BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 3 miesiąc temu #810839 przez pani_p
Hej dziewczynki :)

Ale te nasze dzieci absorbujące :ohmy: Chociaż jak czytam niektóre Wasze przygody to muszę przyznać, że moja Zuza daje mi dużo czasu wolnego. Teraz jak karmienie się unormowało to już w ogóle super bo można zacząc planować dzień :) Mała mi je ok. 7, 10, 13,16,19,22 i później o 3 i znowu 6-7. Tak mniej więcej. A dodam, że tylko cyc w ruchu jest :) A między karmieniami zazwyczaj śpi, pobawię się z nią troszkę, jakeś 30 min i później sama sobie zasypia. Kochana jest :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do zapalenia piersi to na początku karmienia jak czułam nawał to szłam pod gorący prysznic i polewałam wodą piersi i ładnie ręcznie ściągałam pokarm. Po ściągnięciu robiłam chłodny prysznic i ulga była duża :)

Oj tak, czas leci jak szalony, dopiero byłam w szpitalu a Zuzinka już ma miesiąc! Masakra, kiedy to zleciało!

Pytałam moją położną o bujaczek leżaczek, ile mała może w nim leżeć i powiedziała, że do woli, jeżeli lubi, że teraz one są praktycznie na płasko więc nie ma przeciwskazań :)

Gravity słodziutka Jessica :)

NatB zazdroszczę, że już wiesz, że wszystko z Tobą ok. Normalnie mam wrażenie, że u mnie to się nigdy nie skończy... Fajnie, że myślicie o drugim bąblu :) Ja w sumie tak czuję, że mogłabym to jeszcze raz przeżyć więc poród chyba traumy nie wywołał, ale jednak my chcemy zaczekać jakieś 2-3 lata :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #810877 przez Gravity
Nat to ja Ci proponuje cos takiego:)))

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 3 miesiąc temu #810898 przez paulainka
Mnie juz piersi az tak nie bola jak wczoraj, oblozylam kapusta i sciagalam laktatorem. Rozne czytam opinie jedni kaza karmic z chorej piersi, inni nie. Ja wolalam odpuscic bo ciagle mam wysoka goraczke 39 i bralam paracetamol, ale z tego co zauwazylam to nic nie pomogl;( pojade jutro do lekarza bo ta goraczka mnie martwi;/

11 lata 3 miesiąc temu #810963 przez Gravity
paulainka kochana dobrze ze paracetamol bo on jako jedyny nie przedostaje sie do mleka.Jak tak bardzo boli sciagaj i wylej zgoraczkowane mleko :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 3 miesiąc temu #811054 przez kicia
Pani_p fajnie masz z Małą że Ci się tak unormowało. To dużo znaczy bo jak piszesz że tylko piersią karmisz to szacunek.U nas też niby trochę jest ten dzień poukładany ale np. po południu Eryk mi najczęściej zasypia przy cycu na łóżku i jak wstanę to zazwyczaj się budzi. No i mógłby tak sobie cycać godzinami...
Biedna jesteś z tym kroczem. Pewnie się to u Ciebie wydłuży, tak jak piszesz.

Paulainka mam nadzieję że lekarz coś pomoże . Trzymam kciuki i daj znać jak poszło.

11 lata 3 miesiąc temu #811156 przez [email protected]
paulainka masuj piersi i ściągaj pokarm i wylewaj musisz mieć gdzieś zator pokarmu że nadal utrzymuje się tobie gorączka mi lekarz powiedział że jak ma się 38 stopni gorączki to nie wolno karmić. Ja przeszlam na odciąganie pokarmu najpierw moje dostaje z butelki potem sztuczne. I jak na tą chwilę pozbyłam się problemu z bolącymi piersiami. Choc chciałam jak najdłużej aby sał pierś ale jak mam mieć problemy to odciągam.

My jutro na zakupy jedziemy koleżanka z młodym i młodą zostanie mi całe szczęscie bo chcemy jeszcze kupić prezenty a nie mamy kogo zostawić z krasnalem naszym teść by nam się załamał więc i tak dziekuje mu że mała mi sie zajmuje.

11 lata 3 miesiąc temu #811171 przez Gravity
hej Laseczki
paulainka niestety ale jest na antybiotyku:( pisala mi na fb

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #811220 przez Gravity
Witam kochane

Ja wstlam i dalej pichce juz od rana,Jessica daa sie wyspac jak zawsze i ciesze sie coraz dłuzej zabka spi.Posla spac przed 21 wykapana najedzona i wstala 5:30 tez juz najedzona przewinieta i spi dalej:) :kiss: :kiss: :kiss:

jak tam Kochane sobie dajecie rade z balaganem przed swiatecznym wypiekami i dzidziusiami?Ja nie narzekam daje rade jutro biore sie za ciasta no a we wigile wiadomo kolacja dla Naszej 3:))) :kiss: :kiss: :kiss: Dzis jeszcze lece do pracy na 8 tylko na 3 h chodz mialam isc jutro ale pisalm zebede dzis z rana nie wiem czy kobita bedzie:(bo nie odpisala:(((

Trzymajcie sie Laseczi :)Bedze zagladac w wolnej chwili jak cos na fb zawsze jest wlaczony i jak bede widziec wiadomosc odpisze:))))

Wesołych Swiat Laseczki Ona Nas i Jessici:)zyczenia nizej :kiss: :kiss: :kiss:
www.dancingsantacard.com/?santa=149737

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 3 miesiąc temu #811333 przez kicia
Gravity super kartka. Dziękuję w imieniu swoim i Eryka :laugh: Ja takich życzeń nie umiem załączyć ale coś wymyślę.

Póki co, gdyby któraś już nie zaglądała przed świętami to wesołych, spokojnych Świąt spędzonych w gronie rodziny i z Waszymi Maluszkami, pyszności na stole i dużo pięknych prezentów pod choinką.

Wczoraj odwiedzili nas znajomi z 3-letnią córeczką. Eryk pokazał ze swojej bardzo towarzyskiej strony. W ogóle nie spał po południu, uśmiechał się, gadał po swojemu i urzekł wszystkich. Zasnął mi dopiero po 20.
A wieczorem robiłam uszka na wigilię i Eryk się obudził ok.23. Nakarmiłam go i chciałam uśpić żeby wrócić do lepienia ale synek jak na złość nie przejawiał chęci spania.Wzięłam go na dół w foteliku i zajęłam się robotą i tylko zerkałam na niego. Zapatrzył się na lampki na choince (mamy już ubraną) i tak sobie siedział prawie godzinę. W końcu sam zasnął.Już teraz wiem jak go usypiać, hi hi. Dzisiaj przed południem też sam zasnął i spał 2 h. Pozwolił mamie coś zrobić w domu w dzień a nie po nocy...Teraz śpi mi na rękach i boję się że jak go odłożę to będzie reaktywacja ;)
Miną nam już ten nieszczęsny piąty tydzień ale gorszych było tak naprawdę tylko ze 2-3 dni. Trochę wydoroślał, potrafi dłużej wytrzymać zabawianie, sam też potrafi dłużej posiedzieć. Nie płacze już tyle i niekoniecznie musi ciągle ssać. Ma oczywiście takie pory kiedy dużo czasu spędza przy mojej piersi ale to już nie to co wcześniej.No i nadal może jeść co ok.1-2 h jak nie śpi. Ale w nocy jak śpi z nami to possie sobie chwilę i zasypia (też zazwyczaj co 1-2 się przebudzi). Chciałabym żeby rzadziej się budził i coś więcej podjadł na raz ale nie da się dobudzić, musiałabym mu chyba coś zimnego przykładać cały czas. Nawet przewijanie nie pomaga na dłużej. Ja zresztą jak mu podam cyca to też zaraz zasypiam i nawet nie wiem kiedy on zasypia bo ja chyba mam szybciej zgona... ;) Gorzej jest jak go chcę odłożyć do łóżeczka, zaraz się budzi. Czasem próbuję tak ze 3-4 razy aż zaśnie naprawdę. Teraz też go już odłożyłam bo chyba zasnął na dobre.Lecę robić krówkowe szyszki :laugh: Mniam :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #811602 przez Gravity
laseczki ja na nogach i pieke ciasta a Jessica lezakuje:)

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: jak cos foto na fb dalam jka zachwycona zapachami w kuchni :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 3 miesiąc temu #811617 przez kasia085
Kicia szxyszki krowkowe mniam.zajadalam sie nimi w ciazy.
Gravity podziwiam za zapal.my jedziemy w tym roku nagotowe.mialam napisac cos wiecej ale niuniek wstal.dziekujemy za zxyczenia i rowniez zyczymy zdrtowych i spolkojnych swiat.

11 lata 3 miesiąc temu #811626 przez wredota1
Hej.
Wcale, a wcale nie odczuwam swiatecznej atmosfery. W ogole cos sie ze mna ostatnio dzieje. Nic mi sie nie podoba, wszystko mnie wkurza. A dzis jeszcze przychodzi do nas siostrzeniec meza-13 lat, ktorego niecierpie. Mial bardzo mloda mame gdy sie urodzil i wychowywal sie z dziadkami. I choc minelo juz tyle lat on ciagle jest w centrum zainteresowania.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.Na codzien mieszka z matka w Wawie i gdy przyjezdza do Suwalk jest rozpuszczony jak dziadowski bicz. Na szczescie jest teraz ze swoja matka to bedzie spokojniejszy-mam nadzieje. Wszystko jest pod nieg podporzadkowane. Ugh... Wczoraj jeszcze mnie moja matka wkurzyla, bo ma do mnie pretensje ze jetesmy uzaleznieni od tego dzieciaka. Jakbym ja mogla cos na to poradzic. Wigilie mamy u moich rodzicow i u Daniela. I rok w rok bedzie ten sam problem-u kogo najpierw... Masakra. Mi to tam wisi, ale wez zadowol rodzinke...
Wczoraj bylismy w kosciele. Wyspowiadalismy sie, bo za tydzien chrzciny :-). Ktore tez mnie irytuja bo robimy w lokalu, a rodzinka meza jest wieksza i bardzo rozrywkowa, wiec wiekszy wydatek mamy. Do tego kuzynka D. ktora jet zaproszona w ostatniej chwili-ja bym jej w ogole nie zapraszala-ma zamiar przyjsv ze swoim kolega!!! Czaicie to!? Po pierwsze-to jet swieto rodzinne, obiad uroczysty a nie impreza wiec sie ze znajomymi nie przychodzi. Po drugie-nie zostala zaproszona z osoba towarzyszaca. Po trzecie-nie piwiedziala o tym koledze NAM tylko siostrze brata. Matko! Nie ogarniam tego co niektorzy ludzie maja w glowach.
W weekend robilismy objazd po rodzicach. I jak bylusmy u tesciow to Mala byla niespokojna-po prostu mila taki dzien. Za duzo tam ludzi i za glosno. I jak usypiala i sie wzdrygala i budzila. Przez to nie mogla spac i byla marudna i tak w kolko. A tesciowa od razy mina cierpietnicy, ze malej cos dolega, ze to nienormalne zeby sie tak wzdrygala bez powodu. NA PEWNO JEST COS NIE TAK! Boze-daj mi cierpliwosc. Nie rozumie ze dzieci tak maja, a my nie jestesmy slepi i od razu sprawdzamy co nam sie nie podoba w zavhowaniu corki i jestesmy spokojniejsi. Ale ona wie przeciez lepiej. Ach...
No i widzicie-gdzie sie nie obroce tam same stresy. Potrzebny mi jakis chillout, wylaczenie na jakis czas, zeby sie odprezyc.
Dzis robie salatki sledziowe na swieta i to wszystko co mam do przyszykowania :-). Uroki swietowania u rodzicow :-) Dom ogarnelam w piatek poznym wieczorem jak Gabi usnela. Choinke ubral maz :-)
Co do karmienia malej-to przechodze juz calkiem na butle. Gabi juz sie denerwuje jak biore ja do cyca. Z reszta tam malo leci, wiec bez sensu. Po 12 h przerwy w karmieniu, razem z obu piersi odciagnelam 30 ml :] Kupki robi po 3 dziennie. Czasem sie meczy. Nie sa takie luzne jak po cycu, Daje jej do popicia herbatki-koperkowa na przemian z 'uspokajajaca' z melisa, lipa i rumiankiem. Lubimy sobie pogadac. Mala zaczepia mnie usmiechajac sie do mnie. A do krzyku mozna sie przyzwyczaic :-). I tak sobie zyjemy. W kosciele do polozy mszy spala, a potem sie wiercila-ale nie krzyczala wiec jest ok :-)
Uciekam na karmienie.
Wesolych swiat! :-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #811929 przez paulainka
Mialam w tym miejscu problem ale juz rozwiazany;)
Wesolych Swiat!!!;)

11 lata 3 miesiąc temu #811933 przez Gravity
hej laseczki ja jeszcze na nogach,i mowiac szczerze mam dosc juz an dzis a sernik w piekarniku i pasuje czekac :kiss: :kiss: :kiss:

kasia085 zapal?musze bonikt tego za mnie nei zrobi:(nie mam tu na miejscu nikogo z rodziny :S

wredota1 ja tam odczuwam swiateczna robote:( :side: :side: :blush:

paulainka kochan ja Ci w tym akurat nie pomoge:( mam corcie :woohoo: :woohoo:

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 3 miesiąc temu #812173 przez kicia
Oj widać że Święta bo na forum pustki :laugh:

Wredota współczuję siostrzeńca.Ale wiedz że nie ma złych dzieci są po prostu źle wychowane. Z tymi chrzcinami też nie zazdroszczę. Kuzynka Twojego męża nie powinna przychodzić z kolegą, nawet gdyby to był bliski kolega. Chrzciny to nie wesele, to rodzinna impreza i wydaje mi się że osób postronnych nie powinno tam być. Poza tym powinna najpierw spytać czy może. Wy powiedzielibyście że nie i po wszystkim.
Co do odwiedzin to my dopiero dzisiaj jedziemy do teściowej. Wiem jak to jest z rodziną. A dzieci, zwłaszcza takie małe źle znoszą takie "atrakcje". Za dużo ludzi, nieznane hałasy, zapachy, dlatego są rozdrażnione i to jest normalne.
Dobrze że powoli się dogrywacie z Gabi. Będzie coraz lepiej bo nasze dzieci robią się coraz bardziej kontaktowe i można je czymś zająć. Mój Eryk też fajnie odwzajemnia uśmiech (jak ma ochotę na zabawę).

Lecę budzić synka bo muszę go nakarmić i zbieramy się do teściowej w odwiedziny.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka