BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #952919 przez maja001
Ja na chwile.oczywiscie jest prawiw 2 w nocy a moje dziecko nsbawilo sie jelitowki ijuz z 6 razy wymiotowalo.Teraz spi od pol godziny a ja mam cicha nadzieje ze juz nie bedzie wymiotiwal bo plakalam razem z nim tak sie biedny meczyl a ns dodatek powinien pic a nie chce i nie mam pojecia jak go przekonac do picja zeby sie nie odwodnil. Boje sie tez czy sie nie zaraze bo to traz nie bylo by wskazane.Malo tego mialam dzus isc do przechodni na nfz ale xhyba bede zmuszona te wizyte przelozyc a przydala by sie bo znow dopadlo mnie szczyoanie miejsc intymnych i martwie sie czy to nie znow jakies baktwrie.dobrze ze w sride mam prywatna wizyte u gina to kaze mu pobrac posiew i niech z gory mi wyoisze recepte w razie gdyby byly grzyby czy bakterie :(
Kelis poczatek porodu jak u mnie i tez w nocy z malym iczywisvie ale dalsza czesc u ciebie byla orzyjniejsza bo mna nokt sie nieinteresiwal opieka do bani i malo malego nie urodzilsm na korytarzu
Kasiah GRATULACJE
Chiasami sliczna ta twoja coreczka.I wspolczuje chorobska w domu.u mnie jak pisalam to samo :(
Stokrorka trzymam kciuki i czekam na relacje.Bedzie dobrze.musi byc
Montresor ciaza wysokiego ryzyka i wypuscili cie do domu. Zwariowac idzie z ta sluzba zdriwia w pl
I konxE bo maly sie kreci nie wiem czy zmow mie bedzie wymiotowal :( a pomoc mojego meza znikoma.Wywalulam go do drugiego pokoju bo tylko mnie wkurza i suw madrzy a nie pomaga
A rana mam tuzin oranis bo oskarej wszystko zabrudzil wymiocinami a js do rans juz nir zasne bo musze czuwac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #952920 przez maja001
Ja na chwile.oczywiscie jest prawiw 2 w nocy a moje dziecko nsbawilo sie jelitowki ijuz z 6 razy wymiotowalo.Teraz spi od pol godziny a ja mam cicha nadzieje ze juz nie bedzie wymiotiwal bo plakalam razem z nim tak sie biedny meczyl a ns dodatek powinien pic a nie chce i nie mam pojecia jak go przekonac do picja zeby sie nie odwodnil. Boje sie tez czy sie nie zaraze bo to traz nie bylo by wskazane.Malo tego mialam dzus isc do przechodni na nfz ale xhyba bede zmuszona te wizyte przelozyc a przydala by sie bo znow dopadlo mnie szczyoanie miejsc intymnych i martwie sie czy to nie znow jakies baktwrie.dobrze ze w sride mam prywatna wizyte u gina to kaze mu pobrac posiew i niech z gory mi wyoisze recepte w razie gdyby byly grzyby czy bakterie :(
Kelis poczatek porodu jak u mnie i tez w nocy z malym iczywisvie ale dalsza czesc u ciebie byla orzyjniejsza bo mna nokt sie nieinteresiwal opieka do bani i malo malego nie urodzilsm na korytarzu
Kasiah GRATULACJE
Chiasami sliczna ta twoja coreczka.I wspolczuje chorobska w domu.u mnie jak pisalam to samo :(
Stokrorka trzymam kciuki i czekam na relacje.Bedzie dobrze.musi byc
Montresor ciaza wysokiego ryzyka i wypuscili cie do domu. Zwariowac idzie z ta sluzba zdriwia w pl
I konxE bo maly sie kreci nie wiem czy zmow mie bedzie wymiotowal :( a pomoc mojego meza znikoma.Wywalulam go do drugiego pokoju bo tylko mnie wkurza i suw madrzy a nie pomaga
A rana mam tuzin oranis bo oskarej wszystko zabrudzil wymiocinami a js do rans juz nir zasne bo musze czuwac

9 lata 11 miesiąc temu #952921 przez martadiana
Mon.tresor no to ladnie ale rozumiem twoje wkurzenie tez bym wolala 1 stycznia urodzic niz na koniec roku :/ A jaki duzy juz twoj Olek :D

Asik noto nie smiesznie bybylo jakbys gardla nie wyleczyla to jeszcze po porodzie slowa mozesz nie wydusic haha :D po wszystkich krzykach

Monika wlasnie ! jakbys mogla podaj kierunkowy do siebie bo mam tlyko nr tel dzis sie dopatrzylam :)

Maja oj nie dobrze ze twoj maly tak chory jest obys sie nie zarazila :*

A ja u mamy prawie caly dzien przesiedzialam pozniej pojechalam ze swoim do sklepu i tak mi polecialo dwa razy ze az przez wkladke poszlo na leginsy i sie wystraszylam bo myslalam ze to moze jakies brazowe czy cos i odrazu w sklepie do lazienki poszlam dzieki bogu mnie puscili ale to bylo jakis przezroczysty sluz wiec juz sama nie wiem czy to ten czop odchodzi czy cos :/ i pod wieczor mnie brzuch jak na okres bolal teraz tez mnie boli ale jakos innaczej i to caly .. juz czuje ze niedaleko bedzie moj porod ale oby nie w tym roku !! jest 1.30 a mi spac sie nie chce i siedze :/

9 lata 11 miesiąc temu #952925 przez Stokrotka34
Dziewczyny ja czekam gotowa na wezwanie:-) straszne to czekanie:-\

Aniołek Zosia 09.01.2014

Podziękowania: Asik92

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #952939 przez Mamuśka 2222
Stokroteńko napewno bedzie dobrze nie martw sie...wszystkie jestesmy myslami z Tobą :) i trzymamy kciuki za was dziewczyny :) :) :)

Maja to na koniec ciąży maly ci takie niespodzianki sprawia...kurcze szkoda maluszka coś o tym wiem....trzymaj sie i tak jak pisalas maly musi duzo pic choc po jednej łyżecze ale czesto najważniejsze żeby sie nie odwodnił....niech wraca niunia szybko do zdrówka :)

Asik masz racje lec do lekarza bedziesz spokojniejsza :)

Montresor jak ci dzis wyznaczą termin cc na jutro to troche slabo ale najwazniejszy maluszek...kurcze asik ma racje ciaza wysokiego ryzyka a wypisuja cie do domu masakra poza tym mowi ze ciaza juz powinna byc rozwiazana nie rozumiem tych lekarzy...

Monika napiszesz mi w prywatnej wiadomosci twój nr.bo kurcze nie mam a w roli łocznika sprawdzasz sie świetnie :)
Podziękowania: Asik92

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #952949 przez Asik92
Kurde Stokrtka caly czas mysle czy to juz czy jeszcze czekasz ;)
No a ja wstalam juz bez bólu chyba dobrze ze mąż kazał mi pić mleko z miodem i masłem i herbatę z syropem bo podziałało ;) i rano jak z nocki przyszedł to zrobił mi gorącą herbatke ;) ale mam dobrze ;) kurde cos czuje ze dzisiaj pojade do szpitala ale w nocy bo młody mi tak sie rozpycha na dole ze az boli i to takie nie przyjemne jest i bolą mnie kości dość mocno, i od rana miałam parę skurczy juz wiec jestem ciekawa jak to sie skaczy, narazie mam w planach zeby nogi o ścianę oprzeć i czekac do nowego roku ;)
Martadiana to napewno czop ci odchodzi, zresztą zobacz sobie w internecie nawet są zdjęcia jak to wygląda, ja nie bylam pewna i w ten sposob sie upewniłam ;) będzie dobrze do stycznia zostały tylko dwie doby to juz tyle co nic ;)
Maja zdrówka dla synka ;) i duzo cierpliwości dla ciebie zebyś tylko sie nie zaraziła ;)
Mamuska juz jest ze mna lepiej to juz nie pójdę bo i tak ten lekarz co do niego chodzę mi nic nie przypisze bo gdybym mu powiedziała ze mi po herbacie czy mleku przechodzi to by mi kazał mi tego duzo pić i pewnie jeszcze pić syrop z cebuli blle ;)
Nic dziewczyny lece wziasc kąpiel i wygrzać sie w ciepłej wodzie ;) miłego popołudnia ;)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #952954 przez ela85
Montresor nie złość się, co ma być to będzie, ważne żeby wszystko było ok i Tobą i małym. No chociaż z tego co piszesz to nie taki mały ten twój synuś się szykuje ;)
Stokrotka trzymam kciuki i czekamy na wieści.
Martadina mi też często coś leci ale takie bardziej widnieje więc na pewno nie czop Maja zdrówka Oskarkowi , oby ciebie pominęło a Szczepanik sobie poszło w diabły. Jak ja się cieszę, że już dawno mi przeszły te infekcje.
Asik mimo że gardło nie boli to jeszcze parę dni pij herbaty z miodem.
Dzisiaj poszłam spać o 1bo do 12 mąż montował naszą łazienkę. Jeszcze tyle pracy ale jakoś powoli da radę. A moja mama zaproponowała, że zapłaci nam pracownika który położy nam płytki w kuchni i korytarzu, żeby mój mąż trochę odsapnął, bo chciał sam to robić. Dzisiaj nad ranem obudził mnie ból jak na okres i na dodatek krzyż, chyba rozpakowanie jest coraz bliżej :blink:.
A wiecie co jutro ostatni dzień mojej przygody z luteiną :)

9 lata 11 miesiąc temu #952981 przez luska
jejku dziewczyny ale się sypiecie

Kasiah o ja gratuluje super !!!

Stokrotko jejku czekam na info ,wszystko będzie ok :kiss:

Zdrówka dla chorowitków :kiss:

My nadal w trójpaku i nadal przygotowania trwają , więc chłopaki grzecznie mają siedzieć , ale czuje się coraz gorzej , skurcze bóle podbrzusza itd

9 lata 11 miesiąc temu #952984 przez maja001
Hej
Martadiana ja mysle ze to zwykly sluz jesy a w ciazy potrafi byc go bardzo duzo i to dobrze bo on chroni cie przed infekcjami.U mnie tego sluzu jak na lekarstwo mimo ze biore prybiotyki
Asik dobrze ze choroba przechodzi
Ela fajny prezent chce mama wam zrobic
Stokrotka jestes juz po wszystkim?czekamy na info
Dziewczyny dziekuje w imieniu Oskarka

A ja nie spalam cala noc maly fo rana zwracal i jeszcze rano.teraz na szczescie id 4 godz nie zwraca i troszke pije wiec mam nadzieje ze ibedzie sie bez lekarza i szpitala.chyba dzieki waszym szczerym zyczeniom :) ja musialam dzis wypic normalna kawe bo usypiam na stojaco.mala mnie po niej kopie sz boli czasem.I udalo mi sie zaniesc wyniki do przechodni.U mnie na rszie wdzystko zsmkniere wiec do porodu jeszcze troche
Nie mam takich skurczow jak wy za to innych dolegliwosci mnustwo. lacznie ze szczypaniem.Gin kazal mi kupic jakies globulki ale nie na recepte.zaczne jednak brsc je od jutra po osiewie bo jednak zrobie go prywatnie. A dzis na 18 mam ktg i nawet dobrze bo mala cos za bardzomi sie wierci.Mam jednak nadzieje ze wszystko jest ok.Ja chciala bym dotrzymac do 10.01 bo wowczas koncze 37tc a pozniej niech sue dzieje co chce

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #952988 przez martadiana
Ciekawe jak stokrotka ..

A u mnie bole brzucha jak na okres od rana nadodatek troche krwi mi polecialo z rana wiec zadzwonilam do szpitala kazali mi wsadzic podpaske i przyjechac pozniej do nich jak bedzie mocno mokra i zbadaja bo mi powiedzieli ze pewnie wody sie sacza juz i zebyn byla spokojna. Wez tu badz spokojna.. Ehh jeszcze jaki sen mialsm w nocy ze stalam przed lusterkiem w laziencce i wlosy mi
wypadly prawie wszustkie kilka ich zostalo i jakbym w szok po tym wpadla i do dwojego mowie daj mi kromke chleba i wody a on mi kanapke z pasztetem.jakos zrobil i pyta czy z keczipemi sie obudzilam :O sprawdzilam na senniku co znaczy jak sie sni ze wlosy wypadaja i pisze ze pogrzeb lub smierc :S i troche wystrazona jestem po tym snie..

9 lata 11 miesiąc temu #953002 przez ela85
Maja z tego co pamiętam to my jednakowo kończymy tygodnie wiec 37 tydz kończymy już w ten czwartek(Nowy Rok).
Martadina daj znać co ci stwierdzą, czy to wody.
Luska tobie to na pewno ciężko, ale jeszcze niech maluchy posiedzą.
Ja to się śmieję, że trafiać będę na 15 bo RMF dla dzieci urodzonych tego dnia szykuje jakieś prezenty :cheer: ;).

9 lata 11 miesiąc temu #953003 przez Monika_1985
Hej, wpadłam tylko na sekundę bo zaraz mam gości. Dostałam smska od Ulki, że trafiła do szpitala ponieważ miała plamienia. Na szczęście to nic poważnego, rozwarcie na palec, skurczy brak i jutro podejmą decyzję czy ją przetrzymają w szpitalu czy wypuszczą. Ma dać mi znać to oczywiście Wam napiszę :).

Ja już po wizycie, tak po krótce wszystko dobrze. Mały już nie rośnie tak szybko, ma 2650 gram, Dla mnie to pocieszające ze względu na moje gabaryty. Rozwarcia brak,szyjka super, ktg okej, grzybica obecna, gbs pobrany ;). Za 2 tygodnie kolejna wizyta.
Podziękowania: ulka1983

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #953014 przez Mon.tresor

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #953016 przez Mon.tresor
Witam starorocznie i szpitalnie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No dziewczyny, mysle ze w tym roku juz sie nikt nie rozpakuje ;)
Maja, u ciebie ciagle te infekcje... i jeszcze mlody chory, przerabane. Trzymam kciuki zeby bylo lepiej.
Stokrotka pewnie szybko nie napisze, zmeczona po cc i dziewczynki pewnie dajz popalic ;)
Martadiana ja tez tak mialam i mi sie okazalo ze nie wody. Wiec spokojnie, ale na wszelki wypadek powodzenia ;D

Wybaczcie ze nie wszystkim odpisalam, ale na tablecie mi sie ciezko pisze no i moja pamiec szwankuje a w trybie odpowiedzi pokazuje sie tylko ostatnich 5 wiad wiec nie moge sobie nawet podpowiedziec.
Odezwe sie po obchodzie jeszcze ;)

Monika, moj tez tyle wazyl w 35, uwazaj, bo moze tobie tez twoj zrobi wagowa niespodzianke :D

9 lata 11 miesiąc temu #953051 przez mama89muminka
Hejka
Ja znow na biega, dopiero co goscie pojechali, wiec napisze tylko co u mnie i smigam kapac mlodego.

Wiec dzis mialam wizyte u gin i wszystko ok, szyjka dalej 2,5cm, miekka i rozwarcie na palec. I tak juz 4 tygodnie chodze. No i powiedziala ze moze jeszcze 2 tygodnie mi zostalo do porodu :) i oby sienie mylila zeby dluzej nie bylo bo mnie juz ttrafia cos. Wczoraj zrobilam ostatnie zakupy i wlasciwie jedyne, bo wszystko inne juz mialam. Moge smialo powiedziec ze jestem zwarta i gotowa na porodowke.

Maja zdrowka dla malego, ja dbrze wiem co to znaczy jak sie dziecko meczy z wymiotami, przechodzilam przez to wielokrotnie..

Stokrotka odezwij sie jak bedziesz miala sily i czas, my tu z ciekawosci umieramy :D

To ktora nastepna?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia