BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 1 tydzień temu #951708 przez Monika_1985
Stokrotko u mnie średnio na miesiąc idzie 250 zł na zwierzaki. Nie da się ukryć, że futrzaki kosztują :whistle: Wy macie mniejsze pieski ale za to musicie chodzić z nimi do fryzjera. No i jak po badaniach w szpitalu? Co u dziewczynek?

Asik co u Ciebie? Nadal cisza? Czy to była tylko cisza przed burzą? :)

Ninoczka gratuluje synusiów! :) Napisz jak będziesz miała chwilę jakie duże są chłopaki i jak aktualnie się miewacie. Po prostu pisz co u Ciebie :).

Maju jestem w szoku, że zabrali Ci router a nie dali nowego. My w orange jak nam się zepsuł to dostaliśmy od ręki nowy. Zresztą mój mąż bez nowego by nie wyszedł z salonu ;) . Jakby co pisz smski.

Montresor dobrze, że wróciłaś. :). Dawaj na bieżąco znać co u Ciebie bo o nudzie to Ty możesz zapomnieć :laugh: To ja jedzeniowo dużo lepiej bym się dogadała z Twoją połówką niż ze swoją ;). A jaką masz grupę krwi? On ma zerówkę, kiedyś czytałam, że to straszni mięsożercy i to by się zgadzało ;). Kurcze u nas na 100 % przebijają pęcherz jak wody same nie odchodzą. :blink: Mi cały czas coś leci więc małego wycieku to nawet bym nie zauważyła ;).

Elu Ty już czekasz na mężusia to nie dziwię się, że nie możesz się na niczym skupić :). Wizyta na plus więc tylko się cieszyć. No i jeszcze na dodatek gbs ujemny, ekstra!

Luska wysłałam Ci prywatną wiadomość ale napiszę na wszelki wypadek i tutaj. Nie nic do mnie nie przyszło :huh:

Chasiami ja się nie dziwię, że masz już lekkiego dołka. Wszyscy Ci nagadali, że w sumie to rodzisz a teraz cisza i nie wiadomo o co chodzi. Jeszcze to leżenie tylko człowieka dobija. Niedługo na pewno to się jednak skończy i będziesz latać jak motorek, teraz po prostu musisz przetrwać ten etap.

Ewelina super, że mały rośnie i już nie jest taki mały :) . Może prześpij się i na pewno będzie lepiej, a jak masz możliwość to może sprawdź jeszcze ciśnienie sobie.

Martadiana 3 razy dziennie? Na papierze toaletowym na pewno nie uda wam się zaoszczędzić ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #951709 przez Monika_1985
hop hop ;)

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #951715 przez ulka1983
Ninoczka gratuluję kochana i to podwójnie :laugh: super że już po wszystkim jak mają chłopcy na imię¿

Kasia śmieszny ten twój piesek :laugh: coś czuję że będzie zazdrosny jak się dzidzia pojawi :whistle:

Marta mi też nogi puchną i brzuch twardnieje jak chodzę więc staram się leniuchować jak najwięcej ;)

Montresor u nas z taką wagą powyżej 4,5 kg dopiero myślą o cc :ohmy: ciekawe czy następnym razem już pojedziesz rodzić czy znów cię odeślą. :S

Maja trzymaj się ciepło i zaglądaj kiedy tylko będziesz mogła :)

Chasiami narzekaj ile chcesz po prostu już masz dość jak nie które z nas i my doskonale cię rozumiemy może jutro będzie lepszy dzień ;) a jak nie to też wpadnij do nas i ponarzekaj bo to pomaga :lol:

Ewelina witaj w klubie czyli następna wizyta i następny poród możliwy w każdej chwili :laugh: czyli norma już u nas ale może odpoczynek nam pomoże dotrwać do nowego roku ;)

Ela super że wszystko dobrze no i że gbs ujemny szczęściaro :) :)

10 lata 1 tydzień temu #951723 przez Mon.tresor
Marta, bo wody utrzymują jałowe otoczenie wokół dziecka i przebite sztucznie mogą wywołać szok u malucha. Gdy tylko wody zaczynają znikać, jałowe otoczenie zaczyna zmieniać się w takie w którym zaczynają żyć bakterie i drobnoustroje, gdy wody zaczynają same odchodzić to dziecko jest na to w zupełności gotowe by przyjąć tę dawkę bakterii które się pojawiają, a jeśli sztucznie... No to nie jest na to gotowe i może dojść do infekcji. Tak nam na SR położna tłumaczyła, na wypadek gdybyśmy wylądowały w innym szpitalu - żeby absolutnie sobie nie pozwolić na przebijanie wód.
Wiesz, śluz śluzem, ale ja nie miałam mokro jak od śluzu, tylko... no prawie jakbym siusiu robiła cały czas. Tylko to siku nie było. I u mnie pod wzgledem częstotliwości w ciąży się nic nie zmieniło, raz na dzień się załatwiałam cały czas, a dziś... co chwilę czuję że muszę. Gorzej, że ostatnie dwie wizyty w toalecie ledwie trochę siku zrobiłam i nie szkodzi że czuję parcie na jedno i drugie :/

Monika, no coś ty o_O U nas broń boże z tymi wodami, jak pisałam u Marty, wręcz się wzbraniają i ostrzegają, że to niebezpieczne i trzeba czekać dopóki same nie odejdą. A podobno idealny moment na odejście wód, to w momencie gdy kobieta zaczyna przeć. Zaczynasz przeć, odchodzą wody i dziecko bardzo często razem z wodami dosłownie wypływa z kobiety, jeden, dwa pchnięcia i po wszystkim, a jak wody pójdą szybciej, to i do dwóch godzin pierworódki się męczą.
Ja mam B Rh+ i jestem mięśnie-mączna, czyli makarony, kluchy i tak dalej ;) Ale np. mój tata ma też B Rh+ i ciągle by ser żarł... no i też mączne. Ogółem przy B rzadko się zdarza miłość do mięsa, ale moja mama ma 0, więc możliwe że to pozostałość po jej grupie ;) Ale u mnie się też spodziewali grupy 0, jak się okazało że mam po ojcu, to było ździwko. Za to brat ma 0 po mamie i jak wyjeżdżałam to nic po za ziemniakami nie chciał jeść, ale ma dwa latka więc może mu się zmieniło ;)

Dziewczyny, musiałam chyba pogrzać coś z tą CC, bo rzeczywiście wszystkie mówicie że powyżej 4,5 myślą o cc, więc pewnie pogrzałam. Za dużo tych wag ostatnio mam w głowie ;D

Ulka, obiecałam sobie że następna wizyta na SORze będzie już rodząca, a nie "alarmowa" więc nie będę jechała dopóki nie będzie pewności że to to.

Dobra, panny. Wyspałam się w dzień, to w nocy buszuję :D Idę umyć głowę, bo wyglądam już jak przez okno i nawet mama mi uwagę zwróciła, że mogłabym już umyć te włosy - a to się zdarza bardzo rzadko :D A po myciu zabieram się za film ze szkoły rodzenia, o pielęgnacji noworodka. Może, jeśli do poniedziałku nie dotrwam, chociaż film będę miała za sobą :D
Podziękowania: martadiana

10 lata 1 tydzień temu #951725 przez EwelinaS
Moj robi jakies sprawozdanie i caly wieczor bez kompa :angry: musze pisac z tel a nie lubie bo mi nie wychodzi nigdy.
Ja wam powiem bede lezec i zaciskac nogi bo nie chce rodzic w grudniu poza miekka szyjka i krotka to nic nie czuje zadnych skurczow nawet tych przepowiadajacych wiec moze sie nie pospieszy.
Czyli wszystkie nasze dzisiejsze wizyty pozytywnie to sie ciesze.
mon.tresor ja tak od tyg mam cos bardziej wilgotno i taka to jest woda bardziej niz sluz ale lekarz tez dzis mowil ze wody Ok a ze krwi, boli ani nic innego nie ma to jakos myslalam ze tak musi byc. Tez nie naleze do panikar dlatego czekalam az do dzis zeby to skonsultowac.
monika bylam w laboratorium zaniesc ten wymaz i poprosilam o zbadanie cisnienia a one tam sprzetu nie maja tyle kasy co ja tam na wyniki zostawiam a oni nawet cisnienia nie maja czym zbadac masakra. U nas dzis oberwanie chmury bylo i pogoda masakryczna i to chyba stad te mroczki i bol glowy
. martadiana nudzi Ci sie zapraszam ja mam duze braki zreszta po remoncie nie wiadomo skad bierze sie kurz moznaby sprzatac codziennie. Zapewniam nocleg i wyzywienie :P a tak na powaznie odpoczywaj i sie ponudz poki mozemy...ninoczka i kelis juz maja dni i noce pelne roboty i wrazen wiec korzystamy :P

Aaa jeszcze zapomnialam moj maly owinal sie pepowina tzn ma ja zalozona jak szalik, troche mnie to martwi ale lekarz mowil ze ma za malo miejsca zeby sie zaplatac...oby!

10 lata 1 tydzień temu #951729 przez martadiana
Monika no zebys wiedziala ze papier toaletowy to idzie jak woda u mnie .. a najgorsze jest to ze ZAWSZE jak zajde do mamy
to pierwsze co robie musze zawitac lazienke haha :D

Ulka moja mama jak brata rodzila wazyl 4.5kg to nawet nie pomysleli o cc :S sama rodzila i jeszcze na nia krzyczeli zeby parla
bo dziecko sie udusi to moj brat sie caly siny urodzil :S i przez ten porod ze taki byl musiala z nim jezdzic przez rok do
olsztyna na rehabilitacje bo mial zanik miesni :/ Ale to tez bylo 15 lat temu wiec ja nie wiem jak te lekarze mysleli..

Mon.tresor wspolczuje ze sie w dzien wyspalas ja w sumie tez ale juz mnie muli wiec pisze i spadam spac jakos nie przepadam za
siedzeniem w nocy ostantio sie nasiedzialam i dni mialam zrabane jak nie wiem :/ ale szybko lecial czas

Ewelina oj oby nie musieli cc robic przez te owiniecie sie pepowina :/

A do mnie bracia przyjechali i KFc przywiezli zjadlam troche i tak mnie brzuch bolal i dalej boli ze powiedzialam ze wiecej
tego nie jem ! masakra jakas :S ide sie klasc spac bo padam na twarz :/

10 lata 1 tydzień temu #951764 przez chasiami
martadiana ja urodziłam się to miałam 4,5 kg :) dlatego chyba u mnie tendencja do rodzenia dużych dzieci (brat pierwsze dziecko - miał 4300 mama go rodziła 18 godzin a 3 lata później mnie urodziłą 4,5 kg - 24 godzin porodu)
A widzicie ja urodziłam Alicje 4 kg i mam wpisane I cz. porody 3 godziny a II cz. porodu 5 min :).

Całą noc miałam skurcze co 7 min więc rano wstałam z pozytywnym nastawieniem ze to moze już się zaczyna :) bo nawet troche bolały :) to stwierdziłam ze posprzątam to się rozkręci - i jak posprzątałam to wszystko ustało. Serio jestem chyba jakaś inna :P Już moja sąsiadka (położna, co pracuje w moim szpitalu) przyszła pytac co i jak, bo w razie rozkręcenia się "imprezy" to mam do niej dzwonic nawet w nocy bo ona pojedzie ze mną.
Wczoraj właśnie mowiła podczas zmiany ze ma taką sąsiadke i ze praktycznie czeka na telefon i że ona ma już 5 cm rozwarcia - to lekarz zdziwiony pyta dlaczego ja nie leże w szpitalu?! No właśnie dlatego ze ze mną na pewno by nic nie robili :P a w razie porodu to i ona może go odebrac :)

ewelina właśnie ta sąsiadka mi mówiła ze zdarza się ze nawet 50% porodów to dziecko ma owiniętą główkę pepowiną i ze to nie jest groźne, gorsze jest jak zrobi się węzeł (co zdarza się bardzo rzadko, ale jest bardzo nie bezpieczne)

10 lata 1 tydzień temu #951772 przez Mamuśka 2222
hej...
EwelinaS
powiem ci ze ja tez bym sie zamartwiala jak by mi powiedzieli ze dziecko pepowina sie owinoło i wcale ci sie nie dziwie ze sie martwisz ale jak piszesz to miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :)
Martadiana
ja lubie kfc ale w pierwszej ciąży raz zjadlam to potem myslalam ze umre,i teraz tak samo teraz kfc absolutnie nie moge zle sie czuje bardzo po nim :pinch: moze tak niektóre kobietki w ciaży reagują :sick:
Chasami
to fajnie ze masz jakos położną blisko,twój optymizm mnie pociesza....ze takk fajnie podchodzisz do porodu jak chce tak jak ty urodzic :)
Montresor powiem ci ze czesto mnie zaskakujesz...jesteś pierworódką a masz dużą wiedze na temat dzieci i ciazy....widac ze sie interesujesz wszystkim co sie dzieje.... :)

10 lata 1 tydzień temu #951777 przez maja001
Ewellina kurcze ja juz w 2 ciazy ale jak bym uslyszala ze mala obwinela sie peppowina to stres mialabymm do porodu oby gin mial racje i wszystko bylo ok
Martadiana ja w tej ciazy dp kfc chodze czesto a, w poprzedniej bylam raz przed porodem z 2 tyg
Chiasami z 5cm rozwarciem to raczej powinmas byc w szpitalu dziwny twoj gin ze cie mie wyslal
A ja dzis znow sprzatalam bo wvzoraj sonie odpuscilam,jednak jeszcze.pokoj mi zostal moze jutro skoncze allbo w poniedzialek
Nie dam wiecej rady pisac na tel po prostu nie potrafie
Monika ja tez myslal ze dostane zastepczy router ale mimo ze powiedzialam w salonie co mysle o tym mielii mnie w nosie zaluje tylko ze nie poszlam z tym do kierownika salonu
Tesknie za wami trzymajcie sie, a ja uciekam do biedronki puki maly spi

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #951796 przez maja001
Ela fajnie ze po wizycie wszystko ok i ze gbs ujemny
Montresor dzieko za info o tym bioaron c chyba kupie malemu bo jak bedzie mi tak chorowal a mala sie urodzi to bede miala szpital w domu a ty dobrze ze pojechalas do szpitala,moja kolezanka noe pojechala i prawie dziecko jej sie udusilo,lepiej dmuchac na zimne

Ja dzis umowilam sie na ktg na 30 12 na 18
prywatnie koszt u nas 20zl
Kelis jak sobie radzisz napisz choc jedno zdanie
Ninoczka tez czekamy na relacje od ciebie
Ale dzis cisza aa mi coraz lepiej idzie pisanie na telefonie

10 lata 1 tydzień temu #951811 przez Asik92
Albo musze popchnąć albo mi usunęło sie wszystko a tak sie rozpisałam ;(

10 lata 1 tydzień temu #951812 przez Asik92
Kurde ale sie wściekłam teraz ;( godzinę wam pisalam ale tak to jest z tymi telefonami. Wiec tak szybko napisze co u mnie bo juz nie mam siły tyle pisac. Skurcze mam caly czas nieregularne teraz nawet od 6 do 15 minut nie bolą zbyt mocno ale oddychać nie moge ;) szwagierka dzisiaj stwierdzila ze w nocy pojade bo juz tak kiepsko ponoć wyglądam, ponoć taka dziwna jestem jakas niespokojna i wogole wiec nie wiem czy czasem racji nie ma, dzisiaj miałam stan podgorączkowy 37,6 i ciśnienie miałam 115/80 i 90 a zawsze mam do 100/60 i 50 wiec czuje sie jakoś inaczej ale nie wiem jak to opisać, wogole to tak mnie pipka kuje i boli ze jak wstaje to mam wrażenie jak by mi młody juz wychodził, wiec pewnie w nocy pojade ;) juz sie ze szwagrem umowilam na 2 w nocy ;) ide sie jeszcze najeść troche i wezme kąpiel i dopakuje sie i zobaczymy jak będzie moze faktycznie pojade ;) miłego wieczoru ;)

10 lata 1 tydzień temu #951817 przez martadiana
Chasiami no to rzeczywiscie u was to moze rodzinne ze duze dzieci sie rodza :) ja wazylam 3200gr moj mlodszy brat 3800gr a ten najmlodszy 4500gr wiec nie wiem na co tu patrzec hehe

Mamuska ja przed ciaza jak jak jadlam kfc bylo ok a teraz drugi raz jem w ciazy kfc i drugi raz mnie brzuch boli wiec chyba cos nie tak jest :/

Maja ty tam pomalutku sprzataj ;) ja sama dzisiaj tak samo zrobilam lazienke tylko sprzatnelam no i obiad dwu daniowy zrobilam to mi zeszlo ale tak sie zmeczylam ze plecy to myslalam ze wysiadna.. Wprawa czyni mistrza jeszcze troche to na kompie nie bedziesz pisac tylko na tel hehe

Asik to powodzenia oby maly sie jeszcze nie pchal na swiat ale lepiej jechac i sie zbadac ;) daj znac co i jak :)

Ja dzisiaj wstalam o 13 znowu :O i to z takim bolem glowy jak na kaca :S zaczelam sprzatac zrobilam obiad i przed 19 znowu usnelam haha 1.5 godz spalam ... mam nadzieje ze potem zasne...
Moj u kumpla siedzi od 15 i takie nudy samej w domu ze szok jeszcze wzial klucze od drugiego auta niechacy oczywiscie i nie mam gdzie sie ruszyc :/ tak bym pojechala do mamy posiedziec :)

Dziewczyny kiedy ten czas zlecial ze to jeszcze 4 dni i wigilia ? normalnie szok ja myslalam ze jeszcze 2 tyg :O dzis dla corki mowilam ze jak ma wyjsc to najlepiej za tydzien hehehe :D zeby mama zdarzyla sie najesc :D

10 lata 1 tydzień temu #951823 przez ulka1983
Hej :) zaliczyłam dzisiaj fryzjera ;)

Montresor i jak filmik obejrzałaś ? nauczyłaś się czegoś ?

Ewelina trochę to niebezpieczne :( moja pierwsza córka też była owinięta pępowiną ale dowiedziałam się tego dopiero z książeczki zdrowia dziecka bo nikt mi wcześniej nie powiedział :S mam nadzieję że wszystko będzie ok z małym :)

Marta oj to współczuję twojej mamie :unsure: jednak wszystko zależy od podejścia lekarza niestety :side: czyli dzidzia nie przepada za KFC :laugh: ciekawe czy córcia cię posłucha :laugh:

Chasiami fajnie ze masz taką troskliwą sąsiadkę :) trzeba było leżeć to może już byś była po :laugh:

Maja fajnie ze robisz postepy w pisaniu będziemy na bieżąco co u ciebie :)

Asik trzymamy kciuki :) tylko za długo nie zwlekaj bo jak temperatura nachodzi to może coś się w twoim organizmie dzieje :unsure:

Dziewczyny jak wasze córeczki będą miały na imię ? ja jakoś do końca nie mogę się z mężem dogadać :unsure:

10 lata 1 tydzień temu #951836 przez Asik92
No dziewczyny chyba nie pojade przez 3 godziny miałam skurcze średnio co 11 minut teraz to mam nawet co 15 minut po kąpieli wiec poczekam do rana, chyba ze cos sie zacznie. Temperatury juz nie mam jedynie ciśnienie mam troche wyższe niz zawsze, i strasznie ciśnie mi na dół jak by chcial wyjsc a girkami wierzga i dupą sie wypycha jak nigdy bo boli niesamowicie, mam nadzieje ze sie cos rozkręci bo juz nie mam sił ;/ chociaz wolałabym zeby sie urodził po nowym roku ;) jestem ciekawa czy zasne ;) jak coś będzie to napisze ;) a jak nie to rano sie odezwe ;) dobranoc ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia