BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #953554 przez ulka1983
doczytuję was ;)

Stokrotka super pomysł z tym foto ale ja noga w te klocki jestem :side:

Chasiami zdrówka i trzymam kciuki za Paulinkę :kiss:

Kasia gratulacje :kiss: to ci synuś niespodziankę zrobił :woohoo: ale fajnie ze juz masz go przy sobie :) śliczny i takie słodkie ma policzki :kiss: :laugh: może u mnie też będzie pomyłka w wadze z usg tak jak u was B)

Monia u kosmetyczki miałam robić hybrydy ale zrezygnowałam i zwykłym lakierem mi zrobiła bo nie wiadomo na kogo się trafi na porodówce i jeszcze przyszło by mi zmywać ;) smakowity avatarek masz chcę gofra :silly: o ja tez miałam niespokojną noc dzisiaj tak jak ty łączę się w bólu :unsure: oby szybko przeszło :) super ze wynik ujemy :) wiesz myślałam że będzie większe bo moja pierwsza córka miała 3300 a druga 3700 to jak na trzecie trochę mało mi się wydawało :whistle: ale moze to pomyłka i będzie większe B)

Studentka ja wczoraj w telewizji widziałam mamusię co urodziła właśnie Agatkę :woohoo: czyżby to była ona ? tak czy owak gratulacje dla mamusi :kiss:

Montresor niezłe miałaś to usg uśmiałam się :laugh:ja jak jadę na sor to od razu mnie na oddziała kładą ale może to i dobrze ;)

Ela no czekam na rozwój sytuacji skurcze mam różnie co 8, 15,20 minut i trwają 15,20 40 sekund B)
Podziękowania: kasiah06

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #953556 przez ulka1983

9 lata 11 miesiąc temu #953586 przez ela85
Ulka a jak odczuwasz te skurcze? Mierzysz sekund nikim czy jak, skąd wiesz ile trwają? Moja bratowa mówi, że jak mnie wezmą skurcze to na bank nie pomylę z czymś innym. :)

9 lata 11 miesiąc temu #953592 przez Mamuśka 2222
Kasiah to dzielna byłaś z tego co piszesz :) synek prześliczny....takie maleństwo słodziutkie :) ja widocznie mam niski próg bólu bo narazie wszystkie które urodziły świetnie sobie poradziły oby tak dalej :)

pisałyście o technikach przyspieszenia porodu...ja teraz juz sie za bardzo nie oszczedzam i krece bioderkami na piłce do skakania i tak sobie delikatnie cwicze...a dzis mialam wizyte to gin powiedzial ze juz mi sie wszystko obniża,ale tak naprawde to brzuch u dziewczyny ktora rodzi kolejny raz to sie obnizy kilka godz przed porodem a u pierworódki nawet 2 tyg wczesniej zaczyna sie obnizać...ja tam u siebie żadnych oznak zblizajacego porodu nie widze...poza tym ze kregosłup mi boli niemiłosiernie i czasem mam jakies bóle w podbrzuszu ale to każda juz na tym etapie ma....ten ostatni czas to wszystkim nam sie bedzie dłużył....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gratulacje dla mamy roku 2015!

9 lata 11 miesiąc temu #953593 przez Insomnia
hej mamuski ;-)
doczytalam ze o mnie mowa to sie odzywam :-)
faktycznie zglosilam sie do Was na poczatku, ale pozniej nie dalam rady pisac i byc na biezaco wiec odpuscilam...
Przyznaje ze w ostatnim miesiacu czytam Was na biezaco ale glupio mi sie bylo tak wbijac na koniec...
Ale kto pyta nie bladzi podobno... przyjmiecie mnie do swojego grona?
sluze rada i pomoca ale nie gwarantuje ze bede na biezaco ;-)
Pozdrawiam i zycze Wam lekkich i bezbolesnych porodow :-)

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

9 lata 11 miesiąc temu #953600 przez mama89muminka
Hej poznym wieczorem

Ela ja do mierzenia odstepw miedy skurczami sciagnelam sobie aplikacje na telefon Contraction timer, ale jak mowisz pomylic sie nie da tych skurczy. Ja je bardziej odczowalam jako bol niz typowo skurcze.

Mamuska dlaczego dziwnie? Jezeli chce sie szybciej to chyba warto? ;)

Insomnia gratki cory! Nie krepuj sie, wbijaj z powrotem, my tu nie gryziemy

Przepraszam ze tylko na ostatnie posty odpisuje ale tak na telefoni mnie wkurza pisac ze czasem mam ochote nim rzucic o sciane. Musze kupic nowego laptopa to bedzie mi latwiej, bo nie licze juz na naprawe starego.

A mi ostatnio skurcze dokuczaja, ale tez zaczelam ćwiczyc, zeby przyspieszyc porod, ciekawe czy to cos da. Jak na razie przysiady i schody, po dwa na raz. Za seks sie nie biore bo mam focha na malza ;)

No i musze sie rozejrzec za nowym wózkiem bo tego blizniaka dzisiaj sprzedalismy bo mi nieodpowiadal (o czym mowilam mojemu a on jak zwykle nie slucal).

Zmykam, moze jeszcze parę przysidow zrobie przed snem wypije kakao i ide spac bo mnie mlody wykonczyl dzisiaj.

9 lata 11 miesiąc temu #953615 przez Asik92
Hej dziewczyny witam jeszcze w dwupaku ;) ale mam nadzieje ze sie cos rozwinie lada moment bo ja juz mam jakies głupie sny, myśli i wszystko. Miałam sen o mrówkaach co niby w senniku oznacza duży wysiłek, z jednej strony patrząc jak by to miało byc prawdą to fajnie bo moze faktycznie niedługo a z drugiej strony pewnie bede sie męczyć, kurde cos czuje ze mi brzuch rchodzi w dół bo przy takim półleżeniu czuje go na kościach miednicowych (chyba miednicowych) brzuch mi sie zrobił taki szpiczasty ale od wczoraj stwierdzilam ze w domu siedziec nie bede i podróżuje z mężem po poznaniu ;) zeby przyśsheszyć troche ;)

Kasiah śliczny synek ;) i fajnie ze miło wspominasz poród i fajnie ze twoja mama byla pewnie byłaś pewniejsza ;)
Insomnia gratulacje ;) wracaj do nas w miarę możliwości ;)
Mamuska w każdym stanie można sie poprzytulać ;) ja niestety nie mam opcji bo mąż sie boi ;)
Jejku dziewczyny ale mam skleroze ;) musze pomyśleć chwile co dalej miałam pisac ;)
Mamamuminka zarobiłeś mi ochote na kakao a nie mam juz bo szwagierki synowie mi ostatnio wypili kurde ;) to biegaj troche to przyspieszysz ja tez tym sposobem chce sobie w tym pomóc ;)
Ulka ja na usg miałam 23.12 czyli niecały 38 tc i miałam bardzo podobne wymiary synka do tych co pisalaś wiec jest dobrze pewnie gdyby byla jakas znaczna różnica to gin by cos mowil napewno, a skurcze masz z tego co piszesz przypowiadające to sie nie stresuj ;) cos czuje ze teraz większość z nas dotrwa do terminów albo blisko terminu sie dopiero rozpakuje ;)
Ja jutro mam ostatnia wizytę u gin jestem ciekawa co tam w brzuszku słychać ;) wiec trzymajcie kciuki ;)
Monika mi tez zarobiłaś apetyt na gofry. mm;) teraz juz pewnie ciężko gdzieś kupic bo przeważnie latem są dostępne niz teraz ;) fajnie ze gbs ujemy ;)
Kurde teraz zaczęłam mieć skurcze jak pisze chyba troche pomierze, ale mnie znowu nie bolą i nie wiem bo jak znowu pojade i mi powiedzą ze to nie to to chyba sie zdenerwuje ;) zobczymy co to będzie ;) wrazie "W" to życzę każdej na tą noc spokoju i wrazie co spokojnego porodu ;)
Ja znowu noc spędzam sama bo mąż na nocce ;) wiec poleze troche i jak tylko skurcze nie beda bolesne to pójdę spac ;) miłej nocy ;) dobranoc ;)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #953622 przez maja001
Monika na bol kregosłupa tylko poród jest dobrym lekarstwem , jak urodzi to minie, Mnie od kregosłupa czasem tak bola nogi że az sie budze w nocy, ale to przez nacisk na jakis tam nerw Gratuluje ujemnego GBS
ulka z tymi odchyleniami na usg nie pomoge u mnie malutka tez ma mniejszy brzuszek
studentka własnie wcześniej pisalam o Inso, ale nie chiałam tak bezposrednio :) :)
Inso WITAJ i tu kochana :)
Anna oby wyniki były ok
Asik powodzenia na wizycie
kasiah ale ci synek zrobił niespodziankę w postacji fikołka ;) Dobrze że masz juz go ze sobą, jest słodki :kiss:
Sorki ale wiecej nie pamiętam
A ja dzis miałam dzień wyjazdów i 1000 spaw ale udaio mi sie podpisac i zawieśc zwolnieni do zusu a nawet zrobic małe zakupy plus odebrac W KOŃCU ruter, tak więc juz pisze na laptopie, Mało tego nawet na dobranoc poklócic z mężem, który mnie wkurza swoim egoizmem,zachowuje sie jak narcyzm......

9 lata 11 miesiąc temu #953627 przez martadiana
Monika wlasnie nic mnie nie swedzi ani nie piecze wiec nie wiem skad to sie bierze ... wczesniej jak mi te zolte lecialo to byla infekcja a teraztylko tyle ze leci biale...dobrze ze twoj wynik ujemny:D

Insomania pewnie wracaj do nas :D gratulacje napisz relacje z porodu :D

Ela wlasnie tez tak mysle ze to sprawka przygotowywania sie organizmu stad te sluzy..

Ulka u mnie to samo ze skurczami dzisiaj ...

Asik powodzenia jutro na wizycie daj znac co i jak :)

Mnie dzisiaj skurcze i bole takie klucia zlapaly przed16 ze jak chodzilam to az prawie plakalam tak mnie bolalo podbrzusze i promieniowalo na caly brzuch skurcze mialam co jakies 20 min mniej wiecej dzwonilam do sszpitala to kazali pod prysznic isc albo tabletke przeciwbola wziasc :S ale pozniej mialam jeszcze takie 2 ostre skurcze i przeszlo ale bolalo jak cholera nadodatek bol krzyza do tych skurczy sie przylaczyl ehh juz chyba bym chciala miec to z glowy... teraz znowu mnie boli brzuch tak mocno ze ledwo siedze mam nadzieje tylko ze jak mam rodzic to nie bede zmeczona hehe

9 lata 11 miesiąc temu #953631 przez Asik92
Dopisuje ze skurcze mam tylko właśnie co 15 minut i nie boli mnie za mocno wiec nie jade nigdzie tylko ide spac ;)
Martadiana oj biedna jestes idz pod prysznic moze przejdzie ;) trzymam kciuki wrazie co ;) i pamiętaj zeby nie masować brzucha jakby co bo to ci wywołuje skurcze kochana ;) a bólu krzyża to ja tez nie moge sie pozbyć a to takie uciążliwe jest ;) damy rade jeszcze tylko troche i będzie po wszystkimu;)

Maja super ze juz router masz przynajmiej nie będziesz sie biedna męczyć na telefonie z tym pisaniem ;) a jego męża to kopnij w tyłek moze sie ogarnie wkoncu ;) fajnie ze w zusie pozałatwialas przynajmiej z głowy ;)
Także spadam spac bo o 6:30 pobudka i na 8 do lekarza ;) trzymajcie kciuki ;) papa jutro napisze zaraz po powrocie do domu ;) dobranoc ;)

9 lata 11 miesiąc temu #953654 przez Asik92
Hej dziewczyny ;) ja juz po wizycie i jestem załamana bo ani skurczy nie miałam tzn miałam od 30-50 czyli tylko napięcie brzucha i nic więcej, rozwarcie na palec czyli nic sie nie zmieniło, brzuch mowila ze mam delikatnie opuszczony, kurde 6 dni mi zostalo a porodu nie widząc ;( pani doktor mi sie pytała czy znam sposoby na przyspieszenie a dokładniej chodzilo jej o sex, na to jej odpowiedziałam ze niby wiem ale co z tego ze wiem jak mąż sie boi, to sie śmiała i mowila ze mam go dusić po weekendzie ;) zobaczmy jak to sie rozwinie, teraz ide spac bo normalnie zasypiam na siedząco bo spac nie mogłam i chyba o 2 dopiero zasnełam ;) miłego dzionka ;)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #953685 przez Monika_1985
Uff... byłam na spacerku z psem. On się wynudził a ja czuję się jakbym pokonała maraton :laugh:

Jak to jest, ja teraz trzymam kciuki i duże palce u nóg by wytrzymać jeszcze 2 tygodnie(aaaa teraz spojrzałam na suwaczek i niby tydzień :))) ) a potem pewnie tak jak Wy będę kombinować jak by tu zrobić by już urodzić :silly:

Cześć Insomnia, gratuluję córeczki :). Oczywiście, że się odzywaj, im nas więcej tym weselej!

Maju sprawy załatwione więc możesz odetchnąć :). No i w końcu oddali Ci router. Możesz teraz spokojnie pisać z nami bez konieczności pożyczania telefonu od księcia ;).

Martadiana to dobrze, że to nie infekcja. Mi właśnie leci żółte to ustrojstwo. :angry: Nie wiedziałam, że tyle z nas ma problemy z krzyżem i bólem pleców. Masakra :S Jak tu nie być zmęczonym jak cały czas prawie Cię boli.

Asik Twój synuś się w ogóle nie spieszy. Chyba stwierdził, że najpierw trochę pomęczy mamusię. ;) Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak gwałt na małżonku, no ale co zrobisz.. jak mus to mus :laugh:
Podziękowania: Asik92

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #953700 przez Monika_1985
Dziewczyny mój wstrętny telefon zrobił chochlika i nie dostałam wiadomości od ulki a już bym Wam napisała wcześniej, że nasza kochana Ulka urodziła córeczkę! :)

"Urodziłam o drugiej w nocy córeczkę 3200 i 56 długa"

Gdyby ulka nie wysłała do mnie dziś o 11:30 smska, że czują się super i czekają już tylko by pójść do domku to nie wiedziałabym, że mamy kolejną stycznióweczkę.

Także kochane ja zawsze odpisuje na smski a jak nie odpisze to znaczy, że nie dostałam nic albo sama rodzę :laugh: Piszcie wtedy do skutku. Ale się wkurzyłam na ten mój telefon :angry: A ja nawet w nocy jak siusiu chodzę sprawdzam czy nie mam jakiegoś smska :angry:
Podziękowania: ulka1983

9 lata 11 miesiąc temu #953701 przez Insomnia
Dziekuje dziewczyny za mile przyjecie :-)
Asik u mnie skurcze porodowe odroznilam po tym ze jak juz byly te prawdziwe porodowe to nie moglam sie na niczym skupic w trakcie skurczu, jesli akurat rozmawialam z M. to musialam zamilknac, jesli cos robilam to przerwac czynnosc...
a jesli chodzi o wywolywanie porodu to mam taka teorie ze jezeli organizm i dziecko nie sa gotowe to chocbysmy na giewont weszly to nie wywolamy. Wnioski wysnuwam z wlasnego doswiadczenia ;-) obydwa porody przenoszone... do swiat robilam wszystko zeby wywolac, po swietach robilam wszystko zeby wytrzymac do nowego roku a ledwo sie udalo...
aha i jeszcze mi sie przypomnialo, nie pamietam juz ktora pisala o przysiadach, u mnie okazaly sie skutec

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

9 lata 11 miesiąc temu #953704 przez maja001
ulka GRATULACJE CÓRECZKI i naszej pierwszej stycznióweczki na forum, Czekamy na relacje i fotkę ksiezniczki :) :kiss:
monika fajnie ze mamy z ciebie takiego posrednika chociaz wiaomo ktora z nas urodzila :)
martadiana moze to aktycznie skorcze do porodu, przeciez nietore z ziewczyn chozily ze skurczami po kilka ni a nie mozesz sobie gzies zrobic ktg??? A jesli chodzi o infekcje to niektore kobiety tak maja ze infekcja jest a tego nie czuja,u mnie to zawsze maga szczypanie

A u mnie szpitalOskarkowi przeszlo to ksiaze cala noc wymiotowal a teraz lezy jak by go z krzyza zdjeli i znow czeka mnie wietrzenia poscieli i pranie po chorubsku, choc odizolowalam go do pokoiku malego to i tak boje sie czy nie bee nastepna zarazona na jelitowke. teraz jestem u rozicow z malym zeby jak najmniej siedziec z chorym, ale czy to cos da nie wiem. A wczoraj kupilam Oskarkowi samocghozik i musialam go oach bo nie dzialala i jechalamkm zeby zlozyc reklamacje wzięlam inny i to samo, szlag by to szczelil
Podziękowania: ulka1983

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia