- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Monika o rany, u Was widzę, jak nie urok to sraczka

A powiedzcie mi co ja mam zrobic, od dwóch dni, mniej więcej, tak mnie sutki bolą jak mała zaczyna ssac, że masakra! Nie mam żadnych pęknięć nie ma ani ran. I sie zastanawiam czy mała przypadkiem jakoś mi go nie przygryza? Jest to możliwe? I co ja mam zrobic?

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Gravity widzę że juz szalejesz z daniami na wigilie.Ja też muszę zacząć w tym tygodniu bo się nie wyrobię. A ty jeszcze sprzątanie... Na razie zakupy zrobiłam.
Małopolanka mnie też troszkę brzuszka zostało. Na początku tak chudłam że aż byłam zdziwiona ale potem stanęło i ani rusz. Już bym się chciała wziąć za siebie tak konkretniej, bo zaczęłam kiedyś ćwiczyć i było OK.Ale czasem mnie jeszcze brzuch pobolewa, a ostatnio to nie miałam na nic siły i tylko spacerki.
A, ja też będę robić uszka i pierogi. Babcia mnie nauczyła i nawet mama wolała jak ja robiłam bo ponoć robię lepsze od niej

Wredota ja też noszę ten pas wyszczuplający ale tak od czasu do czasu i tylko jak wychodzę. Położna mi powiedziała żeby uważać bo mięśnie brzucha zanikają i że jak nie muszę to żebym nie nosiła. W sumie jak dłużej go ponoszę to tak trochę brzuch pobolewa. No i też muszę sobie kupić jakieś wyszczuplające smarowidło.Dotąd używałam tylko przeciw rozstępom i ujędrniające. Możecie coś polecić?
Monika szkoda że masz problem z piersiami. Tak bywa niestety, ale trzeba jakoś przetrwać. O dokarmianie się nie martw, dużo mam dokarmia. Przede wszystkim maluszek musi być najedzony.
Pani_p mnie przez pierwszy tydzień, dwa przy pierwszych zassaniach też bolało. Ale przeszło i już jest OK.
My dzisiaj pojechaliśmy do galerii bo chciałam parę rzeczy załatwić i jakieś zakupy. Mały ślicznie przespał cały czas. Wracając zrobiłam nawet jeszcze zakupy w lidlu i też spał, chociaż wpadłam tam tylko na chwilę bo kolejki straszne a bałam się żeby mi się nie obudził bo na czuwaniu był... A popołudnie przeleżeliśmy bo mały się znowu przyssał i w międzyczasie przysypiał.A jutro ( w zasadzie dzisiaj bo już po północy

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
wredota1 ja tez mam i kupilam na ebay ale nie widze efektow bo brzuch znikl po porodzie ale zostal ta skora zbyteczna i bez przuszkow sie nie obejdzie

pani_p na sutki sa balsamy specjalne i nakladki

Ja wstalm wyspana mala kimie ja kapiel wzielam i obiad gotuje:)szafa juz wysprzatana i segregacja Jessici ciuszkow zrobiona nie do wiary 10par spiochow odlozone hihihi rosnie Niunia

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wczoraj przyszly rachunki za prad. MASAKRA!!! Od kiedt jestem na zwolnieniu to dwa razy wiecej pradu zuzylismy... Ale rzeczywiscie, tekewizor gra od rana i codziennie robilam obiady, wiec kuchenka chodzila. A jak chodzilismy razem z mezem do pracy to obiady robilam spradycznie, zawsze cos z pracy przynosilam. No trudno. Nie dosc ze i tak w tym niesiacu mnostwo wydatkow to jeszcze ten rachunek. Moglibysmy wygrac w totka

Moja mala teoretycznie spi. Zjadla i usnela. Od rana marudzi. Nie mialabym nic przeciwko temu ze ona nie spi w dzien, ale te jej krzyki bez powodu potrafia wykonczyc. Mam nadzieje ze jak ubierzemy choinke i zapalimy swiatelka to sie nimi zainteresuje

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
No nadrobiłam Was coraz tu puściej to da się jakoś przeczytać kilka dni zaległości

A więc tak
Wredota
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gravity Jesteś niesamowita, pracujesz, gotujesz, sprzątasz,matkujesz,kochankujesz hehe jak ty znajdusze czas i siłę na to wszytsko ???
Olciaspóźnione ale Najlepsze Życzenia :*
A u nas po krótce na razie z pępkiem cisza tzn mamy czekać na podwiazanie na razie za wcześnie tym bardziej ,że nic się nie dzieje tzn nie gnije ani nie ma stanu zapalnego więc polożna nadal będzie przychodzić i smarować czymś tam. Zobaczymy mam nadzieję ,ze Pani doktor wie co robi.
Czy wasze dzisiaczki też zaczęły się slinić, mó MAti ślini się i puszcza bańki jakby mu zęby szły ,dziwnie normalnie ślinotok.
Piszecie o wywoływaniu kupek.
Ja masuje brzuszek,nóżki kulimu do brzuszka a w ostatecznosci ( 2 x razy do tej pory) wkładam w dupcię końcówkę termometru rtęciowego na oliwkę ,chwilka i kupka wychodzi ,ze hoho.
ZAkupiłam na allegro mate dla niunia krótki filmik na fb

Ja wczoraj cały dzień miałam prawie dla siebie na 12 poszłam do fryzjera a tutatuś z niuniem poszedł na spacer a potem pojechał do dziadka

Kurczę nie jechałam metrem 3 miesiące i nie byłam wsród tylu ludzi już hoho i trochę czułam się jak dzikus wypuszczony z klatki

My choinkę kupiliśmy w zeszły weekend ale stoi u teściowej ,no i
w weekend bęziemy ubierać

Coś miałam Wam jeszcze napisać ale już zapomniałam.
Buziaki KOchane na razie
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi

- hania703
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Podczytyję was na fb i widzę, że sporo mamuś zmaga się z kolkami, czy czymś kolkopodobnym. U nas narazie spokój i mam wielką nadzieję, że tak pozostanie, bo kilka lat temu miałam okazję zobaczyć na przykładzie swojej siostry, do jakiej ruiny potrafi matkę dporowadzić wrzeszczące co noc dziecko

Będąc jeszcze w ciąży dostałam od koleżanki książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy”, którą napisał niejaki Harvey Karp. Generalnie podchodzę sceptycznie do uczenia się opieki nad dzieckiem z książek, ale miałam dużo czasu, a czytało się fajnie, więc dość szybko ją "przerobiłam". I polecam. Cała książka jest właśnie o kolkach i przepisie na ich uspokojenie. Nie wiem faktycznie, jak jego rady sprawdzają się w praktyce i mam nadzieję, że nie będę musiała ich testować, ale brzmią dość mądrze i rozsądnie. Nie chce mi się teraz jej tu streszczać, może zresztą już ją znacie i żadnej Ameryki nie odkrywam. W każdym razie gdyby któraś była zainteresowana, mogę przybliżyć treść, czy przeskanować co ważniejsze strony, może zresztą gdzieś w Sieci już krąży jakiś spiracony pdf. Jakby coś, piszcie tu, lub na fb

A tymczasem pozdrawiam cieplutko w imieniu swoim i Kubusia

- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

jestem Grudnioweczka 2013, chcialam zapytac czy ktoras z was podawala dziecku na zmiane mleko matki z mlekiem modyfikowanym (np. wieczorem)?
I czy konsultowalyscie to z lekarzem, czy kupywalyscie gotowe mieszkani np NAN 1.
Bede wdzieczna za pomoc:D
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
no ja tu w norwegii mam NAN 1, i chce sprobowac na noc dawac, zeby w nocy mi Maly troche pospal

I jak ci spal w nocy?