BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #505719 przez Satine0
Matko...dziewczyny wy też jesteście tak bardzo zmęczone w tych ostatnich tyg ciąży? Bo ja tak jak na początku mogła bym spać i spać. Przychodzi godzina 15-16 i ja już zasypiam. :dry: :dry:

JAdzia no to szykuj się kochana :) Widac będziesz pierwszą rodzącą z nas :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #505725 przez jadziatopol
Satine nie jestem gotowa jeszcze. Nawet jednego ciuszka dla Hubusia nie mam bo paczka dopiero idzie ;) Jeszcze niech posiedzi...kazdy dzien na wage zlota.Zwiekszylam sobie sama dawke magnezu i biore tye co wczesnieji leze caly czas...juz mnie bok boli od tego lezenia ;) A jezeli chodzi o zmeczenie...to tez jstem tak zmeczona,ze padam okolo 19-tej. Nie jestem w stanie normalnie fkcjonowac.

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #505726 przez Satine0
Może wyślij Radka na zakupy:) niech chociaż coś tam kupi żeby w razie co było bo różnie może być.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #505729 przez andzia_zg
jadziatopol wow... czyli to może być już... właściwie w każdej chwili... będziesz pierwsza mamusią z naszego grona... właśnie uświadomiłaś mi,że poród zbliża się wielkimi krokami...

Trzymaj sie kochana... oby Hubi jeszcze troszkę posiedział w brzuchu aż paczusia z ubrankami dojdzie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #505730 przez jadziatopol
Satine chyba tak zrobie. Bo z czym ja pojade do szpitala :ohmy: bedzie musial wozek kupic sam z fotelikiem . Mam nadzieje,ze wybierze ladny :blink: najwyzej wymienimy pozniej...ja bym chciala chociaz do nowego roku donosic ;) prezent sobie zrobie na urodziny :lol:
Andzia ale ja nie czuje,zebym juz sie miala zbierac ;) nie chce jeszcze....w Polsce od razu dalibymi cos na podtrzymanie...a tu jak uznaja ze jest juz bezpiecznie to nie wtracaja sie do matki natury :ohmy: dokladnie...byle do Nowego Roku :kiss: dzieki kochana :kiss:

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #505748 przez Marlena1888
jadziatopol ale jaja :laugh: odpoczywaj teraz i życzę Ci krótkiego i pięknego porodu :) dawaj znać co i jak ;P i mimo wszystko 3mam kciuki żeby Hubi przeczekał jeszcze do nowego roku ;P

12 lata 4 miesiąc temu #505751 przez sylwia1986
Natalka dziękuję za życzenia i wzajemnie :)

Jadzia kurcze, takie wieści przed świętami :) w Polsce nie słyszałam o takim badaniu, że robią wymaz i na tej podstawie sprawdzają dojrzałość płodu, pewnie dojdzie do nas z opóźnieniem jak wszystko ;) i masz racje, w Polsce pewnie byś dostała luteinę albo coś i trzymaliby Hubcia w brzuszku ile się da.

12 lata 4 miesiąc temu #505756 przez jadziatopol
Marlena :kiss:
Znalazlam dziewczyny to badanie ale dopiero po angielsku,,,moze u nas tez jest takie badanie ale ja nie znam. FFN (Feetal Fibronectin )ma na celu zbadanie ryzyka wystapienia przedwczesnego porodu. U mnie wyszedl wynik negatywny co oznacza ze w najblizszych dniach jestesmy bezpieczni i nie zbieramy sie :) ale mamy byc czujni.

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #505760 przez jadziatopol
Marlena :kiss:
Znalazlam dziewczyny to badanie ale dopiero po angielsku,,,moze u nas tez jest takie badanie ale ja nie znam. FFN (Feetal Fibronectin )ma na celu zbadanie ryzyka wystapienia przedwczesnego porodu. U mnie wyszedl wynik negatywny co oznacza ze w najblizszych dniach jestesmy bezpieczni i nie zbieramy sie :) ale mamy byc czujni. W pochwie wystepuje stezone bialko przed porodem. Brak tego bialka czyli wynik negatywny daje 95% pewnosci,ze nie urodze w najblizszych 2 tygodniach. Tak przeczytalam.Uff!!!Mialyscie takie badanie robione? Ja pierwsze slysze o takim....ale tez wczesniej nie mialam takiej sytuacji. Dziewczyny ktore byly w szpitala ze skracajaca sie szyjka moglyby cos pewnie powiedziec :)
Sylwia teraz jak znalazlam to badanie w googlach to wychodzi,ze to nie jest na dojrzalosc plodu ale na przedwczesny porod. Chyba mamy takie badanie. Moze dziewczyny cos nam powiedza te ktore lezaly w szpitalu. Acha...i ona powiedziala,ze nie amm brac luteiny ani nie brac zastrzyku na podtrzymanie bo wynik jets dobry. Oni unikaja lekow jak ognia a to badanie mialo wykluczyc koniecznosc podawania jakichkolwiek lekow.Mysle,ze dobre maja podejscie :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #505764 przez [email protected]
jadzia trzymam kciuki,jeszcze troszke niech posiedzi mały i poczeka na paczke i wózek ;)

12 lata 4 miesiąc temu #505765 przez jadziatopol
Aganobla nie wypuszcze go przed nowym rokiem :lol: wepchne z powrotem jak bedzie trzeba :blink:

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #505767 przez michasia
Sylwia mi normalnie wiadomości dodaje.
Patii dzięki. A ten pająk u koleżanki to noc przed porodem tak czuwał przy niej? ona o tym wiedziała, że on tak blisko? brrr....a pajęczyny taki pająk nie zrobi?
Marlena dobrze, że coś tej babie odpowiedziałaś.
Natalka dzięki, wesołych świąt, takich w miłej atmosferze, dużo rodzinnego ciepła i z życzeń to wzajemnie, bo bardzo ładnie nam pożyczyłaś:)
Marlena śmiesznie się u Ciebie mówi, że ja Jana i Szczepana.
Jadzia wow, nieźle...To Cię nastraszyli. Jej, teraz jeszcze przed świętami trzeba myśleć o wyprawce. A długo taka paczka idzie z Polski do Stanów?
Kurcze, mam nadzieję, że Hubert jeszcze posiedzi tak ze 2 tyg przynajmniej. Śmiesznie, że tam mają zupełnie inne podejście niż u nas. A pytałaś o tą luteinę? u nas właśnie na podtrzymanie dają.
Satine jak to ostatnie tygodnie, Kurcze Jadzia prawie na porodówkę się wybiera, Ty piszesz, że ostatnie tygodnie, a ja czuję się jeszcze jakby ta ciąża miała trwać i trwać. Mam jeszcze ponad 2 m-ce, Wy rzeczywiście macie dużo mniej, ale dla mnie to jest jeszcze taki daleki termin, że abstrakcja...
Ja też ostatnio jakiegoś lenia mam, jeszcze ta pogoda, tak szaro-buro. Dobrze, że dziś ładnie słońce wyszło, to mimo mrozu jakoś tak milej. Byłam na zakupach u nas i umyłam kafelki i pralkę w łazience. Jakoś głodna dziś jestem, mam dzień bez słodyczy, ale chyba sobie jakieś płatki owsiane lub kaszkę mannę ugotuję.No i w pokoju dziś też chce coś porobić. Wczoraj dość dużo niepotrzebnych rzeczy przejrzałam, dziś może na stole ogarnę bo już nic się nie mieści.

Jadzia to dobrze, że jeszcze nie czas. Chyba Mrufka pisała, że ma zgładzoną szyjkę, to może u Ciebie też po prostu się tak skróciła, ale będzie trzymać jeszcze. A coś mówiła, czy jest twarda, zamknięta, czy jak?

12 lata 4 miesiąc temu #505770 przez princess
Pliszka udanej imprezy :)

Michasia teściowej nie ma, siedzi w Niemczech w pracy i wraca po Nowym Roku, teść siedzi sam i Świąt nie obchodzi a my w niedzielę wracamy do domku. Zapraszałam go z mamą na Święta do nas ale nie chce mu się jechać 70 km.
A robiłaś sobie kiedyś loki/fale? Wiesz czy Ci pasują? Mi się wydaje, że najlepiej Ci w prostych włoskach :) Mi też kiedys po głowie chodziła trwała, spytałam się mojej fryzjerki co o tym sądzi - odradziła mi robienie na długich włosach bo pod wpływem ciężaru mogą się prostować i wydam sporo kasy na zabieg a efekt może być marny+zniszczenie włosów. Odpuściłam sobie. Umyj sobie wieczorem włosy i na świeże suche zapleć dobieranego warkocza, musi być ciasny i zaczynać się zaraz na czołem. Rano jak go rozplączesz i popsikasz włosy lakierem powinnaś mieć ładne fale :)

Katarinka a czemu pytasz o ospę? masz jakieś objawy czy kontakt z chorym?

Satine ja dla teściów zawsze oczyszczam skrzynkę sms i ustawiam dzwonki w komórce :D Smsy już sie nauczyli wysyłać :D Ale zanim to nastąpiło też pustaki wysyłali albo jakieś hieroglify ;)

Gabilee a plamy masz ciemne czy jasne? Jeśli ciemne to może być od łożyska, jak jasne to od penetracji szyjka może się buntować... Mnie też się często chcę, ale już taka długa przerwa była, i tyle przebojów było do tej pory że już bym się nie odważyła...

Sylwia rozumiem Cię z tym pająkiem, chyba zareagowałabym podobnie :silly:

Satine ja też się śmieję, że po 28 stycznia możemy spróbować się przytulić, bo Adaś mógłby już się urodzić. Podobno może to wywołać poród, szczególnie sperma ma właściwości wywołujące skurcze.

Madlen a to wrażliwniś Ci się trafił... Mój pies szczekał zawsze jak opętany przed sklepem i ktoś mi kiedyś zwrócił uwagę, spytałam, czy dla żuli, którzy tu stoją wieczorami pod sklepem, drą mordy i szczą też by tak zwrócił uwagę, że mu przeszkadzają? Nic nie powiedział i więcej nikt mi uwagi nie zwrócił.
To świetna wiadomość, że można podczas okresu karmienia strzelić piwko :)

Natalka Tobie również życzę Wesołych Świąt :)

Jadzia dzięki Bogu, że akcja porodowa się nie rozpoczęła jeszcze :) Ciekawe cóż to za badanie, jak się dowiesz to napisz. To leż kobito i trzymajcie się jeszcze z Hubim w dwupaku jak najdłużej. Trzymam za Was kciuki :kiss:

Melduję się po wizycie. Adaś oczywiście dalej siedzi na pupie. Waży 1800 coś gram. Szyjka zamknięta. Moje wyniki doktor pochwalił, ale żelazo zapobiegawczo mam brać codziennie. Luteinę mam brać już nie co 6 a co 8 godzin. Pytałam doktora, czy to normalne, że Adaś ma 4 czkawki dziennie, powiedział, że to nie jest nic niepokojącego. Kolejna wizyta za 2,5 tygodnia. Idę poleżeć bo trochę się dziś nałaziłam i nasiedziałam. Miłego wieczorku :)

12 lata 4 miesiąc temu #505771 przez [email protected]
jadzia jak chce mieć w co sie ubrać to niech czeka i nie wygłupia sie :woohoo: tak na serio mysle że jeszcze trochę :)

12 lata 4 miesiąc temu #505777 przez jadziatopol
Michasia pytalam o luteine i powiedziala,zeby nie brac. :dry: paczka w zakeznosci czym idzie roznie. Statkiem okolo 3 miesiecy i jest tansza...lotnicz okolo tygodnia. Hubusiowe rzeczy kolezanka mi wt=ysyla lotnicz (drogo jak diabli ale nie ma wyjscia 280 zl!) a statkiem pozostale rzeczy glownie moje.
Princess Adas duzy facet :lol: elegancko rosnie :) to badanko napisalam wyzej bo je w koncu znalazlam ale na googlach ang. bo po polsku jak wpisywalam to nic mi nie chcialo wyskoczyc moze dlatego ze nie wiedzialam jak to ujac w slowa. FFN. Przeczytaj sobie moze znasz to badanie.Ja sie nigdt=y nie zetknelam ale malo jestem zorientowana w takich gin-pol sprawach ;) bede lezec plackiem i mam nadzieje,ze wytrzymamy do stycznia :)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka