BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 3 miesiąc temu #809264 przez wredota1
Monika, ja mialam pas odchudzajacy kupiony kiedys w lidlu, jak mialam faze na odchudzanie :-) Takze nawet nie wiem w jakich sklepach takich rzeczy szukac. Moze w jakis z bielizna. Albo poprostu allegro.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #809307 przez pani_p
Ja też noszę pas poporodowy, zamowilam z allegro jakis chyba 25zl mnie to z przesyłką wyszło ;-) narazie to skupilam sie na moich rozstepach, ale cos nie chce ten balsam dzialac :-( nie chce zeby zostaly takie brzydkie, wielkie i widoczne... A ostatnio jeszcze znajoma powiedziała, że jej brzuch wrócił do normy po ok. roku.

Monika o rany, u Was widzę, jak nie urok to sraczka :-( a z tymi piersiami to jak to możliwe, że tego nie odczulas? Myslalam że to niemożliwe żeby przeoczyć.

A powiedzcie mi co ja mam zrobic, od dwóch dni, mniej więcej, tak mnie sutki bolą jak mała zaczyna ssac, że masakra! Nie mam żadnych pęknięć nie ma ani ran. I sie zastanawiam czy mała przypadkiem jakoś mi go nie przygryza? Jest to możliwe? I co ja mam zrobic? :-(

11 lata 3 miesiąc temu #809318 przez wredota1
Klaudia, mi polozna mowila ze przy pierwszych zassaniach dziecka bedzie bolalo. Z czasem moze przejdzie, a moze i nie ;p Mnie w kazdym badz razie przy pierwszym zassaniu jeszcze boli.

11 lata 3 miesiąc temu #809347 przez kicia
Dziękuję za życzenia :laugh: No i znowu rok starsza... ;)

Gravity widzę że juz szalejesz z daniami na wigilie.Ja też muszę zacząć w tym tygodniu bo się nie wyrobię. A ty jeszcze sprzątanie... Na razie zakupy zrobiłam.

Małopolanka mnie też troszkę brzuszka zostało. Na początku tak chudłam że aż byłam zdziwiona ale potem stanęło i ani rusz. Już bym się chciała wziąć za siebie tak konkretniej, bo zaczęłam kiedyś ćwiczyć i było OK.Ale czasem mnie jeszcze brzuch pobolewa, a ostatnio to nie miałam na nic siły i tylko spacerki.
A, ja też będę robić uszka i pierogi. Babcia mnie nauczyła i nawet mama wolała jak ja robiłam bo ponoć robię lepsze od niej :laugh:

Wredota ja też noszę ten pas wyszczuplający ale tak od czasu do czasu i tylko jak wychodzę. Położna mi powiedziała żeby uważać bo mięśnie brzucha zanikają i że jak nie muszę to żebym nie nosiła. W sumie jak dłużej go ponoszę to tak trochę brzuch pobolewa. No i też muszę sobie kupić jakieś wyszczuplające smarowidło.Dotąd używałam tylko przeciw rozstępom i ujędrniające. Możecie coś polecić?

Monika szkoda że masz problem z piersiami. Tak bywa niestety, ale trzeba jakoś przetrwać. O dokarmianie się nie martw, dużo mam dokarmia. Przede wszystkim maluszek musi być najedzony.

Pani_p mnie przez pierwszy tydzień, dwa przy pierwszych zassaniach też bolało. Ale przeszło i już jest OK.

My dzisiaj pojechaliśmy do galerii bo chciałam parę rzeczy załatwić i jakieś zakupy. Mały ślicznie przespał cały czas. Wracając zrobiłam nawet jeszcze zakupy w lidlu i też spał, chociaż wpadłam tam tylko na chwilę bo kolejki straszne a bałam się żeby mi się nie obudził bo na czuwaniu był... A popołudnie przeleżeliśmy bo mały się znowu przyssał i w międzyczasie przysypiał.A jutro ( w zasadzie dzisiaj bo już po północy :laugh: ) jedziemy po choinkę :laugh: Hurrrra! Pierwszy raz będę mieć choinkę tak wcześnie, prawie tydzień przed świętami. Chcemy uniknąć większych kolejek i tłumów w weekend.

11 lata 3 miesiąc temu #809349 przez pani_p
Fuck... Kurka, ale wczesniej mnie nie bolalo. Ehhh przewalone...

11 lata 3 miesiąc temu #809352 przez kicia
Mnie tak zaczęło boleć gdzieś na 3 dzień po porodzie. Nie tak od razu. Możesz się zgłosić do poradni laktacyjnej, często są przy szpitalach. Zobaczą czy się dobrze przysysa, bo może to być powodem. Pamiętam ten ból, to było takie spore ała...

11 lata 3 miesiąc temu #809357 przez pani_p
Kicia tylko, że ja już karmie 4 tygodnie i mnie nic już nie bolało a od kilku dni dopiero znowu się pojawił ból. Raczej przysysa się dobrze. Sama nie wiem...

11 lata 3 miesiąc temu #809492 przez Gravity
elo

wredota1 ja tez mam i kupilam na ebay ale nie widze efektow bo brzuch znikl po porodzie ale zostal ta skora zbyteczna i bez przuszkow sie nie obejdzie :S :S :side: :side: a o udach nie wspomne tam pewnie te 5kg utkwilo :kiss: :kiss: :kiss:

pani_p na sutki sa balsamy specjalne i nakladki :))) :kiss: :kiss: mnie tam dzieki Bogu nic nie boli ale chyab mam okres od soboty :S :S :S pisze chyba bo jakis dziwny :kiss: :kiss: a moze zle przystawiasz malutka i zle lapie za cyca???

Ja wstalm wyspana mala kimie ja kapiel wzielam i obiad gotuje:)szafa juz wysprzatana i segregacja Jessici ciuszkow zrobiona nie do wiary 10par spiochow odlozone hihihi rosnie Niunia :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 3 miesiąc temu #809522 przez wredota1
Gravity, co Ty masz za dziecko, ze w nocy spi i w dzien tez spi? :-) Tylko pozazdroscic. Ja jak jestem sama z Gabi to nic w domu nie zrobi, bo albo ona wcale nie spi i trzeba ja zabawiac, albo jak niby usnie a ja sie rusze zeby cos zrobic to natychmiast sie budzi. Wiec nawet z niczym sie nie zaczynam. Wszystko robie jak D. jest w domu.
Wczoraj przyszly rachunki za prad. MASAKRA!!! Od kiedt jestem na zwolnieniu to dwa razy wiecej pradu zuzylismy... Ale rzeczywiscie, tekewizor gra od rana i codziennie robilam obiady, wiec kuchenka chodzila. A jak chodzilismy razem z mezem do pracy to obiady robilam spradycznie, zawsze cos z pracy przynosilam. No trudno. Nie dosc ze i tak w tym niesiacu mnostwo wydatkow to jeszcze ten rachunek. Moglibysmy wygrac w totka :-)
Moja mala teoretycznie spi. Zjadla i usnela. Od rana marudzi. Nie mialabym nic przeciwko temu ze ona nie spi w dzien, ale te jej krzyki bez powodu potrafia wykonczyc. Mam nadzieje ze jak ubierzemy choinke i zapalimy swiatelka to sie nimi zainteresuje :-)

11 lata 3 miesiąc temu #809544 przez oki222
Hejka KOchane

No nadrobiłam Was coraz tu puściej to da się jakoś przeczytać kilka dni zaległości :)

A więc tak

Wredota
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gravity Jesteś niesamowita, pracujesz, gotujesz, sprzątasz,matkujesz,kochankujesz hehe jak ty znajdusze czas i siłę na to wszytsko ???

Olciaspóźnione ale Najlepsze Życzenia :*

A u nas po krótce na razie z pępkiem cisza tzn mamy czekać na podwiazanie na razie za wcześnie tym bardziej ,że nic się nie dzieje tzn nie gnije ani nie ma stanu zapalnego więc polożna nadal będzie przychodzić i smarować czymś tam. Zobaczymy mam nadzieję ,ze Pani doktor wie co robi.

Czy wasze dzisiaczki też zaczęły się slinić, mó MAti ślini się i puszcza bańki jakby mu zęby szły ,dziwnie normalnie ślinotok.

Piszecie o wywoływaniu kupek.
Ja masuje brzuszek,nóżki kulimu do brzuszka a w ostatecznosci ( 2 x razy do tej pory) wkładam w dupcię końcówkę termometru rtęciowego na oliwkę ,chwilka i kupka wychodzi ,ze hoho.

ZAkupiłam na allegro mate dla niunia krótki filmik na fb :) jesteśmy bardzo zadowoleni.

Ja wczoraj cały dzień miałam prawie dla siebie na 12 poszłam do fryzjera a tutatuś z niuniem poszedł na spacer a potem pojechał do dziadka :) na 18 miałam koleację słuzbową i wróciłam o 21.30 .Mati cały a tatuś trochę zmordowany ale dał radę jestem z niego taka dumna , dziecko najedzone ,wykąpane, trochę płaczące ale to jego pora już była:)

Kurczę nie jechałam metrem 3 miesiące i nie byłam wsród tylu ludzi już hoho i trochę czułam się jak dzikus wypuszczony z klatki :) już nie wspomnę ,ze zdania ładnego nie umiem złożyć jakieś zacofanie mnie dopadło od tego siedzenia w domu :)

My choinkę kupiliśmy w zeszły weekend ale stoi u teściowej ,no i
w weekend bęziemy ubierać :) w piatek zostawiamy niunia u teściowej i jedziemy na zakupy a w weekend jakoś wyślę swojego pana z synkiem żeby móc posprzątać w spokoju.

Coś miałam Wam jeszcze napisać ale już zapomniałam.

Buziaki KOchane na razie

11 lata 3 miesiąc temu #809546 przez Gravity
nie mam na co narzekać :kiss: wredota1 mala poszla mi spac o 23 biorac pod uwage ze przespala cale popoudnie wczoraj i na sile ja budzilam o 20 to i tak spal mi do 5 rano i dostal jedzonko zmienilam pampersa i do 8:30 spalysmy razem .I standard zmian pieluchy jedzenie usnela o 11 na mal drzemke watal o 12:30 zjadla i sobie lerzy grzecznie patrzy na choinkę bo lampki mrugają:)ja zdazylam ie wykapac obiad gotuje no i wczesniej szafe uporzadkowac. Pasuej wlosy ulozyc:) nie chce mi sie katar mnie meczy i zapalenie spojowek automatycznie mam.ja nie biore lekow zawsze kuruje sie naturalnie:)Malo tego teraz wiem ze na bank okres mam bo jak by kto kran odkrecil tak sie leje :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 3 miesiąc temu #809614 przez hania703
Hej :)
Podczytyję was na fb i widzę, że sporo mamuś zmaga się z kolkami, czy czymś kolkopodobnym. U nas narazie spokój i mam wielką nadzieję, że tak pozostanie, bo kilka lat temu miałam okazję zobaczyć na przykładzie swojej siostry, do jakiej ruiny potrafi matkę dporowadzić wrzeszczące co noc dziecko :(

Będąc jeszcze w ciąży dostałam od koleżanki książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy”, którą napisał niejaki Harvey Karp. Generalnie podchodzę sceptycznie do uczenia się opieki nad dzieckiem z książek, ale miałam dużo czasu, a czytało się fajnie, więc dość szybko ją "przerobiłam". I polecam. Cała książka jest właśnie o kolkach i przepisie na ich uspokojenie. Nie wiem faktycznie, jak jego rady sprawdzają się w praktyce i mam nadzieję, że nie będę musiała ich testować, ale brzmią dość mądrze i rozsądnie. Nie chce mi się teraz jej tu streszczać, może zresztą już ją znacie i żadnej Ameryki nie odkrywam. W każdym razie gdyby któraś była zainteresowana, mogę przybliżyć treść, czy przeskanować co ważniejsze strony, może zresztą gdzieś w Sieci już krąży jakiś spiracony pdf. Jakby coś, piszcie tu, lub na fb :)

A tymczasem pozdrawiam cieplutko w imieniu swoim i Kubusia :)

11 lata 3 miesiąc temu #809748 przez paulainka
Hej ;)
jestem Grudnioweczka 2013, chcialam zapytac czy ktoras z was podawala dziecku na zmiane mleko matki z mlekiem modyfikowanym (np. wieczorem)?
I czy konsultowalyscie to z lekarzem, czy kupywalyscie gotowe mieszkani np NAN 1.
Bede wdzieczna za pomoc:D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #809767 przez małopolanka
Hej paulainka ja dokarmialam juz w pierwszej dobie w szpitalu.Miałam malo mleka na początku.Najpierw mały zjadał 40 ml a potem zwiekszalam stopniowo i na zmianę z piersią z tym ze najpierw piers a później mleko z butelki. W późniejszych dniach pokarm przyszedł ale ja zostalam m przy tym dokarmiania w nocy żeby sie wyspać. Teraz mały ma 1,5 mies jest tylko na mm.Ja daje bebilon o innych mieszankach nie wiem zbyt wiele.Nie wiem jakie jest Twoje podejście i czy bardzo Ci zależy żeby kontynuować karmienie piersią.Do butelki łatwo sie przyzwyczaić bo jest szybko i dziecko najedzone.Nam Karmienie piersią nie szło źle tyle ze było czasochłonne i w nocy tez wymaga silnej woli żeby karmić.Zaczelam dokarmiqc potem coraz częściej i teraz juz tylko butelka.

11 lata 3 miesiąc temu #809773 przez paulainka
ale konsultowalas to z lekarzem, czy po prostu sama robisz wg opakowania?
no ja tu w norwegii mam NAN 1, i chce sprobowac na noc dawac, zeby w nocy mi Maly troche pospal :) w szpitalu tez dawali mu NAN, tylko takie gotowe bez rozrabiania, bo tez malo pokarmu mialam....
I jak ci spal w nocy?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka