BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1006501 przez Patuśka
ElizaZ Ja tez tak mam jak siedzę to mam wrażenie że krok mi rozerwie bo nie wiem jak to opisać :)
Ja ostatnio nie mogę na lewym bo tak mnie wtedy boli, mały odrazu zaczyna się denerwwać więc kładę sie na prawym :)
No ale malucha maja mało miejsca to pewnie i odczucia nie za miłe .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1006508 przez agadzie84
Hej dziewczyny

Uff, dopiero wróciliśmy, ale fajnie było.
No i sesja brzuszkowa załatwiona :) Brzuszkowo - noworodkowa nawet, bo ten kolega powiedział że i tak chciał nam w prezencie ślubnym sesję plenerową zrobić ale jakoś nie było okazji i teraz brzuszkową nam zrobi w ramach prezentu a noworodkową za symboliczną kwotę...powiem Wam, aż mi głupio, powiedziałam że zapłacimy tylko niech mówi ile a on że nie i nie, że brzuch w prezencie a za noworodkową ... 25 euro. To chyba jakiś dobry alkohol mu w podziękowaniu kupię.

Ciasto wyszedł mi kompletny zakalec ;/ już któryś raz, chyba wina piekarnika. Muszę go jeszcze opanować.

Elizaz, nie mogę się doszukać tego przepisu, muszę poczekać aż mama mi prześle, i wtedy wyślę, bo tak z pamięci mogę Ci podać tylko na tą część budyniową, a na spód jest takie półkruche... serio, chyba mam ostatnio problemy z pamięcią, bo normalnie znałam ten przepis na pamięć, ale dawno nie robiłam i wywietrzało :(
Ale obiecuję, że jak tylko będę miała to od razu podam :)

9 lata 3 miesiąc temu #1006510 przez Patuśka
agadzie no to super :) Jak zrobisz sesję to się pochwal :)

Mi jakoś dzień zleciał a na sam koniec dnia humoru mi brak , płacze co chwile .. co kto nie powie to uważam ze jest przeciwko mnie i znowu rycze no masakra już chce zeby ten dzień sie skończył bo pozabija zaraz :( Mówię Wam dziewczyny masakra dziś jest ze mna , oby jutro bylo lepiej .

Kładę sie zaraz bo rozwale pół mieszkania .. Do jutra :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006511 przez Mamma Mia!
hej hej!

Rany dziewczyny, od razu lepiej jak Was poczytałam...u mnie też teraz z energią gorzej, mogłabym spać cały czas a najchętniej to i czasami z łóżka nie wychodzić. Sprzątanie mieszkania rozkładam na 3 dni bo takiej zadyszki dostaję, że co chwilę muszę odpoczywać. Dzisiaj po godzinnym spacerze złapała mnie taka kolka, że ledwo do domu doszłam. A do tego co chwilę zgaga :/ Jednym słowem sielanka się skończyła :)

Byłam w zeszłym tygodniu u dentystki na usuwaniu kamienia i piaskowaniu. Pierwszy raz to miałam robione i miło się zaskoczyłam, że to tak krótko trwa. Rach ciach i czyste ząbki i nawet o jeden odcień bielsze :) Na szczęście nic nie mam do robienia, także na kolntrolę mam tylko przyjść pół roku po porodzie.

Jutro mam usg i w końcu się dowiem ile ta moja kruszynka waży. Przez ostatni tydzień mam wrażenie, żę sporo urosła. Brzuch się znacznie powiększył no i to zmęczenie ciągłe...

Wcześniej pisałyście o objawach porodu - u mnie było tak, że jak rano wstałam (6 rano) do toalety to w lazience zauważyłam, że sączą mi się wody. Łatwo to zauważyć bo nie można tego powstrzymać a to ciurka i ciurka. Normalnie woda, bez zapachu, bez koloru. Zadzwoniłam do położnej, ona powiedziała, ze w takiej sytuacji powinnam jechać do szpitala żeby podali mi antybiotyk. Poza tymi wodami czułam się zupełnie normalnie. Ba, nawet wyspana :) Wzięłam prysznic, zjadłam szybkie śniadanie i pojechaliśmy do szpitala (byliśmy tam o godz.8). O godz 13 dostałam skurczy, ale nie byly one bolesne, czułam, że są ale spokojnie były do wytrzymania. O godz. 16 przyszedł lekarz i po badaniu wyszło, że mam 4 cm rozwarcia i powiedział, że czas na sale porodową. Tam poszłam normalnie, o własnych siłamch bo cały czas się czułam ok. Ale..już na porodówce skurcze zaczęły być coraz silniejsze, tak że zginałam się w pół, bolalo ale to bylo już tak przy ok 5 cm. Reszta już była mniej kolorowa to może lepiej nie będę pisać :D

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006514 przez agadzie84
Patuska hormony :p ja z kolei mam dziś pierwszy dzień bez płaczu, tyle że się zbierało.
Pewnie że się pochwalę, ale to za jakiś czas dopiero, na początku listopada chyba sobie zrobimy :)
Jak potrzebujesz to sobie popłacz, nawet o tak, bez powodu :)

Mamma Mia, ja się staram w ogóle o porodzie nie myśleć ;)
Tyle że się nastawiam, że bólu nie uniknę. Aczkolwiek, jak znam siebie, to już w fazie tuż-przed-porodem na pewno będę się tematem bardzo interesować:p
U mnie też brzuch rośnie fazami...inaczej, mam coś takiego że czasem rano jak się budzę to mam takie uczucie że urósł. a najbardziej widzę po ubraniach:)

Ehh lecę spać, oczy mi się już zamykają powoli.

9 lata 3 miesiąc temu #1006526 przez Patuśka
Mamma Mia Kurde ja jak słucham o porodzie to boję się :P To mój pierwszy i każdy mnie nastawia na najgorsze znaczy ból straszny . Staram się nie myśleć ale pomału już mi przez głowę przelatują myśli jak ja poznam że to już czas czym dam radę itd. :) No ale pocieszam sie faktem że każda kobieta daje radę to i ja dam :p

agadzie Kurde no wczorajszy wieczór miałam okropny "bez kija nie podchodź " mam nadzieje że dziś będę normalna żeby z nikim się nie kłócić bo nie lubie..
A płakać płakałam znaczy siedziałam i nagle łzy mi leca sama nie wiedziałam o co mi chodzi :P

Wiecie że ja zaczynam nie lubić nocy ? zasnąć nie mogę a jak zasne to co chwile sie budzę wszystko mnie boli masakra gorzej sie czuje jak bym w ogóle się nie kładła . dopiero tak kolo 4:30-5 jak zasne to sie nie budze ani na siku ani na nic tylko spie bez problemu i wtedy dopiero czuje ze się położyłam i odpoczywam .
Dzis obudziłam się o 2 i do tej pory boli mnie ręka w łokciu ja nie wiem co ja robie przez sen że ciągle mnie coś boli .. ://
Wstałam zjadłam kanapke wypiłam herbate i kładę sie jeszcze na trochę bo spiąca jestem a teraz na pewno prześpię sie bez problemu :)

9 lata 3 miesiąc temu #1006543 przez iwkaa
Patuskanie zazdroszczę Ci tego spania ja ostatnio wstaję 5-6 na siku no i później już spania nie ma tylko wieczne przekręcanie się z boku na bok dopiero zasypiam jak mąż wychodzi ok 7 ale zaraz pobudka 7.30 ale na szczęście wstaje wyspana:)
Agadzie super że udało Ci się z tą sesją czekamy na zdjęcia w takim razie :D i będziemy Ci pewnie mocno zazdrościć :)
Mi każdy mówił wczoraj że moło rosnę super wyglądam ale ja wiem jaka byłam i jaka jestem teraz dopiero zaczynam się rozpychać a jeszcze 2 miesiące przede mną a jak jestem w domu to buzia się nie zamyka co chwile coś jem ;) nie odmawiam sobie niczego :)
Kiedys pisałyscie chyba o kłującym bólu w brzuchu??? Mnie tak złapało w sobote tak mnie kuło w prawym boku że iść ani stac nie mogłam jak bym sie przebiegła kilka kilometrów ciekawe dlaczego tak jest?:)

9 lata 3 miesiąc temu #1006586 przez agadzie84
Poszerzam grono śpiących inaczej...tyle że ją nie mogę spać bo gorąco, a jak okno otworze to mój kweka że mu zimno ;/
Dla mnie temperatura idealną do spania jest jakieś 18° , max 20.

Też czasem mam takie kłucia ale trwają parę sekund i koniec:)

9 lata 3 miesiąc temu #1006648 przez Patrizia
agadzie super już zazdraszczam sesji :D będę czekać z niecierpliwością na zdjęcia :)

Patuska ja tez mam wahania ostatnio emocjonalnie jestem nie do ogarnięcia chociaż staram się aby moi bliscy tego nie musieli na własnej skórze doświadczać :P potrafię się popłakać w nocy np tak bez powodu :P ale jest metoda w tych wszystkich opisach porodu mnie tez tak nastraszyli i tak sobie wbiłam do głowy ze to tak będzie bolało że jak przyszło co do czego to był pikuś :P

Mamma Mia daj znać jak po wizycie jak malutka???

iwkaa ja ostatnio to w ogóle mam takie dziwne uczucia w brzuchu trochę pobolewa i pod koniec dnia nie mogę juz wytrzymać w każdej pozycji jedyne co to musze sie położyć w sypialni na boku i wtedy po chwili wszystko przechodzi brzuch nie boli kręgosłup to czuje jakbym mu zdjęła wielki ciężar

No w końcu dzisiaj zamówiłam wózek i komodę teraz tylko czekać :D :D mam pytanie tak z innej beczki do Was macie jakiś dobry telefon do polecenia żeby fajne zdjęcia robił i musi być szybki wielkich wymagań nie mam bo ja tylko pisze smsy gadam i robie zdjęcia zawsze mam takie przedwojenne graty a teraz chciałabym sobie fundnąć jakiś nowoczesny :P :P :P

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1006658 przez iwkaa
ja mam Samsung galaxy s3 mini juz półtora roku i jestem zadowolona mąż mi taki wybrał miałam takie wymagania jak ty i do tego zeby był zgrabny nie za duży a w sam raz myślę że mogę go polecić bez obaw :) no i myślę że cena juz w tym momencie nie jest za duża :D

9 lata 3 miesiąc temu #1006663 przez Patrizia
iwkaa mój własnie zmienił z s3 na s5 ale jak dla mnie jego s3 była bardzo zamulona długo lądował np kontakty i zdjęcia :P nie wiem czy tak bardzo miał go zapchanego czy co właśnie ma mi go wyczyścić z tych wszystkich pierdołek i jak na razie będę go mieć i zobaczę jak będzie sie sprawował myślałam na galaxy s 4 ub iphone5 ( nie wiem czy nie jest przereklamowany) no i Lg G3

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1006682 przez agadzie84
Ja mam motorole 2g, i jestem bardzo zadowolona:) zdjęcia robi szybko i dobrej jakości, ogólnie fajnie smiga:)

Patrizia ją też rycze bez powodu, też się próbuje powstrzymać ale czasem się nie udaje. Hormony.

9 lata 3 miesiąc temu #1006685 przez Patrizia
Ja to zielona jestem w tych telefonach :P teraz kuchnie wysprzątałam i trzeba zrobić sobie przerwę później biorę sie dalej mam dzisiaj w planach łazienkę i pewnie na tym się mój zapał do sprzątania skończy :P Chyba zrobię sobie liste i przygotuje rzeczy do szpitala żeby później nie szukać i nie biegać jakoś będę spokojniejsza że mam gotowe jeszcze najważniejsze 2 tyg przetrzymać i będę szczęśliwa że sie udało :D

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1006687 przez Patuśka
Ja mam LG L7 i też jest zim wszystko okej a zdjecia robi bardzo ładne :)
Moj tata ostatnio kupił sobie iphona ale jak dla mnie to tragedia.. ładny zgrabny może i jest ale to wyższa szkoła z nim :P

Dziś była u mnie siostra z dziewczynkami pobawiły się itd. a jak poszły to ja oczywiście niedźwiedź musiałam iść spać :P a teraz biore sie za robote bo mój jak przyjedzie to będzie gadał że nic nie robie :P

9 lata 3 miesiąc temu #1006706 przez Patrizia
Patuska ja to samo wzięłam sie za robotę bo aż głupio mąż w pracy a tu nic nie zrobione :P :P jak na razie sprzątam łazienkę ale to i tak na raty nie mam sił nie chcę się też tak nadwyrężać

Ksawerek(*)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia