BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 tydzień temu #511601 przez Depeche
katarzyna1702 napisał:

Dzięki Dziewczynki ;)
Mój Wiktor dostał od babci na gwiazdkę 600 zł na łóżeczko i wyposażenie więc myślę że śmiało wystarczy.

Hm, nowe lozeczko ( pisze ceny sprzed 2,5 roku, wiec teraz pewnie jest drozej) 350 zl
posciel z dwa komplety plus ochraniacz to gdzies z 200 zl ( liczac tansza posciel)
materac 50-70 zl
przescieradla z 3 szt - 100 zl

Na karuzelke juz braknie. Szalone te ceny, szalone!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #511603 przez Depeche
Gosia27 napisał:

Jestem, po spacerze. Piękna pogoda tylko wiatr taki nie przyjemny.
Katarzyna kuruj się kochana. co byś w Nowy rok nie wkroczyła z chorobą ;)
Beata26 ładny masz brzusiu. Elegancki :kiss:

Dziewczyny ja jestem pełna wiary, że będziemy tulić swoją córeczkę, ale im bliżej rozwiązania tym coraz bardziej się boję...chciałam próbować siłami natury,przeraża mnie cięcie cesarskie.Nie umiem się z tym oswoić...a za wyprawkę się zabiorę. Obiecuję, po nowym roku zacznę wszystko organizować. Musimy tylko kupić łóżeczko a to chce nam moja mam sprezentować. Ubranek jest co nie miara. Także najpotrzebniejsze rzeczy mamy. A wiem, że z pomocą mojej mamy ze wszystkim zdążymy.

Aksa podziel się arbuzem :silly:

Ciekawe jak tam Vernix
Jak się czuje Paulina77

Gosiu bedzie dobrze. A jak cie cesarka przeraza, to przytocze ci slowa mojej kuzynki, zresza lekarza. Lepiej miec kilka zrostow i blizne, niz rozje.ana cip.e.
;-)

12 lata 1 tydzień temu #511604 przez Gosia27
Depeche napisał:

Gosiu bedzie dobrze. A jak cie cesarka przeraza, to przytocze ci slowa mojej kuzynki, zresza lekarza. Lepiej miec kilka zrostow i blizne, niz rozje.ana cip.e.

:lol: a no to oczywiste, że podwozie będzie nie naruszone :silly:

12 lata 1 tydzień temu #511615 przez Beata 26
Przykro mi ale teraz mysle juz tylko o tym arbuzie.
Widze go nawet przed oczyma duszy mojej ;)

12 lata 1 tydzień temu #511619 przez kika1985
Waszka87 napisał:

A co myślicie o braniu kąpieli w ciąży? Kąpiel czy prysznic?

ja uwielbiam kąpiele i moja mała chyba też bo zawsze jak leżę w wannie to wtedy mi podskakuje w brzuchu :P

12 lata 1 tydzień temu #511620 przez kika1985
Beata 26 napisał:

Waszka ja tez wszystko sama musze i jakos nie wierze jak ktos mowi: dostaniesz tyle tego jeszcze. Poki co to naprawde dostalam krople w morzu kropli morza jaka mam. Lista wyprawkowa peka w szwach, tak mamy malo rzeczy - i tez zaluje, ze tak pozno sie za to zabieram - bo sil to tez wiadomo ile teraz mamy.

Ja biore kapiel raz w tygodniu - w letniej wodzie - juz mamy ugadane z Julianem, ze jak woda za ciepla to on kopie a ja dolewam zimnej. Max 15 min.
Przed ciaza uwielbialam gorace kapiele. Brakuje mi ich.
Ale jeszcze troszke.

Dzis widzialam sie z kolezanka, ktora ma termin za niecale 3 tygodnie. Boshiuu jaka ona spokojna - az sie zaczelam zastanawiac czy wszystko ze mna ok. Poza tym ona nie ma jeszcze wielu rzeczy np smoczka czy butelki rozka otulacza czy takich bajerow - no niby niekoniecznie potrzebnych - ale ja w razie w chce miec. Ma tylko wozek lozeczko szafe, kilka ciuszkow (bo dziecko szybko wyrasta) pieluszki lek na kolki i plesniawke i try buteleczki jakis tam kosmetykow! Masakrosssssssssssss ja mam zryta banie, ze uwazam, ze tyle mi rzeczy trzeba bo juz teraz mam wiecej niz ona (oczywiscoe bez wozka)???? Czy po prostu ludzie roznie do tego podchodza? I co za obgadywacz ze mnie (fuj)

a co tak rzadko? w Holandii taka droga ta woda ? :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

12 lata 1 tydzień temu #511621 przez andzia_zg
Hello dziewczyny :-)

Nie było mnie kilka godzin a tu tyle do czytania... Aż szok, że taki ruch na forum w weekend :P

xxElaElaEexxx cudnie wyglądałaś :-) Witaj w gronie zaobrączkowanych :-)

Gosia więcej wiary w to, że wszystko będzie ok. Zabieraj przygotowane ciuszki, bo potem nie bedziesz miała w głowie jeździc po nie.

katarzyna oby ci szybko przeszło to przeziębienie. Fajnie, że dostalas kase.Będziesz miala na zakupy dla maleństwa.

Beata jak zwykle cudne zdjęcie :-) kto Ci robi takie sliczne fotki? Będziesz miała super pamiątkę.

A ja jestem już wykończona. Tyle się nałaziłam,że mam już dość. Najpierw byłam w Home&You i kupilismy znajomym takąramkę na kilka zdjęć. chcieliśmy kupić taki starodawny zegar ale szybka była pęknięta, a świeczek nie było ;/
Potem pojechałam kupić sobie stanik, bo w ten już sie nie mieszczę. Mąż bidulek ciągle musiał mi donosic rozmiary, bo wszystkie były za małe. tak jak wcześniej w obwodzie mialam 75 tak teraz mam 85... :S Potem pojechalismy jeszcze do Rossmanna,apotem pojechalismy zjeść obiad so Sphinks'a Ale sie najadłam. Zamówilam sobie wątróbkę (żeby dostarczyc sobie dawkę żelaza) i była naprawdę dobra. do tego pycha suróweczka. Ale mi smakowało. Zjadłam cały talerz :lol:

A teraz zrobilam na szybkiego ciacho, bo jutro przed południem jedziemy. Zaraz skonczy sie piec, przełoze je tylko i leniuchuje żeby miec jutro siły do jazdy.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #511622 przez Beata 26
Hahaha kika :) dodam na swoje usprawiedliwienie, ze pozostale 6 dnia biore prysznic (i czasem zdarza mi sie miec dzien dziecka i zasypiam brudna, no polbrudna, bo podmyta haha i bez makijazu..);)

Andzia fotki jak jest u mnie to zawsze moja przyjaciolka ona jest po kursie fotografii, a jak nie to moj Igor, a on nie jest po kursie, ale tlumacze mu co chce i cos tam wychodzi. ;)

Ale wiecie co ja np. Lubie robic innym makijaze i nowe fryzury i cale metamorfozy, a teraz nie mam juz komu. Szkoda, ze tak daleko mieszkacie, bo mam ochote kogos wymalowac!!!

12 lata 1 tydzień temu #511623 przez kika1985
Ela wyglądacie super!! fajnie że wszytko wam się udało

gosia ja tak jak dziewczyny myślę że powinnaś zbierać wyprawkę bo potem będzie mało czasu na to wszystko a zresztą wiesz jacy są faceci tego zapomną , tego nie zrobią, a tak to sama wszystkiego dopilnujesz i będzie jak ma być, po co po porodzie sobie tym głowę zaprzątać

a w ogóle to dziś się dowiedziałam że kolejna koleżanka jest w ciąż!! normalnie wysyp dzieciaczków będzie w 2013 roku:P super ciezę się bardzo bo będzie z kim się na spacerki umawiać :lol: :lol: :lol: :lol:

ja łóżeczko po Dominiku mam całe białe chyba ma z 15 lat ale jest fajne duże bo 70/120 a materac kupię chyba gryka-kokos
co myślicie??

12 lata 1 tydzień temu #511624 przez kika1985
Beata 26 napisał:

Hahaha kika :) dodam na swoje usprawiedliwienie, ze pozostale 6 dnia biore prysznic (i czasem zdarza mi sie miec dzien dziecka i zasypiam brudna, no polbrudna, bo podmyta haha i bez makijazu..);)

Andzia fotki jak jest u mnie to zawsze moja przyjaciolka ona jest po kursie fotografii, a jak nie to moj Igor, a on nie jest po kursie, ale tlumacze mu co chce i cos tam wychodzi. ;)

Ale wiecie co ja np. Lubie robic innym makijaze i nowe fryzury i cale metamorfozy, a teraz nie mam juz komu. Szkoda, ze tak daleko mieszkacie, bo mam ochote kogos wymalowac!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja bym się z chęcią zgłosiła na ochotniczkę uwielbiam jak ktoś się mną zajmuje :)

twój brzuszek dzisiejszy boooski:P

12 lata 1 tydzień temu #511625 przez Beata 26
Aaaa andzia ja juz 90 w obwodzie! :) wiec sie nie martwiaj

12 lata 1 tydzień temu #511626 przez andzia_zg
Beata jakbyś mieszkała blisko to bym się jako pierwsza zapisała na małą metamorfozę :lol:

kika ja mam materac kokos-gryka

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #511630 przez kika1985
właśnie chyba też ten gryka kokos kupimy bo chyba najlepsze ;)

ja cm w obwodzie dawno nie mierzyłam ciekawe jak to wygląda po świętach :P

12 lata 1 tydzień temu #511634 przez Beata 26
No to zmierz kika ;) jestem ciekawa, u nas jest 106 cm na wysokosci pepka. Lol.

12 lata 1 tydzień temu #511638 przez kika1985
zmierzyłam 103 na wysokości pępka :) rośniemy heheh

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka