BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1006709 przez Patuśka
Ja już posprzątałam :)
Wiecie jak mnie zdenerwowała baba w sklepie ? Poszłam do sklepu i akurat tata poprosił mnie o to zebym kupiła mu papierosy no to mówię nie ma sprawy . No to kupiłam co mam kupic mówię o tych papierosach a ta kobieta do mnie dowód poprosze to zaczelam się smiac bo zawsze w tym sklepie robilam zakupy przed ciazy i zawsze papierosy brała nigdy nie brali ode mnie dowodu i smieje sie i do tej pani to tak młodo wyglada z tym brzuchem a ona to ze mam brzuch nie znaczy ze jestem pelnoletnia bo moge nosic brzuch a miec 14 lat to myslałam ze zaraz ja wyciągne zza tej lady i strzele ją w tem pusty łeb ! za przeproszeniem ludzie sie na mnie spojrzeli jak na jakąś patologie i az do niej powiedziałam że całe szczęście jestem osobą pełnoletnią powyżej 21 roku zycia i wyszłam bo chyba zaraz bym jej gonga sprzedła teraz siedze i sie smieje no ale bez przesady ..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1006717 przez Patrizia
Patuska hehe babka Cie zna i jeszcze z takim tekstem wyskakuje :blink: ?? miała gorszy dzień czy co nie przejmuj się takim babsztylem ;)

Ja tyle co mogła to posprzątałam jutro reszta nie chce mi sie juz robić tej listy do szpitala....... posiedze i pooglądam tv :P

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1006732 przez ElizaZ
agadzie84 spoko, jak przepis wcięło to się znajdzie z czasem ... a jak nie, to luzik, nie przejmuj się. Ja cuduje i robiłam co wpadnie mi do głowy żeby nie zrobić się zastała i być na chodzie ale teraz będę odpoczywała bo się przestraszyłam....jak wracałam dzisiaj z Jasiem ze szkoły a trwało to dosyć długo, nachodziłam się i miałam wrażenie że mała mi za chwilę wypadnie.. czułam tam coś.. tak nisko że szok.
Położyłam się i pół dnia przeleżałam i już ok....ale z chodzeniem długim koniec i w domu też tylko to co musi być zrobione...

Patuska trzeba jej było powiedzieć że przed sklepem właśnie wypiłaś browar a teraz masz ochotę na szluga....ale miałaby minę.. a tak poważnie jeśli Cię zna i wyskakuje z takim tekstem to może stary ją wkurzył albo miała okres... dobrze zrobiłaś później , można się tylko pośmiać.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006735 przez Patrizia
Eliza mam dokładnie tak samo jak ty dlatego już wcześniej zrezygnowałam z dłuższych spacerów mam wrażenie że moja piśka nie wytrzymuje takiego ciężaru i naporu :side: :side: , boje sie po prostu teraz każdy dzień dłużej jest dla mnie na wagę złota
Umyłam sobie właśnie włosy i nie dałam rady się tak nad wanną schylać musiałam robić chwilke przerwy żeby se wyprostować bo inaczej by mi kręgosłup pękł :P masakra

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1006747 przez agadzie84
Dziewczyny, zrobiłam to. Kupiłam bilety na grudzień do domu. Nie wiem czy uda się polecieć, ale mam spokojną głowę, że w razie czego - są.

Elizaz, mama mi jutro ten przepis wyśle, więc podrzucę od razu jak będę miała:) Ty leż i odpoczywaj, nie forsuj się!

Patrizia Ty to samo!

Doprowadzam Was do porządku ;)

Patuśka hahhaha niezła baba w sklepie :p

Byłam dziś na drugich zajęciach w szkole rodzenia, i było o opiece po wyjściu ze szpitala... Matko nie wiedziałam że tyle tego jest!

9 lata 3 miesiąc temu #1006778 przez ElizaZ
Patrizia spotkałam dzisiaj koleżankę która miała to samo co my...czyli dzidziusia tak nisko że często czuła jakby mały miał wypaść.. a doszła do 40 tygodnia...więc pozostaje nam tylko posłuchać agadzie84 i się nie forsować...
A co do włosów to ja też mam już od jakiegoś czasu problem i nie mogę nad wanną... najczęściej z przerwami to robię.

agadzie84 dzięki za doprowadzenie do porządku :) :) :) Fajnie że masz bilety kupione.. to na pewno poprawiło Ci nastrój. Gdybyś nie mogła jednak na Swięta to wiem że będzie przykro ale może polecisz po... może też da się przebukować za przyzwoite pieniądze.. oczywiście w razie obsuwy.. póki co nastawiaj się na na lot do domku na Święta a my wszystkie trzymamy kciuki...

mam do Was pytanie normalne w tej sytuacji ale wstydliwe...hm... jak dajecie radę przygotować się tam przed wizytą u swoich lekarzy.. no i później przed szpitalem ????

9 lata 3 miesiąc temu #1006784 przez agadzie84
Elizaz, no właśnie nastawiam się że może się nie udać, żeby potem rozczarowania nie było... ale co fakt to fakt, czuję się spokojniejsza.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 3 miesiąc temu #1006791 przez iwkaa
Agadzie super że masz bilety to teraz trzymamy kciuki żeby twoje plany sie powiodły :)
Eliza od czego są lusterka ;) :D inaczej nie ma możliwości :D
Wy schylacie się do wanny na mycie głowy a ja swoją żabe codziennie kąpie i już nie mam siły się schylać i od wczoraj mąż przejmuje tę rolę bo ja już tez tak jak wy nie mam siły się nad nią schylać Czasem idzie nam to sprawnie a czasem się wygłupia i ja się jeszcze muszę denerwować a tak będę czytać jej bajki a mąż kąpać i maluszek będzie zadowolony bo codzinnie on też posłucha :D
Ja wczoraj zrobiłam kolejne zakupy (tym razem w Biedronce) dla maluszka płyn do prania i chysteczki a i jeszcze regał z koszami przyda się na drobiazgi :D

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006807 przez Mamma Mia!
Usg pokazało, że nasza kruszynka waży 1895 gram +/- 260 g. Już jest o 200 gram cięższa niż w jej wieku była jej starsza siostra, ktora się urodziła z wagą 4040 g. Także może być i tym razem podobna waga "wyjściowa" :)
Ale to i tak nie to co u Patrizia :) Jak teraz waży jakieś 3 kg to ile będzie ważyło po porodzie?:D

Patuśka - też bym się tą babką zdenerowała! Ale co tam widocznie miała gorszy dzień i chciała to wszystkim pokazać :P Nie ma się co przejmować, dobrze że jeszcze nie skomentowała, że w ciąży i papierosy kupuje, heh :)

agadzie84 - super, że udało się bilety na grudzień kupić!! :D :D Będziesz rodzić w pl? Czy termin masz na listopad? Wybacz ale nie pamiętam terminów:/

iwkaa - ja też już kąpanie małej zostawiłam mężowi, schylanie się nad wanną to ma-sak-ra! Mam wrażenie, że jak się schylę to już się nie wyprostuję.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006816 przez ElizaZ
iwkaa :) no ja tylko taki pomysł miałam i zakupiłam stojące lusterko już dawno bo do pielęgnowania rany jeśli to będzie cc też jest potrzebne.... no a przydaje się już teraz.
agadzie84 do tej pory używałam i właśnie mi się zepsuła elektryczna ale biegnę po nową.. + wspomniane lustro.

Mamma Mia! nasza chyba waży pewnie podobnie.Usg miałam w 32 tygodniu to było 1750 g, kolejne mam w czwartek to może coś powiedzą tym razem.

9 lata 3 miesiąc temu #1006833 przez patruska91
Hej ja na chwilka bo kompletny brak sił... wczoraj byłam u lekarzam mam zapalenie oskrzeli dostałam antybiotyk teraz muszę leżeć i wypoczywać. Jutro prawdopodobnie pojadę do mojej pani ginekolog jak wróciła już z urlopu a jak nie to dopiero za tydzień.

Ja też małego mam bardzo niziutko i cały czas kopie mnie po pęcherzu mam nadzieje że wszystko w porządku i nie wybiera się jeszcze na świat bo ostatnio mnie dół brzucha ciągnie.

9 lata 3 miesiąc temu #1006864 przez Patuśka
agadzie super że masz już bilety :) mały zrobi niespodziankę wyjdzie wcześniej i święta będą u rodzinki :) trzymam kciuki żeby tak było :) :)

ElizaZ
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mamma Mia no to będzie co przytulać jak wyjdzie z wagą 4 kg :P :)

patruska o kurcze .. współczuje :( to duuzo , duzo zdrówka dla Was !!! :* :) Obyś szybko wróciła do zdrówka :)

A jeśli chodzi o tą babę ze sklepu to podniosła mi ciśnienie chyba tą swoją bezczelnością ;/ No ale więcej tam nie pójde bynajmniej póki jestem w ciąży :)
Kurde wiecie co ja też mam wrażenie że maly z dnia na dzień jest coraz to niżej już go tak czuje nisko że aż mnie to przeraża i boje sie siadać ..
Mojej sąsiadki córka urodziła syna brzusio miała jak pół mojego a urodziła chłopa 4,5 kg i 60 cm zastanawiam się jak On sie tam zmieścił :P
Każdy kto mnie widzi to mowi to samo że jeszcze 2 max 3 tyg i urodzę ciekawe czy będą mieli racje :) A dzis w sklepie usłyszałam od babeczek że ta moja ciąża to się ciagnie i ciagnie a ja tylko bardziej okrągła i jak każdemu mówie ze to jeszcze miesiac to są w szoku :P
Byłam dziś z siostra u mamuski póżniej spacerkiem do domu więc staram sie chodzić jak najwięcej . Ciśnienie znowu zaczęło mi szaleć po 150 ;/
Za tydzień mam wizyte u gina zobaczymy co On powie . A tak to biorę się za sprzątanie bo jutro nowe meble przyjada to będę miała roboty od groma ..

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006866 przez Patrizia
agadzie84 bilety kupione to na pewno uda Wam sie poleciec na świeta będę trzymać kciuki :)

Eliza ja tak jak Patuska najpierw na czuja pózniej z lusterkiem :P

Mamma Mia wez mnie nie strasz ja pitole może moja gin ma jakiś stary sprzęt bo to nie możliwe niby jestem troche tygodni wiecej od Ciebie ale to i tak kluska jest mój Jaś jak dobrze pamiętam to w 29tyg ważył mniej więcej 2kg, no mi jeszcze 5tyg i finisz ale i tak się modle żeby do 36tyg przetrzymać i będzie dobrze :D

Patruska91 współczuje pewnie w szpitalu gdzieś Cie zarazili wracaj szybko do zdrowia i daj znać jak po wizycie

Ksawerek(*)
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1006876 przez iwkaa
patrizia na mnie "krzyczałyście" jak pisałam o sprzątaniu a sama... takie nie poważna! Leżeć go góry dupskiem i ogarniać tylko to co trzeba kiecznie! :) Oj dziewczynki ja mam jeszcze 2 miesiące a wy nie woadomo może mięsiac może 2 tygodznie chcecie to przyśpieszyć??!!! NO NO słuchać się mnie tu! :) :D

9 lata 3 miesiąc temu #1006884 przez Patuśka
patrizia No to leżeć do góry dupą tak jak iwkaa pisze a nie !! oszczędzać się :)
Śliczne smoczki :)
iwkaa chyba każda chciałaby mieć kruszynę już przy sobie dlatego każda już gada :P

Kurde jaką ja mam dziś zgagę :( nic mi nie pomaga na nią :( :(oszaleć można

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia