BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1007130 przez Patuśka
Ooo się rozpisałyście :)
Ja jakoś nie mam humoru ani nic.. co i raz łapią mnie te skurcze że szok.. Ani leżeć ani siedzieć masakra i dziś miałam je już chyba ze 5 razy .. Jakoś tak zaczynam się bać oby to nie za wcześnie się zaczęło .. o 18 jak mnie złapało to myślałam że to już się zaczęło ale przeszło.. i że tak powiem przez cała ciążę łazienkę witałam raz na kilka dni a dziś praktycznie z niej nie wychodzę więc nie wiem o co chodzi ale póki co przeszło i nic nie boli :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1007132 przez Patrizia
Eliza wsuwaj czosnek i bedzie dobrze :) a jutro wbijaj na KTG bez kolejki w końcu w ciąży jesteś i jeszcze chora wszyscy Cie przepuszczą :P

agadzie84 teraz miałam taka specjalną watę co do Lwa była dołączona więc ja tutaj wcisnęłam ale jak robiłam słonika to poświęciłam poduszkę :P zrobiłam dziurę i wzięłam trochę środka i później zaszyłam do tej pory nikt nie wie :P :P

a ja właśnie zjadłam chili con karne i posypałam sobie parmezanem :) jutro zrobie mojemu mężusiowi carbonare a ja chyba usmażę placki ziemniaczane bo mam ochotę na nie :D

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1007134 przez Patrizia
Patuśka ważne że skurcze nie są regularne ale i tak miej większą uwagę na nie, ja się ostatnio też wystraszyłam bo do ubikacji tak jak Ty co parę dni a ostatnio co mnie tak bolał brzuch to z 4 razy byłam i sie wystraszyłam wtedy bo od razu mi po głowie chodziło że organizm się oczyszcza przed porodem więc teraz mam wszystko w nosie nie robie nic już nam dużo nie zostało trzeba uważać na siebie.

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1007138 przez Patuśka
Dobrze że za tydzień mam lekarza :) niech tam zajrzy i powie co się dzieje :)
W ogóle mam jakieś takie dziwne wrażenie ze to zaraz bedzie .. nie wiem czemu ale kurde jeszcze tyle czasu ..
No ale nie myślę o tym narazie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1007140 przez Patrizia
Patuśka powiedz Fabianowi że jeszcze musi posiedzieć troszkę :) dobrze że do wizyty tylko tydzień ja może uda mi sie przestawić swoja wizytę tez na przyszły czwartek lub piątek to też szybko minie
Zaraz kąpiel i czekam na męża mego kurcze jak tak na popołudniu pracuje to ja o 1 chodze spać a dzisiaj to wstałam o 10 30 :silly: :silly: :silly: :silly: oczywiście wstałam 2 razy na siku ale i tak nieże mi sie spało chyba przez to że już tak chłodno w nocy bo 12-13 stopni i ostatnio raz pada raz słońce więc rześko :)

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1007142 przez iwkaa
To normalne ze obawiacie się ze to juz :) ja jestem za wami 2-3tyg ale takich obaw nie mam jakos na luzie może dlatego ze do szpitala mam 5min autem
Na wizyte ide za 2 tyg to tez jeszcze troche dzisiaj mi tez cos brzuch czesto twardniejeale na noc wezme progesteron i bbędzie ok Poza tym ubrania malego jeszcze sa u mamy na strychu to maly musi czekac cierpliwie :)
Czekam na wyplate i robie dalej zakupy dla maluszka musze w koncu wybrac ta posciel :)

9 lata 3 miesiąc temu #1007144 przez Patuśka
Patrizia cąły czas mu powtarzam zeby chociaż jeszcze 23 tyg wytrzymał :P Że niebawem sie zobaczymy ale jeszcze trochę :P
Mój na noc poszedł :( więc sama jestem ..
Kurde 2 razy a ja chyba z 8 wstaje :P to niesprawiedliwe :P
Jem kolacje zaraz kąpiel i sie kładę dziś się troche wystraszyłam więc jutro nic nie robię tylko siedze na tyłku :)

9 lata 3 miesiąc temu #1007147 przez Patrizia
iwkaa fajnie 5min do szpitala ja sie właśnie tego boje jednak 40km u mnie to sporo i jeszcze nie mam pewności że akurat uda mi się trafić jak będzie mąż lub chociaż siora ale obym trafiła :P

Patuśka nie gadaj teraz niesprawiedliwe a później może być tak że nasze role się obrócą :P czyli ty będziesz sie przy małym wysypiać a ja z zapałkami w oczach całą noc :P :P :P dołączaj do mnie zawsze to raźniej będzie siedzieć na dupie razem z kimś a nie tak samemu :P :P

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1007148 przez agadzie84
Uuu kurcze Patuśka to negocjuj z młodym żeby za wcześnie nie wyszedł! Mnie czasem też jakiś taki skurcz złapie, to biorę 10 wdechów nosem i wypuszczam ustami, powoli, i się uspokaja a potem mały fika :p

Ale wiecie co, szybko ten czas leci, w sumie dopiero zaczynałyśmy pisać na forum objawy itd itd, a tu już zaraz rozwiązania!

Ja mam do szpitala jakieś 10 km, trochę się boję że jak się zacznie, to mojego nie będzie w domu i będę musiała z teściową jechać do szpitala. Wprawdzie w pracy u męża sytuację znają i powiedział że jak tylko dam mu znać że się zaczyna to przyjedzie tak szybko jak to możliwe, ale jeśli będzie tak jak u mojej mamy (3 godziny i po wszystkim w przypadku moim i mojego brata ;) ) to może nie zdążyć.

9 lata 3 miesiąc temu #1007180 przez Patuśka
Patrizia ja tak naprawdę samochodem do szpitala daleko nie mam 10-15 minut i jestem ale właśnie najbardziej boje się że zacznie się w nocy jak mój będzie w pracy na początku jeszcze stwierdziłam że tate mam pod nosem ale on jak na złość w październiku wyjeżdża do pracy . Także mam nadzieje że jak by zaczęło sie w nocy to mój będzie miał telefon przy sobie i odrazu przyjedzie bo też zanim dojedzie to z godzina .
agadzie całe szczęście miałam je wczoraj nastraszyły mnie ale dziś w nocy tylko raz miałam i cisza i oby tak zostało :)

Dziś powiem wam szczerze że się wyspałam wstałam kilka razy na siku jak zawsze ale położyłam się odrazu zasnęłam wstałam o 9 :)
Dziś przychodzi do mnie siostra więc dzień jakoś zleci :) później tata przyjedzie dokończy składać meble zacznie kłaść tapetę więc znowu troche zamieszania ..

Jak myślicie po porodzie zafarbować włosy na jasny blond jak zawsze czy na czarno ? :D bo i tak mam odrosty takie ze szok wiec do połowy mam ciemne na końcach jasne :P bo tak chodze i się zastanawiam od kilku dni :P

9 lata 3 miesiąc temu #1007186 przez Patrizia
Patuśka a jakie masz swoje naturane?? może ombre sobie zrób góra zbliżona do koloru Twoich naturalnych a dół jaśniejszy?? ja miałam 2 razy czarne włosy kolor super ale żeby pózniej z niego zejść już tak łatwo nie jest trzeba poświęcic kondycje włosa ja ubie zmieniać kolor chociaz teraz od raoku mam brązowe troszke ciemniejsze ale jednak brąz jak nie zafarbuje to nawet nie ma takiej wielkiej róznicy w odrostach :P blond też miałam ale to jeden raz i juz nigdy NEWER !!!! włosy jak wata i jakoś nie mogłam sie przestawić ja jednak zawsze z tych "ciemniejszych" brązy czerienie rudości to moje klimaty. Może wrzuć zdjęcie to Ci podpowiemy który wedłyg nas lepiej by Ci pasował :)

Ksawerek(*)

9 lata 3 miesiąc temu #1007188 przez iwkaa
Powiecie że jestem wariatka.... zapisałam się na warsztaty jednodniowe z technik relaksacji :D za tydzień Kolezanki z pracy mnie na mówiły i nawet zapytały czy kobiety ciężarne sąmile widziane i organizatorzy byli zaskoczeni mile bo będą mieć grupe urozmaiconą :) chyba będą na mnie testować :D Alejak mnie zobaczą że ja aż z takim brzuchem to nie wiem czy się nie przeraża ;) Mam nadzieje że będę się wtedy dobrze czyła i pojade bo różnie ze mną jest a papier się przyda :)
Patuśka ja tez mam odrost megggga aż mi wstyd tylko w związanych chodzę :P ale ja nadal wracam do bolndu nie ma mowy o ciemniejszych bo mnie postarzają :)
A do szpitala wszytskie zdążymy :) Moja koleżanka dostała bóle w dzień miała już jedno dziecko i była sama w domu a d szpitala 14km to dziecko zaprowadziła do siąsiadki i sama pojechała samochodem :) dała radę a też bym tak zrobiła :)

9 lata 3 miesiąc temu #1007206 przez agadzie84
hej dziewczyny :)

Ja ostatnio farbowałam jak byłam w Polsce, na początku sierpnia, a już mi jaśnieją. farbuję na brąz, ciemniejszy czy jaśniejszy, a naturalne mam blond...ciemniejszy.

Iwkaa czemu wariatka? super muszą być takie zajęcia! Na pewno będzie fajnie, a papier to papier:) A potem podzielisz się wiedzą z nami B) B)

9 lata 3 miesiąc temu #1007209 przez iwkaa
Agadzie później to ja moge zaposic was na masaż :) Wariatka? dlatego że zamiast siedziec wdomu na d..pie to ja szukam rozrywki w 8 miesiącu :)
Jak byłam z Mają w ciąży to całe 9 miesiący jeździłam na zajęcia 120km i każdy się dziwił że mam tyle sił i cierpliwości ale mi to nie przeszkadzało dlatego nie wiem jak teraz inni moga zareagować ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1007218 przez agadzie84
Iwkaa ale to dobrze że się ruszasz z domu:) Też się staram jakoś w miarę aktywnie spędzać czas, ale samej coraz rzadziej mi się chce... mobilizuję się do jakichś spacerów. Brakuje mi tu znajomych, a nawiązać jakieś znajomości... no właśnie chciałam iść się zapisać na kurs czegokolwiek, a tu tyłek, wszystko pozamykane bo jakieś święto miasta dziś tu jest. Jutro pójdę. No i jutro jestem też umówiona ze znajomymi męża, a w sobotę przyjeżdża taka nasza znajoma i zostaje do wtorku, więc nie będę tak całkiem sama. Chociaż coś:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia