BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 15 godzin temu #953794 przez Monika_1985
Dzięki dziewczyny za pocieszenie :). Siedzę w domu i nic prawie nie robię więc to żaden wyczyn spojrzeć na telefon ;)

Maju ściskam kciuki by Ciebie jelitówka ominęła. To jest takie okropne świństwo i nawet nie wiadomo jak się zabezpieczyć by się nie zarazić. :( Oj to chyba jakieś feralny ten model samochodzika, lepiej poproś o zwrot gotówki bo czasami można wymieniać tak w nieskończoność. Nie no z tym Twoim routerem to jakieś kpiny. Naprawdę czasami jak facet nie wjedzie gdzieś i nie zrobi "rozruby" to nikt człowieka nie potraktuje normalnie. Hehe sama tak mówię czasami do swojego męża bo on też z tych rozpieszczonych przez mamusie i niekiedy jak coś zrobi lub powie to mi ręce opadają.

Agatka ślicznie wygląda w tym pajacyku z różowymi łapkami. Ale ona ma długie włoski!! Widzę, że już ciumcia smoczka. Właśnie chciałam się zapytać świeżym mamusiom czy jest on potrzebny już w szpitalu bo nie wiem czy pakować czy nie do torby :)

Asik hehe biedny mąż. Oby sposób zadziałał. Czekamy razem z Tobą :)

Mamo muminka Ty latasz wszędzie, jak nie kino to mecz hokeja. Jeszcze biegi za Miro codziennie uprawiasz. Już dawno powinnaś mieć dziecko przy sobie ;).

Mama muminka ma racje, same długie dzieciaczki się u Was rodzą. Mieszczę się w ciuszki 56 w ogóle czy tatusiowie musieli już 62 dowozić? :)

Chasiami zazdroszczę bezproblemowego karmienia! Też tak chcę! :) Ale szybciutko macie chrzciny. Ela ma racje, pewnie niektóre z nas nie zdążą się nawet rozpakować :). Ja muszę poczekać do maja/czerwca by mój braciszek mógł przyjechać z Anglii, wcześniej nie dostanie urlopu w pracy. Jednak nie chciałabym by go zabrakło w tak ważnym dniu.

Montresor co ma Cię lekarz opieprzyć jak w szpitalu kazali Ci czekać. Ja się nie dziwię, że masz dość i jesteś już zmęczona. Aż chciałoby się zasnąć i obudzić jak już zacznie się coś dziać. Takie zawieszenie to coś okropnego :/.

Studentka a u Ciebie nic a nic się nie dzieje? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 15 godzin temu #953795 przez Monika_1985
popycham :)

10 lata 12 godzin temu #953827 przez ela85
Dziewczynki mam pytanko odnośnie łóżeczka, na jakiej wysokości macie zamontowane spody pod materace, chodzi mi o ta wysokość której używa się na początku? Bo mój mąż musi przerobić bo w naszym łóżeczku nie ma możliwości regulacji i musimy sami zamontować to wyżej.
Maja walcz o swoje, może jak ich postraszysz to może radzą ci to naprawić.
Dziewczynki wy piszecie że już byście chciały być po, a ja jak narazie nie mam takiego parcia, poprostu myślę o tym w ten sposób kiedy ma nadejść ten magiczny moment to nadejdzie a ja muszę na niego cierpliwie poczekać ;).

10 lata 11 godzin temu #953851 przez Monika_1985
Elu ja od podłogi do dolnej krawędzi raszek na materac mam dokładnie 40 cm. Całość jest dość nisko (albo mi się tak wydaje), tylko że ja mam opuszczany cały bok z przodu. Nie wiem, może zdjęcie pstryknąć?
Podziękowania: ela85

10 lata 11 godzin temu #953863 przez ela85
Monika dzięki, ale chodzi mi o wysokość nie tą na samym dole, tylko na tym najwyższym poziomie, tak że maluszek będzie leżał w miarę wysoko, żeby wygodnie było go wyjmować i wkładać. Bo tą wysokość na samym dole to już mamy w standardzie.

10 lata 10 godzin temu #953866 przez EwelinaS
Hej dziewczyny ja dalej w dwupaczku :cheer:
ula gratulacje szybkiego powrotu do pełni sił i zdóweczka dla maluszka.

ela ja mam materacyk na wysokoci 52 cm od podlogi a cale lóżeczko ma wys. 85 cm. Ja Ci powiem Ela że też jakoś nie mam parcia żeby już rodzić. Jestem ciekawa jak mały wyglada itp no ale nie wywoływałabym sobie porodu myciem okien, podłóg czy bieganiem po schodach. Maluchy same wiedza kiedy co i jak natura tak nas stworzyła cieszmy sie tym ze mozemy pojesc co chcemy poleniuchowac przy tv. Dzidziusiami sie nacieszymy w swoim czasie.
maja pewnie ze sobie nie daj ja ostatnio tak sie wyklucilam z tp że rodzice nie płacili za internet przez miesiac bo też nie działało coś na lini neostrady. Postrasz ich prawami konsumenta i pisemna skarga.
Jak tam zdrowko syna??
Agatka naprawde sliczna i duża dziewczyneczka. GRATULUJE i tez sie zastanawiam nad smoczkiem czy pakowac do szpitala.
chasami super ze malutka chetnie pije z cyca tez mam nadzieje ze u mnie nie bedzie problemow bo bardzo chcialabym karmic, no i ze ladnie spi no modelowy bobas. Ja mam termin 26 stycznia to Twoja mała już tydzien po chrzcie bedzie jak u mnie w terminie sie rozwiaze. Szybko ja planuje raczej chrzcic wiosna lub wczesnym latem.
Asik chyba najbardziej sie spieszy na porodowke :P teraz tak Cie meczy co chwile jakies bóle skurcze odliczanie itp a pewnie zacznie sie w najmniej oczekiwanym miejscu i czasie.
Ja jeszcze na porodówke nie spakowana tzn wszystko mam ale poupychane po szafach torba pod łożeczkiem małego leży i czeka....i chyba czas sie spakowac pewnie jestem jedna z ostatnich :silly:
Dziewczyny mam pytanie do tych co chcą karmić piersia. Ile macie butelek dla maluchow?? Ja kupiłam póki co jedną z MAMBABY taka na start mała. I nie wiem czy kupować jeszcze.
Chciałam wam pokazać kącik dla mojego maluszka ale pisze z tel i chyba nie potrafie zamieścić zdjecia.
Podziękowania: ulka1983

10 lata 10 godzin temu #953867 przez EwelinaS
Załączniki:

10 lata 10 godzin temu - 10 lata 9 godzin temu #953870 przez Monika_1985
Elu no właśnie u mnie to najwyższy poziom. Plus materacyk 8 czy 10 cm i mam taką wysokość prawie jak Ewelina (chyba Ewelinka ma 10 cm wyżej wszystko). No ale ja z przodu mogę opuścić w razie czego cały bok do dołu jakieś 20 cm. Przepraszam za jakość fotki ale ciemno już jest :)

Ewelinka świetne sówki :) Za mną chodziły dwie koleżanki i męczyły bym się spakowała więc skapitulowałam. ;) Został mi tylko szlafrok do wyprania i dopakowania, a termin mam na koniec stycznia/początek lutego. Butelek mam 3 a żadnej nie kupiłam, wszystkie dostałam, tak to bym na jednej się zatrzymała :)
Załączniki:

10 lata 9 godzin temu #953872 przez martadiana
Ela ja nie mam czym zmierzyc ale mam chyba identycznie jak monika :D

Ewelina ja mam 2 male butetlki i 1 duza mysle ze starcza a jak nie to sie dokopi wkoncu nie idziemy do klasztoru :D:D

Dziewczyny chyba nie tak latwo wywolac ja dzisiaj 2 razy ze swoim mialam prztulanki i na dodatek sprzatalam mylam podlogi itp hehe wiec u mnie sie nie sprawdza

Do porodu jeszcze zostaly :

Ewelina, Asik , Ela, Anna, Monika, studentkaae, maja, soshy i ja :D chyba o rzadnej nie zapomnialam to troche nas jeszcze zostalo.. :D

10 lata 9 godzin temu #953873 przez kasiah06
martadiana obecność kogoś bliskiego naprawdę dużo daje choć to nie było zaplanowane cieszę się że mama została :) a skurcze- jak mam być szczera- to powiem że do tych 4 cm do przeżycia takie bóle typowo okresowe, a potem był czad od 4 do 10 no ale byłam po prawie 2 flaszkach oksytocyny więc to pewno dlatego no i ten etap trwał u mnie dość krótko , parte to duży wysiłek ale mnie już nie bolały :) dasz radę nie martw się a jak dostaniesz już malutką to będzie ci się wydawało że ten ból był taaaaaak dawno temu i się już nie będzie liczył :)
monika no synuś charakterny od początku pokazuje nam kto rządzi :) a śmiać mi się chciało jak na każdym obchodzie lekarze i pielęgniarki gadali między sobą: "a to to jest ten fenomen od pośladków co się obrócił chociaż nie miał już jak" :laugh: a wagę to doktor który rano mnie odesłał tak zaniżył małemu,bo mój gin obliczył ok 3500 :) super że gbs ujemny :) śliczne łóżeczko :)
ela spokojnie na pewno siedzi dobrze, dwóch takich cudaczków na jednym forum to byłoby coś ;)
mamuśka trzymam mocno kciuki żeby teraz było u ciebie lepiej i wierzę że tak będzie :)
asik nie martw się mnie badali rano i było bez rozwarcia i skurczy na ktg, a o 18 odeszły mi wody więc może się rozkręcić w każdej chwili :)
insomia śliczna agatka :)
maju ale masz przeboje z tym ruterem, też już bym im nie podarowała na twoim miejscu
chasiami szybciutko chrzciny :) my dopiero na marca chcemy :)
montresor już bliżej niż dalej do końca , dasz radę nie ma innej opcji :)
ewelina śliczny kącik :) ja mam 2butelki te najmniejsze z aventa
ULKA GRATULACJE dużo zdrówka dla ciebie i córeczki :) :) :)

ale mi maluszek dał fory, spokojnie nadrobiłam co nie co i odpisałam bo już strasznie mi was brakowało :)
a u nas wszystko dobrze, ja już powoli dochodzę do pełni sił, maluszek zajada ile wlezie tylko czkawka go dziś męczyła chyba 4 razy, a mężuś bardzo mi pomaga, kąpie przewija i ogólnie jest super :) dobrej nocy kochane :)
Podziękowania: ulka1983, martadiana

10 lata 8 godzin temu #953875 przez Mon.tresor
Ewelina, co do butelek - ja nie kupiłam żadnej, planowałam mieć jedną, wyszło mi więcej bo dwie dostałam w paczkach i prócz tego komplet z laktatorem dostałam. Tak czy tak, jedna myślę starczy.

Ela, u mnie łóżeczko od góry do materaca ma 30 cm, więc jest wysoko. Zdecydowanie wyżej niż na zdjęciu Moniki, myślę że podobnie jak u Eweliny.

Kasiah, dzięki... w sumie, racja, nie wiem co bym miała zrobić żeby nie wytrzymać :D

Martadiana - aaa jaa? :( Ja też sie jeszcze męczę.

... Miałam dziś całe DWA skurcze. I wiecie co dziewczyny, chyba nie ogarniam... Wszędzie mówią, że w ciaży ma się zaparcia, a u mnie do pewnego momentu było normalnie, a teraz mnie od dwóch tygodni prawie non-stop czyści :/ Oczywiście znów spać nie mogę, jest cudnie... mam nadzieję że dziś zasnę PRZED 4.

10 lata 2 godzin temu - 10 lata 1 godzinę temu #953878 przez ela85
Witam z rana, mało wyspana.
Dzięki dziewczynki za wasze odpowiedzi nt łóżeczka.
Monika u ciebie jak to ten najwyższy poziom, to faktycznie trochę nisko. Wydaje mi się, że taka wysokość to jak maluszek już będzie siedział, no ale to sobie zobaczysz.
Ewelina właśnie znalazłam info, że jakieś 30cm od górnej krawędzi powinien być ten najwyższy poziom w łóżeczku. Kącik maluszka fajnie. Jeśli chodzi o butelki to ja mam jedną z avent tą średnią ze smoczkiem 1+, szukałam dokupić smoczek 0+, ale nie mogę dostać więc jak coś to mężu dokupienia jakąś malutką butelkę.
Któraś pytała o smoczek do szpitala, ja mam spakowany w specjalnym pudełeczku , dużo miejsca nie zajmuje, już nawet wygotowany tak jak i pudełeczko i butelka.
Montresor ja od jakiegoś tyg też tak mam, że po kilka razy latam na kabelek. Nieraz to mam taki ucisk, że od razu biegiem muszę lecieć bo bym mogła nie zdążyć. Tak myślę czy to nasze ciało się nie oczyszcza wyrazie coś.
Dziś o 1.30miałam taki silny ból w dole brzucha i w krzyżu że aż obudziłam się cała spocona, myślałam męża budzić, ale poczekałam chwilę i ucichło tak że dało mi zasnąć, a teraz znowu mnie zaczyna. Na dodatek wczoraj wieczorem w toalecie zauważyłam tak sporo białego, gęstego śluzu.
Kasia fajnie, że znalazłaś dla nas czas i że wracasz do sił i że wszystko u was ok, super :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #953904 przez Monika_1985
Elu pewnie masz rację z tym poziomem do siedzenia ale za bardzo się nie przejmuje bo od górnego krańca materaca do końca łóżeczka mam 35 cm ale i tak to co najbardziej mnie pociesza to ten opuszczany bok wtedy nawet mogę sobie ustawić 18 cm, że będę mieć od matareca do góry łóżka. Jestem niska więc to dla mnie ważne żeby zaraz sobie kręgosłupa nie rozwalić. O tutaj na zdjęciu widać jak mocno z przodu mogę je opuścić :)

Ja pytałam o smoczek. Masz rację wyparzę go sobie i jedną butelkę tak jak mówisz na wszelki wypadek. Doczytałam ostatnio, że w mojej parownicy można sterylizować smoczki i butelki więc jak znalazł :D

Później nadrobię bo muszę uciekać do kościoła. Buziaki :)
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #953906 przez martadiana
Mon.tresor ty to wogule cala ciaze sie meczysz wiec juz dawno powinnas urodzic :* ale juz blisko :D a z tym przeczyszczeniem to ela ma
racje ze pewnie organizm sie oczyszcza ciesz sie prazynajmniej lewatywy ci nie zrobia :D

Ela ja takie bole tez miewam jak ty mowisz wczoraj popoludniu mialam sie polozylam i normalnie tak mnie bolalo i goraco mi bylo ze ojej :/ nie
wiem od czego to ... a z tym sluzem to i ja mam problem mi w ciagu dnia tyle go leci ze masakra czasami jak mi poleci to musze do kibelka
isc bo czuje jakby mi przecieklo az

A mnie pieski obudzily bo na dwor juz chcialy hehe ale wyszlam z nimi siku zrobily i do domu chcialy juz bo u nas tak leje ze ze sniegu
zostala chlapa :S Jade dzis do kolezanki bo przywiozla mi wczoraj leki dla malej z pl i dla mnie kosmetyki po porodzie jakies tam :D

I Kurde uswiadomilam sobie ze musze zapisac sie do fryzjera bo jak mowilam nie farbowalam wlosow cala ciaze a tak wogule ostatnio to w lutym too
zaraz rok wiec mam odrost niesamowity :D i musze sie zapisac ale nie wiem na co mam ochote sprobowac ombre ale ciekawe jak to wyjdzie :D nie macie pomyslow jakis ?

9 lata 11 miesiąc temu #953928 przez ela85
Monika jak masz tak opuszczany bok, to wszystko jasne dlaczego najwyższy poziom masz trochę niżej niż inne łóżeczka, bo przy takiej możliwości to i tak Ci będzie wygodnie. Moje łóżeczko nie ma takiej możliwości a też jestem niska i dlatego pytałam o te wysokości.
Martadina może zmiana koloru na włosach i długości, zawsze to odmiana.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia