BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 dni temu #952080 przez kasiah06
hej dziewczynki :)
przepraszam, że się nie odzywałam i wam nie odpiszę ale w weekend nie miałam kiedy, od piątku byłam u rodziców bo m w pracy na popołudniówkach więc tylko wracałam na noc, a dziś od rana na wynikach i u anestezjologa, i nie wiem chyba ten szpital tak na mnie podziałał że od kiedy wróciliśmy czuję się źle,taka jestem osłabiona,rozbita i dopadły mnie mdłości,no nic mam nadzieję że przejdzie bo nie mam skórczy ani żadnej wydzieliny typu czop czy wody...tylko brzuchol mi twardnieje...leżę i odpoczywam...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 dni temu #952093 przez Mamuśka 2222
hej....tak tu cicho szał świąteczny sie już na max-a rozkrecił ja tam nie mam nawału obowiazków bo wiedzialam ze w ostatniej chwili nie dam rady wszystkiego zrobic dlatego juz tak 2 tyg robilam wszystko powolutku i zostalo mi posiedziec w garach troche ale to jutro wieczorem sobie zaczne a w wigilie skoncze corka do 12 bedzie w przedszkolu wiec na spokojnie wszystko ogarne,jestem az zszokowana ze w moim stanie(czyli słoniowym,bo jak słon wygladam i sie ruszam)ale jest git :woohoo: dałam rade i ostatnie porządeczki :lol:

Chasami współczuje tego stresu i oczekiwania w napieciu,a w dodatku jak wczesniej pisalas nigdzie nie mozna sie ruszyc bo czlowiek sie boi ze w kazdej chwili wody moga odejsc :huh: Chasami to duża ta twoja panna 4 kg łał :)
Swoja drogą ciekawe tez co u Asik,nic sie nie odzywa moze w szpitalu jest?

Monika1985 nie martw sie po swietach nadrobisz :)

Maja nie tylko ciebie pogoda rozwala...mi tez az sie cos robi na ta pogode :(

Kasiah to trzymaj sie...odpoczywaj moze ci przejdzie...albo juz czas na maluszka...nie wiadomo kiedy zechce Cie przywitać :)

10 lata 5 dni temu #952115 przez maja001
To ka jeszcze na chwile zajrzam
Chiasami, kasiah odpoczywakcie
Mamuska ja tez sie dziwie ze jeszvze co kolwiek ogarnoam w moim stanie,ja chce przetrwac swieya syllwrstra i biore sie za pakowanie torby do szpitala od nowego roku a tobie zycze milego gotowania,ja w srode tylko barszczyk czerwony robie i krokiety kipie i to wszystko
Dobranoc

10 lata 5 dni temu - 10 lata 5 dni temu #952120 przez ela85
Witam się i ja wieczornie.
Chasami no na bank można by na twoim miejscu jajko znieść, bo ani się gdzieś ruszyć ani coś zrobić.
Montresor współczuję pożądanej z babcią i tatą, trzymam kciuki żebyście doszli do jakiegoś sensownego porozumienia.
A dalej nie pamiętam co miałam napisać :(.
Mnie dziś w nocy złapał skurcz łydki, dobrze że mąż rozmasował, ja tylko życę hasło skurcz w nodze, a on się podrywa i rozmasował dopóki mi nie przejdzie. A ten skurcz to chyba dlatego, że wczoraj skończył mi się magnez i połknełam wieczorem jakiś słabszy. Dziś się najeździliśmy za kabiną i panelami i chyba jutro jeszcze czekają nas większe wydatki. Mąż chce kupić póki mogę z nim decydować.
A dziewczynki już teraz życzę wam wszystkim: zdrowych, radosnych Świąt, pełnych rodzinnego ciepła i miłości, Bez zmartwień i nieprzyjemności. Tym które chciałyby się już rozpakować, żeby udało się na święta już wrócić do domku z maluszkami. A tym które chciałyby jeszcze przetrzymać, żeby się udało powitać nowy rok jeszcze w dwupaku :laugh:.
Postaram się jeszcze przed świętami do was zaglądać, ale muszę pomóc trochę przy potrawach, bo na wigilię będzie nas 12 osób ale to już z dziećmi.
Podziękowania: ulka1983, kasiah06

10 lata 5 dni temu #952142 przez Monika_1985
Uff na dziś skończyłam. Byliśmy na ostatnich zakupach, udekorowałam do końca mieszkanko, ozdobiłam z mężem pierniczki i zrobiłam galarciki drobiowe. Nie wiem czemu wymyśliłam sobie, że dziś zrobię na obiad placki po węgiersku więc sam obiad zajął mi mnóstwo czasu ;) . Jutro kupny obiad i ogarniam sałatkę, ciasto marchewkowe i szarlotkę. Małż podziębiony więc ostatnie porządki dopiero jutro, mam nadzieje, że się lepiej poczuje bo ktoś musi ogarnąć lampy wszystkie :P Kocur spija wodę choince ze stojaka i tylko ganiam go bo jeszcze mi jakąś igłę połknie i będzie kłopot. :side:

Chasiami dobrze, że mimo upadku i tych plamień wszystko jest w porządku. Trzymam kciuki byś w końcu się rozpakowała bo zaraz będziesz miała 5 kg dziecko do rodzenia ;) Daj znać czy akcja się rozwinęła :)

Elu brrrr skurcz łydki to coś okropnego. Dobrze, że mąż był w pogotowiu. Dziękuję za życzenia i również życzę i Tobie zdrowych, spokojnych i pełnych radości świąt. :) 12 osób to jeszcze nie tak źle. Dacie z mamą radę :)

Kasiah odpoczywaj :* A z wynikami wszystko w porządku?

Mamuśka ja niby też już sprzątam od jakiegoś czasu ale z wieloma rzeczami, np. umyciem wszystkich płytek w łazience czekałam na męża a on oczywiście na ostatni moment wszystko ;) . Ale chociaż robi porządnie i ze szczotą biegał by doczyścić wszystko. Ja nie miałabym siły :silly: Fajnie, że się dobrze trzymasz i masz siły na wiele rzeczy. Oby tak do końca! A co do chodzenia i poruszania się jak słoniątko to doskonale wiem o czym piszesz. :laugh:

Maju na razie śniegu nie zapowiadają niestety. A faktycznie dla dzieci to ogromna frajda i chociaż młody by się wyszalał, a Ty miałabyś więcej czasu dla siebie. Święta przetrwasz, to tylko kilka dni. :* Ja rzeczy do torby mam już uszykowane tylko brakuje mi torby. ;)
Podziękowania: ela85

10 lata 5 dni temu #952163 przez ulka1983
Hej jeszcze jestem w dwupaku :)

Marta propozycje na imiona dla mnie ładne szczególnie Pola ale mąż jest na nie :S

Kelis przesłodkiego masz synusia :kiss:

Mamuśka a mnie Marika też się podoba :) najważniejsze właśnie żeby się z mężem dogadać a reszta rodziny musi się przyzwyczaić i tyle ;)

Ela ja też myślę o przezroczystym manicure może nawet francuzkim umówiłam się na 29 ale czy dotrwam to druga sprawa :whistle:

Stokrotka dziewczynki na prawdę spore ale to fajnie :-) niech w tym spa ci hybrydę na pazurki położą a co :laugh:

Maja Laura super :) bardzo fajne i tez było na mojej liscie ale jak większość odpadło :evil:

Chasiami trzymam kciuki może już niedługo ;)

Kasia odpoczywaj bo tylko tyle możesz zrobić :)

10 lata 5 dni temu #952165 przez martadiana
Anna o szczepienia sie martw napewno lekarza ci bedzie mowil jakie szczepienia dla dziecka trzeba zrobic :) Haaha nie moge z twojego rozpalania pieca :D wyobrazam sobie ciebie bo mam to samo :D:D

Chasiami woow 4 kg to znowu ci sie spora cora urodzi :D czekamy cierpiliwie

Kasiah ja wczoraj wieczorem czulam sie identycznie jak ty :S przerabane sa niektore oslabienia w ciazy ..

Ela dobrze ze ma ci kto rozmasowac ta lydke :D dziekuje za zyczenia i wzajemnie spokojnych i wesolych swiat :*

Ulka a jakie dla meza sie imie dla dziewczynki podoba skoro mu nic nie podchodzi ? :P

Ja od samego rana w miescie po sklepach latalam a ludzi myslam ze pozabijam jeszcze te slimaki islndorzy tymi samochodami jezdza gorzej niz nie wiem co :S
Naszczescie wszystko kupilam a kasy poszlo tyle ze o jezus maria zalamka ...
Kupilam se tez szampan picolo na sylwka haha :D przynajmniej tyle dobrego :)
Ciekawe co u Asik nie odzywa sie :/
Ja jutro rano mam wizyte u poloznej wkoncu sie dowiem czy cos sie dzieje ze w miejscu stoi wszystko :) na 9.40 mam pozniej musze jechac samochod przerejestrowac i jeszcze pewnie cos zalatwic nie pamietam na ta chwile... no i co ? trzeba zaczac bigos jutro gotowac i jeszcze posprzatam w domku i tyle bedzie mojej roboty :D
Uciekam spac bo nie wstane rano Dobranoc
Podziękowania: ela85

10 lata 5 dni temu #952170 przez mama89muminka
Kurde tyle sie rozpisalam i na tel mi sie wcisnelo anuluj :angry:

Chcialam wam tylko zyczyc zdrowych i wesolych swiat, oby dzieciaczki wyszly kiedy mamusie sobie zycza i obecnym mamusiom (Kelis, Ninoczka) zycze zeby sie wysypialy ;)

My swieta spedzamy na szczęście w nasza czworke, nigdzie nie jedziemy ani nikt do nas nie przychodzi. No z wyjatkiem jutra, tesc ma byc Mikolajem dla Miro i to tyle.

I musze konczyc, bo Miro sie dopomina uwagi...
Podziękowania: ulka1983, Monika_1985, ela85

10 lata 5 dni temu - 10 lata 5 dni temu #952175 przez Mamuśka 2222
hej...
Ja skocze na male zakupki i za gotowanie sie zabieram,wiec nie wiem czy póżniej bede miala czas dlatego :woohoo:

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!

ŻYCZĘ DUŻO ZDROWIA BO TO NAJWAŻNIEJSZE! I SZCZEŚLIWEGO ROZWIĄZANIA DLA RESZTY MAM!!!
A DLA JUŻ OBECNYCH ZDROWIA I SZCZĘŚCIA DLA MALUSZKÓW!!!!
WSZYSTKIEGO DOBREGO :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

SAMYCH....SAMYCH.....RADOŚCI DLA WSZYSTKICH :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Podziękowania: ulka1983, kasiah06, Monika_1985, ela85

10 lata 5 dni temu #952178 przez maja001
Witajcie
Ja tylko na chwile ze wspaniala wiadomoscia od chiasami
" Paulinka urodzila sie 22 12 o godz 22.50 z waga 3760g 54cm porod trwal 40 min"
Tak wiec mamy pierwsza ksiezniczke z forum jeszcze raz gratulacje:-)

10 lata 5 dni temu - 8 lata 11 miesiąc temu #952180 przez Anna1991
.

10 lata 5 dni temu #952186 przez Mamuśka 2222
Gralulacje chasami!!!!ZDRÓWKA NA ŚWIĘTA!!!!

40 MIN ŁAŁ ta kobieta stworzona jest do rodzenia dzieci :) :) :) ja też tak chcę!!!!

Gratulacje jeszcze raz!!!

10 lata 5 dni temu #952188 przez Asik92
Hej dziewczyny u mnie nic sie nie dzieje wczoraj miałam tylko kilka skurczy z rana i potem na wieczór znowu takie co 10 min ale to nie regularne niestety ;(

CHASAMI GRATULACJE !!! DOCHÓDZ DO SIEBIE I WRACAJ DO NAS ;) DUZO ZDROWIA DLA CÓRCI ;) AŻ SIE PŁAKAŁAM BO JA JUZ TEZ CHCE ;) POZAZDROŚCIĆ ;)

Teraz lece po bułki do sklepu i trzeba jakies śniadanie zjesc odezwe sie później ;) miłego i pracowitego dnia życzę ;) u mnie magia świat dopiero od wczoraj ruszyła wiec zaczęło sie szykowanie ;) odezwe sie później ;)

10 lata 5 dni temu #952194 przez kasiah06
Chasiami gratulacje wielkie ależ prezent Ci córeczka zrobiła :)

dzięki za wszystkie dobre słowa:) odpoczywałam, dziś wstałam i jest w miarę OK :) zobaczymy co przyniesie dzień :) dobrego dzionka i buziaki :kiss:

Kochane nie wiem czy dam radę zajrzeć jeszcze dzisiaj lub jutro więc chcę Wam złożyć ciepłe i serdeczne życzenia dla was i waszych rodzin, aby światło choinki oświetlało zawsze Wasze życie i pozwalało iść własną drogą. Samych szczęśliwych rozwiązań ,no i zdrowych maleństw :)

10 lata 4 dni temu #952218 przez ela85
Chasami ogromne gratulacje! No nie taka duża ta Twoja księżniczka jak straszyli :), prawie wybrała sobie termin jak chciałaś, tylko o dzień się pomyliła. Życzę zdrówka dla was i powrotu na święta do domku!!!
A ja dziś od rana mam takie jakby sciskające kłócie tak niziutko, i to w miarę co parę minut, mam nadzieję że jeszcze nie radzę. A mojej siostrze śniło się dzisiaj że mi wody odeszły i jechałam na porodówkę..

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia