BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #809780 przez małopolanka
Nie konsultowalam z lekarzem tylko pielęgniarka widząc w nocy ze mały płacze zapytała czy chce dla niego butelkę żebym mogła sie wyspac i dala mi gotowe juz a w domu miałam to samo kupione w puszce wiec po powrocie rozrabialqm tak jak pisze na opakowaniu.Mały ładnie spał budził sie co 3-4 godz teraz nawet śpi do 5 budzi sie na mleko i znowu zasypia.worki ze tak na raty pisze ale pisze z tel k czasami gubie zasieg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 dni temu #809789 przez paulainka
Dzieki za odpowiedz :) a w ciagu dnia normalnie mu cycka dawalas?
Chodzi mi tez o to czy nie mial problemu ze ssaniem, jak raz butla z mm a raz cycek z moim mlekiem;)

11 lata 4 dni temu #809790 przez małopolanka
U mnie nie było problemu ale liczyłl sie z tym ze mogą się pojawic.Jak miałam dużo mleka to w ciągu dnia była piers tylko a w nocy raz czy dwa butelka ale gdzies po 2-3 tyg mały rósł i miał większy apetyt i wisiał na cycu non stop wiec coraz częściej była butelka w ruchu bo w końcu nie byłam pewna czy sie najada czy nie.W
W domu byliśmy sami wiec ciężko było karmić go piersią non stop bo nie miałam czasu gotować i jeść dobrze wiec pokarmu bylo coraz mniej

11 lata 4 dni temu #809802 przez Gravity
paulainka ja tak karmie mała od samego poczatku i jest wszystko ok.Polozna stwierdzila ze jak jej malo to niech je ile chce byle by nie wymiotowala:)chodzi o to byle nie za duzo :lol: :lol:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 4 dni temu #809811 przez paulainka
Gravity dzieki :) ja od jutra tak zaczne, bo Moj w nocy oczy jak 5zl ma, nie chce spac;/ dlatego szukam jakiegos rozwiazania:) ale Twoka nie odduczyla sie cyca ssac? i jak z wyproznianiem?

11 lata 4 dni temu #809921 przez wredota1
Hej Paulina. Ja karmie moja Gabi NAN 1 i nie narzekamy. W szpitalu tez takie dostawala. Co drugie karmienie daje jej piers, albo podaje piers zamiast dopajania i u nas kupki sa takie jak przy karmieniu piersia. Zadkie, zolte z grudkami :-). Ale daje jej tez infacol i od tej pory czesto puszcza baczki :-) A co do nan to najpierw dawalam jej hipoalergiczne. Ale strasznie drogo to wychodzilo i kupilam zwykle nan na sprobowanie i dziekowac Bogu nic jej nie dolega. Tydzien temu wazyla 4,8 kg w 7 tyg. A dzis wazy juz ok. 5,3 kg :-)

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #810010 przez Gravity
paulainka nie nie oduczyla sie i chetnie ciagnie ,moze dlatego ze uzywam butelek aventa .Smoczki w nich sa takie ze jak nie pociagnie to nie poleci :))a mam z innej firmy taka do herbatki to lipa bo leci bez ciagniecia:(((i jej nie używamy.

wredota1 moaj tydzien temu w piatek wazyla 3,9kg dzis mamy wizyte popologowa moze ja zwaza a ajk nie to jutro standard zobacze ile tym razem bedzie wazyc.Przy urodzeniu wazyla 2,78kg mala kruszynka:)

I musze pochwalic moja kruszynke dzisiaj pierwszy raz spala cala noc:) zasnela mi przed 22 w dodatku niedojadla bo zjadla tylko 30 z butelki i wstala o 6:23 taka biedna glodna ze masakra:) pojadal polezala zemna na łózko i zasnela o 7:30 wstala po 9 pogadal sobie polezala w kuchni na sofie pomachala raczkami do mew:)))prze okno i teraz wlasnie kimie:) :kiss: :kiss: :kiss: Kochamy te Nasza Okruszynke :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: jest dla Nas wszystkim :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Macie fote nad glowa ma okno nie mam jejjak polozyc i chwile jej pozwolilam by do tylu patrzyla:)jak pamietacie mieszkam przy samiusienkim morzu i mew nie brakuje

Mama Anioleczkow [*]

Załączniki:

11 lata 4 dni temu #810032 przez natB
Gravity dla mnie Jessica jest cudeńkiem małym :D... taka pociecha, że jak na nią patrzę (jej zdjęcia) to papa się śmieje :) słodziutka :)... zazdroszczę Ci tego mooorza <3 :)

Jestem dziewczynki, żyję i mam się dobrze, ale udzielam się ostatnio na FB :)

Tak, jak pisałam byłam z małym na szczepieniu i nici z tego szczepienia, bo jest przeziębiony :/... ale po nowym roku podchodzimy drugi raz :), oby się udało...
Za to wiem, ile już waży 4800 gr :), ładnie przybiera na wadze, chociaż tej wagi szczerze u niego nie widać, bo jest taki dość szczuplutki

Dzisiaj ładnie mały spał, co prawda nie tak, jak Twoja Jessica Gravity, ale i tak ładnie, bo od 22 do 3, a potem od po 3 do 7 :)... za to wieczorem, jak byliśmy u mojej szwagierki na kawie to płakał i marudził :/, ale taki on już jest :)...

Wredota Twoja Gabi to już taki bobasek :) piękna waga :)

Paulainka i aj karmiłam na przemian butlą i cycusiem, przez 3 tygodnie... mały w ogóle się nie oduczył ssać :)... Dawałam mu później tylko 3 razy dziennie cycusia, a tak butlę, bo miałam wrażenie, że jest głodny... piąstki wchodziły mu same do buźki...
Po 3 tygodnia przestałam karmić z piersi i po tygodniu próbowałam małego przystawić do piersi, ale brodawki były już dla niego za miękkie i nie potrafił chwycić... więc na spokojnie, jak będziesz karmić tak i tak na pewno maleństwo nie oduczy się ssać :)

11 lata 3 dni temu #810095 przez Gravity
natB wazne ze sie wysypiasz:)a Jessica dziekuje grzeczna My szczepienie mamy za 2tyg dzis tylko kontrolna wizyta popologowa dla Nas obojga na 16:) :lol: :lol: :lol:

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 3 dni temu - 11 lata 2 dni temu #810117 przez majeczka22
Hej dziewczynki- wstawiam po raz ostatni aktualną tabelkę - większość dziewczyn podały mi na bieżąco dane i są one wpisane do tabelki ale od niektórych wogóle żadnych wiadomości nie dostałam chociaż do każdej pisałam wiadomość prywatną o uzupełnienie danych.

Tak wygląda ostatnia wersja tabelki:

Moje zadanie uważam zakończone i każdej mamusi gratuluje maluszków które z dnia na dzień będą coraz większe i słodsze :)

11 lata 3 dni temu #810163 przez paulainka
A jak dajecie Maluszkom na noc modyfikowane mleko to o ktorej godzinie, i czy w nocy jak sie obudza to dajecie cyca czy dalej butla?;)

11 lata 3 dni temu #810168 przez kasia085
Majeczka dziekujemy za ciezka i owocna prace:-)
I ja musze sie pochwalic moim synkiem.jak wychodzil ze szpitala wazyl 3160 g a teraz w 6 tygodniu wazy 5100 g i na dodatek jest karmiony sa,ym cycem.az lekarz byl w szoku ze tak ladnie przybral.
Dzis moje malenstwo ma spiacy dzien.obudzi sie zmienimy pieluche naje sie o dalej w kimono.ciekawa jestem jaka bedzie noc.

11 lata 3 dni temu #810186 przez wredota1
Paulina, ja ostatnie karmienie mam ok. 19:30 butla, potem mala wstaje ok. 2-3 i dostaje cyca (jezeli w nich cos jest, ale zazwyczaj po 8 godz. bez karmienia to cos tam sie nazbiera :-) ), potem karmienie o 6 i butla. A w ciagu dnia to roznie. Mam coraz mniej pokarmu, wiec coraz czesciej jest mm.

11 lata 3 dni temu #810197 przez wredota1
Paulina, ja ostatnie karmienie mam ok. 19:30 butla, potem mala wstaje ok. 2-3 i dostaje cyca (jezeli w nich cos jest, ale zazwyczaj po 8 godz. bez karmienia to cos tam sie nazbiera :-) ), potem karmienie o 6 i butla. A w ciagu dnia to roznie. Mam coraz mniej pokarmu, wiec coraz czesciej jest mm.

11 lata 3 dni temu #810208 przez Gravity
paulainka napisał:

A jak dajecie Maluszkom na noc modyfikowane mleko to o ktorej godzinie, i czy w nocy jak sie obudza to dajecie cyca czy dalej butla?;)

Ja jak sie obudzi daje butelke:)))

Mama Anioleczkow [*]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka