BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 dni temu #952242 przez martadiana
Mamamuminka ohh wspolczuje skasowanego tekstu tak to jest na tel pisac :/ takie swieta najlepsze w swoim gronie :) ja za rok tez mam zamiar u siebie wigilie zrobic tylko z moim i z nasza corcia :)

Mamuska dziekuje tobie takze wesolych swiat bozego narodzenia :*

Maja dziekujemy za informacje jednak chasiami miala dobre przeczucie co do tyg ciazy :D ale porod miala szybciutki :D pozazdroscic

Chasiami kochana gratuluje coreczki napewno jestes wkoncu szczesliwa miec ja przy sobie :) :* dochodz szybko do siebie i pokaz mala slicznotke :)

Asik na ciebie tez przyjdzie czas juz chyba kazda z nas by chciala miec to za soba :) ale czuje ze i ty sie rozpakujesz do konca roku :)

Kasiah dziekuje za zyczenia i tobie rowniez wesolych radosnych swiat boze narodzenia :*

Ela ja tez od rana mam takie klucia jak jechalam samochodem dzisiaj i moj jezdzil po dziurach po sniegu to myslalam ze urodze tak bolalo :/

Jak wchodzilam na forum mialam przeczucie ze ktoras urodzila i sie okazalo ze chasiami co za przeczucie :D

Ja bylam u poloznej wszystko jest dobrze mala jest juz przygotowana do porodu polozna mowila ze juz moge rodzic bo wszystko jest w normie ;) ale narazie nic nie przewiduje porodu chociaz mowila ze w kazdej chwili moga mi wody odejsc wiec tylko siedziec i czekac :) moj mowi ze czuje ze ja w swieta urodze ale mam nadzieje ze jednak dotrwam do 1 stycznia :) Mowila jeszcze ze mala jak urodzi sie w terminie to mniej wiecej bedzie wazyla pomiedzy 3500-3700gr to galy mi wyszly hehe

A w nocy co ja sie nameczylam poszlam spac o 1 o 2.30 wstalam i do 5 spac nie moglam moja mala sie tak wiercila ze chyba mi wszystkie narzedy poprzekrecala :S i jak przyszlo wstac o 8.30 to ledwo wstalam poszlam pod prysznic to jak sie woda polalam to myslalam ze oczu nie otworze haha :/ a moj za to przespal cala noc obudzilam go o 9 to on taki zmeczony w miescie byl ze jak wrocil to zasna a przeslal calusienka noc jednak baby wytrzymalsze sa bo ja wrocilam i sie za sprzatanie wzielam a on mial zaczac robic bigos i wszystko w miejscu stoi ehh ci faceci :/ no ale wstanie to bedzie robic jeszcze mi obiecal ze podlogi pomyje mam nadzieje :D
Musze jeszcze psinka swoja wykapac pewnie plecy mnie beda napierdzielac jak cholerka ale musze... prezenty jeszcze popakowac jezu ile ja mam jeszcze do zrobienia ..
Nic uciekam dalej sprzatac pozniej sie odezwe :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 dni temu #952243 przez martadiana

10 lata 5 dni temu #952244 przez maja001
Anna przez to pisanie na telef zapomnialam odpisac zebys sie nie martwila szczepieniami przechodni do ktorej zglosisz maluszka ma obowiazek powiadamiac cie o kazdym szczepienie,tylko jak urodzisz sprawdz czy szpital zglosil dziecko do przechodni,bo czesto tego nie rovia i trzeba samemu podjechac i zglosic
Monika u ciebie juz swieta sa skoro domek wysprzatany, a ja mam nadzieje ze chociaz w 2 dzien swiat bedzie na minusoe i wyjde z malym na dwor,moze snieg spadnie oby
Ela wiem co to sa skurcze w nogsch w nocu, ja tez przez nie biore magnez wieczor
Kasiah odpoczywaj i czekamy na dobre wiesci od ciebie
Asik ty rowniez sie oszczedzaj
Ula wlasnie a jakie imiona podobaja sie twojemu mezowi,skoro na wszystkie jest na nie
Martadiana napisz nam co tam slychac po wizycie

Ja dzis mam dzien lenia, nawet na obiad satylko ziemniaczki z jajki Za to jutro z rana musze jechac do miasta,pozniej ugitowac barszczyk i kompot z szuszu i pomyc podlogi.Dzis sobie siedze i mysle ile spraw mam do zalatwienia i ile w naszym kraju papierow trzeba dostarczyc by miec smieszna kase to szlak mnie szczela.Jeszcze wizyte mam 31 12 i nie wiem kiedy dostarcze zwolnienie do zusu, bo czuje ze szef sobie zrobi przerwe w pracy i wroci dopiero 7 01 i nie bedzie mial mi kto podpisac zwolnienia

Dziewczyny Wesolych Swiat spedzonych w gronie rodzinnym

10 lata 5 dni temu #952252 przez ninoczka
no hejka ostatnio sie napislam i mi zdechl net i wszystko poszlo sie waic wiec zla bylam jak niewiem bo niestety czasu nie mam.i znow musze konczyc bo maluszki sie kreca.i tak jest zawsze jak wlacze kompa.opisze wszystko niebawem jak przebylam porod.A dzis zycze wszystkim wam dziewuszkom Zdrowych pogodnych swiat,mnostwo prezentow,dobrego samopoczucia,moze porodu jak chcecie i oby bylo wszystko w porzadeczku.
Gratulacje dla Kelis I chasiami.Szczescia

[/url]

10 lata 5 dni temu #952260 przez studentkaae
Chasiami - gratulacje Kochana :) ale niespodzianka, prawie w tego 21go trafiłaś, najważniejsze, że jesteś juz po i w Święta nie będziesz siedzieć i czekać jak na szpilkach :) cudnie, a poród express - marzenie każdej z nas :)

Kochane z okazji Świąt życzę Wam i sobie takiego ekspresowego porodu jak miała Chasiami :) zdrowych dzieciaczków i spełnienia wszystkich marzeń i zdrówka, bo wszystko inne w końcu przyjdzie :)

10 lata 5 dni temu #952267 przez maja001
Martadiana fajne informacje o malutkiej,ze wszystko u niej dobrze a ile wazy?
Ninoczka fajnie ze sie odezwalas,jak bedziesz miala chwilke wstaw jakies fotki i napisz jak przebiegl porod,bo wszystkie jestesmy ciekawe
A mi mama znow zabrala malego do siebie wiec mam chwilke dla siebie i na neta

10 lata 5 dni temu #952286 przez Mon.tresor
Ania, zdecydowanie mam zachcianki jedzeniowe, ale dzika to akurat nieświadomie, bo rodzice gotowali. Jeśli chodzi o szczepienia, to ja jestem na rozdrozu, czy szczepić czy nie szczepić, później będę się martwić resztą. A kalendarz szczepień dostaniesz gdzieś tam od kogoś i przychodnia zawsze przypomina, więc o to się nie martw, a koszt jest tylko szepionek nieobowiązkowych - np. za rotawirusa moja mama 900 zł zapłaciła.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Monika, jednak dupa z Hobbita, położna nastraszyła mi M. że od odejścia czopa to maksymalnie tydzień do porodu, a tydzień od odejścia czopa to 25 więc M. stwierdził że do żadnego kina 26 ze mną nie jedzie. Pffff!

Maja, domyślam się że nie chce ci się kłócić, w sumie też bym miała ochotę odpuścić, ale pieniążków nie powinno się tak przepuszczać łatwo. Wiesz, ja też nie mam ochoty na żadne święta i w sumie się cieszę że nie było u mnie szaleństwa zakupowego ani całej reszty. Z rodzinką zawsze ciężko jest, no ale cóż. Babcia to babcia, jej nikt nie ogarnie, a ojciec... w końcu zrozumie. Z drugiej strony jemu też ciężko bo oni mają malutkie mieszkanko, a zaraz nas będzie pięć osób.

Kasiah, odpoczywaj i pachniej, na mnie co prawda każde wyjście ze szpitala działa odświeżająco... ;) Ale zrelaksuj się, zaraz święta, gwiazdka, te sprawy :)

Ela, my wybraliśmy panele w castoramie - mają tam i ładne i tanie, a na początek nie warto kupować jakichś mega drogich więc polecam w Casto ;) A kabinę za to my w Leroy Merlin, za 750 zł z hydromasażem, już z brodzikiem, słuchawką i deszczownicą, więc polecam :D

Chasiami gratulacje!!!! 40 minut porodu, haha, chyba każda z nas ci zazdrości, bo nawet cc półtorej godziny trwają :D

Powiem wam że wesoło u mnie, w poniedziałek miałąm wstać rano na pobieranie krwi - wstałam za późno więc olałam bo miałam jechać dziś - pojechałam do Gdyni na KTG, ale przypomniało mi się że coś położne mówiły że w pon mają być później, więc stację przed moją dzwonię i okazuje się że co? Że położna od 15.30, a u mnie prawie 13 na zegarku, z czego o 14:30 muszę być pod pracą M. Więc poleciałam do Riviery, bo to ta sama stacja i kupiłam prezent dla M. (zapaliniczkę Zippo) i... dla rodziców. Zestaw w sklepie Świat Wina, winko + jakieś tam słodycze i inne duperele. Chyba się im spodoba, zwłaszcza że mama skończyła karmić piersią i może sobie pozwolić, a zawsze winko lubiła :) Po tym do pracy M. stamtąd razem na SR pojechaliśmy i zapytał o to ile czasu od odejścia czopu do porodu, a położna że 2-3 dni średnio... a maksymalnie tydzień. Mi odszedł w czwartek, więc teoretycznie do 25 powinnam urodzić, haha :D Ale się u mnie nic nie zapowiada, bo skurcze mi niemal całkiem przeszły i jak mam 3 na dzień to jest maksimum... Tak czy tak, M. powiedział że na żadnego Hobbita nie jedziemy bo on się boi i koniec. No i dupa, nie chce mnie zabrać :/
Dziś za to wstałam o 9, bo miałam na tą krew pojechać. I wstaję i młody się nie rusza... I czekam, i kręcę się i łażę, a on dalej nic. Pomyślałam że może śpi, ale żadne kołysanie się, nic zupełnie nie dawało. O 11 zawitałam w szpitalu, ale nie w labo, a na sorze, przerażona. Położna od razu mnie sprawdziła - puls był. Więc na KTG mnie położyli (skurczy brak, tętno równe), półtorej godziny leżałam, jakoś w połowie młody zaczął się ruszać. Przyjął mnie lekarz, zbadał, na usg położył, bada, nie odzywa się, a ja się mu przyglądam i zajarzyłam i mówię, "pan zajęcia w szkole rodzenia prowadził w mojej grupie!" I nagle lekarz się rozgadał. Wyobrażacie sobie? Jedno hasło i nagle przestałam być szarą dziewczyną która panikuje że dziecko się nie rusza i zaczął sprawdzać wszystko i opowiada - łożysko nie ma oznak starzejącego, nie odkleja się, poprawnie położone, przepływy wszystkie u malucha w normie, rusza się, właściwie to, co jest całkiem niesamowite jak na 37 i ileś dni ciąży - ma już odruchy oddechowe (czyt. oddycha wodami płodowymi o_O). Nie wiedziałam ani że to niby niesamowite, ani że dzieci tak NIE robią, bo myślałam że robią już od dawna, no ale może coś ze mną nie tak... albo chciał być miły czy coś.
Kolejną rzeczą jakiej się dowiedziałam to że młody waży niby już 3,700! Jak to usłyszałam, to ... no, chyba się przesłyszałam. Albo coś się mu pomyliło, temu lekarzowi. W pon mam wizytę z USG to zobaczymy co powie prowadzący. No i ... właśnie po wizycie u prowadzącego mam się stawić na sorze w "w celu hospitalizacji" i lekarz powiedział że prawdopodobnie będą mnie ciąć bo miałam tą cukrzycę ciążową i nie szkodzi że wyniki mam perfekcyjne, że raczej mnie dłużej nie potrzymają. Więc jestem trochę zła, bo w takim razie teoretycznie 29 mogą mnie pokroić, a jak 29, to już by mogli poczekać do tego 1, nie?
No i nie zrobiłam tych wyników, też jestem zła, bo nie wiem jak to skombinować, żeby na poniedziałek je mieć. Spróbuję jutro jeszcze podjechać z rana do szpitala, może się uda. A jak nie jutro, to w sobotę powinni mi pobrać... mam nadzieję, że czynne będzie, bo o to się najbardziej martwię.
Rodzice zaprosili M. na wigilię... I chyba M. przyjedzie i będzie u mnie spał. Jestem w szoku i że on się zgodził i że oni zaproponowali. Mama wymyśliła sobie że będzie choinka, "tradycyjnie" w wigilię i to w wigilię ubierana... przez moją siostrę. To będzie masakra :D Już są plany jak ją zabezpieczyć i dowiedziałam się że będzie przywiązana do karnisza :D :D :D

Co prawda dla mnie te święta, to nie bardzo święta, chrześcijanin ze mnie żaden, ale i tak życzę wam dziewczyny wszystkiego co najlepsze, zdrowia, szczęścia, moc prezentów, szczęśliwych porodów (dla tych które jeszcze przed :D) i pociechy z dzieciaków (i tych już urodzonych i tych ciągle w drodze).

Ps. U mnie jako jedno z dań wigilijnych na stole zagości... żurek :D :D :D
Podziękowania: ulka1983, ela85

10 lata 5 dni temu #952310 przez ela85
Montresor to może ty będziesz następna, która się rozpakuje, wiesz to ze skurcze ustały to może cisza pred burzą ;) .Widzisz czasem wystarczy do kogoś zagadać, a ile można się dowiedzieć :) .
Martedina super wieści, że u malutkiej wszystko ok.
A my kupiliśmy kabinę, panele i poszło kupę kasy, ale zaraz po świętach mężuś zabiera się za prace w domku.
A i wybraliśmy imię, a raczej imiona :laugh: . Nasz bąbel będzie miał na imię Aleksander Bartłomiej, pierwsze imię braliśmy już dawno pod uwagę tyle, że siostra męza miała dać córce Aleksandra ale zmieniła zdanie :) a drugie synuś będzie miał po tatusiu :) .

10 lata 5 dni temu #952315 przez EwelinaS
Chasami gratuluje dziewczyneczki i zazdroszcze tak sprawnego porodu. Dużo zdróweczka dla was.
Świeta troszke mnie pochłonęły pomimo tego że miałam leżeć i odpoczywać. Czuje się dobrze wiec sobie pozwalam pokręcić się po kuchni. Dziś z moim J kupiliśmy swoja pierwszą choinke do naszego wspólnego mieszkania i to tyle ze świąt resztę spędzamy poza domem u mojej i jego rodziny.
Odebrałam wynik GBS i jest ujemny...
Dziewczynki korzystajmy z pełnych stołów :silly: oby obyło sie bez zgagi i innych ciazowych dolegliwości. Życzę wam wszystkim spokojnych, rodzinnych świąt pełnych miłości i zrozumienia :) . Szcześliwego rozwiązania dla tych których maluszki zdecyduja sie na świąteczny czas... ściskam was wszystkie bardzo ciepło i gdyby mój Mikołaj postanowił sie urodzić to dam znać ( modlę się aby poczekał do Nowego roku a najlepiej do terminu, tego sobie życzę :P )
Podziękowania: ulka1983, martadiana, Monika_1985, ela85

10 lata 5 dni temu #952319 przez ulka1983
hej :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chasiami gratulacje kochana :kiss: wracajcie szybko do domku na święta i czekamy na relację z porodu ;) moja druga córeczka też tyle ważyła tylko trochę dłuższa była :)

Ela mi się już 2 razy śniło ze mi wody odeszły ciekawe czy to się sprawdzi :lol: śliczne imiona wybraliście :)

Marta no każdy lekarz się teraz powtarza i mówi że możemy rodzić w każdej chwili :laugh: spora córeczka ci sie szykuje :)

Montresor

Dziewczyny mojemu mężowi podobają się te imiona które się mi w ogóle nie podobają :S może w święta na spokojnie coś wybierzemy ;)

Ewelina super że gbs ujemny :)

10 lata 5 dni temu - 10 lata 5 dni temu #952320 przez ulka1983
Ja dziewczyny życzę wam również zdrowych, spokojnych Świąt , szczęśliwego i radosnego macierzyństwa dla każdej z was :) i przede wszystkim lekkich porodów bez komplikacji dla was i waszych maluszków :kiss: trzymajcie się ciepło i Mikołaj niech się postara i spełni wasze marzenia :)

macie mój brzusio :)
Załączniki:
Podziękowania: Monika_1985, ela85

10 lata 5 dni temu #952323 przez Mon.tresor
Ela, mnie się wydaje, że to była zmiana nastawienia, bo przyszłam i zostawiłam pieniążki w szpitalu, bo SR była płatna. Będziemy miały trzech Aleksandrów na forum :D :D Bo Kelis, u nas też już raczej Aleksander zostanie (choć jeszcze nie wiem, M. w ciągu ostatniego miesiąca trzy razy zdanie zmieniał i ostatnio przyszedł i stwierdził że w sumie to się przyzwyczaił i chce tego Aleksandra mimo że jeszcze dzień wcześniej miał być Grzegorz) no i wasz Olek :D U nas Aleksander Maksymilian ma być, albo Aleksander Grzegorz jeśli 29 mnie pokroją, bo 29 grudnia się wujek mój urodził, który Grześ sie właśnie nazywa :D
Zobaczymy, czy cisza przed burzą, mam dziś cały dzień tak masakryczne bóle w plecach, że też się już zastanawiałam, czy to nie cisza przed burzą i może rzeczywiście tego 25 wyląduję na porodówce :D
Wolałabym nie... święta to taka kiepska data na poród.

Ulka, no właśnie o spłacanie nam chodzi, dlatego nie chcemy. I prawda jest taka, że wiem że i tak rodzice nie każą mi się wyprowadzić, tylko męczyć będą, więc damy jakoś radę. Trzeba się przemęczyć i tyle.
Śliczny brzusio i śliczna ty! Chyba za dużo nie przytyłaś w ciąży, nie? :D To mi tak przypomina że jak kuzynka zobaczyła moje zdjęcie i usłyszała ile mi dziś lekarz wyśpiewał w wadze młodego to stwierdziła, że noszę trojaczki (ciekawe co na to nasze tri-paki :D Przecież Stokrotkowe maluchy już pięć kilo ważą).
Podziękowania: ulka1983

10 lata 4 dni temu #952324 przez martadiana
Maja wlasnie polozna nie powiedziala ile wazy a ja zapomnialam zapytac :S ale nastepna wizyte mam 5 stycznia to spytam nie wiem
jak mi to moglo z glowy wyleciec :/ Dobrze masz z ta mama :D

Ninoczka fajnie ze wogule sie odzywasz daj znac jak bedziesz miala chwile :)

Mon.tresor ale przeciez jak nic sie nie bedzie dzialo to mozecie isc do tego kina wkoncu rezerwacje masz :) a to ze teraz
sie nic nie dzieje to jeszcze moze byc tak ze w kazdej chwili cie zlapie :D

Ulka to mialas latania z tymi papierami :/ a co do lekarzy to taka prawda ze mozemy w kazdej chwili rodzic juz prawie kazda ma
9 miesiac to pomalu maluchy wychodza :) jaki maly brzusio masz i zgrabny

Boze jakie ja zachcianki dzisiaj mialam nie dosc ze zjadlam biala kielbase ze sledziem w smietanie to pozniej zapychalam sie
ogurkami kiszonymi haha :D ale pozniej jak mnie zgaga zlapala to sie jej pozbyc nie moglam...
U mnie 2 w nocy a ja dopiero skonczylam kroic warzywa na salatke jutro tylko majonez dodam no i posciel nalozylam swieza bo
moj to juz w salonie chrapal :S a tak mnie plecy bola sie narobilam dzisiaj jak potluczona i spac mi sie nie chce a wstalam
po 8 rano :S normalne to ? jeszcze znowu mi sie jesc zachcialo masakra... mialam sobie paznokcie dzis pomalowac i dupa zbita
nie mialam czasu jutro mam nadzieje ze znajde chwile ale pewnie bede spala do 11 gdzies a musze jeszcze rybe po grecku zrobic
i szarlotke :/ dobrze ze moj zrobil ten biogs hehe :D
Nic uciekam zjem jablko i spadam lezec moze zasne :) dobranoc

10 lata 4 dni temu #952361 przez kelis3
Wypuszczaja nas wreszcie do domu! Alez jestem szczesliwa! Maly mial zoltaczke na granicy norma,ale ostatnia dobe wygrzal sie pod lampami i wychodzimy:D podczytuje Was w miare na biezaco, nie odpisuje bo z tel to wiecznie mi sie kasuje i juz nie mam z tym sily. Napisze cos wiecej jak wroce do domu i sie ogsrne. Dziekuje serdecznie za wsxystkie gratulacje i dobre slowa- jestescie niezastapione! Ninocxka, Chasiami gratuluje Maluszkow, jak najwiecej zdrowka dla Szkrabow i Szczesliwych Mamus:) Kochane Wszystkim Wam zycze zdrowych, radoznych, rodzinnych Swiat! Niech ten swiateczny , rodzinny czas zblizy Was do siebie, oby wdzelkie dolegliwosci ciazowe Was omijaly, kazda wytrwala do swojego upragnionego terminu i miala porod jak Chasiami:D no i oczywiscie zdrowka dla Was i dla dzieciaczkow!

10 lata 4 dni temu #952363 przez kelis3
Moniu szczegolne podziekowania i usciski dla Ciebie:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia