- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobra, wpadlam tu napisac dobranoc! Oby nam sie traumatyczne porody po tej burliwej dyskusji nie snily, no i zebym swojemu chlopu przez sen tego lewego sierpowego na zapas nie sprzedala
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Depeche Ty jesteś niemożliwa! ha ha ha ale się uśmiałam przez Ciebie
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Kruca.. z innej beczki, mój W. nad ranem leci do Polski, jeszcze z pracy nie wrócił. Nie dość, że ostatnio ciągle sama od rana do ok.22, to teraz jeszcze tydzień w większości spędzony w łóżku, w pustym domu
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Jesli chodzi o masaż krocza,to robisz to sama, w domu,info w necie.
Jeśli zaś chodzi o masaż szyjki. Ogólnie szyjka macicy jest skierowana do tyłu, w kierunku kości ogonowej. Skurcze mają spowodowaćże wraz z jej rozwieraniem szyjka będzie kierowała się w kierunku osi kanału, czyli w kierunku spojenie łonowego. Często gęsto zdarza się tak, że sama szyjka się rozwiera ale nie kieruje się w kierunku wychodu. Masaz polega na tak jakby ściągnięciu zsunięciu jej w stronę wychodu. Robi się tak bo na przykład nie pomagają środki rozkurczowe itd, a rozwarcie postepuje...
Depeche to wszystko zalezy w jakiej pozycji się znajdujesz. Czy stoisz, czy lezysz na wznak czy na boku. Odpowiednia pozycja dziewczyny to na lewym boku. Głowa lepiej schodzi do dna miednicy. Dziecko jest odpowiednio dotlenione i kość ogonowa tak nie cierpi.
Depeche popierałaś sobie bo był ucisk i inaczej nie dałaś radę zapanować nad tym, w tej sytuacji możesz jeszcze sobie przyjąć pozycję na klęczki.
To tyle z moich rad. Scinałam R włosy i zrobiłam mu dziurę wydarł się na mnie a mnie się tak w głowie kręciło...
Dobranoc
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Oko ja spadam bo dziady ze spółdzielni mnie jutro wyrwą z wyra o 7:30
Spokojnej nocy dwupaczki
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Koticz chodzi o masaż krocza czy szyjki przy porodzie?
Jesli chodzi o masaż krocza,to robisz to sama, w domu,info w necie.
Jeśli zaś chodzi o masaż szyjki. Ogólnie szyjka macicy jest skierowana do tyłu, w kierunku kości ogonowej. Skurcze mają spowodowaćże wraz z jej rozwieraniem szyjka będzie kierowała się w kierunku osi kanału, czyli w kierunku spojenie łonowego. Często gęsto zdarza się tak, że sama szyjka się rozwiera ale nie kieruje się w kierunku wychodu. Masaz polega na tak jakby ściągnięciu zsunięciu jej w stronę wychodu. Robi się tak bo na przykład nie pomagają środki rozkurczowe itd, a rozwarcie postepuje...
Depeche to wszystko zalezy w jakiej pozycji się znajdujesz. Czy stoisz, czy lezysz na wznak czy na boku. Odpowiednia pozycja dziewczyny to na lewym boku. Głowa lepiej schodzi do dna miednicy. Dziecko jest odpowiednio dotlenione i kość ogonowa tak nie cierpi.
Depeche popierałaś sobie bo był ucisk i inaczej nie dałaś radę zapanować nad tym, w tej sytuacji możesz jeszcze sobie przyjąć pozycję na klęczki.
To tyle z moich rad. Scinałam R włosy i zrobiłam mu dziurę wydarł się na mnie a mnie się tak w głowie kręciło...
Dobranoc
Ja ntuicyjnie zeszlam z lozka i probowalam kucac, tak mi bylo najlepiej, ale oczywiscie kazala mi wejsc, bo jak ona ma odebrac porod ( to byl doslownie cytat), a rodzilam oczywiscie standardowo nalezaco, bo tak jej bylo wygodniej.
Skonczmy juz ten temat, bo teraz to mnie z powrotem d.pa boli ( oj jak bolala, a jakie mialam hemoroidy, heheh tez nie wiedzialam co to jest na poczatku)
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia no to załatwiłaś męża na cacy, teraz go na łyso musisz ogolić
K. jeszcze w tej naszej rozwalonej sypialni siedzi... ale go wzięło na robotę po nocach Jego brat poszedł już o 18, a ten dalej dłubie...
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Offca zleci Ci czas bez lubego, nie martw się. Wiem, że fajnie by było jakby wrócił dzisiaj wcześniej i mogli spędzić trochę czasu razem, ale widocznie nie da rady:( Pewnych rzeczy nie przeskoczysz niestety
Gosia no to załatwiłaś męża na cacy, teraz go na łyso musisz ogolić
Gosia przyklej plasterek, ucałuj w łysinkę
Agnieszka, mamcia nieby tydzień, ale serio - jak się leży, wstaje do wc, czy się umyć, to czas leci tak powoli, jakby se z nas jaja robil. Na szczęście bóle i skurcze się zmiejszyły, więc na lekkie zakupy podejdę, czy sobie cos ugotuję, bo ostatnio to był koszmar. Wszystko obolałe od łóżka, nie ma już co oglądac, czytać się nie chce, spać się nie chce i uffff
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnieszka, mamcia nieby tydzień, ale serio - jak się leży, wstaje do wc, czy się umyć, to czas leci tak powoli, jakby se z nas jaja robil. Na szczęście bóle i skurcze się zmiejszyły, więc na lekkie zakupy podejdę, czy sobie cos ugotuję, bo ostatnio to był koszmar. Wszystko obolałe od łóżka, nie ma już co oglądac, czytać się nie chce, spać się nie chce i uffff
No nie mogąc nic zrobić na pewno czas wolniej leci, ale zobaczysz minie szybko... Masz nas, wiesz jak w tym forum można się zatracić Siedzisz i nawet nie wiesz, że czas mija i to jak szybko mija
Szkoda, że nie masz zrobionego zaopatrzenia na ten samotny tydzień, żebyś nie musiała żadnych zakupów robić, tylko z lodówki wyciągać co Ci potrzeba...
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dorianek mnie kopie
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też siedzę sama, mój T jak na złość musi siedzieć od 14 do 24 w pracy ten ich szef (stary) nie ma serca w ogóle, każe im odrabiać godziny te co nie było roboty i ich puszczali. Przecież to nie wina pracowników że zleceń nie było
Dorianek mnie kopie
Niestety tak to jest z tą pracą, szefowie często nie mają serca, nie liczą się z niczym:dry: A Ty nie jesteś sama, Dorianek daje znać, żebyś o nim nie zapominała i nie pisała takich bzdur:)
A moja Zosia jakaś taka spokojna dzisiaj i wczoraj też...