- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Najlepszy ubaw rozpędzić auto na ragale tak by spadło na ziemię i dalej jechało.
Agusiak Linka rodziców ma wspaniałych a nie nieudolnych.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Powiem Wam , ze nie wiem jak ja zrobię zakupy świąteczne i prezenty mikołajkowo-gwiazdkowe . Dzisiaj już mi się w głowie kręciło od nadmiaru ludzi,kolorów,rzeczy i tych hałasów .Na koniec cukier mi spadł i prawie zemdlałam .
Ale Ami to miała prawdziwą frajdę ,wszystkie zabawki jej się podobały I normalnie tylko te najdroższe Chcieliśmy jej kupić dzidziusia , ale te poniżej 40 zł ją nie interesowały Oczywiście każda zabawka była lepsza od poprzedniej i rzucała ją na ziemie i zabierała kolejną A hitem były stoliki i krzesełka z bohaterami bajek
Na koniec odwiedziliśmy moją Mamcię I jutro wsiada rano w autobus i przyjedzie do Nas Może nawet na noc zostanie
Agusiaczku mi sie zawsze marzyło założenie dla Dziewczynek lokaty czy konta oszczędnościowego . Ale niestety nadal tego nie osiągnęłam Nie pisz tu głupotek o Waszej nieudolności ... takie zwariowane czasy . Nas też nie stac na odłożenie żadnej kwoty na przyszłość Córeczek .
Ale moze kiedyś to się zmieni
Dobrze , ze Twoi rodzice mają taką możliwość i z tego korzystają
Hmmm na nową decyzję ws rodzinnego i wychowawczego też czekam .Musze jutro zadzwonić chyba , bo nawet nie wiem na kiedy termin wyznaczyli
O Waśniewskiej już słuchać nie mogę . Nasze prawo jest tak nieudolne , ze wstydzę sie czasami ,że mieszkam w tak chorym kraju !!! Jak można tyle miesięcy trwonić pieniądze podatników i ciągle szukać czegoś co jest wiadome dla zwykłego śmiertelnika !!!
Podobnie irytuje mnie sprawa Smoleńska ...ale nie będę się rozpisywała,bo mi ciśnienie skoczy.
Wkurza mnie tylko,że pieniedzy na pomoc dla rodzin nie ma , a na takie rzeczy jak kolejne ekshumacje,pogrzeby,prawników i itp jest cała masa .
Sylka bardzo się cieszę , ze Kubuś ma się lepiej I widać autko od razu poprawiło mu humor Dzieciaczki sa boskie jak tak się z czegoś ciesza . Mogłabym patrzeć w nieskończoność na frajdę Amci
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Może nam kiedyś też się uda zadbać jakoś finansowo o przyszłość...
Sylka super że mężuś sprawił Kubusiowi taką niespodziankę i widać trafił w dziesiątkę
agi wierzę że wymęczyły Cie zakupy a Ami ma po prostu dobry gust do zabawek i od razu wybiera te droższe
Super że mama do Was jutro przyjeżdża
Ja popełniłam roboczą wersję listu do Św Mikołaja i teraz zostaną drobne poprawki no i oprawa całości. Oby tylko Mikołajowi się spodobał
Spokojnej nocy Kochane
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś super,że wprowadzasz takie urocze tradycje Ja w tym roku chyba sobie odpuszcze pisanie listu , ale już od przyszłego obowiązkowo
Przy Pauli , to pisałyśmy list,zostawiałyśmy na oknie , potem wielka moja gimnastyka ,żeby wykraść po cichu list ,wypić mleko i zjeść ciasteczka dla Mikołaja . Nawet zostawiałam Lince list , który Mikołaj do niej pisał i figurkę mikolaja lub aniołka Obowiązkowo odpinałam kilka żabek z firanki,że niby Mikołaj niezgrabnie wślizgnął się do pokoju
Oj do dziś pamietam te wypieki na twarzy Linki , jak przybiegała i mówiła ,że listu nie ma i ciastek i mleka Czytałyśmy list i było bajecznie .
Miałyśmy też kilak innych zwyczajów Pani w przedszkolu Paulisi mowiła , ze chyba najbardziej ze wszytskich rodziców pielęgnuje te tradycje i dbam o tą "otoczkę" , bo dzieci opowiadały w przedszkolu o liście do Mikołaja i historie Paulinki zawsze były najciekawsze
Oj na samo wspomnienie buźka mi się śmieje
Nic idę pościelić łóżka , przygotować śniadanko i zaczynamy na dobre nowy dzień
Miłego poranka Kochane
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś to co opisujesz o Mikołajowych przygodach Paulinki jest piękne Świetnie że co takiego dla niej robiłaś
Pomysł z listem od Św Mikołaja genialny, muszę go wprowadzić ale może dopiero w przyszłym roku lub za dwa lata. Teraz nie dałaby go sobie nawet przeczytać
Też mam właśnie zamiar postawić ciasteczka i mleko przy kominku i powiesić skarpetę Ktoś rano będzie musiał to zjeść i wypić chyba że zrobię to ja zanim pójdę spać, haha.
Tylko nie wiem za bardzo jak to zrobić bo Mikołaj wypada w czwartek A najlepiej prezenty znajduje się z rana po przebudzeniu. No i tata chciał się za Mikołaja przebrać i w ogóle najlepiej żeby byli już wszyscy w domku, więc chyba przełożymy to na popołudnie
Mikołaj najwyżej koło pustych naczyń zostawi jakąś notkę że będzie popołudniu
I jeszcze dla T muszę jakiegoś torcika zamówić
Miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A to BZYCZEK...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z Mikołajkami w tym roku to masz jeszcze dobrze,Linka nie taka świadoma ,więc spokojnie możesz poszaleć . Ale od przyszłego roku zacznie się gimnastyka
Ja jak planowaliśmy jakieś popołudniowe Mikołajki , to Linka zawsze jak się budziła, to miała list od Mikołaja (w którym napisane było m.in.,że cieszy sie z tak pięknego listu i dostarczy wymarzony prezent wieczorem,bo Elfy mają pełne ręce roboty .tymczasem zostawia Czekoladowe co nieco ,zeby umilić oczekiwanie i żeby była do popołudnia bardzo gerzeczna,albo np ,żeby spełniła jakis dobry uczynek ) .Oj radochy było co niemiara
A jak była już większa , to chodziliśmy na Mikołajki popołudniu do Banialuki lub np do hotelu an spotkanie Mikołajkowe .Wcześniej konieczne było dostarczenie prezentu,ale wszystko było rewelacyjnie zorganizowane ...zabawy,poszukiwania mikołaja ,poczęstunek , wręczanie prezentu itp....
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W przyszłości też będę musiała się rozejrzeć za jakimiś zorganizowanymi Mikołajkami bo w końcu skapnie się że dziadek gdzieś znika a potem wraca chyba że wrobię w przebieranki kogoś z zewnątrz
Ale takie zorganizowane to świetna sprawa, nas rodzice też zabierali, jak teraz oglądam zdjęcia to śmieję się do łez
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My pierwsze wsoólne autko kupilismy po slubie. Wczesniej mielismy autko P. ale trzeba było kupić coś wiekszego by później wygodnie moznabyło sie zapakować z bagażami i dziećmi Zreszta samochód P. wymagał remontu i nie oołacało się trochę w niego już inwestować.
Pomysły Mikołajowe macie świetne U nas na pewno za rok zagości pisanie listu
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Idę coś pooglądać i w kimanko
Miłęgo wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A pomysłów na Mikołajki ja mam mnóstwo Moja Linka co roku była mile zaskakiwana Jeśli tylko jakiś pomysł Ci się podoba , to odgapiaj Nie ma problemu
My z Mamcią od rana działałyśmy i efekty sa rewelacyjne W domku pachnie świeżością i jest tak przejrzyście Ciesze się , ze przyjechała , tylko żałuję bo już rano jedzie do domku,do ma wizytę u lekarza .
Ale już zaprosiłam ją ponownie
Amelka była dziś cudowna Tak sie cieszyła , ze Babcia jest u Nas
I byłysmy w Bibliotece ... Ami wypożyczyła sobie bajeczki do czytania Podobało jej się Niby nie potrzebuje wypożyczać,bo swoich ma full , ale pomyslałam , ze tak fajnie zaszczepić w niej taką smykałkę
Teraz Mężuś serwuje kolację , ja siedze i nadrabiam zaległości , a zaraz rozpocznę seans serialowy
Spokojnej nocy Kochane `
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie minal pierwszy miesiac na wspomaganiu cyklu Luteina i @ przyszla w 24 dc tylko jakas slaba. Jeszcze 2 mies. Obb po tym sie unormowalo
zrobilam dzis przemeblowanie w zabawkach i umiescilam w pokoju Kubusia krzeselko i stoliczek. pozniej wam pokaze.
Milego wieczoru.
EDIT;
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka czyli coś się tam reguluje z @ to dopiero począek a efekty sa , więc będzie dobrze. Byle potem już bez leków też było wszystko jak trzeba .
No super Kubusiowi w pokoiku się zrobiło Niczym w sklepie z zabawkami hahaha
A nie będzie Ci wychodził na krzesło,na stół i na parapet ?
Ja Amci wyciągnęłam wczoraj krzesełko i stoliczek i miała zajęcie na dłuższa chwilę .Nowość ją zachwyciła , ale już później zaczęła kombinowac i stawała na krzesełku !!! Zawał rozległy miałam chwilowo
Teraz ślicznie siedzi i ogląda książeczki , ale muszę ją mieć na oku .
A nie mówiłam Wam co Igorek ostatnio zrobił . Karola zadzwoniła do mnie i taka roztrzęsiona opowiadała , ze myślałam że się nie uspokoi .
A tak w ogóle , to ona jest przewrażliwona i nawet jak Mały bawi się u siebie w pokoju , to co 3 min tam chodzi i patrzy .Pokój ma tak , ze z salonu go widać,w pokoju wszystko zabezpieczone ,bezpieczne, a stolik i krzesełka pod ścianą . Poszła do kuchni wyłączyć zupę (kuchnie mają sąsiadująco z pokojem Igiego) i mówi , że słyszy jak okno trzaska . Pomyślała , ze przeciez nie otwierała okna , więc skąd przeciąg .Wchodzi do pokoju Igora , a ten na parapecie,w rajstopach przy otwartym na oścież oknie !!! Nie wiele myśląc dobiegła do niego i w ostatniej chwili złapała go za fraki,bo już się wychylał !!! Normalnie to sekundy były . Dodam , ze pod oknem nie miał nic ,ale cwaniak podstawił sobie auta , pudła z zabawek i wspiął się po nich !!! Przeżyła koszmar . Oczywiście teraz wykręcili klamki z okien ,bo Igor teraz co chwile chce tak się wdrapywac . Kurcze dzieci to mają takie pomysły,że to koszmar jakiś . Mało brakowało , a Igorka by już nie było .
A My z Ami zostałyśmy same Męzuś wybył do pracy , Paula z Babcią na autobus poszły i rządzimy
No właśnie kolejny zawał.... Ami na stolik się wdrapała !
Miłego i mniej stresującego niż u Nas poranka
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zawalu bym dostala widzac Kube w oknie. O maly wlos i bylaby tragedia. Ktore to bylo pietro? Wspolczuje przezyc znajomej. Niech kupia klamki z kluczykiem.
Kuba wspina sie ale mam klamki z kluczykiem zamkniete P pozmienial wlasnie bby mlay nie otworzyl okna. Uchylonego nawet nie zmieni w otwarte. Wszelkie kontakty tez pozabiezpieczane odkad raczkuje. Jeszcze nigdy nie wszedl mi na parapet a stolik stal w duzym pokoju tez pod oknem. Stawal, kladl sie i tyle. oststnio wspial sie na regal by wziac banki mydlene ktore byly wysoko. Nic nie podstawia tylko podciaga sie na rekach ma skubany sile.
Nie pisalam wam jak wykopal z lozeczka 1 szczebelek wyszedl a glowa mu w srodku zostala. Nie plakal tylko szarpal sie. Bylo to wieczorem . Szczebelki zdejmuję dopiero jak zasnie. Weszlam do pokoju i szybko wyjmowalam kolejny bo by die chyba idusil. Dobrze zezagladam do niego jak zasypia a na noc zdejmuje szczeble. Jakby bylo to w nocy i bym spala a on nie plakalby... P od razu wlozyl jakies podkladki pod te zatyczki szczebelek by siedzialy sztywno w dziurkach.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka Kubuś ma świetnie w pokoiku i faktycznie macie tyle zabawek jak w sklepie
Dobrze że z @ zaczyna się normować, oby tak dalej
agi fajnie że odświeżyłyście z mamą mieszkanie i szkoda że już musiała jechać bo na pewno miło spędzałybyście czas
Warkoczyk rewelacyjny, obłędny To jednak ma Ami z tyłu takie już dłuższe włoski, super
A to co piszesz o przygodzie Igorka to jakiś koszmar, i jak tu człowiek ma nie mieć nerwicy Dobrze że koleżanka w porę zdarzyła go złapać A wysoko ma ten pokoik, na którym piętrze?
U nas stolik i krzesełka stoją pod oknem ale dachowym więc na razie jestem spokojna ale czujnym trzeba być
Młodzież je śniadanko i ja też zaraz sobie coś zrobię. W nocy jakoś popiskiwała i przebudziła się raz.
A ja wczoraj do późna oglądałam bajki mej młodości na zalukaj.tv, hahha.
Miłego dnia
Sylka o rany, dobrze że do Kuby zajrzałaś Ten to jest mały kombinator kochany. Dobrze że mąż te podkładki pozakładał to może sam już szczebla nie wyjmie. Tylko żeby zaś górą nie chciał wyjść