BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #504775 przez chomiczka
Rany, 14 latka jest napalona?? :laugh: masakra co za dzieci teraz rosną. Jak tu wychować normalnego dzieciaka ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #504800 przez princess
Sylwia to niestety nie zależy od tego ile się widzicie w dniu tylko jakie macie charaktery, relacje, nastroje itp. Ja i M też się krótko codziennie widujemy i często się kłócimy. Najczęściej wystarczy 5 minut by wynikła awantura.

Mrufka ja bym nie piła grzanego wina w ciąży bo chyba kopie tak samo. Pierwsze słyszę, żeby alkohol z niego ulatywał. Ja osobiście nie znoszę grzańców, kiedyś wypiłam grzane piwo i potem w całości je wyrzygałam ;)

Alina dzięki za rady, ziołowych herbatek w ciąży się obawiam, czasem piję tumianek i koper włoski ale to raz na parę dni. A tego lubczyku to nie wiem gdzie mogłabym używać, bo niczego nie dosalam :) Jem tylko tą sól, która jest zawarta w gotowych produktach, płatkach na mleku, maśle itp...
Wyniki ok tylko podwyższone leukocyty.
Ten leżaczek jest super, pokażę go M i mam nadzieję, że kupimy :)

Chomiczka ja myślę, że takie zachowanie dzieci jest wynikiem braku wychowania i zainteresowania ze strony rodziców, także spokojnie :) Dewiacje też się co prawda zdarzają na szczęście rzadko a ta 14-latka pewnie nie ma dobrych wzorców, prawdopodobnie zamiast od najbliższych czerpie je z głupawych programów jak "Ekipa z new jersey", "nastoletnie matki" czy naśladuje Dodę i inne pustaki.

Odebrałam wyniki i mam ciała ketonowe w moczu oraz 3-5 leukocytów. Ciekawe co na to powie gin. Morfologia chyba ok, HBs ujemny.

Oto moje łupy:

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #504805 przez jadziatopol
ech dziewczyny :) ja tez sie ubrzdryngole i zapale jednego papierosa symbolicznie bo nie chce wpasc znowu w nalog :P wypije butelke wina sama :P
Princess no pewnie 2 piwka wystarcza zeby sponiewierac :P
Chomiczka nie wyobrazam sobie,zeby moj facetc czerpal przyjemnosc z zycia podczas kiedy ja musze znosic trudy ciazy. Narty???? sam??? :ohmy: to nie miesci mi sie w glowie ! :angry: ja bym mu dala narty :angry: jak ty wytrzymujesz jego nature...to ze musi byc w ciaglym ruchu? Raz mialam takiego faceta (surfing, snowboard, kazdy weekend pobudka 0 5 i wyskok nad morze)...nie bylo spokoju. Przez jakis okres podobalo mi sie to...i dotrzymywalam mu kroku ale nadszedl czas,ze zaczelo mnie to meczyc :(
Anoda gratuluje rzucenia tego swinstwa :) chociaz ja czasem mysle o fajeczce ;)
Alina jak mozna nie pomoc chorej corce? :ohmy: dzieki Alina...masz racje pewnie
Michasia podoba mi sie ta historyjka z bulka :lol:
a z mlodzieza niestety tak jest teraz...az mnie pzerazenie ogarnia! dziewczynki w dzisiejszych czasach sa gorsze od chlopcow...bardziej zepsute, wyuzdane, wulgarne. Kiedys przypadkowo odczytalam wiadomosci na skypie bo moj syn korzystal z mojego i nie moglam wprost uwierzyc ,ze takie teksty moga puszczac dziewczyny w wieku 13 lat!Zreszta wystarczy spojrzec na FB lub nasza klase i zobaczyc jak sie lansuja na fotach :ohmy: 10,11-latki przyjmuja takie pozy ze raj dla pedofila . Wystarczy dodac 0 700... :angry: Ja jestem zszokowana. Pamietam jak moj syn mial 11 lat i mial dziewczyne...a raczej ona jego chciala miec. Moj Bartek zwierzal mi sie czasem,ze nie chce sie z nia spotykac bo ona tylko o seksie gada a on mial jeszcze inne rzeczy w glowie ...dziewczynki szybciej dojrzewaja niestety i trzeba byc bardzo czujnym w obecnych czasach bo wszystko kreci sie dookola seksu a wzorce czerpia niestety z mediow i wiemy jakie one sa.
Dziewczyny...dzieki wszystkim za porady i mile slowa :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #504808 przez sylwia1986
Princess leukocyty 3-5, to nic takiego, to jeszcze norma, a ile masz przy tym bakterii? gorzej z tymi ciałami ketonowymi, ale to masz ślad, czy już więcej plusów? A w morfologii dużo te leukocyty masz podwyższone? Bo to w pewnych granicach też jest norma i więcej neutrofili niż limfocytów w stosunku do |norm| sprzed ciąży też jest ok. Hbs dobrze jak jest ujemny. Jakie słodkie ubranka :)

12 lata 4 miesiąc temu #504823 przez princess
Sylwia dzięki za zainteresowanie :) Oto parametry, które są w odchyle:

Mocz:
ketony - obecne (+)
Osad moczu:
nabłonki płaskie - nieliczne
leukocyty: 3-5 (chyba powyżej 5 jest niedobrze nie?)
erytrocyty częściowo wyług. - 0-1
pasma śluzu - nieliczne
moczany bezpostaciowe - nieliczne

Morfologia:
leukocyty - 13,90
hematokryt - 36
limfocyty - 16 (to chyba wskazuje na anemię nie?)
neutrofile% - 77
neutrofile# - 10,70

Reszta w normie :)

12 lata 4 miesiąc temu #504827 przez kasia123m
Hej dziewczynki.ja dzis sie nabiegalam i brzuch mnie mocno boli.zazylam dwa magnezy i leze.kawal drogi bylo do logopedy,potem do psyhologa w szpitalu.wszedzie syna ciagnac.zakupy apteka piekarnia...ech...

Dzwonila tesciowa.jest masakra z nia.corka jej i jej chlopak przesadny wegetarianin wprowadzili jej jakies diety cud...biegunke ma od wczoraj bo jej lkazali pic cynamon z cytryna i czyms jeszcze.dzwonila czym ma piers posypac zè sola niewolno bo szkodzi...ja jej mowie ze sypie przyprawa do grila to mowi ze niewolno bo glutaminian sodu.przyniesli jej 3 strony a4 czego jej jesc niewolno.jakas masakra.mowilam jej ze tak niewolno.ze musi jesc normalnioe...ze wspomagacze typu pestki z dyni itd mozna dodatkowo ale jesc musi normalnie....Mam nadzieje ze w tej ksiazce co mi polecilyscie nie ma drastycznych diet.kupie jje rano przyprawy bez konserwantow z firmy nuta smaku...nie bedzie miec tego glutaminianu ale bez przesady...ze skarjnosci w skrajnosc...nie dziwie sie ze tesc sie wkurza....ech

Chomiczka nie jestes egoistka.w zyciu bym sie nie zgodzila na wyjazd na narty.jestesmy razem w ciazy...bez jaj....

12 lata 4 miesiąc temu #504830 przez drzyzgunia
Hej mamusie :)
Cały czas was podczytuje ale ostatnio nie mam kiedy napisać :( albo weny brak :( mama przyjechała a jutro siostra przyjedzie juz się boje tego zgiełku :( nooo ale w końcu święta...ostatnio chodzę jak bomba zegarowa non stop mam takiego nerwa, że szok...a najgorsze że M chory a mężczyźni nie chorują oni walczą o życie...ciągle słyszałam podaj zrób aż mnie szlak trafiał brzuch miałam napięty jak nie powiem co...a że dupa mu się szybko do dobrego przyzwyczaiła to jak mu już lepiej to próbuje się mną wysługiwać ale nie daje się więc ciągle się kłócimy...a najgorsze, że mnie zaraził nooo i święta będę miała zasmarkane...dzisiaj byliśmy na wizycie młody leży główką w dól :) i waży 1680g sama nie wiem czy to dobrze czy nie??? Wyniki jak na ten etap ciąży super śmiałam się do gina, że powinnam je w ramkę oprawić pierwszy raz nic mi nie wyszło :)
jadziatopol oj ja tez mam ochotę się napić i zapalić jak nie wiem, ale do palenie też nie chciała bym wrócić :) zawsze parę groszy więcej w budżecie domowym :)
chomiczka podziwiam cię i wytrwałości mnie szlak trafia jak mój nie myśli o mnie tylko o sobie a potrafi być egoista jak nie wiem.

12 lata 4 miesiąc temu #504844 przez sylwia1986
Princess ketony na plus i moczany wskazują na to że musisz kobietko więcej pić, poza tym jest ok. W morfologii wszystko elegancko a o anemii świadczy hemoglobina jak masz poniżej 12 (lub 120 zależy od przelicznika).
Mam pytanie do mamuś, które kupowały www.doz.pl/apteka/p8039-Linomag_z_tlenki...ci_i_niemowlat_50_ml taki krem, bo są dwa warianty, albo z tlenkiem cynku, albo z witaminami a+e, który wybrałyście?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #504848 przez princess
Niestety ale większość żywności, którą jemy na co dzień jest rakotwórcza. Ogólnie to cukier jest rakotwórczy, zawiera go pszenica, żyto i kukurydza. Z nich robione jest prawie wszystko, pieczywo, ciasta, makarony itd. Do tego zwierzęta, które jecie i których produkty zjadamy są karmione tymi zbożami, więc mięso, mleko, sery, jogurty też to zawierają. Tylko zwierzęta karmione trawą produkują rzeczy nie podnoszące poziomu cukru. Wielce istotna też jest równowaga między spożywaniem kwasów Omega 3 i Omega 6. Omega 6 zjadamy o wiele za dużo (produkty pszeniczne) natomiast Omega 3 o wiele za mało. W książce, którą Ci poleciłam są podane produkty, których należy unikać a którymi je zastąpić, np. słodzić stewią, ryż wybierać basmati i brązowy zamiast zwykłego, chleb jeść z dodatkiem orkiszu. Ja sama piekę chleb i robię właśnie orkiszowy, jest antyrakowy. Wszelkie dodatki typu glutaminan sodu, sorbinian potasu i inne "smakowitości" to niestety chemia, która nas truje i dużo jej w mieszankach przyprawowych, czipsach, daniach w proszku i innych, wystarczy poczytać składy produktów. Jeśli Twoja teściowa dostałą biegunki to może dlatego, że zjadła coś całkiem innego niż dotychczas i nie musi oznaczać niczego złego. A teściem bym się nie przejmowała, bo chyba najważniejsza jest teściowa i poprawa jej stanu.

Drzyzgunia miło, że się odezwałaś, już się zaczynałyśmy martwić. Cieszę się, że Twoje maleństwo zdrowo rośnie :)

Sylwia dzięki za wyjaśnienie :) Z tym piciem to mam duże pragnienie, suszy mnie jakbym była na wiecznym kacu i wypijam codziennie hektolitry wody :ohmy: hemoglobiny mam 12,50 więc już bliżej dolnej granicy. Biorę żelazo raz na parę dni, to teraz się z nim pewnie bliżej zaprzyjaźnię :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #504863 przez kasia123m
Ja nie mowie ze zdrowsze odzywianie jej zazkodzi.chleb piecze sama od czasu do czasu.konserwanty mozna ograniczyc patrzac na produkty...mozna wynalesc te bez konerwantow.ale wszystko ma swoje granixe.zawioze jej jutro rybe w foli gotowa zeby tylko upiekla w sobote...kupie jej te przyprawy bez konserwantow.ale picie dziwnych specyfikow typu cynamon z cytryna i czyms tam itd moze jej teraz bardziej zaszkodzic niz pomoc.diety zdrowszej sie trzeba nauczyc.ja jak zaczelam stosowac diete cukrzycowa to glodowalam mialam mnustwo ketonow,straszne zawroty glowy.dopiero po szkoleniach zrozumialam pewne rzeczy.czeka ja pewnie leczenie i org musi miec na to sile.a on jej nawet zielonej herbaty zabronil pic.nie slyszalam zeby zielona herbata szkodzila...Rak sie zywi cukrem i stresem...bo stres podnosi cukier.to moze ograniczyc.ona i tak nieslodzi...moze ograniczyc smazenie na rzecz pieczenia duszenia...organizm z awsze bedzie mial lzej...ale wszystko z umarem.soli nie przypraw nie ziol polowy nie...no bez jaj.a jak kupo pomidora to jaka ma pewnosc ze nie jest chemia przepelniony.a i papryki zabronil jej uzywac...co zlego jest w papryce?
Cukier po obiedIe 108...bardzo ladny biorac pod uwage ze leze...zazylam nospe bo sie boje...moze sie nadwyzezylam tylko...

Princess a o mleku co myslisz?ona lubi i mleko i bawarke...

Ladna masz hemoglobinke.moze burak marcheewka i pol jablka do okowirowki...mi sie morfologia dzwiga po tym a pije prawie codziennie...a wczesniej tez bralam zelazo codziennie i sie niepoprawialo...a teraz hemolobinka z 10,5 na 11,1 skoczyla.i hematokryt tez w gore wiec cala morfologia sie dzwiga...polecam..

12 lata 4 miesiąc temu #504910 przez niika
widziałyście??? :ohmy:

12 lata 4 miesiąc temu #504911 przez sylwia1986
Widziałam to wczoraj w faktach, zastanawiali się czy to się stało naprawdę, czy to jakiś fotomontaż.

12 lata 4 miesiąc temu #504913 przez niika
mam nadzieję, że fotomontaż..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #504929 przez jadziatopol
Kasia jej...za duzo biegasz..oszczedzaj sie troche ;)
Niika ale numer! :ohmy:
Drzyzgunia fajnie ze sie odezwalas :) ale mi sie spodobal twoj tekst,ze mezczyzni nie choruja oni walcza o zycie :lol: widze,ze maluszek slicznie rosnie :) bardzo dobra waga do wieku :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #504933 przez Alina2408
pati to ma braciszek problem ale powiem ci ze przeraza mnie ze ta mala taka otwarta jest...

princess to nie uzywaj lubczyku hehe rzeczywiscie mniej solisz niz nawet ja :) leukocyty podwyzszone bo moze jestes podziebiona lekko... tak pomyslalam ze kkomus sie moze spodobac my juz mamy a ten fajny :) sliczne ciuszki...

jadzie no wlasnie nie wiem jak mozna nie pomoc sama bym jej oddala jak bym tylko mogla naprade lubie ale i ona zawsze byla ciepla dla mnie i serdeczna a z kuzynem mam llepszy kontakt niz z bratem mimo 10 lat roznicy wieku wiec naprawde bardzo ich cenie i strasznie przezywam...

kasia spokojnie ksiazka jest dobra sa ograniczenia ale bez przesady... jak ja nie lubie jak ludzie przesadzaja.. niech uwaza zeby sie nie odwodnila... to gorsze od konserwantow bo oslabi organizm... elektrolity i naturalne blokowacze... nie moze miec biegunki...

dzyzgunia szkoda ze smarczesz swojemu sie nie daj.. a wyniki to lepiej ze teraz masz lepsze mile zaskoczenie :):)

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka