- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do seksu oj ochota jest, tylko nie ma tak często jak np. jeszcze 2 miesiące temu, raz że mam troszkę stracha o tą szyjkę tak jak Dominia, a dwa podczas orgazmu bardzo napina mi się brzuch.. A ostatnio chyba przestraszyłam trochę M, bo powiedziałam mu że nie może tak dużo dotykać moich piersi, bo to może wywołać poród

A tak z innej beczki, mój M miał kiedyś pasję żeby hodować pająki ptaszniki, miał ich chyba z 10, jak zamieszkaliśmy razem stwierdziłam że jego pasja nie jest moją pasją, więc samice porozdawał, samce niektóre pozdychały bo żyją max.2 lata (dla porównania samice 20 lat) i został mu się jeden pająk, wczoraj umarł

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

Choinka kupiona, pomimo, że syf w domu przez remont. Fachowiec wyszedł, wraca w Nowym Roku.
Zdenerwowałam się w aptece, komuś się nie spodobało, ze mój pies zaszczekał i doszło do wymiany zdań. Do tego hasło, że powinien oprócz smyczy mieć kaganiec. A to ciekawe...
I straszyli mnie Strażą Miejską

Wczoraj zakończyłą się szkołą rodzenia i jestem szczęśliwa z tego powodu. Za długo. 8 spotkań po 3 h. Możnaby było te treści zawęzić.
Położna- spec. od laktacji mówiła, że karmiąca może jeść wszystko, byle zdrowe. (fast foody wiadomo)
Owoce też można. Byle jeść różnorodnie. A owoc podzielić sobie na cały dzień, a nie kilogram i nic innego.
Pytałam nawet czy nas nie wkręca

Smażone w głębokim tłuszczu czy słodycze wiadomo mało wartościowe. Można pić gazowane napoje.
Nie odmawiać sobie jedzonka, bo stres spowoduje zaburzenia laktacyjne.
Na porodówce wskazane biszkopty, petitberry, pomimo, że położne będą ganić- wspomaga to jednak laktację, tj cukier.
Pytałam o alkohol- można piwo, lampkę wina- zaraz po karmieniu, za 1,5 h nie będzie śladu po alkoholu i można dalej karmić.
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A w ogóle seks w ciąży powoduje "ćwiczenie" się szyjki.
Co do seksu, to my przez ostatnie 2 tyg tylko jeden raz...tydzień mieliśmy zakazu, a teraz Paweł był chory, to tak niebardzo, ale "umówiliśmy" się na wieczór. Ja mam chyba ochotę w ciąży większą niż przed. Przed to Paweł musiał mnie namawiać, teraz sama jestem chętna:) mam nadzieję, że tak zostanie, bo to niefajnie nie mieć chęci.
Dominia jak najbardziej rozumiem to, że nie chcesz mieć dziekanki. Dzwoniłaś do dziekanatu? Jest coś takiego jak indywidualny tok nauczania. Podobno często się zgadzają. Jedna kuzynka rodziła na koniec września i miała indywidualny tok, ale na dziennych była, i właściwie tylko na niektóre zajęcia musiała chodzić, czasem się indywidualnie z wykładowca umawiała. Druga kuzynka miała na roku dziewczynę, której zgodzili się na indywidualny tok, bo musiała pracować, a nie chciała rezygnować ze studiów. Może by się dało, że weźmiesz od kogoś notatki i tylko na jakieś zaliczenie bys pojechała, może mąż by Cię mógł zawieść.
Sylwia...co jak co, ale pająka bym nie zniosła...brrr...jak widzę jakiegoś, to zaczynam krzyczeć przeważnie. One takie okropne są, i tak szybko chodzą...I to jeszcze 10 szt, to strach chyba spojrzeć na taką hodowlę. Nie bałaś się, że kiedyś ucieknie ten ostatni i wejdzie Ci na nogę, czy coś?
jak pracowałam w lasach i wlazłam czasem na jakąś pajęczynę i pająka na wysokości twarzy, to leśniczy mówił, że zawału od tych moich krzyków kiedyś dostanie:)
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madlen jak w końcu załatwiłaś tą choinkę ? A bałaganu po remoncie współczuję..
Czy Wam też trudniej dodać wiadomość na forum? zanim ją wyśle to myśli i myśli, aa jak go ponaglam i dam drugi raz dalej, to wyświetla że duplikowane wiadomości będą ignorowane..
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Kupilismy lustra do łazienki w leroy merlin i pod sklepem sprzedawali choinki, to wybralam, zaplacilam, M. spakowal do samochodu.
Bez sensu takie szukanie problemow, unoszenie sie honorem podczas proby targowania.. Co ja moge...
Uparty osioł.
Co do wozka- zostaje przy x-landerze.
Prezenty kupione, siostrzenica musi sobie coś jeszcze wybrac, nie ryzykuje z wyborem dla 13latki..
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

No tak, ale powiem, że były tego też dobre strony, że tam trafiłam

Michasia słuchaj z tego co wiem o trwałej to Ci powiem, że każda niszczy włosy, tego nie unikniesz, żeby wyszedł dobry skręt muszą być po pierwsze dobrze nawinięte wałki, dobrze dobrany płyn, bo są różne rodzaje i trzeba się stosować najlepiej do zaleceń producenta bo głupia minuta różnicy może mieć zły wpływ na włosy lub na skręt... A i bywa tak, że może nie wyjść, po prostu może Twoje włosy są nie podatne na to albo zły płyn był, nie wiem, nie powiem tak przez internet

Hehe michasia a co do pająków to mojej koleżanki chłopak miał pająka ona była wtedy jeszcze w ciąży, w sierpniu 2012 urodziła, ale pająk uciekł w nocy i siedział przy jej głowie całą noc i czuwał, ja to w szoku byłam bym chyba zmarła tam ze strachu...
Sylwia to troszkę zalatany dzionek się szykuję

Gabilee u mnie częściej, że tak powiem szybkie numerki się zdarzają, bo ja na dłuższą metę się za szybko męczę i brzuch mi strasznie przeszkadza w tym, ale ostatnio się wystraszyłam, bo takich skurczów dostałam, że aż misiek do mnie mówi, że co jest, już rodzisz.? i się śmiał, a ja ze łzami w oczach, że nie wiem co się dzieję, bo takie bolesne skurcze miałam co parę minut i tak to od 2tyg na razie nie ryzykuje i zresztą jakoś ostatnio nie mam ochoty, może ze strachu, sama nie wiem, a on za to wiecznie napalony chodzi hehe ;P Ale nie powiem czasami jak coś najdzie to lecimy na żywioł

Madlen to patrzę w końcu choinkę macie

A i powodzenia dziewczynom na dzisiejszych wizytach ;**
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
sylwia nie gadaj że byłaś pod jednym dachem z takim wielkim pająkiem...

dziewczynki byliśmy z M dziś na zakupach, ale tłumyyy poprostu.. ale się biedronce wkurzyłam,,, nie dość że babka ok 45l mi się wpier.. w kolejkę, to jeszcze tym swoim wózkiem uderzyła mnie w brzuch... szok teraz ludzie, nic a nic nie zwracają uwagi na innych.. brak słów.. ale się na nią wydarłąm. Ale mnie nogii bolą, padam.. zupkę będę robić, jak odpocznę ;P
- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*
Życzę Wam spokoju, radości, uśmiechu, miłości, spełnienia wszystkich marzeń, lekkich porodów, przyjaznej atmosfery na porodówce, zdrowych maluszków, zdrówka dla Was, coraz lepszych wyników badań a słodkim mamą niskich cukrów

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Princess niestety właśnie moi rodzice mieszkają 26km ode mnie.. pół godz. jak jest dobra droga. Wczoraj tak rozmyślałam o świętach własnie, bo w boże narodzenie przyjeżdzamy do moich rodziców a w drugi dzień świąt rodzice mieli do nas przyjechać.. a powiedzieli że na jana przyjadą- mój M norlanie idzie do pracy wtedy i wiecie, to już normalny dzień.. a my tak się szykujemy, placki, sałątka, a tu się okazuje że do czwartku może to być już nie świeże i wogóle.. a to nic, nie będę ich zmuszać.. mój M wczoraj ładnie to speuntował.. mamy siebie i to najważniejsze.. w szczepka pewnie teście przyjdą i szwagierki (ale z nimi się codziennie widzę, ale co tam). Ale tak mnie to zdemotywowało..

ja mam troszkę jablek takich nie pierwszej świeżości to jabłczaka zrobię

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Natalka dziękujemy i nawzajem, dużo zdrówka, ciepłych i pogodnych świąt w rodzinnej atmosferze ;*
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja dziewczynyn bylam wczoraj na wizycie. czekalam 2 h bo taki dzien wczoraj byl,ze kazda ciezarna wysylala do szpitala