BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 1 dzień temu - 10 lata 1 dzień temu #952558 przez Mamuśka 2222
hej dziewczyny :)
witam po swietach...ledwo sie ruszam wygladam jak mala świnka :silly: 20 kg...normalnie masakra tak mi juz ciezko ze masakra nie wiem jak u lekarza 2 sty.sie ubiore staram sie wszystko sama nadal robic ale naprawde z wielkim trudem :pinch:

chasami po tym porodzie 40 min jest moja Idolką....moim marzeniem jest taki poród choc szkoda ze czeka cie jescze te 4 tyg powrotu do pełnej sprawnoscimiejmy nadzieje ze szybciej ci wszystko wroci do normy :) teraz masz dwie panienki w domciu...super ciekawe jak Ala reaguje jak bedziesz miala chwile to napisz czy nie jest zazdrosna....pozdrowionka :)

martadiana śliczne psinki :)

ela 85 mi tez nogi spuchły sama sie nie moge czasem napatrzeć na moje nogi jak balony...juz niedlugo koniec....moze sie spotkamy na porodówce w niedlugim czasie :)
ciekawe czy w tym roku jeszcze któraś dzidzia przyjdzie na świat???czy sie wstrzymaja???oto jest pytanie???

stokrotka a jak mowia ci cos lekarze co i kiedy?to znaczy czy do nowego roku czekaja....czy cos wczesniej?

kelis ty tez jak bedziesz mogla napisz pare słów o akcji porodowej jak to u ciebie sie zaczelo bo wiemy ze mialas cc ale ciekawa jestem twojego zdania i relacji....zdjecie na fb przesłodkie maluszka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 dzień temu #952559 przez Mamuśka 2222
:whistle:

10 lata 1 dzień temu #952564 przez ulka1983
Witam po świętach :) u mnie cisza nastała bóle ustąpiły to może do nowego roku dotrwam :silly:

Stokrotka może wytrzymaj jeszcze te 4 dni i dziewczynki będą o rok młodsze :cheer: dobrze że masz fajne towarzystwo w szpitalu bo szybciej czas leci no i jest z kim pogadać :)

Chasiami mam nadzieję że jakoś wytrzymasz te 4 tygodnie w pasach chociaż lekko nie będzie :unsure: a poród miałaś ekspresowy :woohoo: dobrze że miałaś sąsiadkę pod ręką i to położną :cheer: i to mnie trochę przeraziło bo ja przy 2 porodzie też nie miłam bóli a rozwarcie już było duże i żeby nie wizyta u gina akurat to mogło by być różnie a takto jechałam prosto na porodówkę :whistle:

Ela mi też nogi puchną strasznie ale leżenie trochę pomaga :)

Monia dobre z tym cukierem :laugh: trzymaj telefon trzymaj bo może być różnie ;) w poniedziałek muszę jeszcze być w Kaliszu na badaniach a przed tym u kosmetyczki ;)

Montresor leż kochana i odpoczywaj bo różnie może być a ból kręgosłupa to coś strasznego :unsure:
Mi też bóle krzyża czasami dokuczją i zastanawiam się czy to oznacza bóli krzyżowych przy porodzie :(

Marta ale te twoje pieski urosły :woohoo: a ta laska to ty ? Normalnie na modelkę możesz iść :)

Mamuśka też jestem ciekawa czy jakaś grudniówka się jeszcze pojawi B)

10 lata 1 dzień temu #952568 przez martadiana
Monika wiesz ze nawet nie wiem ile waza pozniej zerkne bo moj brat zapisuje ale pewnie okolo pol kilo napewno :) I dziekuje ze mlodo wygladam hehe to chyba ta ciaza nas tak odmladza :D przed wczoraj poznalam dziewczyne to myslala ze mam 18 lat hehhe :D ale to dobrze :D wspolczuje latania ja naszczescie gosci nie mialam tylko sie goscilam w tym roku bo nie mialam ochoty wlasnie latac i wgl

Mamuska u mnie kilogramowo tak samo wiec wiem co czujesz hehe juz nie wiadomo w co sie ubierac.. ja mysle ze juz bedzie spokoj do konca roku i dzidziusie poczekaja do nowego roku z przyjsciem :D no zapomnialam o kasiah ona ma planowana cc na 29 jak sie nie myle wiec ona urodzi i moze stokrotka :D ale lepiej zeby wiecej dzidziusiow bylo z stycznia wkoncu jestesmy styczniowki :D

Ulka dzieki za komplement ale do modelki to mi daleko :D

A ja wlasnie zjadlam sniadanie i ide ogrnac troche i jade do mamy posiedziec bo cos w domu to nie idzie siedzic dzisiaj :/
Podziękowania: ela85

10 lata 1 dzień temu #952572 przez ela85
Witam sobotnie.
Martadina młodziutko wyglądasz, a szczeniaczki rosną szybciutko.
Ulka to dobrze, że bóle ustały. Do nowego roku już nie dużo zostało, może się uda nam dotrwać ;)
Mamuśka, kto wie może i się spotkamy nigdy nic nie wiadomo, a świat jest mały :silly:
Chasiami właśnie jak będziesz miała chwilkę, napisz jak Alicja reaguje na siostrzyczkę??
Myślę, źe przed nowym rokiem to jeszcze Kasia, Stokrotka i Montresor się nam rozpakują ;)
Ja dziś od rana leże z nogami na poduszkach,, ale nie wiele to pomaga przy tej mojej opuchliźnie. Ogôlnie jakiś śpący dzień , oczy mi się same zamykają. A dziewczynki mi jak na razie od początku ciąży przybyło 13 kg, chociaż po świętach to będzie z 16, bo ogólnie pojadłam a przede wszystkim ciast sobie nie odmawiałam :silly: .
Podziękowania: martadiana

10 lata 1 dzień temu #952573 przez maja001
Witajcie po swietach.choc ja nadal czuje sie jak by trwaly dalej przez ten przedluzony weekend w telewizji nic nie ma.wiekszosc sklepow zamknieta.no chyba ze supermarkety otwsrte ale u mnie takich brak raczej procz biedronki.nie ogarniam dzis domu bo przeciez sprzatalam przed swietami wiec zostawilsm sobie to na poniedzialek blizej sylwka:) a obiad tez z biedronki.Dziewczyny a od rana mnie tak piecze zgaga ze nawet mleko nie pomagaMONTRESOR i podobnie jak u ciebie tak mnie boli glowa od kregoslupa ze czasem az mi nie dobrze
Marze tylko by isc na jakis porzadny masarz no oszaleje z tego bolu. gdybym mials cc to tez nie wiem jak by mi sie wbili w kregi taki mam zwichrowany kregoslup
Stokrotka duze juz te twoje dziewczynk
Ela ja rowniez juz mam problem z zalozeniem butow a nawet skarpetek czy spodni
Monika ja mojego maluszka zobacze dopiero w srode i dowiem sie ile wazy. We wtorek ide tylko do przechodni. dostarczyc wynili.ale bede wyczekiwac wiadomosci od ciebie jak rosnie twoj maluszek
Chiasami fajnie ze juz w domu i msla przybiers na wadze Problemow ze spojeniem wspolczuje oby szybko sie zagoilo i przestalo bolec Porodu naorawde mimo wszystko mozna pozazdroscic ekspresowy.A jak Paulinka grzeczniutka jest? Wstaw jej fotke.Dobre pytanie mamuska jak Ala zareagowala na siostre. Na pewno

10 lata 1 dzień temu #952574 przez maja001
Na pewno kazda mame ktora ma juz dziecko w domu ta informacja zainteresuje

10 lata 1 dzień temu #952585 przez ninoczka
hejka.przeprasazam z gory ze nie odpisze na wasze posty ale zawsze ktorys mruczy i musze wstac do nich.widze ze sie rozpakujemy niedlugo wszystkie.coraz wiecej sie dzieje.fjnie bo miec juz dzieciaczki przy sobie to cudowna rzecz ale za byiem w ciazy tez powiem wam tesknie-fajnie bylo.
szczeniaczki fajne.
a moje smyki to Eryk 2580kg i Tymon 2340kg 48 cm oboje(dane urodzeniowe)

[/url]

10 lata 1 dzień temu #952612 przez martadiana
Ela ja dzis naszczescie nie mialam spuchnietych stop.. ale tak jak ty to ja chyba nie mialam...

Ninoczka sliczne imiona chlopcow i ladna waga jak na blizniakow

A ja mam prawie caly dzien mam bole brzucha i podbrzusze mnie boli jakies jakby skurcze mnie lapia :( Ide sie polozyc... jaka tu cisza u nas

10 lata 18 godzin temu #952622 przez mama89muminka
Hej dziewczyny

Ja sie przez jakis czas nie odzywalam, najpierw mi chlopaki sie pochorowaly, a teraz mnie dopadlo i do tego widze ze dzisiaj im obu znowu choroba wraca przy mnie. A ja druga noc spac nie moglam bo tak mnie trzeslo z zimna, mimo ze sie pocilam i cala az czerwona bylam z tego, ale goraczke sprawdzalam to nie mam

U nas po swietach wiec kiepsko, ja sil juz nie mam, ale cociaz Miro zadowolony z mikolaja i prezentow.

Doczytam was przy lepszym samopoczuciu. Mam nadzieje zechociaz u was wszyscy zdrowi

10 lata 14 godzin temu #952637 przez maja001
Mamomuminka zycze bys szybko doszla do siebie i wspolczuje chorych chlopcow w domu w swieta wiem co to znaczy
Ninoczka fajne imiona zwlaszcz Tymon mi sie podoba i duzo cierpliwosci ci zycze orzy maluchach bo wiem ile jej trzeba przy jednym dziecku a co dopiero przy dwojce.ale tez jest podwojna radosc
Martadiama moze to skurcze przepowiadajace
A ja mecze sie z moja babcia.u mnie jak nieurok to ssracz...Ubzdurala sobie ze ja po nocach trujemy jakims gazem i juz tak cale swieta slucham i nawet moj ojciec nie moze jej przelumaczyc a psychiatry zeby jazbadal nie da sobie wezwac bo twierdzi ze my jestesmy chorzy na glowe a nie ona
Zwariowac idzie u mnie

10 lata 12 godzin temu #952642 przez martadiana
Witajcie

Nie wiem czy u mnie cos sie nie zaczyna rano mialam skurcze co pol godziny narazie jest ok zobaczymy co bedzie pozniej... jak cos to mam zamiar jechac do szpitala sie zbadac... to na tyle odezwe sie pozniej

10 lata 11 godzin temu #952646 przez chasiami

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tu dwa zdjęcia Paulinki :)
Mała ma kolki codziennie.od 24 do.2.30 w nocy :(
A Alicja wogóle nie reaguje. Jakby Pauliny wogóle nie było. Bardzo dba o mnie. Przynosi mi wodę albo chusteczki albo pieluszke jak karmie mała. Bez pytania. Nic kończę pozdrawiamy :)
Załączniki:

10 lata 10 godzin temu - 10 lata 10 godzin temu #952653 przez ela85
Maja nie przejmuj się gadaniem babci, pewnie ma miażdżycę. Może jej nie mówcie że lekarz do niej przyjdzie, tylko że to jakiś wasz znajomy. A lekarz też niech się nie przyznaje i wyciągnie podczas rozmowy z nią wnioski czy to nie jakaś choroba wieku starszego.
Ninoczka to spore te twoje maluchy i fajne imiona.
Martadina czekamy na wieści...
Mamo Muminka zdrowiej szybciutko, może jakieś naturalne specyfiki ci pomogą. Jak Cię trzęsie a nie masz gorączki, może natrzyj czymś rozgrzewającym plecy i stopy.
Chasami Paulina śliczniutka i jakie ma ciemne i długawe włoski. Oby kołki szybciutko przeszły.
A ja wczoraj wieczorem i dzisiaj mam takie napinania od dołu brzucha i to takie dość częste, ale nie regularne więc tak myślę, że to jakieś skurcze. No nic pożyjemy zobaczymy :silly:. Dzisiaj w kościele to tak sobie myślałam, żeby tylko nic mi się nie zaczęło w czasie mszy ;)

10 lata 9 godzin temu #952660 przez Mamuśka 2222
hej.... :)

Chasami witamy Twoja Ksiezniczke :kiss: śliczna :) fajnie ze starsza córka jest spokojna i ci pomaga :) moja tez caly czas pyta kiedy doktor mi z brzuszka Marike wyjmie bo ona chce juz ja zobaczyc tylko ze moja 4 latka skonczy 21 sty. i narazie jest nastawiona pozytywnie ale zobaczymy co bedzie....pozdrowionka

Maja ze starszymi już tak jest...i moze byc jeszcze gorzej sama wiem po moich dziadkach ze im starsi tym gorzej sie zachowywali i od rzeczy wygadywali....

martadiana...jeszcze 4 dni wytrzymaj :)

ela jeszcze poczekaj do 37 tyg :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia