- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- listopad 2015
listopad 2015
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja ostatnio nie mogę na lewym bo tak mnie wtedy boli, mały odrazu zaczyna się denerwwać więc kładę sie na prawym
No ale malucha maja mało miejsca to pewnie i odczucia nie za miłe .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Uff, dopiero wróciliśmy, ale fajnie było.
No i sesja brzuszkowa załatwiona Brzuszkowo - noworodkowa nawet, bo ten kolega powiedział że i tak chciał nam w prezencie ślubnym sesję plenerową zrobić ale jakoś nie było okazji i teraz brzuszkową nam zrobi w ramach prezentu a noworodkową za symboliczną kwotę...powiem Wam, aż mi głupio, powiedziałam że zapłacimy tylko niech mówi ile a on że nie i nie, że brzuch w prezencie a za noworodkową ... 25 euro. To chyba jakiś dobry alkohol mu w podziękowaniu kupię.
Ciasto wyszedł mi kompletny zakalec ;/ już któryś raz, chyba wina piekarnika. Muszę go jeszcze opanować.
Elizaz, nie mogę się doszukać tego przepisu, muszę poczekać aż mama mi prześle, i wtedy wyślę, bo tak z pamięci mogę Ci podać tylko na tą część budyniową, a na spód jest takie półkruche... serio, chyba mam ostatnio problemy z pamięcią, bo normalnie znałam ten przepis na pamięć, ale dawno nie robiłam i wywietrzało
Ale obiecuję, że jak tylko będę miała to od razu podam
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Mi jakoś dzień zleciał a na sam koniec dnia humoru mi brak , płacze co chwile .. co kto nie powie to uważam ze jest przeciwko mnie i znowu rycze no masakra już chce zeby ten dzień sie skończył bo pozabija zaraz Mówię Wam dziewczyny masakra dziś jest ze mna , oby jutro bylo lepiej .
Kładę sie zaraz bo rozwale pół mieszkania .. Do jutra
- Mamma Mia!
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Rany dziewczyny, od razu lepiej jak Was poczytałam...u mnie też teraz z energią gorzej, mogłabym spać cały czas a najchętniej to i czasami z łóżka nie wychodzić. Sprzątanie mieszkania rozkładam na 3 dni bo takiej zadyszki dostaję, że co chwilę muszę odpoczywać. Dzisiaj po godzinnym spacerze złapała mnie taka kolka, że ledwo do domu doszłam. A do tego co chwilę zgaga :/ Jednym słowem sielanka się skończyła
Byłam w zeszłym tygodniu u dentystki na usuwaniu kamienia i piaskowaniu. Pierwszy raz to miałam robione i miło się zaskoczyłam, że to tak krótko trwa. Rach ciach i czyste ząbki i nawet o jeden odcień bielsze Na szczęście nic nie mam do robienia, także na kolntrolę mam tylko przyjść pół roku po porodzie.
Jutro mam usg i w końcu się dowiem ile ta moja kruszynka waży. Przez ostatni tydzień mam wrażenie, żę sporo urosła. Brzuch się znacznie powiększył no i to zmęczenie ciągłe...
Wcześniej pisałyście o objawach porodu - u mnie było tak, że jak rano wstałam (6 rano) do toalety to w lazience zauważyłam, że sączą mi się wody. Łatwo to zauważyć bo nie można tego powstrzymać a to ciurka i ciurka. Normalnie woda, bez zapachu, bez koloru. Zadzwoniłam do położnej, ona powiedziała, ze w takiej sytuacji powinnam jechać do szpitala żeby podali mi antybiotyk. Poza tymi wodami czułam się zupełnie normalnie. Ba, nawet wyspana Wzięłam prysznic, zjadłam szybkie śniadanie i pojechaliśmy do szpitala (byliśmy tam o godz.8). O godz 13 dostałam skurczy, ale nie byly one bolesne, czułam, że są ale spokojnie były do wytrzymania. O godz. 16 przyszedł lekarz i po badaniu wyszło, że mam 4 cm rozwarcia i powiedział, że czas na sale porodową. Tam poszłam normalnie, o własnych siłamch bo cały czas się czułam ok. Ale..już na porodówce skurcze zaczęły być coraz silniejsze, tak że zginałam się w pół, bolalo ale to bylo już tak przy ok 5 cm. Reszta już była mniej kolorowa to może lepiej nie będę pisać
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Pewnie że się pochwalę, ale to za jakiś czas dopiero, na początku listopada chyba sobie zrobimy
Jak potrzebujesz to sobie popłacz, nawet o tak, bez powodu
Mamma Mia, ja się staram w ogóle o porodzie nie myśleć
Tyle że się nastawiam, że bólu nie uniknę. Aczkolwiek, jak znam siebie, to już w fazie tuż-przed-porodem na pewno będę się tematem bardzo interesować
U mnie też brzuch rośnie fazami...inaczej, mam coś takiego że czasem rano jak się budzę to mam takie uczucie że urósł. a najbardziej widzę po ubraniach:)
Ehh lecę spać, oczy mi się już zamykają powoli.
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
agadzie Kurde no wczorajszy wieczór miałam okropny "bez kija nie podchodź " mam nadzieje że dziś będę normalna żeby z nikim się nie kłócić bo nie lubie..
A płakać płakałam znaczy siedziałam i nagle łzy mi leca sama nie wiedziałam o co mi chodzi
Wiecie że ja zaczynam nie lubić nocy ? zasnąć nie mogę a jak zasne to co chwile sie budzę wszystko mnie boli masakra gorzej sie czuje jak bym w ogóle się nie kładła . dopiero tak kolo 4:30-5 jak zasne to sie nie budze ani na siku ani na nic tylko spie bez problemu i wtedy dopiero czuje ze się położyłam i odpoczywam .
Dzis obudziłam się o 2 i do tej pory boli mnie ręka w łokciu ja nie wiem co ja robie przez sen że ciągle mnie coś boli .. ://
Wstałam zjadłam kanapke wypiłam herbate i kładę sie jeszcze na trochę bo spiąca jestem a teraz na pewno prześpię sie bez problemu
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
Agadzie super że udało Ci się z tą sesją czekamy na zdjęcia w takim razie i będziemy Ci pewnie mocno zazdrościć
Mi każdy mówił wczoraj że moło rosnę super wyglądam ale ja wiem jaka byłam i jaka jestem teraz dopiero zaczynam się rozpychać a jeszcze 2 miesiące przede mną a jak jestem w domu to buzia się nie zamyka co chwile coś jem nie odmawiam sobie niczego
Kiedys pisałyscie chyba o kłującym bólu w brzuchu??? Mnie tak złapało w sobote tak mnie kuło w prawym boku że iść ani stac nie mogłam jak bym sie przebiegła kilka kilometrów ciekawe dlaczego tak jest?
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Dla mnie temperatura idealną do spania jest jakieś 18° , max 20.
Też czasem mam takie kłucia ale trwają parę sekund i koniec:)
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Patuska ja tez mam wahania ostatnio emocjonalnie jestem nie do ogarnięcia chociaż staram się aby moi bliscy tego nie musieli na własnej skórze doświadczać potrafię się popłakać w nocy np tak bez powodu ale jest metoda w tych wszystkich opisach porodu mnie tez tak nastraszyli i tak sobie wbiłam do głowy ze to tak będzie bolało że jak przyszło co do czego to był pikuś
Mamma Mia daj znać jak po wizycie jak malutka???
iwkaa ja ostatnio to w ogóle mam takie dziwne uczucia w brzuchu trochę pobolewa i pod koniec dnia nie mogę juz wytrzymać w każdej pozycji jedyne co to musze sie położyć w sypialni na boku i wtedy po chwili wszystko przechodzi brzuch nie boli kręgosłup to czuje jakbym mu zdjęła wielki ciężar
No w końcu dzisiaj zamówiłam wózek i komodę teraz tylko czekać mam pytanie tak z innej beczki do Was macie jakiś dobry telefon do polecenia żeby fajne zdjęcia robił i musi być szybki wielkich wymagań nie mam bo ja tylko pisze smsy gadam i robie zdjęcia zawsze mam takie przedwojenne graty a teraz chciałabym sobie fundnąć jakiś nowoczesny
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Patrizia ją też rycze bez powodu, też się próbuje powstrzymać ale czasem się nie udaje. Hormony.
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Moj tata ostatnio kupił sobie iphona ale jak dla mnie to tragedia.. ładny zgrabny może i jest ale to wyższa szkoła z nim
Dziś była u mnie siostra z dziewczynkami pobawiły się itd. a jak poszły to ja oczywiście niedźwiedź musiałam iść spać a teraz biore sie za robote bo mój jak przyjedzie to będzie gadał że nic nie robie
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa