- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
Powiem tak dla matki nienormalne jest chowanie własnych dzieci przecież to one matkę powinny chować
straszna tragedia [*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do mnie dziewczyny to nie najlepiej. W sobotę 6.11 trafiłam do szpitala z ogromnym bólem brzucha. Gdy dojechaliśmy na miejsce mi przeszło, ale skoro jestem to jestem... Pani dr mnie zbadała i powiedziała, że muszę zostac na oddziale. Byłam troche zszokowana bo przecież nic mi juz nie było... okazało się, że jak na 31 tydzień to mam za miękką szyjkę a to za wcześnie więc chcą mnie wzmocnić... no dobra jak chcą niech wzmacniają okazało się czego mi Pani dr nie powiedziała że mam również 1cm rozwarcie ;/ co przestało mnie cieszyć. Najpierw podawali mi LUTEINĘ nie miałam tego wcześniej nie wiedziałam na co okazało sie że na podtrzymanie ciąży ;/ Sb przeżyłam. ND nawet też ok, aż do popołudnia... zaczełam dostawać bóli - No-SPA przestała działać, dostałam jakis lek pod język - mocniejszy o ponoc natychmiastowym działaniu - w ogóle nie zadziałał. Okazało się że zaczynają mi się skórcze przepowiadające silne jak fiks otrzymałam króplówkę rozkurczową oraz sterydy (gdyby jednak nie dało się zatrzymac akcji porodowych) do tego okazało się że mam za mało potasu więc dorzucili mi kroplówkę z potasem. w połowie kroplówki zaczęły mi skórcze przechodzić, ale pod koniec wróciły ze spotęgowaną siłą. Dostałam jeszcze dodatkowe leki i dopiero zaczelo ustepowac trwało to całą noc. Uwierzcie mi ze bylam pewna ze urodze. Rano dali mi srodki nasenne zebym odpoczela. Dopiero dzis mnie wypuścili z lekami i nakazem uważania na siebie.
Zakaz dotykania brzucha by nie stymulować macicy.
Karolek w sb ważył 2100g to byl 31 tydzien. Miałam szyjkę 2,5cm oraz rozwarcie na 1cm, które z resztą mam do tej pory.
Bardzo się bałam o mojego synka, ale na szczęście przystopował. Jak zaczęły sie skórcze to on szalał razem z nimi. Dużo się rusza co trzeba mu ograniczyć (nie stymulować go), żeby on ruchami nei stymulował macicy by sytuacja się nie powtórzyła.
Trzymajcie sie dziołchy ciepło !
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Musiałaś przeżyć koszmar, naprawdę Ci współczuję.
Musimy się dziewczyny w tych ostatnich tygodniach oszczędzać !!!
Życzę Wam i Waszym maluchom duuuużo zdrówka i oby nie było już "fałszywych alarmów"
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiekk masz tę samą przypadłość z miękką szyjką co ja, tyle że u mnie nie ma rozwarcia...
Musiałaś przeżyć koszmar, naprawdę Ci współczuję.
Musimy się dziewczyny w tych ostatnich tygodniach oszczędzać !!!
Życzę Wam i Waszym maluchom duuuużo zdrówka i oby nie było już "fałszywych alarmów"
Tylko że problem polega na tym, że to nie był fałszywy alarm... gdybym nie miała opieki to mogłabym urodzić. Tylko dzięki całonocnej próbie zatrzymania akcji porodowych udało sie wszystko wstrzymać... ;/
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Poprawiam się: oby nasze dzieciaczki nie chciały zbyt szybko wychodzić na ten świat
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
A Karolek już duży :D to dobrze, niech nam dzieciaczki rosną.
Mickiewicz jakie to jest uczucie kiedy pojawiają się te skórcze przepowiadające?
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
Twój Karolek już jest taki duży, ja w następnym tryg. mam USG i się dowiem ile waży moja mała, chociaż od początku była mniejsza...
Gosia_ann ciężko opisać te skórcze, ale w moim przypadku jest to nagłe, bezbolesne, ale nieprzyjemne ukłucie ("ścisk") w podbrzuszu...Trwa jakies 3 sekundy...Raz z lewej strony, raz z prawej...Całkowicie nieregularne, bo np. występują u mnie różnie: ze 3 co minutę, kilka co jakieś 10 minut, co godzinę jeden... Pojawiają się jak chodzę, leżę, naprawdę różnie...
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
A powiedz jak to było z tym bólem brzucha...to przyszło tak nie spodziewanie??Czy po prostu już wcześniej czułaś , że coś brzuszek Cię boli?
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Co do skurczy to chyba raz miałam coś takiego, kiedy chciałam wstać z łóżka to aż mnie skręciło, bo poczułam silne kłucie w całym brzuchu. Nie mogłam się ruszyć, ale wszystko ustąpiło po kilku sekundach. Dziwne uczucie ;/
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
Dzisiaj rano bardzo się uśmiałam Zosia tak śmiesznie się wypięła, że zrobiło mi się wielkie wybrzuszenie jedynie po prawej stronie brzucha hehe. Słodki urwisek, żeby tylko się obróciła główką w dół!
Co do skurczy to chyba raz miałam coś takiego, kiedy chciałam wstać z łóżka to aż mnie skręciło, bo poczułam silne kłucie w całym brzuchu. Nie mogłam się ruszyć, ale wszystko ustąpiło po kilku sekundach. Dziwne uczucie ;/
Brzuch CI sie stawia Ćwiczy do porodu... ważne że przeszło
edit: Co tu tak cicho ?
- sunflower
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My bylismy w Bieszczadach więc nasz gruszek ma kolejne góry zaliczone. Tym razem na spokojnie weszliśmy sobie na połoninę wetlińską
Ja jak na razie żadnych skurczy przepowiadających nie czuję, czasami mam tak, że twardnieje mi brzuch ale nie wiażą się z tym żadne odczucia więc nie wiem czy to to, czy nie.
Kasiekk strachu się najadłaś nie ma co, ale najwązniejsze, że skończyło się dobrze i by do końca już było spokojnie.
A koniec już coraz bliżej, niesamowite jak ten czas leci, a tak niedawno był zakładany ten wątek a tu juz tyle mamuś na 2011 rok jest po nas
Moj maluszek dokazuję, najbardziej wieczorami i w nocy chociaż mi to nie przszkadza, nie boli, nie budzi mnie jak na razie. Chociaż ostatnio mam tak, że budzę się w nocy i już nie umię zasnąć, nie wiem czemu tak. Staramy się mu codziennie wieczorem czytać lub śpiewać, bardzo to lubi bo szaleje wtedy.
Przejżałam ostatnio ciuszki, które odziedziczyłam i nie muszę nic kupować na początek. Czas się zabrać za resztę. Myślę, że w sb. wybiorę się na pierwsze zakupy.
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja miałam dziś USG i Marcelka waży 2225 g. gin powiedział, że dużo jak na dziewczynkę Tak się cieszę, bo cały czas była mniejsza, a tu taka niespodzianka:)
Ale nie obeszło się bez strachu...Mała ma poszerzony UKM lewej nerki...Teraz w ciąży nic nie można z tym zrobić, ale po porodzie będzie pod kontrolą...
Ułożona jest już główką w dół na szczęście...tylko zostało mi czekać kiedy pryjdzie na świat...
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gosiu_ann: mój Jasiu też się często tak układa, że brzuch wygląda śmiesznie Pozdrawiam