BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 tygodni temu #496524 przez Paulina 77
Mnie dentysta leczył zęby ze znieczuleniem na początku ciąży i nie było problemu - sam ma chyba 3 dzieci i bardzo uważa, żeby nie zrobić krzywdy ciężarnej i jej dziecku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #496525 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Ścinam moje włosy R odkąd jesteśmy razem. Nawet kupilismy w zeszłym miesiącu nową golarkę,nie wiem co porobiłam. Odrosną, trudno :lol: zlewam to.
Agnieszka86 a ja będę o tobie myślała jak będę leżała na fotelu ginekologicznym :blink: a do dentysty wybieram się po niedzieli, jak będę u mamy.
Dziewczyny między 5. a 7. miesiącem ciązy, spokojnie można stosować znieczulenie dentystyczne, to z resztą odpowiedni czas na wizytę kontrolną.

Słyszałam, że wolno, ale ja tam wolę pocierpieć i na żywca to przejść:) Bo ja z serii panikar jestem i będę sobie potem do głowy dobierać... Moja dentystka jest bardzo fajna, więc nie będzie nade mną z tym wiertełkiem stać jak psychopatka ;)

12 lata 4 tygodni temu #496527 przez Paulina 77
Gosia27 napisał:

Nie chciałam już pisac, ale mój wujek po porodzie swojej córeczki jest impotentem...i kuzynka jest jedynaczką. Z ciocią od nowa się docierają...

Gosia dobrze że to napisałaś. Bo w mediach taka nagonka, żeby facet był przy porodzie, a nie każdy się do tego nadaje.

12 lata 4 tygodni temu #496530 przez andzia_zg
Wszystko zależy od faceta.Ja uważam, ze nic na siłę. Jeśli mój nagle stwierdzi,że nie chce być to niech nie robi nic na siłe. Ale mój sie upiera, z emu krew nie przeszkadza. Okaże sie dnia porodu czy będę rodziła sama czy z nim.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 tygodni temu #496532 przez Agnieszka86
Nie każdy facet nadaje się na salę porodową. Jeden jakoś to godnie przyjmie i nic się nie zmienia, a inny ma taką traumę, że naprawdę potem są problemy. Wydaje mi się też, że to zależy od przebiegu porodu, podejścia personelu no i samej rodzącej. Mnie się wydaje, że gdybym rodziła z mężem, to bym tam starała się chojraka udawać przed nim :ohmy: Ale póki co nie rozmawiamy o tym jeszcze tak na serio. Widzę, że jakoś inaczej do tego podchodzi odkąd jakiś jego znajomy (nie znam gościa), powiedział mu, że był przy porodzie i strasznie mu się podobało(!?)

12 lata 4 tygodni temu #496536 przez Lafi
Mi mój gin przy Sewerynie mówił ze meża jak tylko bardzo chce, mojego po ostatniej akcji z jego palcem to wymiekam, pewnie zamiast skupic sie na porodzie to bym na niego patrzyła czy nie mdleje :) ale sie wszystko zobaczy, no chyba ze mu jakis haloperidol lub tisrecin ewntualnie relanium zapodam :)

12 lata 4 tygodni temu #496546 przez Gosia27
Są różne sytuacje na porodówce, dużo facetów nie wytrzymuje napięcia i dostaje nam się...
Są sytuacje, że nawet są w stanie się pokłócić i wyzywać...
Bywa i tak że kobieta potrafi nieźle wykorzystać tą sytuację,a potem mąż na położnictwie karmią ją łyżką...to są sytuacje które widziałam, przeżyłam na własne oczy...osobiście męża bym nie zabrała, bo sam akt porodu uważam za odzwierzęcy...to nie jest widok dla faceta...

12 lata 4 tygodni temu #496555 przez Gosia27
Powiem Wam, że chwalą sobie dziewczyny poród z przyjaciółką czy siostrą, odradzam poród z mamą. Opowiem Wam coś...
To była sobota, akurat ja wtedy dyżurowałam na porodówce, koleżanka z nocki zostawiła mi już dziewczynę która już była na końcówce I okresu porodu (towarzyszył jej facet...nie pytaysmy się czy mąz) i wiecie co rodziła z ojcem dziecka, a mąż jej przyszedł do porodu. Musiała zejść z łózka i wyjaśnić sytuację bo bałyśmy się bójki i policji...i tak bywa :S

12 lata 4 tygodni temu #496558 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Są różne sytuacje na porodówce, dużo facetów nie wytrzymuje napięcia i dostaje nam się...
Są sytuacje, że nawet są w stanie się pokłócić i wyzywać...
Bywa i tak że kobieta potrafi nieźle wykorzystać tą sytuację,a potem mąż na położnictwie karmią ją łyżką...to są sytuacje które widziałam, przeżyłam na własne oczy...osobiście męża bym nie zabrała, bo sam akt porodu uważam za odzwierzęcy...to nie jest widok dla faceta...

Twoje rady w tym temacie są dla nas bardzo cenne :)
Kuzynka rodziła z mężem. Kiedy później opowiadała o porodzie i spojrzałam na jej męża, który na ten temat nic nie chciał mówić, widziałam, że na salę porodową trafił nie z własnej woli :dry: Absolutnie jestem przeciwna zmuszaniu mężów, partnerów.. facetów ogólnie, do wspólnego rodzenia...

12 lata 4 tygodni temu #496562 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Powiem Wam, że chwalą sobie dziewczyny poród z przyjaciółką czy siostrą, odradzam poród z mamą. Opowiem Wam coś...
To była sobota, akurat ja wtedy dyżurowałam na porodówce, koleżanka z nocki zostawiła mi już dziewczynę która już była na końcówce I okresu porodu (towarzyszył jej facet...nie pytaysmy się czy mąz) i wiecie co rodziła z ojcem dziecka, a mąż jej przyszedł do porodu. Musiała zejść z łózka i wyjaśnić sytuację bo bałyśmy się bójki i policji...i tak bywa :S

Nieźle... :S

12 lata 4 tygodni temu #496569 przez Lafi
Gosia o kuźwa :) ostatni słyszałam ze lekarze casmi musze niźle naciagac daty porodów zeby sie meżowie nie pokapali, a spotkała msie z taka sytuacja ze matka z córka były w ciaży ale to niby nic. ale z tym samym facetem tzn. córka z swoiem meżem z mama z zieciem.

To moze do porodu zabiore moja znajomo pigule z która pracuje, ona kiedy robiła na prodówce.

12 lata 4 tygodni temu #496572 przez Agnieszka86
A ja mam jeszcze takie pytanie, być może głupie, ale co tam. Czy słyszałyście, że nie powinno się malować paznokci w ciąży?? Że tam jakieś substancje szkodliwe mogą być i przenikać do organizmu (!?) Ja wczoraj się z tym spotkałam i trochę zgłupłam... bo od czasu do czasu sobie maluję pazury? Wiem, że Wy też. Zapytam lekarza na wizycie przed świętami, jak nie zapomnę.

12 lata 4 tygodni temu #496574 przez Gosia27
Dziewczyny poproszę Was o sprawdzony przepis na barszcz z uszkami, w tym roku pierwszy raz będę go robiła u nas w domu rodzinny ze względu na męża :blink:

12 lata 4 tygodni temu #496577 przez Gosia27
Agnieszk86 spokojnie możesz sobie je malowac. Jesteś już po I trymestrze więc nie szkodzisz maluszkowi :blink:

12 lata 4 tygodni temu #496578 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Siostry nie rodziły, to się nie nadają, bo jeszcze im się odechce :ohmy: Najlepsze koleżanki też nie, a ta która rodziła mieszka pod Łodzią... więc u mnie ten scenariusz odpada. Sama będę rodzić i doskonale sobie dam radę, a co :silly: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka