- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- listopad 2015
listopad 2015
- ElizaZ
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja jestem zachwycona bo nic mnie nie gryzie....jest miłe i mam przyjemność noszenia.... a dostałam bluzkę jest fajna ale sztuczna niestety i chodzę się i drapię w kółko.... zakładam ją tylko wtedy kiedy jest zimno i nie mam już czego dołożyć ....
wczoraj byłam z Jasiem na placu zabaw.. mam tu u siebie taki duży, dzieci ful... wyciągnęłam z auta wszystko co tam miałam... wyglądałam jak kosmitka, ale nagle zrobiło się tak zimno.... więc nie chciałam ryzykować przeziębieniem.
Też jestem ciekawa co mówią w takiej szkole rodzenia i czego się można dowiedzieć ... znajoma moja tylko w przelocie powiedziała mi że zajęcia są fajne i wiedza jej się przydała, była pewniejsza siebie... szczegółów niestety nie znam ale poczekam i poczytam chętnie..
Oprałam się dzisiaj niemal z wszystkiego.... jutro zaczynam prasowanie... podzieliłam półki na szpital i po... kosmetyki już tam leżą i moje koszule do karmienia... pampersy itd.. jak uprasuję rzeczy małej to dołożę... torba naszykowana, wyprana, zapakowana...potem tylko wrzucić wszystko i gotowe... bliżej oczywiście zrobię to sama, ale gdybym nie zdążyła to mój nie będzie panikował.... jeszcze kołderka i podusia została do uprania ale to poczekam na ładny wolny dzionek i po upraniu wyrzucę przed blok na słonko.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
- Otrzymane podziękowania: 2
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Mam tyle rzeczy dla małego że nie wiem gdzie to wszystko pomieszczę. Chyba pokupuję takie plastikowe pudła i poukładam do nich ubranka, tak wiekowo, od 0-3, potem 3-6 miesięcy itd itd. Okazuje się że jeszcze od kuzynki męża dostaliśmy matę edukacyjną. Rany nie wiem jak się tej dziewczynie wywdzięczę, cioci wczoraj zrobiłam ciacha z kremem, a kuzynkę chyba na jakąś kolację zaprosimy, tylko musimy poczekać aż tu przyjedzie
Sama jestem bardzo ciekawa tej szkoły, boję się tylko że się będę czuła tam jak ostatnia sierota, bo jeszcze nie wszystko rozumiem. Ale Hiszpanie są raczej życzliwi, przekonałam się już o tym nie raz
Na pewno zdam relację.
- patruska91
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mama Zosi
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Prześpij sie odpocznij żebyś nabrała dużo siły
agadzie No właśnie tylko się tak mówi że mało sie ma ja tez tyle tego nazbierałam ze musiałam szafe i komode dokupić
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie martw się ogarnianiem dla małego, jest jeszcze czas, ze wszystkim zdążysz!
Patuśka no my mamy głownie dzięki cioci i kuzynce (jej córce), tak bym wcale wiele nie miała.
Jedynie dokupić muszę smoczki, butelki etc, komodę, i parę rzeczy dla dla siebie.
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja przez weekend czułam sie nie za dobrze brzuch mnie pobolewa mały mniej aktywny do tego goście i nawet nie miałam kiedy wejść na komputer. Dzisiaj juz dobrze Jasiek szaleje jestem spokojna poprawiłam sobie humor i zamówiłam smoczki z aventu z grawerem będzie na nich kaczuszka i imię Jasiu przyszed mi tez ten brązowy śpiworek do wózka i fotelika wiec od razu micha sie cieszy
POLECAM szkole rodzenia tez chodziłam z nudów i bardzo mi pomogła nawet w czasie porodu porównywałam sobie czy ta nauka oddychania faktycznie cos pomaga i jest mega różnica tylko ze mój poród trwał 5min miałam dwa parcia i juz po wszystkim wczesnej tylko sie pomęczyłam bo mi skurcze zanikły i dowalili mi oksy wiec po oksy juz rachu ciachu jak to mowie kichlam i już po wszystkim
Patruska91 faktycznie taki kres sie teraz zaczol dziadostwa w powietrzu niech malutka szybko wraca do zdrowia, jeszcze czasu troche mamy na ogarniecie wszystkiego wiec sie nie denerwuj
Sprzatanie mnie czeka nic w weekend nie zrobiłam bałam sie cokolwiek sprzątać bo az mnie kulo tam w środku jutro wizyta u poloznej a nam sie auto zjeb....lo musze teraz kogos poprosic kto mnie zawiezie ale nie mam kogo
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patrizia pewnie to głupio zabrzmi ale pocieszyłąś mnie tym że Ciebie tez brzuch pobolewa a ja już myślałam że tylko ja jakaś jestem dziwna i że może panikuje z byle powodu.... powiem wam że dzisiaj dostałam tel od mojego doktorka zadzwonił do mnie i pytał jak się czuje!!!!! i od razu umówił mnie na wizyte we czwartek
Przed chwilą dostała tel z przychodni żeby przyjść na szczepienie Mai a ja zdziwiona bo myślałam że dopiero w 6 r.ż, bedzie miała co ze mnie za matka jak mogłam to przeoczyć??!!
- ElizaZ
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie martw się ja też tak myślałam ale to szczepienie o którym mówisz trzeba zrobić nie wcześniej niż w 5 roku a nie później niż w 7 ...... tak mi się wydaje że chodzi o to samo...ja spanikowana pobiegłam że nie zaczepiłam jak Jaś miał 5 lat i nic w książeczce a pielęgniarka wyjaśniła że taki jest przedział wiekowy a dzwonią jak dostaną szczepienia bo często brakuje... tych płatnych oczywiście i że nic się nie dzieje a czas jest.
Patruska91 trzymam kciuki żebyście wyszły w te środę i ani dnia dłużej... wiem że jesteście umęczone obie... ale dwa dni w domu i będziesz miała tyle energii że nadrobisz wszystko migiem.
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Eliza ja nie narzekam na sn teraz tez bym tak wolala zobaczymy co mi ginka na czwartkowej wizycie powie
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa