BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #504964 przez drzyzgunia
Alina staram sie nie dawać ma przerąbane bo ja francą potrafie być a szczególnie jak coś nie idzie po mojej myśli :P

Jadziatopol ale to jest prawda z facetami przeżyłam to na własnej skórze :) a tekst usłyszałam od koleżanki i tez go pokochałam :)

Postaram się pisać częściej o ile będę miała szanse dopchać się do komputera bo mój mąż i siostrzeniec mają plany co do komputera we święta :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #504992 przez gabilee
hej mamcie

gratuluje wszyst45kim mamusia dobrych wiesci z wizyt :D

co do facetow to ja nie moge narzekac na swojego jesli chodzi oseks chodzi napalony dzien w dzien hehe az mi sie smiac chce czasem :P
a co do klotni to nie tyle , ze sie klocimy ale on mnie drazni chyba ogolnie mnie wszyscy wkur..ja :angry: te hormony mi uderzaja do glowy :P

ja bym chciala kupic juz wszystko do pokoiku dzieciecgo ,ale dupa z t4ego , bo dopiero malowanie i wgl w styczniu mozemy zaczac ;/
tesc robi lozeczko a my czekamy na meble do sypialni , zeby sie przeniesc

jadzia luteina ci nie zaszkodzi , ale jak idziesz jutro do lekarza to lepiej sie spytac :D

MAdlen kochana zobaczysz napewno twoj ukochany sie opamieta moze pusc mu filmik ze slubu moze przypomni sobie dlaczego braliscie ten slub, jak bardzo cie kocha :kiss: trzymam kciuki :)
zaden facet nie jest idealem , tylko my mamy wyobrazenie ksiecia z bajki i wtedy nic nam nie pasuje ;/
tez bym sobie wypila zabojczego drinka , zeby sie odhamic ^^

princess mi 2 polozne powiedzialy , ze jest male prawdopodobienstwo , ze nasze dzieciaczki sie obroca wiec chyba z ta cc sie trzeba pogodzic , a jak sie obroci to bylo by cudownie
a moj maly nie ma czkawki
sliczne ciuszki

pliszka ja tez mam czasem takie klucie , i az w pochwie czuje nie mile uczucie , ale to maly tak uciska ... milego spotkania :kiss:

jeszcze jesli chodzi o facetow , t45o moj n mi wy76jasnil o co mu chodzi , ze to nie tylko ja jestem wazna w zwiazku naszym , ale on tez ma uczucia i lubi uslyszec , ze go kocham i co czuje do niego i ze jest wazny dla mnie :D t4o mi dalo duzo do myslenia :)

chomiczka i madlen macie takie ame plany jak ja po porodzie :D

anoda to sie chwali :D ja nigdy nie palilam nalogowo tak tylko raz na ruski rok :P

michasia takie same info mi podala polozna na szkole rodzenia , ale powiedziala , ze wlasnie mamy dziecko budzic jak w ciagu dnia nie obudzi sie na jedzenie , bo mamy myslec o naszych piersiach , ze musza zostac odsaczxone
i co do karmienia to ponaciskac troche piers przed karmieniem , zeby stala sie bardziej miekka tzn sutek to ziecko bedzie latwiej ssalo :D

alina ale wyrodna matka jak jest zgodnosc to nie chce ppmoc wlasnemu dziecku?

pati to ma chlopak powodzenie :D albo dziewczyna taka napalona :P

drzyzgunia hahah sie usmialam walcza o zycie :p hahah
super wiesci z wizyty :D tez sie smialam tak do mojego gina , ze wkoncu raz wszystko jest cacy :D

nika masakra orzel polujcy na dzieci ;/

12 lata 4 miesiąc temu #505017 przez xpatiiix3
chomiczka, alina hehe no są i takie ;P jak przyszłam to do mojego brata w kiblu się przytulała jak palili hahaha to specjalnie wyciągnęłam go od razu z tego wc ,bo widziałam jego błagający wzrok, pochwalił się eskami od niej to myślałam, że padnę ze śmiechu, aż brzuch zaczął boleć;)

Gabilee on nie ma problemu z dziewczynami, bo wysoki, dobrze zbudowany i bardzo przystojny chłopak, kiedy tam wstawię zdjęcie i pochwale się braciszkiem hehe na razie nie mam żadnych zdjęć na kompie ;P

Drzyzgunia to dobrze, że wszystko w porządku z maluchem, kuruj się tam ;)

Ogólnie na tej wigilii było w porządku, a co do bratowej mojego M, ma parę moich ciuchów i ładowarkę do telefonu i mówię do niej, że zaraz przyjdę po nie i żeby mi to spakowała, a nie wyobrazicie sobie co zrobiła, nie minęło 5 minut i dziewczyny nie było już w ośrodku, wyszła w trybie natychmiastowym... no i się zastanawiam ile jeszcze mogę czekać aż odzyskam swoje rzeczy... aż normalnie myślałam że ją strząchne tam, idiotka no, ale nie będę ganiać jej, jak mi nerwy puszczą to w zębach będzie chyba odnosiła... i zmęczyło mnie tam straszne zainteresowanie moim brzuchem i w ogóle wszyscy po kolei te same pytania... kiedy termin, jak dzidzia, jak ja się czuje, czy mogą brzucha dotknąć itd... padam po prostu na twarz...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #505023 przez gabilee
pati to czekamy na fotke ^^ a co do pytan to pewnie z troski , ale ja tez mam ich juz dosyc ile mozna sie powtarzac a zwlaszcza wkurza mnie jak ktos ktorys raz z kolei pyta o termin :/

12 lata 4 miesiąc temu #505037 przez xpatiiix3
gabilee dokładnie właśnie o to chodzi ,że mnie te same osoby pytały już parę razy o termin, a to strasznie męczące jak Cię po kolei 20-30 osób o to samo pyta hehe i szczerze to plecy bolały mnie w krzyću i jak siedziałam i jak stałam i miałam ochotę jak najszybciej się z tego miejsca ulotnić ,ale jakoś wytrzymałam ponad 2h ;P

...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #505065 przez ola85
Dziewczyny, mnie strasznie wkurza jak wszyscy pytają się mojego męża czy już urodziłam, to oni nie wiedzą ile trwa ciąża???

Dzisiaj dużo leżałam, efekt jest taki że strasznie boli mnie kręgosłup, ale fakt faktem macica mniej się stawia :)
Takie kłucie w pochwie mam tak co jakiś czas i wtedy zawsze powtarzam sobie że dzidzia rośnie.

Co do tych nastolatek, to nie wszystkie są takie straszne!!! Po prostu chłopcy sami lecą na takie "dobrze rozwinięte" i "napalone" a potem jak trzeba się ewakuować to nie umieją sobie poradzić.
Ja uważam że powinno być więcej "żeńskiej" solidarności, a my tym czasem same narzekamy na naszych chłopów, ale na młode laski to naskakujemy że takie zepsute i niedobre. Niech tam się chłopom też czasami oberwie! :P
Ale wiecie, ja nie jestem obiektywna, bo będę mamą dziewczynki :silly: i nie mam brata :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #505077 przez andzia_zg

12 lata 4 miesiąc temu #505091 przez princess
Kasia ja pierwsze słyszę o miksturze cynamonu z cytryną. Ogólnie nie powinno się łączyć cytryny z innymi rzeczami, np. z herbatą. Chleb piecze sama, tylko pytanie z jakich mąk? Jeśli z pszennej, żytniej to nic to nie da, że sama go piecze. Najważniejsze, by był on z tych dobrych mąk: orkisz, owies... Ryba to dobry pomysł tylko też nie wszystkie rodzaje, panga, tilapia i niektóre ryby z Bałtyku to trucizna. Pieczenie w folii-ja tego nie stosuję bo podobno wszelkie folie i plastiki w wysokich temperaturach puszczają chemię. Zielona herbata podobno zawiera antyoksydanty, które są antyrakowe, więc nie wiem, dlaczego Ci Twoi kuzyni zabraniają jej pić, no chyba że niedawno naukowcy wynaleźli w niej coś nowego. Jeśli chodzi o paprykę to nie wiem, czemu zabronił. Myślałam, że papryka jest bogata w wit. C i wiele innych skłądników ale może czegoś nie wiem. Wiadomo, że najlepsze warzywa i owoce są z ekologicznego ogródka, niepryskane i nienawożone. To co sprzedają w sklepach dalece od tego odbiega, ale lepiej już jeść takie niż żadne. Antyrak podaje w książce które owoce i warzywa kumulują najwięcej a które najmniej chemii. Mleko - najlepsze z najlepszych jest od krowy, która cały sezon je trawę a nie pszenicę czy kukurydzę i która przebywa na dworzu, na słońcu, wtedy jej mleko zawiera również wit. D Mleko sklepowe jest najgorszej jakości i podnosi cukier, bo pochodzi od krów, które stoją całe życie w fermie, karmione są bzdetami i te bzdety potem my pijemy z mlekiem. Co do stresu to zgadzam się z Tobą, ma on ogromny wpływ na rozwój raka, ale trzeba też zwrócić uwagę, że występuje on w żywności, tej pochodzenia zwierzęcego, szczególnie w mięsie, wszystkie zwierzęta w chwili śmierci wytwarzają hormon stresu, którym potem żywią się ludzie...

Alina leukocyty podwyższone to podobno normalna rzecz w ciąży, grunt by nie były mocno podwyższone. A przeziębiona nie jestem na pewno i niechaj tak zostanie :)

Drzyzgunia Twój demotywator na FB mnie rozbawił :)

12 lata 4 miesiąc temu #505141 przez Pliszka
princess, masz chyba piękną hemoglobinę jak na ten moment ciąży :) Ja miałam ostatnio 12,4 i pani doktor powiedziała mi, ze jest super i żebym odstawiła już to żelazo :)

mrufka, dzięki za ostrzeżenie :kiss: Mam nadzieję, ze to nie to, ale będę bardzo uważać.

O miksturze z cynamonem i cytryną też nie słyszałam, wiem tylko, że cynamon dobrze wpływa na przemianę materii. Ja używam go bardzo dużo bo uwielbiam. Racja, że we wszystkim trzeba znaleźć złoty środek, a do walki z chorobą organizm potrzebuje dużo energii. Myślę, że bardziej niż dieta liczy się nastawienie i wiara w wygraną. Na tej zasadzie jeśli teściowa uwierzyła, że ta dieta jej pomoże, to duże prawdopodobieństwo, że pomoże, jeśli oczywiście to po prostu racjonalna zdrowa dieta, która nie pozbawi jej niezbędnych składników odżywczych. Musisz chyba Kasiu się dowiedzieć więcej i ocenić czy to nie groźne dla jej zdrowia.

Mi się marzy białe winko :blush: i lody polane ajerkoniaczkiem albo Bayleisem ;) A jak tylko przestanę karmić to zafunduję sobie keratynowe prostowanie włosów ;) Ponoć nie można w czasie ciąży i karmienia :( a dowiedziałam się o tej metodzie chyba w drugim miesiącu ciąży :(

Spotkanie z dziewczynami super udane :laugh:

Dobrej nocki :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #505147 przez Pliszka
ups, dwa razy mi się dodał ten sam post :ohmy:

pati, już dziś zaczęliście świętować? :) Fajnie :) Ja już się nie mogę doczekać Wigilii :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #505213 przez xpatiiix3
Ola no tak nie wszystkie hehe ale wiadomo w PO się nie siedzi za darmo ,po prostu sobie rodzice rady z nią nie dawali, a tam pokazuje na co ją stać ;P ja brata nie bronie, bo też trochę nadziei musiał chyba narobić tylko teraz nie potrafi powiedzieć, że nic z tego nie będzie... narzeka ciągle, ale może mu się to podoba i temu nic z tym nie robi sama nie wiem, tylko z drugiej strony szkoda też dziewczyny, że się tak naśmiewa z niej zamiast porozmawiać no i tyle w ten temat ;)

Pliszka nie, to była wigilia w pogotowiu opiekuńczym u brata... nabroił trochę sobie i teraz pokutuje... no i powiem bardziej się zepsuł tam, ale co zrobić, może kiedyś będą jeszcze z niego ludzie ;P ale i tak go kocham takiego wredulca, chociaż często się z nim kłócę ;P tylko drażni mnie jak co drugie słowo jego lecą słowa na k... itp...

...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #505221 przez Pliszka
pati, rozumiem, to kurcze szkoda tych dzieciaków tam... Tym bardziej, ze piszesz, że raczej nie widzisz poprawy :(

A z ciekawości Cię zapytam jako specjalistkę czy rzeczywiscie ta keratyna może zaszkodzić w ciąży albo podczas karmienia? Wiesz może? Tak bym chciała mieć proste gładkie włosy... Najwyżej z roczek poczekam, ale już się nie mogę doczekać :) To będzie przełom w moim życiu ;)

12 lata 4 miesiąc temu #505239 przez Marlena1888
Princess widzę że dużo wiesz na temat zdrowej żywności. Czy jesteś wegetarianką? Ciekawe rzeczy piszesz :P

Mój Bąbelek ma często czkawkę, tak przynajmniej 2razy dziennie, ponoć to dlatego że się wód płodowych opije ;) ale ma pragnienie :)
nas odwiedzili kuzyni M, przywieźli prezent dla nas super ;) ręcznie rzeźbione flemingi - taka dekoracja do salonu i dwie poduszeczki czerwone na kanapę;) do czarnego śliczny kontraścik daje, jak skończymy rewolucję to się Wam pochwalę naszym salonikiem :lol:
Na wigilię musimy obskoczyć moich rodziców, potem moich teściów i na końcu jeszcze na wigilię do męża 93letniej babci.. może w tym roku sobie tą trzecią darujemy...

a mi właśnie M zrobił kromę z miodem :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #505249 przez xpatiiix3
Pliszka ja sama tam byłam i ja się nawróciłam tyle, że ja byłam za szkołę, że jako niepełnoletnia rzucałam... i tylko 7 miesięcy... i powiem, że nie jest to miłe miejsce... bo jest dużo agresywnej i w ogóle zdemoralizowanej strasznie młodzieży... chociaż z drugiej strony dużo mi to dało, bo dzięki wychowawcom i pedagogom, którzy trochę mnie nakierowali wybrałam drogę, którą teraz idę, tylko nie na każdego to działa...

Ja nie jestem tam specjalistką a nowicjuszką, ale ile wiem to powiem ;P Keratyna to budulec włosa, więc to jest bardziej naturalne, a nie jak te chemiczne, ale właśnie są przeciwwskazania do stosowania tego u kobiet w ciąży i karmiących, tylko nie wiem jakiego powodu, jak coś to się pani spytam czemu tak, jak nie zapomnę ;P i ponoć efekt jest bardzo zadowalający po zabiegu z tego co słyszałam i chroni oraz regeneruje włosy, bo jak wspomniałam keratyna to budulec włosa, ogólnie sama bym sobie coś takiego zafundowała jak tylko mi trochę włosy odrosną ;)

Marlena to wigilia tak jakby w trasie się zapowiada, ajj ja tam co najwyżej to się wybiorę na drugi dzień świąt do teściów ;P i pochwal się rewolucją ;D

...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #505275 przez princess
Pliszka a ja w normach mam podane, że hemoglobina 12-16, więc 12 to dolna granica... W sumie to w ciąży inne normy obowiązują w niektórych badaniach, więc poczekam na opinię mojego gina :) Żelazo biorę co kilka dni :)

Co do cynamonu... Ja go lubię ale zależy w czym, np. z jabłkiem to świństwo, ale płatki Cini Minis lubię :) Niedawno kupiłam sobie wielką pakę i codziennie szamałam aż do wczoraj gdy przeczytałam, że cynamon w ciąży jest niebezpieczny bo zawiera kumarynę, która jest szkodliwa, szczególnie dla płodu... Przestraszyłam się i już nie jem tych płątków :dry:

Białego winka też bym sie napiła, szczególnie w połączeniu ze Sprite'm i limonką, jest pyycha :silly:

Marlena dzięki, tak jestem wegetarianką :) Wigilię w rozjazdach macie, ale chociaż wszyscy w jednym mieście?

Jutro o 9.30 idziemy na wizytę i prosto z niej ciśniemy na weekend to teścia :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka