- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Wiedziałam, wiedziałam, że któraś urodziła!!
HOBORR!! OGROMNE GRATULACJE KOCHANA!!Ucałuj Syneczka ode mnie! ale faajnie!!!!! Nabierajcie sił i cieszcie swoją obecnością
Napisała do mnie 2 h temu Patrycja-(dzięki Droga Koleżanko:) co tam ze mną i u mnie.Pewnie myślała, tak jak i Andzia (również dziękuję za ciepłe myśli:)), że rodzę..ale nic z tego.
Mały siedzi i najwyraźniej, według opinii ginekologa jednak mu się nie spieszy. Za tydzień w piątek mam mieć ktg, bo na dzisiejszym Heniuś przez pierwsze 10 minut spał. Zero ruchów, zero skurczów, dopiero, gdy mężol powiedział do brzusia "pobudka" ocknął się i skurcze skoczyły AŻ do 70 (uuu). Ogólnie: zero akcji porodowej:) cisza na obiekcie
Po badaniu gin stwierdził, że szyjka jest miękka, ładnie się skraca, przygotowuje do porodu. U synka wszystko ok.Lekarz ocenił przepływy serduszka, pępowiny, mózgu, kość udową, główkę, nerki, nadnercza itd.=jest ok.Coś albo dzisiaj inaczej mu wyszło z wagą, lub podczas ostatniej wizyty, bo wskazywała 3250, a ostatnio 3030.
Także i tak dobrze, bo zdołam Heniulka wypchnąć sn, bo nie będzie kolosem jak jego tata (4200).
Jeśli ktg za tydzień będzie niepokojące, to mnie też zbada, jeśli wszystko okaże się ok, to mam wizytę....uwaga! 8 marca na 8. z masażem szyjki i potem jadę na porodówkę.
Ale jaja! ja tu się nastawiłam (po ostatniej wizycie, że urodzę gdzieś tydzień wcześniej-jak sam mówił gin, a tu zonk:) Jednak nie od niego to za leży i nie ode mnie:)
Analogicznie może być z wagą naszych dzieciaczków:niby mamy podane wartości, ale są one orientacyjne i przybliżone i jak widać na moim przykładzie data porodu też. W ciągu 20 dni lekarz zdołał mi przekazał, iż czeka mnie poród o tydzień wcześniej, a teraz, że przenoszę
No nic...najważniejsze, że:
Hoborr jest Mamusią, ale faaajjnie!!!!
Patrycja jak się czujesz po migrenowej akcji??
AniaCzajka będzie wszystko dobrze, lekarze wiedzą co robią, a Ty i Franio będziecie w dobrych rękach.Nie martw się na zapas.Jesteśmy z Tobą!
Aksa ślicznie wyglądasz:)
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Sami to może być czop, ja chodzę bez już ponad miesiąc-swoją drogą nie wiem jak to możliwe Też nie był podbarwiony, i nie dało się go rozerwać.
Hoborr gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Dobrze, że z Heniusiem wszystko ok. Widze, że Twój maluszek tez uparty i nie chce jeszcze wychodzić... może rzeczywiście w dzień kobiet dopiero zechce Ci zrobic prezent Niepotrzebnie tylko lekarz tez Ci narobił nadziei na ostatniej wizycie, że urodzisz na bank szybciej.
Ale wiesz... wszystko jest mozliwe... sytuacja może zmienić się z dnia na dzień.
Ja tam szyjki nie mam już wcale, jest zupełnie zgładzona a porodu nadal ani widu ani słychu...
widac nasi mali piłkarze wolą dłuższe treningi przed godziną "0"
- Panika992
- Wylogowany
- rozmowna
Aksa wyglądasz na prawdę świetnie:) Pozazdrościć
Jeszcze mam pytanie. Czy u Was na USG lekarz ocenia stopień dojrzałości łożyska. Bo mi na wypisie z patologi napisali, że mam 3 stopień dojrzałości łożyska.
Idę się szykować, zaszalejemy dzisiaj z moim K i pójdziemy na obiad do restauracji. A co, należy nam się, nie wiadomo kiedy następnym razem będzie okazja:)
Ale słyszałam, że jak dzidzia jest odwrócona pleckami do tyłu, to poród jest cięższy
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]Vernix no wreszcie jesteś.Już miałam do ciebie pisac sms...
Dobrze, że z Heniusiem wszystko ok. Widze, że Twój maluszek tez uparty i nie chce jeszcze wychodzić... może rzeczywiście w dzień kobiet dopiero zechce Ci zrobic prezent Niepotrzebnie tylko lekarz tez Ci narobił nadziei na ostatniej wizycie, że urodzisz na bank szybciej.
Ale wiesz... wszystko jest mozliwe... sytuacja może zmienić się z dnia na dzień.
Ja tam szyjki nie mam już wcale, jest zupełnie zgładzona a porodu nadal ani widu ani słychu...
widac nasi mali piłkarze wolą dłuższe treningi przed godziną "0"
No właśnie, "wszystko jest możliwe", ale postanowiłam sobie odpuścić to nastawianie, odliczanie. Będzie tak czy siak poród, a mały sam zdecyduje kiedy. Tak jak 3 lata temu powiedziałam sobie, że nie czekam na fajnego faceta, a pojawił się kilka dni po tej deklaracji mój przyszły mąż, to być może Heniulek wyczuje podobną atmosferę i zdecyduje sam kiedy ma wyjść
A lekarz mnie tylko wkurzył ale przynajmniej jestem spokojna, że jest wszystko ok.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Aksa seksi mama
Vernix super że z małym wszystko ok a na dzień kobiet zrobi Ci prezent
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szyjka około 1,5cm twarda jak na razie ani widu ani słychu o porodzie a latam po schodach na 3 piętro kilka razy dziennie (gin kazał latać mi dalej )...w pipie czysto, mały nadal główką w dół, anatomia płodu według lekarza jest ok serduszko bije miarowo (to najważniejsze). Dorian ma włoski i jest duży!! Według pomiarów waży 3875g i ma dosyć sporo tkanki tłuszczowej (będzie papuśny jak mama)! Waga może być +/- 200g. I co jest najlepsze, lekarz powiedział że czuć główkę ale jest ruchoma i dość wysoko, ale jestem wąska w miednicy i nie ma siły się wepchać w dół mały bo jest duży!! Do 9 marca jak nie urodzę to mam przyjść, wtedy jeszcze raz zobaczymy co i jak, jeśli nie wepcha się w kanał to będziemy rozważać cc. Mam dosyć dużo wód (ale nie jest to wielowodzie czy jak to tam). Generalnie jest wszystko w porządku z Dorianem i z podwoziem. Ciśnienie moje było idealne czyli 100/50.
Jak ja wypcham takiego wielkoludka?
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
Hoborr-gratulacje!!!
Aksa-ale laska:)
Vernix-w sumie komu by się chciało wychodzić z ciepłej przytulnej i znanej kawalerki na taką pogodę?
Beata-i gdzie ta moja korona?
Mamcia-najważniejsze ze z małym ok:)
już wczoraj jak sie kładliśmy to miałam kryzys i mówię do B-ale jestem jeszcze twoją księżniczką? a on-nawet półtorej księżniczki:))))
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
A WIECIE ZE NIEDŁUGO ZNÓW BĘDZIEMY MOGŁY SPAĆ NA BRZUCHU:)))))
napiszę do wiewiórki bo się nie odzywa...
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Patrycja nawet nie wiesz jak ja czekam az będę mogła się połozyć na brzuchu... ale już niedługo
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa