- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- paulainka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Alexa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Do szpitala to ja mam 40 km ale trzeba sie przebic przez miasta co utrudnia sprawe.
A co do moich skurczy zrobilo mi wieczorem ktg byly slabsze niz rano polozna stwierdzila ze sa dobre nie wiem od czego to zalezy wszystko
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do piersi to ja daje najpierw jedną, i tak sobie wisi na niej z 20 min, później do odbicia i drugą z tym, że tej drugiej już tak chętnie nie wciąga. Ale głodomorek z niego straszny. Je i je, jak odciągnę pokarm jak mały śpi (mam strasznie dużo i wszędzie mi się wylewa to mnie ratuje tylko laktator) gdzieś ok 60 ml to oprócz piersi portafi jeszcze dojeść to odciągnięte, a później mu się strasznie ulewa. I właśnie u nas jest problem z tym ulewaniem mu się...
Gosica, WhiteB szalejcie szalejcie, to przyspieszycie maluchy zaraz
Żadna nie chce się rozpakować?
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zapomniałam w poprzednim poście podziękować za gratulacje
Agacior, Natala, Karbon, Moofka- gratuluję!!
Kaś_O- śliczny chłopczyk
Anitka90- poród ekstra
Monisia100100- Maja je w dzień częściej ale nie regularnie, bo karmie na żądanie, np co 1h, co 3h ale słysze jak przełyka i potrafi sie zakrztusić, właśnie mija mi nawał. W nocy je rzadziej, ale nie chce zachwalać. Tu trzeba chyba dać dziecku szanse na wyregulowanie, wtedy będzie jakiś schemat...tak mi się wydaje Malutka przesłodka Ja karmie czasowo różnie, potrafi ssać 5min a i potrafi ssać 15min. Pozwalam jej spać na moim brzuchu na brzuszku, ale z reguły odkładam. Jeśli chodzi o pierś to niech chwyta sutek z otoczka, jak łapie sam sutek to wyciagnij delikatnie i przyłóż jeszcze raz. Pamietam jak ja plakałam przy Filipie jak sie uczyłam karmić, krew leciała normalnie, ale jak już sie piersze ranki zagoiły to już było dobrze. Na rękach mało nosze, ale to dlatego, że mnie tam na dole napierdziela fest Majci nie odbijam, kłade ją na boczku do spania. M pare razy ją potrzymał do beknięcia i nic. Szybkiego pozbycia się kolki
Brukselka- ja tez z vacum syna rodzilam Dzielna dzewczyna jesteś Tak dlugo parte.
Marta82- My kapiemy Majke co 3 dni
Cdn...Maja
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do piersi z tego co pamiętam,że karmimy z dwóch,potem zaczynamy od tej na której skończyliśmy.
Reszta zakupów załatwiona,brzuch już tak ciągnie i boli przy chodzeniu,że szok.W sumie cieszy mnie to, bo mam wrażenie,że coś przynajmniej się dzieje...
- Winka_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
z dzisiejszej, ostatniej wizyty u lekarza (od teraz mam jeździć do szpitala):
pozamykane wszytstko, szyjka długa i twarda; nie ma rozwarcia
dzisiaj mam pojechać na zapis skurczy do szpitala i w środę też. I później jeśli nic się nie wydarzy to mam do wyboru albo kontrolować to i jeździć na te zapisy ktg albo podadzą jakąś tabletkę dopochwowo i to ma zadziałać z ciągu 24h mam dać im znać czy jakieś skurcze się pojawiły jak nie to eszcze raz podadzą tą tabletkę...
Ryzyko z tym wywoływaniem jest takie że moze skończyć się cesarką bo może nie zadziałac poprawnie a znowu czekanie może prowadzić do tego że łożysko będzie starzejące się...
Jestem cała zestresowana, szukam teraz informacji na temat tej tabletki bo, szczerze mówiąc, pierwszy raz o niej dzisiaj usłyszałam. Dopytam jeszcze o wszystko w szpitalu i dam wam znać
Przepraszam że tak pisze tylko o wizycie i nie poodpisuje ale siedze cały dzień i czytam o wywoływaniu bo nie spodziewałam się że mnie to będzie dotyczyć
Buziaczki dla wszystkich maluchów
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Winka_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi powiedział lekarz że czekają 24 godziny po włożeniu i jak będzie trzeba to znowu podają. Jeśli nic się nie "urodzi" to poczekam i powiem że w piątek się na to decyduje bo na święta chciałabym być w domu już z mężem i Oliwką...
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paulainka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Iwona23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie ma nic ważniejszego od rodziny i zaufania
Dziś drugi dzień po terminie 15.12 byliśmy w szpitalu na ktg zapis reaktywny czyli bardzo prawidłowy teraz jedziemy jutro rano. Opowiem wam historie która od rana mnie rozbawiła ... rodzina mojego męża a konkretnie szwagier i szwagierka wysyłają mnie na patologię ciąży tylko dla tego że jest dwa dni po terminie !!! usłyszałam że jestem nie odpowiedzialna bo już dawno powinnam być w szpitalu na oddziale a nie w domu po prostu ręce opadają a przecież byłam i położna sama powiedziała że ktg bardzo dobre cały czas 120-140 uderzeń serduszka lekarka potwierdziła i zaprosiła na następny zapis za dwa dni Powiem wam że głupio mi się zrobiło bo wyszło na to że nie dbam o moje maleństwo