na to ochote polecam do 12tyg po porodzie bo nic w tedy nie boli tak mi doktor powiedziala i mial racje:)

- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja się też muszę umówić na wizytę ale już chyba po świętach. Nastawiam się teraz na antykoncepcję, mam tylko nadzieję że dobrze się przyjmie bo po kilu próbach różnych pigułek wróciłam do Cilestu, który brałam ładnych parę lat temu.
NatB dobrze że prześwietlenie bioderek macie już za sobą i wszystko w porządku.My jedziemy dopiero 15 stycznia bo nie ma wcześniej terminów.
Gravity też piję kawę rano. Czasem bezkofeinową a czasem rozpuszczalną. Generalnie jedną filiżankę dziennie można, jeśli nie ma przeciwwskazań.
Szkoda że musicie dalej mieszkanka. Uciążliwe z takim małym dzieckiem.
Chciałam dać wczoraj Erykowi herbatkę uspokajającą na głodnego właśnie, wypił może z 10 ml i wypluwał smoczek. To nie moje mleczko...
Eryk dzisiaj grzeczniutki. Zupełnie inne dziecko. Byliśmy na spacerku bo prześliczna pogoda i zapisałam go do żłobka u nas na osiedlu. Co prawda ze 100 osób jest przed nami ale chcę go posłać dopiero za rok grudzień 2015/styczeń 2015, zanim pójdę do pracy. Pochodzę z nim troche zanim się zaadaptuje. Bardzo fajny ten żłobek, prywatny ale dofinansowany przez miasto więc opłaty to 360 zł miesięcznie (bez wyżywienia, to na początku we własnym zakresie, później jest catering). Strasznie się cieszę bo jest blisko i mogę synka odwozić przed pracą

Poczytałam wczoraj na temat tych skoków rozwojowych bo mi się przypomniało że coś takiego jest. No i wszystko się zgadza. Pierwszy skok przypada na 5 tydzień.Już jestem spokojna i wiem że trzeba to po prostu przetrwać.W ogóle to wczoraj jakby już wszystkiego było mało miałam braki pokarmu. Nie wiem czy to był mały kryzys laktacyjny czy po prostu synek przez cały dzień ciągle ssał i wyssał wszystko. Dobrze że w jednej piersi coś jeszcze miałam i Eryk zdążył zasnąć. W nocy już było OK, mleko mi nawet sikało. Wczoraj moje dziecko tak się przyssało do mnie jakby się chciał zamienić w glonojada...
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

U nas znowu ciężka nocka była. Mała non stop się budziła, okropnie plakala, cos jej się chyba poprzestawialo... Chyba noc z dniem jej się zamieniła bo teraz ładnie spi.
Kicia ja znowu wykorzystuje lezaczek jeżeli Zuza nie chce zasnąć w tradycyjny sposób. Wlaczam wibracje i od razu zasypia praktycznie. Staram się z tego korzystać jak najmniej bo podobno nie wolno, ale czasami nie mam siły i idę na latwizne. Szczególnie w nocy...
Gravity ja też sobie pozwalam na jedną kawę dziennie. Piję koło poludnia. Chyba nie dalabym rady bez, a jak jedna jest dozwolona to korzystam. Narazie małej nic nie dolega. Kurka szkoda, że z domkiem nie wypalilo. Oby się coś szybko znalazło

Wielomama kurcze ja w sumie nic nie robię aby stymulowac małą... No poza gadaniem do niej, śpiewaniem itp. Zapomnialam w ogóle o tym a też musiala bym się najpierw doedukowac bo nie wiem co nalezy robic. Ehhh zazdroszczę tego spokoju w stosunku do dziecka. Ja się chyba muszę tego nauczyc, narazie zdarza mi się tracic cierpliwość, szczególnie w nocy, a czuję się wtedy beznadziejnie...
My też już po spacerku, zakupy sobie zrobiłam, odwiedzilysmy babcie i wrocilysmy. Ja padam na pysk a Zuza sobie w najlepsze chrapie

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
pani_p mam nadzieje ze w koncu wypali mam dosc szukania i lape dola:(jeden ma farta ja pecha

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Moja Gabi to taka maruda ze szok. Nie polezy w spokoju, jak jestem sama w domu to nic nie zrobie bo ta caly czas krzyczy i trzeba ja zabawiac. Lezy w wozku i krzyczy... Nakarmiona, przewinieta i dalej wrzeszczy. W kogo ona poszla...

Maz teraz na popoludnia wiec siedzimy same. Zeby jeszcze pluchy nie bylo to wychodzilabym na spacery a tak to dupa.
Pani_p u mnie w domu tez bajzel. W piatek i w sobote sie biore za swiateczne sprzatanie. Maz siedzi z mala a ja ze scierami

Juz za tydzien swieta! Jupi... Szczerze powiedziawszy to nie czuje ich w ogole, a zeby wprowadzic sie w swiateczny nastroj puszczam swiateczne piosenki