- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
Więc opiszę swój wknd... maż zrealizował swój prezent z zeszłego roku, czyli lot szybowcem , ale miał radochę mówię Wam polecam... ja też mam zamiar lecieć kiedyś może nie za rok, bo planuję chodzić z brzucholem haha , ale może za 2 lata
Oprócz tego byliśmy na zakupach i pisałam Wam o promocji w hm świetna sprawa, tanioszka ... no i kupiłam Władowi buty słuchajcie w smyku za 35 zł!!! normalnie szok... traperki ze skóry... przecenione o 100 zł!! muszę sprawdzić, czy aby na pewno są mu dobre... zaoszczędziłam, jak nic dlatego kupię jeszcze jakieś dla małego, ale chyba już w CCC lub te Emel zobaczymy ...
Władowi idą górne jedynki, strasznie mi go żal, bo widać, że opuchnięte i obolałe, ale jakoś dzielnie sobie radzi ... drugi dzień z rzedu zrezygnował z mi z 2 drzemki :/ normalnie wytrzymać z nim od 12-19 to wyczyn ... nie raczkuje, nie wstaje, leniwy jest jak nic, ciągle woła mama no i to na tyle
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Buziaki :*
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A o co chodzi z tą babą... kurka chyba nie jestem w temacie XD
Beznadziejny jest dzisiaj dzień, tylko do spania ... oj przypominaj mi się czasy, kiedy byłam w ciąży już na L4 i mogłam do woli spać leżeć i wypoczywać... fajnie jest się tak czasem cofnąć w czasie :)...
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Asulek ta baba jest moja idolka(oczywiscie wiecie w jakim sensie) ten drugi tekst wygrywa. co za idiotka. ale tak to jest jak jest sie straym babsztylem, kory uwaza sie za niewiadomo kogo i pomiata ludzmi majac ich za nic. oj tez sie napatrzylam na takich. ale cale szczescie mam to juz za soba.
pogoda do bani. musialam malutkiemu do sklepu ocieplana kurteczke zalozyc - 13 stopni. masakra - mamy serpien. moze jak M. wrcoi i przestane padac to wyskoczymy na jakis spacerek.
zmienilam malemu wozek an spacerowke McLarena i jest super,lekka, zwinna.
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
Taaaaak faaajnie było na zwolnieniu filmy można było pooglądać, poleżeć, po sklepach polatać Ah gdzie te czasy jakbyśmy miały drugie to już tak nie będzie
A wiecie że dzisiaj była u Ali rehabilitantka prywatnie, ta z przychodni do której chodzimy też z nfz i powiedziała, odnośnie tego że Ala skończyła dzić 9 miesięcy, że jakbyśmy poszli z Alą do neurologa / ortopedy to byłby lament że Ala nie siedzi i nie raczkuje, ale żebyśmy się tym nie przejmowali bo wszystko w swoim czasie. No ale ja tak patrzę po naszych Dzieciaczkach to ok - oprócz Ali nie siedzi jeszcze tylko Dominisia, ale połowa nie raczkuje, więc to chyba gruba przesada :/ Alunia dostała takie plasterki na brzuszek jak dla sportowców żeby wzmacniać mięśnie
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
a co do tego raczkowania to przeciez dzieci wcale nie musza tego robic. Jas np. nie raczkuje ale czolga se bardzo sybko na brzuszku, wszedzie dojdzie iwidze ze mu tak lepiej. bo po lozku np. raczkuje ale jak juz jest na podlodze to od razu na brzuszek. lekarka mi powiedziala zebym nie spodziewala sie ze bedzie raczkowal. podobno dzieci ktore nie raczkuja szybciej ruzaja na nozki. maly podnosi sie przy roznych przedmiotach ale ma jeszcze problem z rownowaga bo jak sie pusci to maks 3sekundy i lezy. takze uwazam ze kazde dziecko rozwija sie wswoim tempie i nic nie wolno go poganiac. moj Jas np. dopiero majac 8 miesiecy opanowal przekrecanie sie na brzuch odwrotnie. tez se martwilam ale lekarz kazala zostawic go w spokoju no i faktycznie samo przyszlo.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
CO do Alusi oby te plasterki jej pomogły... znajomej synek zaczął siedzieć, jak miał 10 miesięcy, a raczkował jak 12, chodzić zaczął jak miał 14 miesięcy... myślę, że rehabilitantka wie, co mówi będzie dobrze... będziecie ćwiczyć i Ala zaraz nadrobi zaległości... Wład też nie raczkuje, nie wstaje sam i też Ciebie rozumiem, bo sama mam stresa jakiegoś, że coś może jest jednak nie tak... ale cierpliwie czekam
Piękna jest dzisiaj pogoda codziennie rano z WŁadem przed spaniem zaliczamy spacerek, a dzisiaj nie chciało mi się w ogóle wracać... było czuć poranną rosę, taki lekki chłodek, a jak słoneczko zaświeciło to takie ciepło na twarzy cudownie ... człowiek dopiero teraz docenia takie chwile ... zmykam kochane
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do spacerku to pięknie, cudnie i wogóle zazdraszczam przyrody wokół. Rano czuć już zbliżającą się jesień która jest moją ulubioną porą roku. Na wsi to w ogóle mus być pięknie <3
My chodzimy na spacery na Wały Chrobrego i Bulwar Piastowski który ciągnie się wzdłuż wody. Zupełnie inny klimat niż Wasz ale też fajny. Wklejam zdjęcie, trochę kiepskie ale lepszego nei znalazłam na necie aaaaa i jeszcze się Wam pochwalę że Ala nauczyła się szeptać
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak Ala pełza no to super, siłę ma Widzisz u nas nawet nie ma pełzania ... próbuję właśnie Władka uśpić, bo taki jest marudny ... idą mu te jedynki górne i strasznie mi jest go żal widać, że się męczy
Potem zrobię zdjęcie naszej okolicy, wieś fajna , tak jak ze wszystkim są plusy i minusy
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
Natalka nie martw sie jeszcze Wlad zaskoczy nas wszystkich i bedzie wybitnym sportowcem. nie popedzajmy maluchow niech sie spokojnie rozwijaja. skoro nie wstaje tzn. ze eszcze nie czuje sie na silach, a ze nie pelza? moze z niego maly leniuszek iwoli zawolac mame zeby go gdzies zabrala nz sam se przemiescic. u mnie maly mal tak przez pewien czas ze zamiast sie ruszyc to krzyczal i na poczatku podchodzilam i go balam, a poznej wyczailam inna technike i jak krzyczal to podchodzilam , przytulalam go i odkladalam spowrotem i tak nauczyl sie smigac. musze Wam nagrac jak on smiesznie sie czolga.
kochane dzis o 18 mama ma wychodne - Jas zostaje z tatusiem:-) ide na pokaz kosmetyczny do kolezanki. przy winku, w dbrym towarzystwie. oj nie moge sie doczekac. bedzie to w naszym bloku tylko w innej klatce takze ide bez stresu:-)
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Kasia ja też boję się tej szczepionki... Jak wszystko związane z macierzynstwem i to ma dwie strony medalu... Ty masz może nawet trudniej podjąć decyzję bo wiadomo, że z Jasiem juz wystarczająco przeszliscie.
Kicia u nas nie ma problemu z jedzeniem. Wyjątkiem są dni kiedy zęby mocno dokuczają, wtedy tylko butla z mlekiem.
Oki u nas to samo, wymuszanie krzykiem. Nie wiem jak z Zuzą postępować w tej sprawie.
Kasia no i super twoja pediatra mądrze mówi. Ja pewnie też zaszczepie bo jakby co to bym sobie wyrzucala. Lepiej jednak działać, takie jest moje zdanie.
NatB lot szybowcem Aaaa!super :-D zazdroszczę mężowi :-D ojjj ja też czekam na tego waszego bobasa hihi
Asiulek Matko Bosko Częstochowsko! Co za baba... Chyba ma jakiś kompleks... Co do postępów naszych maluchów to ja też się martwilam, ale widzę już, że nie ma czym bo z dnia na dzień Zuza mnie zaskakuje. Od wtorku zaczęła mi prostować rączki a wczoraj podnosiła juz dupke i ustawia się do raczkowania. Ala tez ruszy! Ala szepta?! Chciałabym to usłyszeć hihi
My się wybyczylismy wprawdzie ciężko było bo Zuzi zęby idą i ciężko to przechodzi, w dodatku wszyscy wkoło lepiej wiedzieli co moje dziecko potrzebuje a to doprowadzalo mnie do szału, ale ładnie dawałam do zrozumienia, że to ja wiem lepiej. Masakra, przecież opiekuje się nią już 9 miesięcy to chyba mam jakąś wiedzę i doświadczenie? Będę teraz miała ciężko bo chyba nauczyła mi się na ręce... Ehhh... Wesele z goralami to szaleństwo hehe dobrze, że zamezna jestem i z dzieckiem bo bym tam zginęła :-D oni wódkę piwem zapijaja, bawią się do białego rana, a na zajutrz jak nowo narodzeni! Trzeba mieć zdrowie hehe :-D
Buziaki Kochane :-*
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
a ja wczoraj se zrelaksowalam. maseczka na twarz i dlonie. jak nowo narodzona. swoja droga bardzo fajne te produkty. to jest firma forever. mialam juz taka galaretke aloesowa od nich i yla rewelacyjna na potowki bo po jednym posmarowaniu ginely. a teraz zamowie sobie kremik od nich.nie tanie te produkty bo taki krem to okolo 58 zl ale za 118 ml to sie opyla.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pani_P nono weselicho z goralami, ja to uwielbiam sie bawic w porownaniu do mojego meza zawsze na parkiecie pierwsza .. a moj maz jak taka kulawa noga .. z goralami z checia bym potanczyla teraz przy moim S. przystopowalam, bo wystarczy ze zatanczez kumplem i juz wzrok S. mowi sam za siebie ... kiedys wszedzie bylo mnie pelno )... a co do ludzi w kolo to niestety tak jest, rady starej baby :/ ludzie czasem mysla, ze polkneli rozumy, ale tak tez bylo jak bylysmy w ciazy, przynajmniej u mnie... ja jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam... najlepsze i tak sa teksty typu " a jak moj stasiu mial 10 miesiecy to juz biegal "... a tesciowa caly czas kazer mi prowadzac Wlada po domu i sadzac go na nocnik... YHH swoje 3 grosze kazdy chce dorzucic...
Dobrze, ze z mezem doszliscie do porozumienia w sprawie Zuzi niech troszke da popalic Babci a co ... Babcia sie nacieszy wnuczka, wy odsapniecie i wrocicie na skrzydlach ))...
Tak, jak Wam pisalam zaczelam cwiczyc, a moj przekochany maz, jak ja cwicze lezy na lozku i albo zajada chipsy (akurat nie przepadam ), albo popija piwko... wczorajzrobil uwaga 10 brzuszkow rzucil sie na lozko i otworzyl piwo :/.. tak mnie wspiera.. gdybym faktycznie miala problemy z waga i figura to nie doczekalabym sie jakiegokolwiek wsparcia z jego strony ...
ale ze sie zawzielam w cwiczeniach to zawsze wieczorem poswiecam 10-20 min na jakies krotkie serie , zeby rano miec sily heh ...