- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
No i gdzie foty maluszków??
Spóźnione ale Wszystkiego Najlepszego kochane w tym nowym roku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Przede wszystkim wszystkiego najlepszego na cały rok 2015. Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, miłości, szczęścia i oczywiście pieniążków, a nasze dzieci niech rosną zdrowo i były zawsze radosne. Gratuluję jeszcze raz wszystkim mamusiom, których dzieciaczki się pospieszyły i pojawiły się już w grudniu. Gratuluję również tym z nas, którym udało się dotrwać do stycznia. Czekam z niecierpliwością na pierwszą stycznióweczkę
Maju najważniejsze, że z małą wszystko dobrze i tak ładnie rośnie . Ja już sama nie wiem czy się przyzwyczaiłam czy co ale już mnie nawet jakoś szczególnie nie szczypie przy tej grzybicy. Jakie globulki dostałaś? Ja tym razem gyno pevarol i się zastanawiam czy to nie te, które u Ciebie wywołały taką alergię?!
Ulka najwidoczniej lekarz stwierdził, że spokojnie możesz jeszcze "poszaleć" w dwupaku w sylwestra .
Asik a jak dzisiaj się czujesz? Skurcze uspokoiły się czy może.. ?
Kasiah ale fajnie, że sylwestra mogliście spędzić już w domku w pełnym składzie . Ja już nie mogę się doczekać tej historii bo ten obrót to dla mnie pełen szok a co dopiero dla Was hehe.
Montresor hehehe rozwalił mnie tekst ordynatora na łopatki Super, że masz taki fajny szpital aż samemu chciałoby się tam rodzić! Ale mogłabym nie zdążyć dojechać
Elu to Cię bąbelek postraszył trochę.
My siedzieliśmy wczoraj prawie do 3 u znajomych. Młody w brzucholku spać nie mógł i cały czas się wiercił. Także dziś odsypia . Ja czuję się dobrze jak na takie wielogodzinne siedzenie przy suto zastawionym stole, tylko kręgosłup na dole ma trochę dość . Ogólnie złe dni sobie poszły i mam nadzieję, że nie wrócą za szybko.
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiah, miałaś dokładnie taki scenariusz z porodem, jaki mi się marzy, żeby w ostatniej chwili się obrócił. Ordynator mówi że nie ma szans bo młody za duży na fikołki, ale przecież twój Bartuś bardzo duży jest więc nadzieję jeszcze mam
No i witamy noworocznie Wszystkiego co najlepsze w nowym roku, kiepska jestem w składaniu życzeń, więc może na tym zakończę
Ja siedziałam w domu, o 24 za bardzo nawet nie popatrzyłam na fajerwerki, bo naprzeciwko bloku rodziców inny wybudowali i wszystko zasłaniał, a na dwór nie chciałam wychodzić - młody strasznie się ruszał gdy gdzieś wybuchała petarda i odnoszę wrażenie że mu się to nie podobało. O 2 spać poszłam, ale coś ostatnio spać nie mogę i kiepsko mi szło, dziś dopiero wstałam... I nie czuję się za dobrze. Czyści mnie znów, a jak tylko siądę (nie tylko na kibelku) to mam taki ucisk że wydaje mi się że rodzę. Z resztą w ogóle jakoś brzuch mnie pobolewa i się napina.
Powiem wam że nie ogarniam suwaczków, one jakoś dziwnie działają. Ten u góry mam wg OM, a pokazuje mi 39 i 1 dzień, za to wg daty porodu został mi jeszcze tydzień i dwa dni. Nic nie rozumiem Bo ten odliczający do dziś, to był ustawiony wg innego usg, które twierdziło że dziś się maluch urodzi - wątpię szczerze mówiąc, no ale jeszcze do 24 ma czas Jak mi ten lekarz dobrze wyliczył, to chyba mu poślę jakieś czekoladki normalnie... Bo nie miałabym już nic przeciwko
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
ja przespalam sylwka z corka oczywiscie obudzily mnie wystrzaly... rano maz wrocil ze sluzby i mowi ze jaszcze 6na 7 musze przetrwac sama w domu a potem to niech sie dzieje co chce;) no ja tez jestem ciekawa kto pierwszy w 2015 asik czy montresor?
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Agat milo ze czasem zagladasz i nie zapomnisz nam napisac jak urodzisz
Monika ja mialam gino-feminazol i to na miego jestem uczulona.A teraz znow dostalam maxmirol komplex.Oby pomogl
Mamuska to spefzilysmy sylwestra podobnoe ja przed 00.00 juz spalam
A wczoraj dziewczyna z poprzedniego forum na ktorym jestem urodzila coreczke.no mowie wm jsaka radosc i to jeszcze w taki dzien
Dziewczyny a dla nas zaczal sie nasz miesiac tetaz to chyba wszystkie urodzimy a na pewno wiekszosc.az ciezko mi w to uwierzyc.
Ja czekam jak maly sie obudzi i jade do kolezanki posiedziec zeby sie nie wynudzac w domu a jutro fo szefa i do zusu ze zwolnieniem wiec znow czeka mnie zabiegany dzien
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ulka dobrze ze cie wypuscili i sylwka spedzilas w domku
Mon.tresor wiesz chyba kazda troche panikuje jak czop zacznie odchodzic ja jestem spokojniejsza niz ty bo ty to odrazu myslalas ze to juz i nawet do kina nie poszlas hehe a j robie wszystko bo jak ma wyjsc to wyjdzie fajnie ze twoj ordyntor taki fajny gosc i sie posmiac szlo
Agat obys nie przenosila dzieki za pamiec i zyczenia
Ewelina u mnie przed 23 bylo to samo myslalam ze zasne ale chlupnelam kawke i bylo spoko
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Swoją drogą - miałam kontrolować cukry, czy nie skaczą... nie wiem czy pamiętacie, ale diety cukrzycowej nie trzymam, bo okazało się że nie było potrzeby... I tak sobie myślę, że co tam będę się ograniczać i pozwoliłam sobie na szklaneczkę coli do posiłku - dupa, 107 wynik cukru. I wszystkie takie ostatnio mam, do 110 maksymalnie, a przecież górna granica przy cukrzycy to 120. Jak na złość. Szukałam też herbatek z liści malin, żeby szybciej urodzić (na prawdę mam już dość ) i jak na złość... nigdzie nie ma! Muszę jeszcze jakiś zielarski odwiedzić, może tam się znajdzie. M. konsekwentnie seksu mi odmawia... Mama mi zaproponowała umycie podłóg na czworaka - to podobno zawsze działa. Problem polega na tym, że mi się po prostu... nie chce. Ale jak do przyszłego tygodnia nic się nie wydarzy, to w poniedziałek zajmę się podłogami w domu.
No właśnie, tak myślę, myślę i dopiero do mnie dotarło - przecież mi czop już dwa tygodnie temu odszedł, brzuch to samo, opadł dwa tygodnie temu, jak nie trochę więcej... A tu ciągle nic. Co tu jest grane :/
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny ja tez juz chce urodzic, maz mi dziala na nerwy, a tak to bym sie zajela dzieciamami i nie myslala o idiocie
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
A mnie cos brzuch boli nawet obiadu nie mialam ochoty jesc jakos sie dziwnie czuje nie wiem czemu
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Stokrotko gratuluję Ci z całego serca Twoich Dwóch Szczęść! Cieszę się,że masz pozytywne wspomnienia z porodu. Z Twoich postów aż bije radość i szczęście,więc życzę Ci,żeby te uczucia Cię nie opuszczaly! Dużo cierpliwości, wytrwalości i jak najwięcej pomocnych dłoni do odciążenia;)
Znowu nie odpiszę, bo Moja Żabka pochłania mnie w 100%, ale podczytuję Was regularnie przy karmieniu, więc jestem w miarę na bieżąco. Ciekawa jestem która okaże się pierwszą stycznióweczką No i czekam z niecierpliwością na fotki Dzieciaczków!
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Anna no to cue sasiad potraktowal. Nie wie ze ciezarnych nie mozna denerwowac
Co do wywolania porodu to na jednych dzialaja jakies metody a na innych nie ale jak ktos bardzo chce to te bezpieczne moze sprobowac wykonywac np chodzenie po schodach.Na mnie osobiscie orzy synku zadzialal olej rycynowy w dzien wypilam z 3 lyzki a w nocy odeszly mi wody
A my niedawni wrocilismy od kolezanki mojej. Znow najadlam sie ciasta makuchy sie wybawily a mi zlecial dzien
Teraz pobolewa mni lekko zab i jutro z ranapodjade do dentysty poprosze ja zeby mi przeczyscila jak ostatnio bo zbiraja sie miedzy 7 a 8resztki jedzenia i z tsd to cmienie a 8 teraz nikt mi nie wyrwie dopiero po porodzie zrobie z nia porzadek.Moze detstka sie zlituje i wepchnie mni gdzies po niedzieli w jakis ttermin.
Dobtanoc dziewczyny
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
która zostanie pierwszą styczniówką ? ciekawe a może wszystkie czekacie na 15 żeby dostać wyprawkę od rmf fm
jutro was doczytam bo mam zaległości przez ten fałszywy poród
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12