- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mrufka ja bym nie piła grzanego wina w ciąży bo chyba kopie tak samo. Pierwsze słyszę, żeby alkohol z niego ulatywał. Ja osobiście nie znoszę grzańców, kiedyś wypiłam grzane piwo i potem w całości je wyrzygałam

Alina dzięki za rady, ziołowych herbatek w ciąży się obawiam, czasem piję tumianek i koper włoski ale to raz na parę dni. A tego lubczyku to nie wiem gdzie mogłabym używać, bo niczego nie dosalam

Wyniki ok tylko podwyższone leukocyty.
Ten leżaczek jest super, pokażę go M i mam nadzieję, że kupimy

Chomiczka ja myślę, że takie zachowanie dzieci jest wynikiem braku wychowania i zainteresowania ze strony rodziców, także spokojnie

Odebrałam wyniki i mam ciała ketonowe w moczu oraz 3-5 leukocytów. Ciekawe co na to powie gin. Morfologia chyba ok, HBs ujemny.
Oto moje łupy:
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Princess no pewnie 2 piwka wystarcza zeby sponiewierac

Chomiczka nie wyobrazam sobie,zeby moj facetc czerpal przyjemnosc z zycia podczas kiedy ja musze znosic trudy ciazy. Narty???? sam???

Anoda gratuluje rzucenia tego swinstwa

Alina jak mozna nie pomoc chorej corce?

Michasia podoba mi sie ta historyjka z bulka

a z mlodzieza niestety tak jest teraz...az mnie pzerazenie ogarnia! dziewczynki w dzisiejszych czasach sa gorsze od chlopcow...bardziej zepsute, wyuzdane, wulgarne. Kiedys przypadkowo odczytalam wiadomosci na skypie bo moj syn korzystal z mojego i nie moglam wprost uwierzyc ,ze takie teksty moga puszczac dziewczyny w wieku 13 lat!Zreszta wystarczy spojrzec na FB lub nasza klase i zobaczyc jak sie lansuja na fotach

Dziewczyny...dzieki wszystkim za porady i mile slowa

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mocz:
ketony - obecne (+)
Osad moczu:
nabłonki płaskie - nieliczne
leukocyty: 3-5 (chyba powyżej 5 jest niedobrze nie?)
erytrocyty częściowo wyług. - 0-1
pasma śluzu - nieliczne
moczany bezpostaciowe - nieliczne
Morfologia:
leukocyty - 13,90
hematokryt - 36
limfocyty - 16 (to chyba wskazuje na anemię nie?)
neutrofile% - 77
neutrofile# - 10,70
Reszta w normie

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzwonila tesciowa.jest masakra z nia.corka jej i jej chlopak przesadny wegetarianin wprowadzili jej jakies diety cud...biegunke ma od wczoraj bo jej lkazali pic cynamon z cytryna i czyms jeszcze.dzwonila czym ma piers posypac zè sola niewolno bo szkodzi...ja jej mowie ze sypie przyprawa do grila to mowi ze niewolno bo glutaminian sodu.przyniesli jej 3 strony a4 czego jej jesc niewolno.jakas masakra.mowilam jej ze tak niewolno.ze musi jesc normalnioe...ze wspomagacze typu pestki z dyni itd mozna dodatkowo ale jesc musi normalnie....Mam nadzieje ze w tej ksiazce co mi polecilyscie nie ma drastycznych diet.kupie jje rano przyprawy bez konserwantow z firmy nuta smaku...nie bedzie miec tego glutaminianu ale bez przesady...ze skarjnosci w skrajnosc...nie dziwie sie ze tesc sie wkurza....ech
Chomiczka nie jestes egoistka.w zyciu bym sie nie zgodzila na wyjazd na narty.jestesmy razem w ciazy...bez jaj....
- drzyzgunia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Cały czas was podczytuje ale ostatnio nie mam kiedy napisać

jadziatopol oj ja tez mam ochotę się napić i zapalić jak nie wiem, ale do palenie też nie chciała bym wrócić

chomiczka podziwiam cię i wytrwałości mnie szlak trafia jak mój nie myśli o mnie tylko o sobie a potrafi być egoista jak nie wiem.
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mam pytanie do mamuś, które kupowały www.doz.pl/apteka/p8039-Linomag_z_tlenki...ci_i_niemowlat_50_ml taki krem, bo są dwa warianty, albo z tlenkiem cynku, albo z witaminami a+e, który wybrałyście?
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Drzyzgunia miło, że się odezwałaś, już się zaczynałyśmy martwić. Cieszę się, że Twoje maleństwo zdrowo rośnie

Sylwia dzięki za wyjaśnienie

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Cukier po obiedIe 108...bardzo ladny biorac pod uwage ze leze...zazylam nospe bo sie boje...moze sie nadwyzezylam tylko...
Princess a o mleku co myslisz?ona lubi i mleko i bawarke...
Ladna masz hemoglobinke.moze burak marcheewka i pol jablka do okowirowki...mi sie morfologia dzwiga po tym a pije prawie codziennie...a wczesniej tez bralam zelazo codziennie i sie niepoprawialo...a teraz hemolobinka z 10,5 na 11,1 skoczyla.i hematokryt tez w gore wiec cala morfologia sie dzwiga...polecam..
- niika
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- niika
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Niika ale numer!

Drzyzgunia fajnie ze sie odezwalas

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
princess to nie uzywaj lubczyku hehe rzeczywiscie mniej solisz niz nawet ja

jadzie no wlasnie nie wiem jak mozna nie pomoc sama bym jej oddala jak bym tylko mogla naprade lubie ale i ona zawsze byla ciepla dla mnie i serdeczna a z kuzynem mam llepszy kontakt niz z bratem mimo 10 lat roznicy wieku wiec naprawde bardzo ich cenie i strasznie przezywam...
kasia spokojnie ksiazka jest dobra sa ograniczenia ale bez przesady... jak ja nie lubie jak ludzie przesadzaja.. niech uwaza zeby sie nie odwodnila... to gorsze od konserwantow bo oslabi organizm... elektrolity i naturalne blokowacze... nie moze miec biegunki...
dzyzgunia szkoda ze smarczesz swojemu sie nie daj.. a wyniki to lepiej ze teraz masz lepsze mile zaskoczenie