- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Marti1234 -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mała82 - super te bodziaki! Kradnę pomysł, o ile o nim nie zapomnę, bo jeśli wszystko pójdzie szybko to będzie mi potrzebny mniej więcej w lipcu za rok
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nefri kiedy sie wybierasz do lekarza?
Apropo wit D to ja planowałam podawać do końca kwietnia, ale czytając Wasze posty chyba się jeszcze nad tym zastanowię
Dopiero dojrzałam, że zdjęcie mi dodało tylko, że bokiem. Nie wiem czemu bo w tel jest pionowe, najwyżej potem spróbuję przestawić albo usunę,
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja na razie wytrzymuję bez słodyczy, ale jak się zaczną upały, to bez lodów nie dam rady. I wiesz co? Pół roku nie dawałam sobie rady z twarzą, ciągle coś wyskakiwało, jakbym miała 15 lat. A teraz gładka! Wszystko się pogoiło. Na szczęście większość moich znajomych już pożeniona, teraz mamy falę rozwodów
Nefri U nas szczęśliwie minął bunt nocnikowy. Trochę trzymamy Olkę bez pieluchy, jak na razie bez większych sukcesów. Ale jak sadzamy na nocniku i mówimy zaklęcie: "Bąkaa", to mamy i siusiu, i kupę.
Koniecznie dawaj jakieś nagranie z jutubki! U nas też muzykalnie, W. gra głównie na mandolinie, ale czasem pobrzdąka i na gitarze, a jego brat na perkusji. Zresztą Ola też pogrywa na mandolinie, jak będzie ciut większa, dostanie ukulele.
Nutka Hmm... do Kazimierza to i ja bym się wybrała. Może jakoś się spikniemy?
Powiem wam, dziewczyny, że już sama nie wiem, którego chłopaka wybrać dla Oluśki. Wcześniej zaklepałam sobie Kubę Piranetki, ale teraz już sama nie wiem, same przystojniaki!
Wy odchodzicie od butelki, a my czasem mamy problem, że Ola z butelki już nie umie ciągnąć, a mleka z kubka nie chce. Kombinujemy więc: przed samym wyjściem karmię, a potem nie ma rady - tylko stałe. A z tym idzie nam coraz lepiej. Ostatnio robiłam porządki w zamrażalniku i znalazłam kulę ciasta pierniczkowego. Po upieczeniu twarde, że o ścianę rozbić, a Ola sobie poradziła! Zjadła też moją porcję
marti1234 No nie poradziła sobie babcia. Bywa. Moja mama nie umiała założyć pieluszki, bo w jej czasach nie było pampersów.
Na Litwie i Łotwie się znam, chętnie coś doradzę. Zjeździłam obie na rowerze wzdłuż i wszerz
U nas były ciężkie noce, teraz już lepiej. Dziś obudziliśmy się z klasyczną literą H (Olka pośrodku). Ale, ale, najważniejsze: OLA CHODZI! Sama zaczęła. Tak po prostu. Nam się zdaje, że ona już wcześniej umiała, tylko musiała sobie to przemyśleć, bo teraz w ogóle się nie przewraca. Wszyscy oczywiście dumni. Pierwszy spacer bez wózka oczywiście już zaliczony, kamienie w buzi i kwiatki też. Plac zabaw nabrał innego wymiaru. Biega do zjeżdżalni i na huśtawki.
Wciąż szukamy niani, na razie wciąż dzielimy się obowiązkami.
Z innych spraw to dziś zatkał mi się kanalik w piersi - powiem wam, że nie sądziłam, że po tylu miesiącach może mi się coś takiego przytrafić. Jakoś sobie poradziłam, ale rano pierś jak przy nawale po porodzie Znak to chyba, że Olka więcej je, a mleczko powoli schodzi na drugi plan.
Jeszcze raz gratuluję fasolek. Chyba jednak wam zazdroszczę. Tylko Piranetka będzie miała letnią końcówkę ciąży, ale jak widzę jej figurę, to chyba nie będzie jej to tak przeszkadzać
Oto jak sobie radzimy z jedzeniem (tu u teściów):
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A to tak ogólnie...
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Brukselka gratulacje dla Olci z okazji chodzenia. Teraz się zacznie - Tymek trochę pojeździ w wózku ale coraz częściej marudzi, bo chce chodzić, a nie jest to zbyt wygodne, bo on nie chodzi za rękę. Jak chodzimy oglądać kolejkę, to pędzi tak, że aż nie nadążam A wózku, żeby nie marudził to zawsze mam w pogotowiu coś do pochrupania, to go uspakaja. Olcia super, widać, że lubi zajadać, tak paluszki oblizuje, piękny widok
Mała82 rozumiem, że starasz się oszczędzać, skoro mama przyjechała posprzątać? A jak ogólnie dajesz radę z małym? Ja to staram się go nie nosić na rękach, całe szczęście, że nigdy nie był do tego bardzo przyzwyczajony, ale i tak jest przy nim kupa roboty, on taki wulkan energii, nie wiem, jak to będzie, jak juz z brzucholem będę chodzi. Ja pierwsze usg mam dopiero 16 maja, szmat czasu, ale to będzie dopiero 7 tydzień i 6 dzień, ja po prostu tak wczesnie ten test ciążowy zrobiłam. Do tego czasu planuję jeszcze jedną betę zrobić, żeby być spokojną.
My, a właściwie mąż już wpadł w szał ogarniania spraw związanych z budową domu - spotkania z ekipami, elektrykami, geodetą, szukanie materiałów, a to dopiero początek... dobrze, że Wy już na końcówce z tym mieszkaniem.
A patent z bodziakiem to ja ściągam na bank- dokładnie to znalazłam inny sklep, tam mają t-shirty z takim napisem w różnych kolorach. No ale to jeszcze, nie chcę zapeszać.
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeta to jak się nudzisz w robocie to pisz, ja na ogół jestem od 10 do 12/13 online, bo młody śpi
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
Gratulacje dla Oli!!! Wielki krok do przodu!
Jaki fajny ma talerzyk! Wszystko w najlepszym porządku Na koniec jedzenia też tak wygląda?
Nefri - budowy zazdroszczę, bo sama bym chciała wybudować swoje miejsce od początku (chociaż nie mam źle, no ale wiadomo o co chodzi ),a z drugiej strony podziwiam, bo jak sobie pomyślę ile rzeczy trzeba załatwiać i tak dalej, to mam wrażenie, że bym nie ogarnęła. Fajnie, że mąż zorganizowany już działa Super!
Jak użyjesz t-shirt, to nie zapomnij napisać czy się zorientowali. No i w ogóle wszystko napisz!
Zdjęcie odlot! U nas przoduje bajka "Dobranocny ogród" na cbeebees. Zaczyna się jak dorosły lub samo dziecko palcem wskazującym kreśli kółka po wewnętrznej stronie dłoni dziecka. My tak samo zaczynamy oglądać. Później różnie - albo oglądamy do końca albo w jakimś momencie Julek uznaje, że już kończy, bierze mnie za rękę i ciągnie do łazienki. Taki nasz wieczorny rytuał.
Nie zgramy się czasowo... Ja w pracy od 13:30... Ale pisz jak masz czas, a ja będę miała co czytać w pracy i będę Ci odpisywać, żebyś miała co czytać następnego dnia
Dziewczyny, mam do oddania kosmetyki. Z wysyłką na mój koszt. Nie chcę, żeby się zmarnowało po prostu.
Pierwsza rzecz to krem dermedic baby (o taki: www.dermedic.pl/produkty/14/20/nawilzaja...od-1-dnia-zycia.html ) - użyty dosłownie kilka razy. Używamy kremu 2 x dziennie, do tej pory emolium. Chciałam zmienić na coś tańszego, ale Julkowi nie podpasował. Ma termin ważności do sierpnia 2016.
Kolejna rzecz - próbki o tego: oillan.pl/balsam-intensywnie-natluszczajacy-200ml , dokładnie 16 próbek po 5 ml każda - również nie pasuje Julkowi. Termin do marca 2017.
Dołączę do tego 4 próbki po 7g każda tego: www.dermedic.pl/produkty/15/20/lekki-bal...-miesiaca-zycia.html Termin do lutego 2017.
Jeśli któraś z was jest czymś zainteresowana, piszcie na priv. Będę czekać do soboty wieczorem. Jak żadna z was nie będzie nic chciała to wrzucę gdzieś dalej.
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Meldujemy się oczywiście... Po chorobie . Tym razem gruba żołądkowa , najpierw Marysia wymioty i biegunka później ja. Z nowości - do nocnika Marysia nie chce się przekonać , zdecydowanie woli się nim bawić ale za to znakomicie jej wychodzi ,,o fuj'' jak zrobi kupę albo puści bączka tez zastanawiał się nad rowerkiem biegowym , tylko nie wiem czy młoda za niska nie jest na niego, bo na moje oko więcej niż 80 cm nie ma.
Brukselka przystojniacy tacy, ze się zdecydować nie można ciotki są dumne z Oleńki ! BRAaWO
Mała82 dobrze widzę , ze szczebelki od lozeczka u Was na topie? U nas to samo.. Świetny ten bodziak
Marti a może za dużo sobie na głowę bierzesz ? Biedny Adaś, z trojka to juz jest co robić, zwłaszcza przy tak malej różnicy wieku..
Jeta co to za praca , ze takie nudy? Zazdroszcze, w mojej to zdąża mi się śniadanie w biegu jeść bo cały czas cos .. Gdybyś żadnej chętniej na balsamy nie znalazła to możesz nam podeslac , u nas niestety Emolium się nie sprawdził, z reszta wiele innych tez, póki co skórka wygląda ,,względnie '' na Oilatum. Do Kazimierza mamy kawał drogi .. Mała82 my się do ZOO musimy wybrać tylko może po Twojej przeprowadzce , na spokojnie ..
Piranetka śliczny brzusio!
Nefri super, ze wszystko Wam tak sprawnie idzie.. My juz działkę 2 lata sprzedajemy i nic ..
No i na koniec moja księżniczka
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ostatnie to najnowsza zabawa Marysi, akurat wpakowala się w buty taty
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ale mam do nadrobienia
Nefri Tymek oczywiście przystojniacha U nas bajki to tak średnio ale teledyski z piosenkami dla dzieci robią furorę
Jeta ja już sama nie wiem co z tą witaminą D,nasz pediatra mówi żeby nie dawać,ale jak już pisalam nie raz to konował więc zgłupiałam i nie wiem,na razie podaję
Piranetka jeszcze raz gratuluję Wyglądacie cudownie Wpadaj tu do nas często!
Marti1234 ja to Cię podziwiam,tyle sobie wzięłaś na głowę i jakoś to ogarniasz. A co opieki starszej osoby nad kilkoma dziećmi to powiem Ci że w sumie to nie dziwię się,widzę po mojej mamie że jak ma samego Szymka to ogarnia ale jak by doszła reszta wnuków to już nie byłoby tak różowo,nie te siły nie ta koncentracja.A moja teściowa to z jednym Szymkiem ledwo sobie radzi
Mała82 trzymam kciuki że mdłości szybko odpuszczą i pójdą sobie w pizdu Filip super,bodziak też
Brukselka u nas żółtko zje bez problemu,ale za to białka nie ruszy:) Powiem Ci że nawet nie jest tak źle bez słodyczy,nie ciągnie mnie szczególnie,czasem sobie pozwolę na co nieco,ale rzadko i trochę,zaraz się stopuję w myślach A lody hmmm pewnie zjem kilka ale żebym jakoś specjalnie za nimi była to nie.O matko padło mi ma mózg chyba bo jeszcze niedawno bym mogła słodkie jeść tonami Ja z cerą na szczęście nigdy nie miałam problemów,wszyscy mi zazdrościli że zero wyprysków itd,choć czasem się coś pojawiło,ale też zauważyłam że odkąd odstawiłam słodkości to rzadziej.Tylko moje nieśmierltelne piegi zostały Ja spisuję potencjalną listę synowych już hehehehe jak coś to zapraszam No i najważniejsze,gratulujemy chodzenia samodzielnego Ola oczywiście piękna mała kobietka
Natala dobrze że już Wam odpusciło.Heheh u nas też jest zatykanie nosa na "fuuuuu" Następna piekna mała dama w tym gronie,tylko podziwiać
Kurczę a u nas dalej taka monotonia,aż się boje że tak spokojnie jest. Szymuś jest prze kochany ,bardzo dużo rozumie,praktycznie wszystko co do niego mówimy,mówi raczej po swojemu,ale wszystko co chce pokaże.I tulić się do mnie lubi bardzo,co ja oczywiście uwielbiam.Teraz też widać że to jednak ja jestem na pierwszym miejscu bo jak mu jest źle to do nikogo innego nie chce tylko do mnie
A ja zakręcona jestem ostatnio.Wczoraj mały został z teściową,a ja z moją mamą wybyłyśmy na zakupy ubraniowe.Dziewczyny tak sie obkupiłam,tyle kasy wydałam że bałam się do domu wrócić co Ł. powie na szczęscie obyło się bez mordu Ale ubrałam nas wszystkich,Szymkowi sprawiłam fajną koszulkę elegancką,męzowi też a sobie to hoho i jeszcze trochę oczywiście bez przygód się nie obyło bo zgubiłam kupione buty ale na szczęcie się zorientowałam i znalazłam je
I tak nam leci do przodu,szybko dzień po dniu.Echhh starzeję się
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tymek ostatnio maruda jakaś straszna, śpi do 6 rano i od razu marudzi. Już by chciał, żeby cały dom wstał i się z nim bawił
w ogole to dziwne, bo ma już chyba wszystkie zęby oprócz piątek i jednej dwójki na dole. Nie wiem, czy to normalne, że mu ta dwójka jeszcze nie wyszła... chociaż mam wrażenie, że coś się mu tam przebija i na to zwalam te jego fochy.
Dzisiaj byliśmy na targu, oczywiście wróciłam z siatą warzyw i mały dorwał takiego wielkiego pomidora gargamela i zaczął mi go zjadać musiałam mu odkroić i umyć kawałek, bo się dorwał do takiego prosto z siatki. Ale mu smakował
Brukselka a to krzesełko Olci do jedzenia, to taka nakładka, co można ją wszędzie zabrać czy całe krzesło?
Jeta no i co, tak się nudzisz w pracy a nic nie piszesz...
Natala Marysia cudowna!!! A szczepiłaś ją na rota wirusy? dobrze, że już po chorobie.
Wiesz, ja to jestem w szoku, że to mieszkanie się sprzedało, bo to było 4 piętro bez windy, takie mieszkania też sie latami sprzedają, ale znalazł się kupiec, który chciał je pod inwestycję - wynajem, więc mieliśmy szczęście, sprzedaliśmy je w 5 miesięcy, więc naprawdę szybko. W ogóle super się układa, bo właśnie mi się skończył zaległy urlop wypoczynkowy i teoretycznie powinnam wracać do pracy, ale nie mam po co tam wracać, więc planowałam wychowawczy, no a wyszła ta ciąża, więc już nie idę na wychowawczy oby tylko dobrze się ta ciąża rozwijała, bo dopóki nie będę miała tego usg, to się będę zamartwiać...
piszcie dziewczyny
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
Marysia cudna! Ech... te czapeczki z kokardkami...
Gosica - też zazdroszczę zakupów! Chociaż ja też poszalałam dziś! Kupiłam nową patelnię!
A spokoju się nie bój tylko się nim ciesz!
Nefi - ja już nie mogę się doczekać warzyw z naszego ogrodu! Mam nadzieję, że Julek będzie zajadał! Jego ulubione warzywo póki co to brokuły
Widzisz jak się ładnie wszystko ułożyło! Z bobasem też na pewno wszystko ok. Chociaż sama nie mogę doczekać się Twojej pierwszej wizyty! Oczywiście nie zapomnij dodać tu zdjęcia usg!
Nie piszę, bo nikt się nie odzywa. Cisza tu taka. W ogóle to strasznie dużo nas uciekło. Ciekawe co u reszty dziewczyn się dzieje
U nas dziś cudna pogoda. Julek Wczoraj z płaczem przyszedł do domu o 19! Przyczepka bardzo mu się spodobała. M trochę ją odświeża, nie było jeszcze okazji podczepić jej do roweru, ale ma też funkcję wózka. Wsadziliśmy Julka do niej i siedział w niej większość czasu spędzonego na dworze. Trzeba go było wozić oczywiście. Więc myślę, że jazda z rowerem też mu się spodoba. Poza tym chyba dzięki temu słoneczku za oknem zrobił się pogodny i wesoły. Chodzi sobie i się śmieje sam do siebie. Zaczyna mówić "buuu" na samochody. Baba, tata i dziadzia jest na co dzień. Mama tylko wtedy jak dzieje mu się źle. Ogółem wszystko ok
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nefri na rota Marysia szczepiona, chociaż to i tak nie daje pewności.. Szef miał , pozniej my wiec wirusowe świństwo.. To mieszkanie bardzo szybko sprzecdaliscie.. Może cena była atrakcyjna, my póki co zeszlismy juz 80 tys i dalej nic .. Ale na tym zaprzestajemy, póki co. Super, ze Ci się wszystko ulozylo, oby dzidzia rosła zdrowa! Chcialabys dziewczynkę ?
Gosica tez właśnie sobie przypomnialam jak czekalas na przesłane nocki.. Ciesz się kobito! Ja dzisiaj wstawalam do mojego niemowlaka co 2 h, budziła się z rynkiem, dopiero po przytuleniu zasypiala.. Masakra, nie wiem czy to zeby kolejne, czy skok czy o co chodzi.. Wybieramy się w weekend na urodziny do znajomego, mała podrzucamy do siostry, wiec może w końcu się wyspie .. Chyba, ze trafi mi się kac gigant co ostatnio u mnie modne, kiedyś miałam głowę do picia, po ciąży nawet to się zmieniło
Pozdrawiamy!