- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
- Otrzymane podziękowania: 0
Andzia fajnie, że tak bez stresu jeździsz zimą... Ja jakoś się boję, ale może to dlatego, że zimą nigdy nie musiałam jeździć i jakoś się nie rwałam na ochotnika. Dzisiaj u nas bardzo ślisko, dwa razy mnie na zakrętach pozarzucało A pomalutku jechałam na 2.
Ja też już po dentyście. Bolało masakrycznie bo nie chciałam znieczulenia, ale w porównaniu z porodem to pikuś Zosi się nie podobało bo wierzgała bardzo. Właśnie zjadłam podwieczorek, mniam byłam taka głodna, bo to moja pora karmienia
A muszę Was pochwalić, nie natrzaskałyście masy postów:) Dzięki
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Agnieszka dzielna z Ciebie "bestia" ja bym nie wytrzymała bez znieczulenia A maleńkiej sie nie podobało, bo czuła Twoje emocje i lęk i też to na własny sposób przeżywała.
A co do pogody to faktycznie dziś mega ślisko. Na mojej ulicy mega szklanka, a na tym lezy śnieg przez co nie widac lodu. Jedynie główne drogi sa ok.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
offca ja rodziłam naturalnie bez znieczulenia tylko z glupim jasiem(nie polecam) a u nas nie ma mozliwości rodzić ze znieczuleniem tzn. podobno jest ale nikt nigdy nie rodził bo oni po prostu nie dają znieczulenia
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Andzia fajnie, że tak bez stresu jeździsz zimą... Ja jakoś się boję, ale może to dlatego, że zimą nigdy nie musiałam jeździć i jakoś się nie rwałam na ochotnika. Dzisiaj u nas bardzo ślisko, dwa razy mnie na zakrętach pozarzucało A pomalutku jechałam na 2.
Ja też już po dentyście. Bolało masakrycznie bo nie chciałam znieczulenia, ale w porównaniu z porodem to pikuś Zosi się nie podobało bo wierzgała bardzo. Właśnie zjadłam podwieczorek, mniam byłam taka głodna, bo to moja pora karmienia
A muszę Was pochwalić, nie natrzaskałyście masy postów:) Dzięki
No to super, że u dentysty było wiarę ok. Im bliżej świąt tym mniej postów...
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To ja coś powiem...mogę? Dziewczyny nie piszcie tyle o tych porodach,opowieściach bo same się nakręcacie....wcale ta służba zdrowia nie taka zła....
Dawki oxytocyny sa stałe, 5jednostek do prowokacji porodu, do przyspieszenia akcji porodowej aż do jej zakończenia...czasem lekarze podają w III okresie dodatkowo 5j wtedy kiedy ma urodzić się łożysko.
Czasem sa takie sytuacje że my jako personel nie jesteśmy w stanie zapytać czy Pani się ewentualnie zgadza bo liczą się sekundy....to są sekundy że każda rodząca musi nam zaufać i musi z nami współpracować bo bez współpracy żadna z Was nie napisze że poród jest cudownym przezyciem...
I nie jestem położną suką
wszędzie są jakieś wyjątki:p czy w służbie zdrowia, urzedach , policji
zawsze trafi sie ktoś kto psuje całą opinię na temat danego zawodu:P a m ludzie bardziej pamiętamy złe niż dobre:P
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
zawsze trafi sie ktoś kto psuje całą opinię na temat danego zawodu:P a m ludzie bardziej pamiętamy złe niż dobre:P
To prawda... taka natura ludzka, ze zapamiętujemy wszystko to co złe, a nie pamiętamy już o tym co dobrego usłyszeliśmy...
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulina 77 napisał:
Gosia27 napisał:
Ale przykro jest słyszeć kiedy rodząca krzyczy do mnie Ty glupia kurwo połóż się i urodź sama albo za mnie, sama sobie rozwala krocze do II stopnia...a ja mam stać z głową spuszczoną w kroczu i się nie odzywac...bo od razu mnie prokuratorem straszą...
koniec tematu....człowiek człowiekowi wilkiem...
Gosiaku przy porodzie to chyba podobny dziki stan jak podczas wybudzania z narkozy - można się niezłych bredni nasłuchać...
Heheheh ja raz przed opercja, jak dostalam glupiego jasia, to powiedzialam do lekarza " ma pan teraz jedyna szanse w zyciu zobaczyc moje gole cycki". Jak mnie wybudzili to oni sie nadal z tego smiali.
ja po gupim jasiu mówiłam do lekarza żeby mnie ciasno zszył i pytałam kiedy w końcu będę się mogła z mężem kochać
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kika1985 napisał:
To prawda... taka natura ludzka, ze zapamiętujemy wszystko to co złe, a nie pamiętamy już o tym co dobrego usłyszeliśmy...
Zgadzam się z Wami dziewczyny, jeden "przypadek" psuje opinie innym. No ale wiemy to i o tyle jesteśmy mądrzejsze. Nakręcać się nie ma co.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Z Kropkiem wsjo ok, nadal ułożony miednicowo, czyli główką mnie bije po żołądku . Lekarz pomacał brzuszek i stwierdził, że trochę napięty- ale badanie na fotelu też w porządku, szyjka trzyma . Gdyby się spinał boleśnie, to mam dwie Nospy zażyć .
Lekarz skierował mnie na badanie krwi, moczu i na konsultacje internistyczne do lekarza rodzinnego- wpis w karcie ciąży , ale mam też powiedzieć o tych moich dusznościach i słabościach.
Kolejna wizyta 27.12- a już myślałam, że "odpuści" i da termin po Nowym Roku
Aaa i w związku z przebytą laparoskopią i na chwilę obecną położeniem miednicowym zagadywał o ewentualności cięcia cesarskiego, ale o tym to jeszcze rozmawiać będziemy